سلام دوست عزیز شما دچار کمال گرایی شدین نه کمبود اعتماد بنفس
کمالگرایی در اختلالهای وسواس، افسردگی و اضطراب نقش اساسی را ایفا میکند.
افراد کمالگرا فکر میکنند اگر به گونه خاصی رفتار کنند و یا به نوع خاصی ظاهر خود را آرایش کننند، از این طریق میتوان از شر قضاوتها و نگرشهای دیگران در امان ماند، بر همین اساس شروع میکنند به ایجاد زندگی برپایه فرار از هرگونه شکست یا اشتباه.
اولین گام در تغییر کمالگرایی این است که شناسایی کنیم در چه زمینه یا زمینههایی کمالگرایی برزندگی ما تأثیر گذاشته و شروع به اصلاح آن کنیم. میتوان گفت از پایههای اختلال وسواس، کمالگرایی است. کمالگرایی میتواند خود را در زمینههای مختلف نشان دهد. کمالگرایی در اختلالهای وسواس، افسردگی و اضطراب نقش اساسی را ایفا میکند.
برای اینکه بتوانیم کمالگرایی را شناسایی کنیم نیاز به این داریم که یک چک لیست داشته باشیم که اصولا این چک لیست براساس رفتارهای بیرونی ما شناسایی میشود و ما این مجموعه رفتارها را به عنوان رفتارهای کمال گرایانه می شناسیم. حال اگر من بتوانم این رفتارها را در خود شناسایی کنم خیلی راحتتر میتوانم آن حیطههایی از زندگی را که درگیر کمالگرایی شدهاند را پیدا کنم.
یک لیست از شناسایی رفتارهای کمالگرایانه به این صورت است که در درجه اول، شاهد آن هستیم که افراد کمالگرا روی میآورند به چک کردن؛ به عنوان مثال یک پروژهای که میخواهد چک شود فرد کمال گرا سه یا چهار بار و یا بیشتر آن را چک میکنند. این کار باعث اتلاف وقت و انرژی میشود.
ویژگی دوم افراد کمال گرا این است که در تصمیمگیری های خود مردد هستند چون همیشه یک راه حل مشخص و قطعی وجود دارد و آنها موظف هستند آن راه حل را شناسایی کنند و به همین دلیل در تصمیم گیریهای خود مردد هستند. ویژگی سوم این است که افراد کمالگرا سعی میکنند دیگران را تغییر دهند که این تلاش برای تغییر دیگران یا به نتیجهای نمیرسد و یا اگر به نتیجه برسد همراه با اضطراب و درگیری است.
ویژگی چهارم افراد کمال گرا این است که خیلی کند هستند و در انجام کارها و فعالیتها سرعت لازم را ندارند که این خود باعث اتلاف وقت و انرژی میشود. ویژگی بعدی اطمینانطلبی افراد کمالگراست که برای مدت کوتاهی احساس آرامش دارند و باز دوباره این کار را انجام میدهند که باعث هدر رفتن وقت و خراب شدن روابطشان با دیگران است.
افراد کمالگرا از ترس اینکه مبادا دیگران در انجام کارشان از آنها ایراد بگیرند، انجام آن کار را به تعویق میاندازند و سمت انجام دادن کارها نمیروند. همچنین افراد کمالگرا زود تسلیم میشوند و در واگذار کردن کارها به دیگران بسیار مشکل دارند که همه اینها باعث میشود سلامت روانشان به شدت در خطر بیفتد و اینجاست که میبینیم کمالگرایی به عنوان یک رفتار خود مخرب اساسی در سطح روانشناسی شناسایی شده است.
@psychology13999برای مشاوره اختصاصی به این ای دی پیام دهید