Physics_UK


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


‍ سلام ??
??‍???‍?ورود تمامی علاقه مندان ⚛ فیزیک ⚛ را به ?کانال انجمن فیزیک دانشگاه کاشان خوش آمد می گوییم .
ادمین:
@physics_uka
https://t.me/physics_uk

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri










🌷💐🌾🌸🌺🥀🌹

سالی همراه با شرایط اولیه خوب، القای شادی، افزایش شار محبت، ناوردایی دوست داشتن، افزایش آنتالپی عشق، رشد نمایی مالی، بدون افزایش آنتروپی! عدم قطعیت در نتوانستن و بدون اتساع زمان‌هایی که دوست ندارید برایتان آرزومندیم
ریسمان دوستی‌هایتان درهم‌تنیده باد...

پیشاپیش سال نو مبارک❤️

https://goo.gl/VQmfwi
🔎 @physics_uk


کیهانشناسی و کوانتوم dan repost
🔵نوروز از دیدگاه علمی چه موقع است!؟

🔷تحویل سال یا در اصطلاح نجومی «اعتدال بهاری» به لحظه‌ای گفته می‌شود که خورشید از دید ناظر زمینی، استوای سماوی۱ را قطع و از آن عبور کند؛ به اصطلاح علمی، زاویه‌ی میل آن صفر شود. به عبارت دیگر زمانی است که زاویه‌ی تابش خورشید بر استوای زمین عمود باشد. این بدین معنی است که نور خورشید در این لحظه به مقدار مساوی به نیم‌کره‌ی شمالی و جنوبی می‌رسد. همان‌طور که در شکل ۱ می‌بینید اگر هنگام ظهر در نقطه‌ای بر استوای زمین بایستیم خورشید را درست بالای سرمان خواهیم دید. هم‌چنین اگر در قطب شمال باشیم، در لحظه‌ی اعتدال بهاری، خورشید در حال طلوع خواهد بود و در قطب جنوب، در حال غروب.

🔷در روز اول فروردین تقریبا طول روز و شب در نقاط مختلف دنیا یکی می‌شود و مرکز خورشید دقیقا ۱۲ ساعت بالای افق قرار دارد و قابل رؤیت است. دلیل تقریبی بودن طول روز و شب اینست که خورشید از روی زمین قطر زاویه‌ای قابل توجهی دارد (حدود ۰/۵ درجه) و در هنگام طلوع، مرکز خورشید هنوز زیر خط افق محلی است ولی پرتوهای نور از قسمت‌های بالایی خورشید به ما می‌رسند. هم‌چنین نور خورشید در جو زمین کمی پراکنده می‌شود و نور آن زودتر از آن‌که خورشید از افق بالا بیاید به ما می‌رسد. به این دو دلیل است که طول
روز کمی بیشتر از طول شب می‌شود.

🆔 @persiancosmology

🔷در واقع علت اصلی به وجود آمدن فصل‌ها روی کره‌ی زمین، زاویه‌ی محور چرخش زمین به دور خود نسبت به محور عمود بر صفحه‌ی گردش زمین به دور خورشید است. همان‌طور که در شکل ۲ می‌بینید این زاویه تقریبا ۲۳/۵ درجه است. در این شکل، چهار نقطه‌ای که تغییر فصل‌ در آن‌ها رخ می‌دهد نشان داده شده است. این چهار نقطه به ترتیب به اعتدال بهاری، انقلاب تابستانی، اعتدال پاییزی، و انقلاب زمستانی معروفند. وقتی که قطب شمال به سمت خورشید متمایل شده باشد، در نیم‌کره‌ی شمالی مسیر خورشید در آسمان طولانی‌تر است و خورشید در ارتفاع بالاتری قرار دارد و این یعنی رخ دادن فصل تابستان. شش ماه بعد وقتی قطب شمال از خورشید دور شده باشد، خورشید مسیر کوتاه‌تری را در آسمان طی می‌کند و ارتفاع پایین‌تری دارد که به معنی رخ‌دادن زمستان در نیم‌کره‌ی شمالی است. در هنگام اعتدالین، محور گردش زمین به دور خود، نه از خورشید دور و نه به آن نزدیک می‌شود و فصل بهار یا پاییز اتفاق می‌افتد.

🔷شاید شنیده باشید که در هنگام اعتدال بهاری خورشید از شرق طلوع و در غرب غروب می‌کند! این گزاره، بدیهی به نظر می‌رسد اما منظور از این جمله، «دقیقا» شرق و «دقیقا» غرب است. شکل ۳ این مسئله را به وضوح نشان می‌دهد. در زمان‌های دیگر سال، مثلا در هنگام انقلاب زمستانی، خورشید به جای شرق از شمال شرق طلوع می‌کند و در شمال غرب، غروب. دقت کنید که این شکل نمونه‌ای در نیم‌کره‌ی جنوبی را نشان می‌دهد. اعتدال بهاری در نیم‌کره‌ی شمالی مصادف با اعتدال پاییزی در نیم‌کره‌ی جنوبی است و در نیم‌کر‌ه‌ی جنوبی به جای بهار، فصل پاییز آغاز می‌شود.

🔷از قرن‌ها پیش اعتدال بهاری در نیم‌کره‌ی شمالی جشن گرفته می‌شود و ما آن را لحظه‌ی تحویل سال می‌خوانیم.




و در نهایت یاد و نام دو فیزیکدان بزرگ
"آلبرت اینشتین"❤️
"استیون هاوکینگ"💔
گرامی




✅گزارش بخشی از مهمانی شامی که سە سال پیش به افتخار حضور "استیون هاوکینگ" در منزل "دکتر کامران وفا" برگزار شد.

شبی با یک شام مجلل شامل کباب و سایر غذاهای خوشمزه ایرانی، آوازهای سنتی محلی و «کیک سیاهچاله‌ای».
وقتی نوبت به صحبت کردن هاوکینگ رسید، او داستانی گفت نه در مورد علم بلکه در مورد سفری که در سال ۱۹۶۲ به ایران داشته است، مدت کوتاهی پیش از آنکه معلوم شود به بیماری اسکلروزیس آمیوتروفیک جانبی مبتلا است.

پس از اخذ مدرک لیسانس از کالج آکسفورد، هاوکینگ تصمیم گرفت با پس انداز کمی که دارد به سفر بپردازد. و بر طبق یک نظریه ایران را انتخاب کرد: «احتمال اینکه به یک سفر بروم بیشتر از سفرهای زیادی است که بعدها شاید بروم». هاوکینگ و دوست همسفر او، دانشجویی از آکسفورد، به استانبول سفر کردند و با قطار از ترکیه گذشتند. سپس خود را با اتوبوس به مرز ایران رساندند و از تبریز به طور غیر مستقیم از راه کویر مرکزی به تهران آمدند.


هاوکینگ گفت «ما در راه گرفتار زلزله بوئین زهرا شدیم، زلزله عظیم ۷٫۱ ریشتری که بیش از ۱۲۰۰۰ کشته به جا گذاشت. من قاعدتاً باید نزدیک مرکز زلزله بوده باشم اما متوجه آن نشدم چون مریض بودم و اتوبوس هم در جاده‌های ناهموار ایران خیلی بالا و پایین می‌شد».  در چند روز بعدی، هاوکینگ مشغول بازیابی سلامت خود پس از اسهال خونی و دنده‌ی شکسته‌ای بود که در اثر پرتاب شدن و برخورد به صندلی اتوبوس به وجود آمده بود. او از فاجعه خبر نداشت چون فارسی بلد نبود. خودش می‌گوید «وقتی به استانبول رسیدیم تازه فهمیدیم چه اتفاقی افتاده است. من برای پدر و مادرم یک کارت پستال فرستادم. آنها در این ده روز شدیداً نگران بودند چون آخرین خبری که از من داشتند این بود که در روز وقوع زلزله تهران را به مقصد منطقه‌ی فاجعه ترک کرده‌ام».«علیرغم زلزله، من خاطرات بسیار خوبی از ایران دارم و دوست دارم روزی به آنجا برگردم. خوشحالم که امشب اینجا با همه‌ی شما هستم.
منبع: http://bigbangpage.com/physics/%D8%B6%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D8%B4%D8%A7%D9%85-%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88%D9%81%D8%A7-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D9%88%D9%86-%D9%87/


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎈🎉🎂🎉🎈


🎈🎉🎉🎉🎊🎊🎊🎉🎉🎉🎈
سالروز تولد فیزیکدان بزرگ البرت اینشتین مبارک🎈🎉🎉🎊🎂🎊🎉🎊🎉🎈


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish


✅ هاوکینگ، فیزیکدان و کیهان‌شناس بزرگ بریتانیایی در سن 76 سالگی درگذشت

استیون هاوکینگ که به خاطر دستاوردهای علمی بزرگی در زمینه سیاهچاله‌ها و نسبیت عام مشهور است شب گذشته در خانه‌اش درگذشت. او با وجود محدودیت‌های حرکتی به یکی از معروف‌ترین چهره های علمی جهان تبدیل شده بود. با کتاب‌ها و سخنرانی‌هایی که برای مخاطب عام داشت، چهره‌ای شناخته‌شده برای جهانیان بود. معروف‌ترین کتاب او "تاریخچه مختصر زمان" به بسیاری از زبان‌های جهان، از جمله فارسی، ترجمه شده است.

نکات مهم زندگی
متولد ۸ ژانویه ۱۹۴۲ در شهر آکسفورد انگلستان
در سال ۱۹۵۹ برای مطالعه علوم طبیعی در دانشگاه آکسفورد پذیرش گرفت و سپس برای پی اچ دی به کمبریج رفت.
در سال ۱۹۶۳ به بیماری نورون حرکتی مبتلا شد و پزشکان به او گفتند دو سال بیشتر زنده نخواهد بود.
در سال ۱۹۷۴ نظریه‌اش مبنی بر اینکه سیاهچاله‌ها ساطع کننده "پرتو هاکینگ" هستند را تشریح کرد.
کتاب "تاریخچه مختصر زمان" به قلم او در سال ۱۹۸۸ منتشر شد که تاکنون بیش از ۱۰ میلیون نسخه فروش رفته است.
😔😔😔😔


کانال علمی بیگ بنگ dan repost
استیون هاوکینگ فیزیکدان در ۷۶ سالگی درگذشت 😢😞

‍ به خاطر بیاور که به ستاره ها نگاه کنی و فقط زیر پاهایت را نگاه نکنی....

🆔 @big_bangpage


#صوت
⚛ سمینار فیزیک و کارآفرینی

👤سخنرانی دکتر بهروز خیر اندیش
#بخش_اصلی (کامل)

🔎 @Physics_uk


#صوت
⚛ سمینار فیزیک و کارآفرینی

👤سخنرانی دکتر بهروز خیر اندیش
#درس_صفرم (مقدمه)

🔎 @Physics_uk


#اطلاعیه
🔴 امروز ۱۴ الی ۱۷ ...
رویداد فیزیک و کار آفرینی

❌ مکان :
سالن کنفرانس دانشکده علوم
(طبقه دوم - جنب اتاق ریاست دانشکده)

🔎 @physics_uk


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎉🎉جشن فیزیک🎉🎉
❌رایگان و به همراه سرویس برگشت❌
☕🎂میزبان برنامه کافه رخ🎂☕


🎉جشن فیزیک
🗓یکشنبه ۱۳ اسفند
⌚ساعت ۱۸ الی ۲۱
🌃تالار آزادی
🎙با اجرای وحید خرم
🔖رایگان
🆔️جهت اطلاعات بیشتر به آیدی
@physics_uka
مراجعه فرمایید.
❌با سرویس برگشت❌

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

365

obunachilar
Kanal statistikasi