ایرانبان_کُرد


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


ایرانبان کرد, کُردان میهن پرست و دلبسته ی میهن از میان تمام تیره های دلاور و میهن پرست کُرد و شهرهای کرد نشین میباشد
@iranban_kord_bot

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


دیس لایک ها نشان از چپ بودن عمیق جریان پانکرد دارد😂😂


#سالاد_کلمات
اگه با ریتم اتل متل توتوله بخونیم خوب چیزی میشه

@iranban_kord


تاریخ‌اندیشی ـ مهدی تدینی dan repost
(ادامه از پست پیشین)

اما مثال می‌زنم: پیش از آن‌که آزادسازی قیمت‌ها رخ دهد، باید در سیاست خارجی تنش‌زدایی صورت گیرد تا با توجه به پایین بودن هزینه‌های تولید در ایران، پیش‌تر بتوان به طور گسترده جذب سرمایه کرد و از آن مهمتر صادرات کشور را از موانع نفسگیر موجود آزاد کرد تا ریال تثبیت شود.

پیش‌شرط آزادسازی اقتصاد این است که ابتدا ثباتی حداقلی در اقتصاد وجود داشته باشد: تورم تک‌رقمی باشد و رشد اقتصادی به سطح مناسبی رسیده باشد. تنها وقتی تورم تک‌رقمی شده باشد و تجارت خارجی در وضع مناسبی باشد، شهروند ایرانی می‌تواند آن بار اضافی آزادسازی قیمت‌ها را تحمل کند و در عرض دو سه سال آسیب‌های واردشده به جیب و معیشتش را جبران کند.

نمی‌شود که هر بخش از اقتصاد آزاد که به ضرر شهروندان است، اجرا شود و آن بخش که به ضرر دولت و درآمدهای دولتی است، ممنوع بماند! مگر می‌شود چنین چیزی؟ ساده‌ترین مثال آن عوارض و مالیات‌های سنگینی است که روی خودرو (و همۀ کالاهای وارداتی دیگر) وجود دارد! چرا شهروند ایرانی باید مجبور باشد با پولی که می‌تواند سوار خودروی باکیفیت شود، خودروی قدیمی‌شده و بی‌کیفیت داخلی یا خارجی بخرد؟ بگذارید یک نکتۀ مهمی بگویم...

به طرز عجیبی اقتصاد ما همیشه مصرف‌کننده‌ستیز بوده است! تولیدکننده مقدس است و مصرف‌کننده موجود بدبخت و بیچاره‌ای که همیشه مجبور است بین بد و بدتر یکی را انتخاب کند تا تولیدکننده از عرش کبریایی‌اش پایین نیاید! بله! تولید ارزشمند است! اما تولیدی که مصرف‌کننده‌محور نباشد، ستم است! سوزاندن ثروت است. اصلاً این نوع حمایت ما از تولید خود به تضعیف تولید می‌انجامد. خواباندن تولیدکنندۀ داخلی در پر قوی انواع گمرکی‌های حمایتی، هر تولیدکننده‌ای را کرخت و فربه می‌کند. وقتی تولیدکننده ایمن باشد، چرا باید برای جلب خاطر خریدار تلاش کند؟ وقتی با مداخلۀ سیاسی در بازار تولیدکننده را از رقابت منصفانه با تولیدکنندۀ جهانی معاف می‌کنیم، تولیدکننده هم دیگر تلاش نمی‌کند خود را ارتقا دهد. این تنبل‌سازی تولید است، نه حمایت! همه از این وضع متضرر می‌شوند: مصرف‌کننده و تولیدکننده هر دو! ما یک خطای شناختی اساسی داریم! تولید فی‌نفسه ارزش نیست! تولید به این دلیل ارزش است که باعث ایجاد ثروت می‌شود. هنر یک اقتصاد «ثروت‌سازی» است، نه تولید به هر قیمتی. تولیدی که بخواهد باعث ثروت‌سوزی بشود، نباشد بهتر است. هدف از سیاست‌های اقتصادی ایجاد ثروت است و «یکی از راه‌ها»ی ایجاد ثروت «تولید» است.

در اقتصاد لیبرال شهروند این حق را دارد که به کالای باکیفیت خارجی دسترسی داشته باشد، بدون اینکه مجبور باشد بی‌رحمانه‌ترین عوارض و مالیات را پرداخت کند. چرا آزادسازی را از آن‌جا شروع نمی‌کنید؟ احیاناً ملت ایران گروگان تولیدکنندگان داخلی شده‌ است؟ یک شهروند برای مثال یک میلیارد تومان پول دارد. با نیمی از آن یک میلیارد می‌تواند یک خودروی باکیفیت خارجی بخرد و با نیم دیگرش کسب‌وکار کند و ثروتی بیندوزد! اما الان باید کل آن یک میلیارد را بدهد بابت خرید خودرویی که کیفیتی به مراتب پایین‌تر از آن خودروی نیم‌میلیاردی خارجی دارد. این ستم در کل اقتصاد ما جاری است.

به اسم این‌که آزادسازی حامل‌های سوخت یک تدبیر مناسب و ضروری در اقتصاد آزاد است، از گران شدن بنزین در بدترین شرایط دفاع کردند. البته می‌دانم برای دولتی که پول ندارد یارانه دهد، راه‌حل دیگری هم وجود ندارد! باید کالا را گران کند. اما از آن‌جا که کشور در بدترین شرایط تحریم بود و ارز افسار پاره کرده بود، آن همه هزینه به مردم و کشور وارد کردیم و دوباره بعد از یکی و دو سال دوباره برگشتیم سر جای اول، چه‌بسا بدتر! همۀ آن دلایلی که آن زمان دولت را مجبور کرد یارانۀ سوخت را کم کند، امروز به شکل حادتری وجود دارد... حالا چاره چیست؟ این دورهای باطل پدر مردم را درآورده! کی قرار است از این دورهای باطل آزاد شویم؟

به عنوان یک لیبرال تنها زمانی از سیاست‌های به اصطلاح لیبرال دفاع می‌کنم که گزینشی و برای رفع گرفتاری و کمبود بودجۀ دولت نباشد. نمی‌شود که ضدلیبرال‌ترین سیاست‌های داخلی و خارجی را در پیش بگیریم، اما وقتی گیر می‌کنیم یک نیمچه سیاست لیبرال که فقط هم به نفع دولت است اجرا کنیم و وقتی روزگار مردم سیاه شد، بگوییم همه‌اش تقصیر ایده‌های لیبرال است! بهتر است جراحی اقتصادی را از خود دولت شروع کنیم تا وقتی همه‌چیز مهیا شد و زمینه‌ها چیده شد، برسیم به شکم مردم.

من با اجرای هر گونه سیاست و تدبیر لیبرال، در غیاب اصول اولیۀ لیبرال و بدون ایجاد پیش‌زمینه‌های لازم، مخالفم! مخالفم! مخالفم! اصلاً تا اطلاع ثانوی مرگ بر لیبرالیسم!

مهدی تدینی

@tarikhandishi | تاریخ‌اندیشی


تاریخ‌اندیشی ـ مهدی تدینی dan repost
«مرگ بر لیبرالیسم» (تا اطلاع ثانوی)


من لیبرالم و صریح‌تر از هر کسی همین‌جا از نظم کاپیتالیستی دفاع کرده‌ام و در گفتارها و نوشتارهایم نیز دلایل آن را مفصل شرح داده‌ام. هر انتقادی را هم به دیدۀ منت می‌پذیرم. اصلاً مشکلمان را هم در این می‌دانم که از روزی که پا به عصر جدید گذاشتیم و کشور گام در مسیر مدرنیزاسیون دستوری نهاد، هیچ‌گاه به خودمان فرصت ندادیم با نظم کاپیتالیستی به عنوان الگوی اقتصادی و با لیبرالیسم که ایدئولوژی و روح این الگوست، به درستی آشنا شویم ــ به ویژه روشنفکرانمان که ظهورشان همزمان بود با انواع ایدئولوژی‌های ضدلیبرال و ضدسرمایه‌داری. دربارۀ نظم سرمایه‌داری نیز موضعم روشن است: هر چه زودتر به حداقل‌های لازم و ضروری نظم کاپیتالیستی و نظام لیبرال تن دهیم، زودتر عقب‌ماندگی‌هایمان را جبران می‌کنیم. اگر به اقتصاد لیبرال تن دهیم، هیچ‌کس ضرر نمی‌کند، از جمله همان‌ها که بسیار با آن سر ستیز دارند. برای همین عقیده، هزار حرف شنیده‌ام و هزاران حرف دیگر هم خواهم شنید و باکی ندارم، چون بالاترین بهروزی و عدالت ممکن برای هموطنانم و سریع‌ترین و مطمئن‌ترین راه توسعه و امنیت برای کشورم را ــ که تنها داشتۀ ماست ــ در همین روش تحقق‌پذیر می‌دانم. (در همین کانال هم تاکنون بیست‌ویک جلسۀ گفتار لایو دربارۀ لیبرالیسم داشته‌ام که در این لینک می‌توانید بشنوید.)

البته پیش از هر چیز بگویم که می‌دانم آنچه این روزها رخ می‌دهد بیش از آن‌که آزادسازی قیمت‌ها باشد، جهش به قیمت‌های دستوری بالاتر است. کم‌وبیش همیشه همین بوده است. البته این بار قرار است با چاشنی جیره‌بندی کوپنی نیز همراه شود. آنچه در این نوشتار می‌گویم کلی‌تر از رخدادهای این روزهاست. بحث این است که آیا به عنوان یک لیبرال با آزادسازی قیمت‌ها و اصلاً با آن دسته سیاست‌های اقتصادی که جزء دسته‌بندی سیاست‌های لیبرال است، موافقم یا نه. قاعدتاً من باید با برداشتن یارانه‌ها و آزاد کردن قیمت‌ها ــ که سیاستی لیبرال است ــ موافق باشم، اما مخالفم. سیاست آزادسازی قیمت فقط یکی از اصول اقتصاد آزاد است. یک اصل زمانی می‌تواند کارآمد و مفید باشد که با سایر اصول اجرا شود. در غیر این صورت فقط به بدبختی و دشواری مردم و به باتلاق اقتصادی موجود دامن می‌زند.

من نمی‌گویم در کوتاه مدت و ناگهان تمام اصول لیبرالیسم بی‌کم‌وکاست اجرا شود، اما دست‌کم چند اصل آن را الزاماً باید با هم یا در پی هم اجرا کرد. نمی‌شود که هر از گاهی فقط قیمت چند کالای اساسی آزاد شود و بعد هم در جدلی پوچ، گروهی از این سیاست به عنوان «سیاستی لیبرال» دفاع کنند و گروهی دیگر هم با انگ «لیبرال» بودنِ این سیاست و پیامدهای تورمی و رنج و سختی آن برای مردم، بر سیاست‌های لیبرال و لیبرال‌ها بتازند. از این مضحک‌تر نمی‌شود!

من، به بانگ رسا می‌گویم: با اجرای آزادسازی قیمت‌ها، در هر زمانی و از سوی هر دولت و هر کسی، اگر با سایر اصول اساسی اقتصاد آزاد همراه نباشد، مخالفم. اگر هم کسی بود که به اسم دفاع از اقتصاد آزاد از چنین روش نادرستی دفاع کرد، یا از لیبرالیسم چیزی نمی‌دانم، یا رانتی در این سیاست نصیبش می‌شود و خود را پشت لیبرال‌بازی قایم کرده تا دلسوز به نظر برسد، یا اختلالات اخلاقی و روانی حادتری دارد.

اگر فقط یک اصل اقتصاد آزاد به تنهایی اجرا شود، اصلاً می‌تواند پیامدهای مهلکی برای بخشی از مردم داشته باشد. اصلاً چه کسی گفته که اجرای سیاست اقتصاد آزاد را باید از قیمت کالاها آغاز کرد؟ آیا علت این اصرار بیشتر این نیست که کفگیر فلان دولت به ته دیگ خورده و منابع تأمین سوبسید را ندارد و حالا ایده‌های لیبرال عزیز شده؟ چرا همیشه باید جراحی‌های اقتصادی از این دست را از شکم مردم ــ یعنی امور مربوط به معیشت مردم ــ آغاز کرد؟ این نقطه باید آخرین نقطۀ جراحی باشد، نه نقطۀ آغاز آن!

مگر می‌شود وقتی کشور زیر انبوهی از تحریم‌هاست، تورم افسارگسیخته نفس مردم را گرفته، ارز با مداخلۀ شدید دولت به شکل صوری تثبیت شده، مبادلات تجارت خارجی مدت‌هاست مختل شده و حتی در مبادلات مالی بین‌المللی مشکلات حاد داریم، از آزادسازی قیمت صحبت کرد؟ مدت زیادی است که دعوای اساساً بی‌ربط و مضحکی میان موافقان و مخالفان سیاست‌های لیبرال سر چیزهای مختلف درمی‌گیرد که البته من هیچ‌گاه در این جدل پوچ شرکت نکرده‌ام. جراحی کردن فقط پاره کردن شکم و بریدن عضو معیوب نیست! مگر می‌شود بدون بیهوشی و انواع مقدمه‌چینی‌های لازم جراحی کرد؟

آن اقتصاد آزاد که لیبرالیسم منادی آن است، مجموعه‌ای از سیاست‌های داخلی و خارجی است. در این‌جا انبوهی از تقدم و تأخرهای اقتصادی مهم وجود دارد که تشریح دقیق آن‌ها بر عهدۀ اقتصاددانان است، اما مثال می‌زنم:...

(ادامه در پست بعدی)

@tarikhandishi | تاریخ‌اندیشی


1️⃣ از مغزهای عشایری زنگ زده می‌خواهیم خود را جای رضا شاه بگذارند.
سال ها کشور درگیر آشوب های یاغیان بوده و تو با دادن تلفات بسیار، خوانین شورشی کردی همچون سمکو و سردار رشید اردلان و جعفرسلطان لهونی و محمود خان کانی سانان و محمودخان دزلی و طوایف غارتگر شکاک و پژدری و جلالی و گلباغی و مندومی را سرکوب کرده‌ و از این میان سمکو و سردار رشید را بارها بخشیده‌ای اما بر حسب روحیات ایلی که نه سیاست می‌فهمد و نه عهد و پیمان دوباره شوریده و قتل و غارت به بار آورده اند و در این میان سمکو خود را شاه کردستان می‌خواند. حال تو که این همه را به قیمت جان سربازان سرکوب کرده‌ای، از شورش یکی تندروتر از ایشان که این‌بار دنبال جمهوری کردستان است پشتیبانی می‌کنی تا به سرعت دامنه شورش او به ایران بکشد؟!
آیا ندیدی که شیخ عبیدالله نهری در عثمانی هوس کشور کردستان به سرش زد و خونش را مردم ایران پرداختند؟
آیا ندیدی خویبون و خومان در عثمانی شکست خوردند اما ترکش هایش در قالب سمکو و عبدالرزاق بدرخان بر تن ایران نشست؟
چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی؟

2️⃣ یکی از اشکالات جریان پانکردیسم زمان پریشی و عدم تمیز است. آنان نمی‌توانند کمالیست ها و ترکان جوان و پان تورانیست ها و گرگ های ناموجود خاکستری را از هم تفکیک کنند و انتظار دارند رضاشاه و رجال آن روزگار ایران هم مانند ایشان و رفقای ایرانگرایشان گاگول باشند!
....
3️⃣ کاری نداریم به اینکه از همدان و لرستان تا آذربایجان را در یک حکومت دوار پولیسی جمع می‌کنید و کوردوستان می‌نامید ، دست‌کم پانکردهای کلاسیک آذربایجان را در زمانی که هنوز به زبان آذری کهن سخن می‌گفتند و سفرنامه نویسان از زبان آذری و پهلوی ایشان سخن می‌گفتند را کردستان می‌دانند و توهمات شان به اندازه شما نیست که آذربایجانی ترک زبان زمان رضا شاه را به کردستان پیوند بزنند! (همین‌ سفرنامه نویسان هرگز از زبان کردی سخنی با میان نیاوردند).
چگونه است که تشکیل کشور کردستان اشکال ندارد اما وصل شدن ترکیه به نخجوان اشکال دارد؟
پانترک چه کرده است که پانکرد نکرده است؟
همین امروز که کشور کردستان وجود ندارد، حضرات پانکرد درحال کردسازی گیلک و بلوچ و لر و لک هستند و خودآگاهی کردی را در میان این مردمان گسترش می‌دهند، حال فرض بر این بگیرید که کشور مستقل کردستان وجود می‌داشت و سپس همین را با عملکرد کشور مستقل ترکیه بسنجید تا متوجه عمق فاجعه بشوید!
تازه پانترکیسم هم در ایران نه با حمایت ترکیه، بلکه با حمایت جمهوری صفوی سکولار باکو و الیت قزلباش تهران گسترش پیدا می‌کند و باج دادن‌های تهران به باکو و آنکارا هم بخاطر قدرت هم‌زبانانشان است که آنان نیز مانند شما در زمره قوم گرایان هستند و رقابت های قوم گرایان برای تحلیل بردن خون و ثروت ملت ایران چه در آنکارا یا اربیل نکوهیده است.
4️⃣ اما درمورد حشدالشعبی و کرکوک و موصل! عجالتا اینکه شرکت انگلیسی در آنجا نفت استخراج کند مشکلش چیست؟ نفت کوردستانتان توسط انگلیس غارت می‌شود؟ شما که همه جوره مزدور این و آن هستید حال چگونه با انگلیسی‌ها مشکل پیدا کرده اید؟ نکند کردهای عراق که برای ساده ترین درمان‌های پزشکی آواره شهرهای کردنشین و پایتخت ایران می‌شوند دارای تکنولوژی استخراج هستند و انگلیس جلویشان را گرفته؟!
آنجا خاک کشور عراق است و تصمیمی هم گرفته شود مسئولیتش با دولت عراق است. عجالتا در این زمینه جمهوری اسلامی از شما غرب ستیزتر است. مگر دولت اقلیم از خود شرکت استخراج نفت دارد؟

5️⃣ این که چگونه عفرین مرکز زیتون خاورمیانه است را نمی‌دانیم و اینکه زیتون تا چه حد کالای استراتژیکی است ولی یک نکته‌ای را که باید گفت این است اگر کردستان مدنظر حضرات تشکیل شود شاید قدرت ترکیه را نداشته باشد اما عمق استراتژیک و تبلیغات نیرومندتری نسبت به ترکیه در ایران خواهد داشت.
عمق استراتژیک ترکیه در ایران محدود به آذری هاست اما برای دولت کردستان تا خود گیلان و بلوچستان و خراسان عمق استراتژیک خواهد بود. کمااینکه پانکردها همین حالا درحال ایجاد جای پا در این مناطق هستند و در جذب مردم ایران موفق تر از پانترک ها بوده اند.
@iranban_kord


دم خروس #دوار_پولیس و رفقا

از نظر ایشان گروه تروریستی گرگ های خاکستری قدمت هزارساله دارد و همیشه در ایران نفوذ داشته است اما متاسفانه در نیمه دوم سده بیستم شکل گرفته است😁
جالب اینجاست که ایشان با ترکان سلجوقی و صفوی کاری ندارد بلکه رضاشاه را اصل کار نفوذ گرگ‌های خاکستری در ایران می‌دانند! البته در زمان رضاشاه نیز گروه گرگ‌های خاکستری وجود خارجی نداشت!!!

1⃣ پرسش آنها این است که چرا رضاشاه در زمان شورش آرارات که عشایر مهاجم کرد آرارات که در زبان ترکی (آغری داغ) گفته می‌شود اما چون کردها طبق معمول نمی‌توانند واژه‌های زبان‌های دیگر را درست تلفظ کنند آن را (آگری داخ) تلفظ می‌کنند هرچند مدعی هستند کردی زبان بودن دارای ویژگی جادویی هست که باعث می‌شود بتوانند فرانسوی و انگلیسی و آلمانی و چینی را بر خلاف فارسها بدون لهجه حرف بزنند!
باری، حضرات که کوووردهای ئاگری را ساخته‌اند، می‌گویند چرا رضا شاه جانب دولت ترکیه را گرفت و به حمایت از احسان نوری پاشا نپرداخت و از ایده کشور کردستان حمایت نکرد!

2⃣ مدعی هستند که چرا دولت رضاشاه دربرابر میثاق ملی ترکیه یا به قول ایشان گرگ های خاکستری که البته در آن زمان وجود نداشت، سکوت کرده است؟

3⃣ ایشان پیش فرضی ساخته اند که ایران بخاطر ترس از جدایی کردستانی که شامل لرستان و همدان و آذربایجان هم می‌شود !!!! با ترکیه و پانترکیسم همکاری کرده و می‌کند!
4⃣ مدعی هستند چون جمهوری اسلامی از حمله حشدالشعبی به کرکوک و (موصل؟!) حمایت کرد، شرکت های انگلیسی در آنجا نفت استخراج کردند😁 گویی قبلش دولت اقلیم با دعا و استخاره نفت استخراج می‌کرده است، کیست که نداند گروه ها و رهبران کرد چیزی جز مزدوران این دولت و آن دولت نیستند؟
5⃣ مدعی هستند که چون جمهوری اسلامی، کشور(؟!) خیالی با نام ساختگی روژاوا را به رسمیت نشناخت، ترکیه بزرگترین منبع زیتون خاورمیانه(؟!) یعنی عفرین را تصرف کرد.
❇️ بعد آویزان دکل همان جمهوری اسلامی می‌شوند و به کربلای آرارات میزنند و نگران وصل شدن ترکیه به نخجوان می‌شوند.
❇️ در پایان نیز مشخص می‌شود همه این حرص و جوش ها برای کشور کردستان است!
✅ حضرت #دوار_پولیس دم خروس خود را نشان داد که تمام هم و غم او و رفقایش تشکیل کشور کردستان و ناسیونالیسم کرد است و دمش هم گرم، حال نوبت شما ایرانشهری های فالوور اوست که نشان دهید به دنبال ملت ایران هستید یا #کنفدراسیون_ایران_بزرگ_چند_ملیتی یعنی همان پروژه #کودار پژاک؟!
حال بیایید به پرسش های ایشان پاسخ بدهیم.
@iranban_kord


#دوار_پولیس
لرستان، همدان و آذربایجان در اتحاد جماهیر dawarpolis

@iranban_kord


#یارانه_خور

🔷ریشه شناسی نام کنگاور

هر چند معنای دقیق نام کنگاور مانند اکثر شهرهای ایران، از جمله شهرهای کوچک فارسی زبان، مشخص نیست؛ درباره‎ی پیشینه کنگاور می‎توان به این نکته اشاره کرد که در کتاب ایسیدور جغرافیدان یونانی سده یکم پ.م. که خودش ساکنِ شاهنشاهی اشکانی بود بدان به شکل «کُنکبَر» اشاره شده. ایسیدور که از یونانی تبارانی بود که در مهاجرنشین‎های هلنی میان‎رودان در کنار رود کرخه می‎زیست آشنایی خوبی با جغرافیا و بافت جمعیتی شاهنشاهی اشکانی داشت، و نکته جالب اینجاست که او بیش از هزار سال قبل از پیدا شدن سروکله کُرد در ناحیه کنگاور، به معبد آرتمیس در این شهر اشاره کرده است!
می‎دانیم که اقوام پاگان و بویژه قوم هلنی اغلب خدایان ادیان دیگر را با نام خدای مشابه آنها در دین خودشان صدا میزدند. برای نمونه، یونانیان ژوپیتر رومی و حتی اهورامزدای ایرانی را که هر دو نقش خدای خدایان داشتند، «زئوس» می‎خواندند که نام خدای خدایان در هلنیسم بود. ایزد باروری و نگاهبان طبیعت آبها در دین ایرانی، آناهیتا است و به همین جهت یونانیان او را با نام «آرتمیس» خدای باروری و طبیعت در پاگانیسم هلنی می‎خواندند.

بسیاری از جاینام‎های جهان هستند که ریشه شناسی قابل اتکایی ندارند یا معنایشان روشن نیست ولی با توجه به ریخت و ساختارشان می‎توان فهمید به کدام خانواده زبانی تعلق دارند، این مورد برای اکثر جاینام‎های ایران صدق می‎کند چون جغرافیای تاریخیِ ایران با روایت های شفاهی و ریشه شناسی های عامیانه آمیخته است.
درباره نام کنگاور تنها می‎توان گفت که ریشه ایرانی دارد و با توجه به ثبت شدن صورت «کنکبَر» می‎توان حدس زد از دو بخش کنگ و «بَر» یا وَر پدید آمده است.

واژه «وَر» در زبان ایرانی غربیِ میانه به معنای "قلعه" است و چنانکه می‎دانیم کنگاور مانند بیشتر شهرهای امروزی غرب ایران در اصل فرم قلعه داشت. ریشه‎شناسی دیگر می تواند این باشد که ساخت «وَر» در اصل تغییریافته واژه «بَر» بوده که ایسیدور آنرا ثبت کرده است که در دوران ایرانی نو، این صامت /ب/ به /و/ چرخیده است که چرخشی رایج در گویشهای محلی ایرانی است. غ
واژه بَر در زبان گورانی به معنای در است و از آنجا که به گواهی اسناد ادبی و تاریخی، گورانی رایج‎ترین زبان غرب ایران از جمله ناحیه کنگاور بود و نیز با توجه به جایگاه کنگاور در مسیر پر رفت و آمد همدان به کرمانشاه، می‎توان حدس زد کنگاور همیشه دروازه کرمانشاه و پهنه غرب ایران به شمار می آمده.ضمن اینکه شهر کنگاور در کرمانشاه است و ربطی به کردستان و یا کودوستان یا کوردیستان و سایر املاهای این کشور مفقودالاثر ولی بیست میلیون ساله ندارد.
با تفکر دواری نمی‌توان ریشه شناسی کرد.
ریشه شناسی یک علم است
@iranban_kord




متن آهنگ علیرضا شفائی شیرینکم


شیرینکم از دست رفت

فرهاد سرگردان شدم

خاکسترم را باد برد

در بی ستون دارا شدم

خاکم به سرم زنده و

گهواره ی تو خاک شد

تلخی نکن شیرینکم

دل در غمت صد چاک شد

دف های کرمانشاه

امشب عذاداری کنید

دف ها مرا یاری کنید

در خواب شیرین هر زمان

پیر و جوان فرهاد هاست

آه ای زمینت جور تو

تا آسمان فریاد هاست

♫♫♫

روی گسل های وطن

تا کی بلرزیم ای خدا

لب های بستانی بده

کردی بخوانم درد را

🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀
@iranban_kord
@iranban_kord


آهنگ(شیرینکم ) علیرضا شفائی که به مردم زلزله زده ی کرمانشاه پیشکش کرد
@iranban_kord


٢١ آبان سالروز درگذشت شمار زیادی از هم شهری هایمان در زمین لرزه ی مرگبار کرمانشاه را تسلیت می‌گوییم 🖤
روان تمام درگذشتگان این رخداد تلخ مینوی باد 🖤🥀
@iranban_kord


اعتراف یکی از کانال های تروریستی فاشیستی پانکردی به هلاکت یکی از اندام های به اصطلاح پیشین تروریستی به دست نیروهای سپاه!
شگفت آنکه اگر همین تروریست چند مرزبان ایرانی را میکشت ایرادی وارد نبود ولی وقتی برای عملیات ترور وارد ایران می‌شوند و به هلاکت می‌رسند تبدیل به کنشگر مدنی و اندام های پیشین می‌شوند!
جنایت میکنید؟ پس میوه ی جنایتتان را هم بچینید 😏
@iranban_kord


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
این فیلم از یک به اصطلاح خانواده ی کُرد زبان است که به جای مهر و عاطفه و احساس پدری و مادری چنین سور و ساتی را به دست فرزندشان می‌دهند و از معتاد کردن فرزندشان با خنده فیلم می‌گیرند و پخش می‌کنند!امیدواریم سازمان بهزیستی هر چه زودتر با پدر این کودک بی گناه و ناآگاه برخورد قانونی انجام دهد. به راستی که شرم آور است که همزبانان کُرد ما به پخش چنین فیلم هایی افتخار کنند! از کانال‌ها و پیج های پانکردی درخواست داریم هنگامی که هر نکته ی منفی ایرانی جماعت را با کوروش و آریایی نسبت می‌دهند کشف کنند ریشه ی چنین رفتار و کردار انزجار آوری را هم از فرهنگ چندین میلیون ساله شان ریشه یابی کنند!
@iranban_kord


انجمن ایران بان dan repost
#جهان_ایرانی
#زبان_پارسی
در ۴۲ کشور جهان به دوست چه می گویند؟
واژه پارسی دوست در پنج کشور این لیست موجود می باشد (کشورهای دیگری هم هستند که در لیست قرار ندارند)
@anjoman_iranban


چه باید کرد ؟ dan repost
🔵آیا در ایران باستان،دانشمندی وجود نداشته؟(بخش سوم)

#اسکیلاس
دریانورد، کاشف و مهندس سازنده‌ کاریزها "زمان حکومت داریوش"_ دوره هخامنشی

#ستاسپ
دریانورد و کاشف "زمان حکومت خشایارشا"_ دوره‌ هخامنشی

#بویر_اندا
مهندس "زمان خشایارشا"_ دوره‌ هخامنشی

#استانس
شیمی دان و استاد دموکریتوس_ دوره‌ هخامنشی

#برازه
مهندس و بنیاد کننده‌ شهر فیروزآباد پارس "در زمان اردشیر پاپکان"_ دوره‌ ساسانی

#برانوش
سازنده‌ بناهای شادروان شوشتر_ دوره‌ ساسانی

#فرغان
مهندس و سازنده‌ طاق خسرو انوشیروان_ دوره‌ ساسانی

#جهن_برزین
سازنده‌ تخت تاغدیس_ دوره‌ ساسانی

#مهرنرسی
وزیر دانشمند بهرام گور_ دوره ساسانی

#نکیسا
موسیقی دان_ دوره ساسانی
https://t.me/Evolution2030


🔴مردم شنگال بار دیگر در اعتراض به پارتی به خیابان ها آمده اند تا مخالفت خود را برای بازگشت پارت دمکرات به آنجا اعلام نمایند.
در نتیجه فرار پارت دمکرات(بارزانی) ، ایزدی های بسیاری به دست داعش قتل و عام و بسیاری از زنان هتک حرمت شدند.
@iranban_kord


تیم فوتبال پرسپولیس با نتیجه ی رفت و برگشت 2_0 بازی را واگذار و به مقام نایب قهرمانی آسیا رسید.
پرسپولیس بدون نیمکت و با دست خالی در برابر بهترین تیم های آسیایی بازی کرد و نماینده ی شایسته ی کشورمان بود. سپاس از غیرتتان ❤
@iranban_kord


یادی از شریف باجور در استادیوم آزادی از سوی هوادار پرسپولیسی کُرد که در راه خاموش کردن آتش جنگل های بلوط زاگرس درگذشت.
@iranban_kord


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 تشویق ایستاده بانوان ایرانی

لحظه ای که دخترها وارد ورزشگاه وارد ورزشگاه شدن تا روی صندلی ها مستقر شوند، جمعیت طوری تشویق میکنه که انگار علیپور گل سوم رو به کاشیما زده .

@iranban_kord

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

1 139

obunachilar
Kanal statistikasi