سين


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


اين كانال زيرمجموعه سايت آزادانديشي سين مي باشد.
سایت سین محلی برای تمرین تفکر نقادانه و بالا رفتن تحمل شنیدن حرف مخالف است.
seen1.ir
ارتباط با ما:
@schiti

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


تبادل همبستگی dan repost
🔳⭕️۸۲هزار نفر تصمیم گرفته اند که تکنیک های نوین فکر کردن و تصمیم گیری را بیاموزند.
زیر نظر دکتر مجتبی لشکربلوکی

شما نیز به این باشگاه دعوتید.
https://telegram.me/joinchat/AkETQjumbE6HwyIhxg_fCg


تبادل همبستگی dan repost
✅ شتابزدگی و سطحی اندیشی ، بیماری های ذهنی قرن بیستم هستند و این بیماری بیشتر از هر جا در رسانه ها انعکاس یافته است. معرفی فهرستی از رسانه های #فاخر_علوم_انسانی
➖➖➖➖
♻️بانک مقالات رایگان مسائل روز
@v_social_problems_of_iran

♻️پایان نامه و مقاله, رایگان
@ir_research

♻️جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology

♻️نقشه های تاریخی و سیاسی
@jaynegareh

♻️سیاست شناسی
@politicology

♻️مطالعات آلمان و اروپا
@dachstudien

♻️زبان‌شناسی‌ همگانی
@linguiran

♻️مهندسی فکر نقادانه
@SEEN1

♻️فلسفه
@Behzad_Gholipour

♻️کانالی برای سالمندان
@salmand_ir

♻️سرمایه گذاری و تجارت
@eghtesadegolestan

♻️جامعه شناسی در یک نگاه
@sociologyat1glance

♻️فراخوان مقالات علوم انسانی
@doctora1

♻️اساطیر ایران و جهان
@Persian_Mythology

♻️فایل های صوتی جامعه شناسی
@audiofilesociology

♻️اقتصاد در گذر زمان
@m_ali_mokhtari

♻️انجمن فیلسوفان ایرانی
@IranianPhilosophers

♻️دعوت به آگاهي ، در كانال تفكر
@tafakkor

♻️دیکشنری تصویری(30 لغت در روز)!!!
@english1388

♻️كانالي براي آرامش ٢٠ تا ٦٠ ساله ها
@chehel_salegi

♻️انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران
@Iranianspa

➖➖➖➖
هماهنگی جهت پیوستن به لیست
@social_problems_of_iran


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
انیمیشن تار و پود

@SEEN1


عصر شارلاتان ها

بعضی شارلاتان‌ها اکسیر جوانی می‌فروشند و بعضی دیگر اندیشه. همۀ ما وقتی می‌شنویم عده‌ای خام حرف‌های دم دستی یک شارلاتان شده‌اند دلمان برای سادگی‌شان می‌سوزد، اما متوجه نیستیم که خود ما نیز ممکن است به‌راحتی در دام یکی از همین شارلاتان‌ها بیفتیم.

چه چیزی ما را امروزه این‌قدر در برابر شارلاتان‌ها بی‌دفاع می‌کند؟ بخشی به دلیل پیچیدگی دنیای مدرن و نرخ سریع تغییرات اجتماعی و فناوری است. یاوه‌سرایی همان چیزی را مهیا می‌کند که «تحلیل‌های دوزاری» نامیده می شود، یعنی ساده‌سازیِ کلاف پیچ‌درپیچ عصر ما در حد راه‌حل‌های سهل‌الوصول و بی‌خاصیت. زندگی مدرن آنچنان ما را بمباران می‌کند که خسته و ملول و مضطرب می‌شویم، در نتیجه گاهی تنها به‌دنبال یک سرگرمی خارق‌العاده می‌گردیم.

یک شارلاتان خوب می‌تواند، درست مانند دلقک‌هایی که به میدان شهر می‌آورد، آنچنان تردست باشد که هم‌زمان به موشکافی علمی و ژرف‌بینی عرفانی تظاهر کند. شیادهای حرفه‌ای ملغمه‌ای از علم، کیمیاگری، ستاره‌شناسی، اسطوره و فلسفه را به کار می‌بستند.

نکته اینجاست که شارلاتان به جماعت سردرگم آرام‌بخش می‌دهد. این دوای همۀ دردها می‌تواند قرصی واقعی باشد یا نظراتی پرت‌وپلا.

در برابر تظاهر به علامۀدهربودن و نسخه تجویزکردن برای تک‌تک مسائل اجتماعی براساس فرمول‌های سطحی، کمی تواضع می‌تواند اثرگذار باشد. به‌جای آنکه مانند عده‌ای تفسیرهای پیش‌پاافتاده ارائه کنیم، می‌توانیم پاسخِ کمتر رضایت‌بخش اما بسیار درست‌ترِ «نمی‌دانم» را بدهیم.

@SEEN1 | yon.ir/fkZoa


انان که خاک!! را به نظر!! کیمیا کنند!!

شرایطی پر از ابهام و نگرانی که هیچ مسئول محترمی خود را مسئول پاسخگویی به این شرایط نمی داند و هیج مسئول محترم تر اهل نظارتی نیز خود را مسئول به پاسخ کشاندن مسئولی نمی داند و هیچ مسئول محترم تر تر رسانه ی ملی نیز خود را مسئول طرح این سوال نمی داند.
در کشور دارد چه اتفاقی می افتد؟ چرا هر شب با نگرانی باید بخوابیم و هر روز با دلهره بیدار شویم!

گویا مسئولین محترم تر (یک نفر از دولت، یک نفر از مجلس، یک نفر از متخصصین اقتصادی، یک نفر از شورای امنیت، یک نفر از سازمان بازرسی، یک نفر از دیوان عدالت اداری، یک نفر از قوه ی قضائیه) برای روان مردم، شان و ارزشی قائل نیستند که حتی یک سخنرانی دلگرم کننده از چرایی اتفاقات اخیر و راهکارهای برون رفت، برای اسوده شدن خاطر (در حد دلخوش کنک) هم بیان نمی کنند.
شاید دوست دارند که در این شرایط مردم دائم نگران باشند یا شاید اصولا خودشان قادر به درک نگرانی مردم نیستند انها که مشکلی ندارند!

ایا بود که گوشه ی چشمی به ما کنند!!

سمیه چیتی فعال فرهنگی

@SEEN1


می خواهم حامد را باور کنم!

سریال پدر که به تازگی پخش می شود، داستان زندگی جوان دانشجویی به اسم حامد است. حامد پسر یک حاجی بازاری کارخانه دار بسیار ثروتمند است که خیّر مطرح و معروفی هم است همینطور مادرش شرکتی دارد که به زنان بی سرپرست و بدسرپرست کمک میکند.
در نماهای مختلف زندگی این خانواده، خانه ای پر زرق و برق می بینید و ماشین بنزی که در صحنه های زیادی می خواهد میزان ثروت این خانواده را نشان دهد.
حامد حافظ قران است و در دانشگاه دانشجویی نمونه و کوشاست. همکلاسیهای دخترش در یک انتقام گیری برای او صحنه سازی میکنند تا ابروی او را ببرند و تهمت اخلاقی به او بزنند.

از اینجا بیشتر شخصیت و اخلاق حامد در معرض دید قرار می گیرد.
حامد پسری که پایبند به ارزشهای اسلامیست و برای ان جان خود را به خطر می اندازد، اما همین حامد گناه دختر هنجارشکن دانشگاه را به گردن می گیرد تا ان دختر از ادامه ی تحصیل محروم نشود. و البته خود او از دست یافتن به ارزویش که شرکت در مسابقات حفظ قران است محروم می شود.
دیدن چنین شخصیتی با چنین مختصات زندگی، سوال زیادی در ذهن ایجاد می کند و اولین ان: ایا چنین کسانی وجود دارند؟
حامد یک قهرمان اخلاق در این سریال معرفی می شود کسی که با داشتن امکانات فراوان مالی و محبوب بودن در خانواده، پسر بسیار محجوب، مقید به مردانگی و انسانیت است که حتی حاضر نمی شود غرور دختر هنجارشکن را بشکند، و یا ابروی او را ببرد.
خودخواهی و فرصت طلبی و سوءاستفاده که در خیلی ها به واسطه ی ثروت و قدرت دیده می شود در او اصلا نیست.
حامد نماد یک انسان متواضع و از خودگذشته است. تعریفی که همیشه در ذهن ما از مردانگیست.
حامد این سریال مثل افسانه هاست افسانه ی مردانی که داستانهایشان را سالهاست فقط شنیده ایم!

سمیه چیتی فعال فرهنگی

@SEEN1


آسمان دلگیر بود اینجا، زمینش خسته بود

قرن‌ها بال کبوتر، پای آهو بسته بود

سرزمین عشق بود اما سلیمانی نداشت

ملک عاشق‌ها هزاران سال سلطانی نداشت

باده نوشان شهرشان یک عمر بی‌میخانه بود

دست پیمان بسته‌ی این قوم بی‌پیمانه بود

تا سحرگاهی ورق برگشت و خوش شد سرنوشت

آمد و خاک خراسان تکه‌ای شد از بهشت


میلاد امام رضا (ع) مبارک باد🌺
@SEEN1


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
انیمیشن مفهومی باد

انیمیشن باد روایت جوامع و انسانهاى توفان زده است که به آشفتگى عادت کرده اند و وضعیت بحران براى آنها نوعى آسودگى ست !
انیمیشن باد مصداق بارز “حسِ بدِ مطلوب ” است!

@SEEN1


آیا خبرهای ساختگی هدف دار در چرخش آرا نقش دارد؟

افرادی که مکررا با اطلاعات نادرستی که براساس تعصبات سیاسی آن ها طراحی شده است مورد هدف قرار می گیرند به خوبی این امکان را دارند که بر گرایش های عمومی اثر بگذارند، واکنش های شدید اخلاقی ایجاد کنند، و باعث دور شدن بیشتر و بیشتر گروه های مخالف از هم شوند، به خصوص وقتی این احساس غلط به ما القا شود که سایر افراد در شبکه ارتباطی مان نیز از این عقیده حمایت می کنند. اما تا چه حد این تلاش ها قادرند آرای واقعی ایجاد کنند؟

معمولا هدف از انتشار اخبار جعلی القای "حقایق جایگزین" نیست بلکه ایجاد شک در بین مردم و جدایی آن ها از سیاست است، که می تواند فرآیند دموکراسی را تضعیف کند، به ویژه هنگامی که آینده جامعه به اختلاف های کوچک در اولویت های رای دادن بستگی دارد.

تأثیرات کوچک قادرند نتایج بزرگی ایجاد کنند.

سی تا چهل هزار پیام آزمایشی در یک روز در میان مخاطبان از گروه های متفاوت منتشر شود، ما بایستی در نتیجه گیری های خود محتاط باشیم.

@SEEN1 | http://yon.ir/5VahC


‍ در زمانی که برده داری در آمریکا قانونی و رایج بود ، زن سیاهپوستی بنام هاریت توبمن ، که خود یک برده فراری بود ، به همراه جمع دیگری آمریکایی گروهی مخفی را راه انداخته بودند بنام خط نجات . خط نجات بردگان سیاهپوست را از روی مزارع برده داران فراری میداد و مخفیانه بسوی کانادا و ایالات شمالی میبرد که در آنجا برده داری نبود . عملیات نجات بردگان بسیار پیچیده و خطرناک بود و در هر مرحله ای اگر لو میرفت ، هاریت توبمن و یارانش همگی دستگیر و تیرباران میشدند . سالها بعد که بردگی در آمریکا ملغی شد و بردگان آزاد شدند ، از هاریت توبمن پرسیدند سخت ترین مرحله کار و عملیات شما برای نجات بردگان چه بود؟ هاریت توبمن عمیقا" به فکر فرو رفت و گفت : قانع کردن یک برده به اینکه تو برده نیستی و باید آزاد باشی!

@SEEN1


سخت ترین مرحله برای نجات بردگان چه بود؟

قانع کردن یک برده به اینکه تو برده نیستی و باید آزاد باشی!

@SEEN1


سين dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
#فیلم/مورد قبول دیگران واقع شدن چطور رفتار شما رو تغییر می دهد. #تست اجتماعی @seen1


سين dan repost
#شایعه_شناسی

اگر همین فردا در خیابان یا تاکسی، رهگذری به شما بگوید «شنیدید قراره تابستون زلزله بیاد؟»، شما راجع به این گفته و گوینده آن چه فکر می‌کنید؟ به احتمال زیاد سخنش را درجا نمی‌پذیرید و از او پرسش‌هایی می‌کنید.

شایعه شش- هفت سال پیش یادتان هست که می‌گفت فلان روز تیرماه زلزله می‌آید؟ تا به حال فکر کرده‌اید چطور شد که این شایعه آنقدر پخش شد؟ خیلی‌ها باورش کردند. خیلی‌ها در شب موعود زلزله در پارک‌ها و جاهای بی‌سقف خوابیدند یا تهران را ترک کردند. شما فکر می‌کنید چه طور یک شایعه بی‌اساس این چنین پخش می‌شود؟

در یک تقسیم‌بندی، شایعه بر اساس عامل سازنده‌اش دو قسم است:
الف- شایعه کور که به طور خودبه‌خود یا برنامه‌ریزی نشده ساخته می‌شود. این نوع شایعه نتیجه و برآیند امیال و هیجان‌ها، منافع و اراده‌های جمع کثیری از مردم است.
ب- شایعه سازمان‌یافته که از سوی افراد خاص با اهداف و منافع معین، تولید و منتشر می‌شود.

همه دروغ‌ها یا به عبارتی شایعه‌ها نمی‌گیرد. باید این دروغ یک ویژگی‌هایی داشته باشد و از جهت دیگر یک زمینه‌هایی هم وجود داشته باشد. در واقع شرایط روانی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی خاصی در جامعه می‌تواند به انتشار و قدرت‌گیری شایعات خاص کمک کنند.
«شایعه معمولاً به پیامی گفته می‌شود با منبع ناشناخته که وضعیت‌های مبهم و مهم را تبیین می‌کند و با انتشار بیشتر قدرتمندتر می‌شود.» منبع ناشناخته در این تعریف یعنی این که ما نمی‌دانیم چه کسی شایعه را ابتدا منتشر کرده است. کسانی هم که آن را بازگو و در واقع به انتشارش کمک می‌کنند، معمولاً در قالب جملات «شنیده می‌شود که...» یا به زبان مردم «می‌گن که...» کارشان را می‌کنند. بنابراین شایعه پیامی است که راست و دروغ بودن آن از سوی منابع رسمی، معتبر یا قانونی تأیید نشده است. وضعیت‌های مبهم و مهم در تعریف بالا به زمینه‌های اجتماعی انتشار شایعه اشاره می‌کنند. تعریف می‌گوید زمانی که مردم تشنه دریافت اطلاعاتند اما منابع رسمی و معتبر نمی‌تواند به تقاضای آن‌ها پاسخ دهد، بازار شایعه داغ می‌شود. نکته پایانی تعریف نیز می‌گوید شایعه مانند پیام‌هایی نیست که از منبع‌شان اعتبار می‌گیرند (هر چه منبعِ خبر معتبرتر، خبر موثق‌تر). شایعه اعتبار ندارد بلکه قدرت دارد و هر چه بیشتر منتشر شود، قدرتش بیشتر می‌شود. اما در تعریف بالا به صدق و کذب شایعه اشاره‌ای نشده است و این به این خاطر است که همه شایعه‌ها دروغ نیستند و شایعه‌های راست هم وجود دارند. به عبارتی شایعه می‌تواند پیامی راست اما نامعتبر باشد (همچنان که بسیار پیش می‌آید خبری معتبر در واقع دروغ است).

@seen1 | @cm_magazine


“طعم ترش” تمایل به خطرپذیری را افزایش می دهد

چشیدن خوراکی های ترش مزه با بروز رفتارهای نشاندهنده خطرپذیری بالا در ارتباط است.
این پژوهش ۱۶۸ نفر فرد داوطلب که ملیت انگلیسی و ویتنامی داشتند را مورد آزمایش قرار دادند و این افراد را به ۵ دسته گروه بندی نمودند و به هر گروه خوراکی هایی تنها به با یکی از ۵ طعم اصلی چشایی انسان دادند. این طعم ها شامل شیرین، تلخ، شور، ترش و ملس بود.
سپس داوطلبین در یک آزمون کامپیوتری که میزان ریسک پذیری افراد را مشخص می کرد شرکت کردند. این آزمون به این صورت بود که هر چه یک بادکنک دیجیتالی را بیشتر باد میکردند، به آنها پول بیشتری داده می شد اما اگر بادکنک میترکید آنها از مسابقه خارج می شدند.
افرادی که اسید سیتریک را چشیده بودند بیشتر از افرادی که طعم های دیگری را امتحان کرده بودند، بادکنک ها را باد می کنند.
افراد گروه طعم ترش ۳۹ درصد بیشتر از افراد گروه طعم شیرین، ۲۰ درصد بیشتر از افراد گروه طعم تلخ، ۱۶ درصد بیشتر از افراد گروه شور و ۴۰ درصد بیشتر از افراد گروه طعم ملس بادکنک ها را تا حداکثر ظرفیت آن باد کردند.

اصلا چرا افراد را در دنیای واقعی به سمت ریسک پذیر بودن سوق دهیم؟ بدون ریسک پذیری قادر به یادگیری مسائل جدید نخواهیم بود. همچنین خطرگریزی یکی از خصایص بارز افراد دارای اضطراب و افسردگی می باشد به همین دلیل اگر شما به این اختلالات دچار هستید، می توانید با اضافه کردن مزه ترش به رژیم غذایی خود تا حدودی میزان ریسک گریزی خود را کاهش دهید و بیشتر به امتحان کردن شانس های خود، به طور مثال خروج از منزل یا صحبت کردن با غریبه ها که باعث پیشرفت شخصیتی می شود، تمایل داشته باشید.

@SEEN1| @neurosafari1


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
به رئیس جمهور عزیز

اهنگساز و اجرا: علی قمصری
شاعر: احسان افشاری

@SEEN1


بگو به آن که، دل از بار غم گران دارد...


دو چهره است که همواره این جهان دارد

یکی عیان و دگر چهره در نهان دارد.

یکی همیشه به پیش نگاه ما پیداست

که با تولد، مرگ،

که با طلوع، غروب،

که با بهار بهشت آفرین، خزان دارد.

یکی، همیشه نهان است، اگر چه ، در همه جا

به هر چه در نگری، با تو داستان دارد!

نه با تولد، مرگ،

نه با طلوع، غروب،

نه با بهار، خزان،

که هر چه هست در او، عمر جاودان دارد!

تو را به چهره ی پنهان این جهان راه است

نه از فراز سپهر،

نه از دریچه ی ماه،

نه با کمان و کمند،

نه با درفش و سپاه!

همه وجودت از ان بی نشان، نشان دارد.

جهان چو گشت به یک چهره جلوه گر ز نخست

نگاه چاره گر چهره آفرین با توست

نگاه توست که رنگ دگر دهد به جهان

اگر که دل بسپاری به (مهر ورزیدن)

اگر که خو نکند دیده ات به (بد دیدن)

امید توست که در خارزار، کوه ، کویر

اگر بخواهد صد باغ ارغوان دارد.

دلت به نور محبت، اگر بود روشن

تو را همیشه چو گل تازه و جوان دارد

بر آستان هنر ، گر سری فرود آری

چراغ نام تو هم جاودانه جان دارد.

نه آسمان، نه ستاره، نه کهکشان، نه زمان

تو چهره ساز جهانی ، تو چهره ساز جهان!

هر آنچه می طلبی از وجود خویش بخواه!

چگونه با تو بگوید؟

مگر زبان دارد!!


فریدون مشیری

@SEEN1


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
اناتومی مغز انسان

@SEEN1


سين dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
انیمیشن مفهومی doll face به نقد دنیای رسانه ها می پردازد که چگونه هویت انسانی را زیر سوال برده ودچار چالش و بحران می سازد.

@seen1


وجدان صفتی انسانی است، صفتی آنقدر گسترده که بتوان آن را ممیزۀ بشر دانست، صفتی که ریشه در فرهنگ ندارد اما لاجرم از آن متأثر است. حس گناه و شرم، و وحشت از ارتکاب و متحمل‌شدن آن‌ها، آشکارا به وجدان مرتبط است: وجدان به آن‌ها مشروعیت می‌دهد و آن‌ها به وجدان قدرت می‌بخشند.

در مقابل، باور به اینکه وجدان اعمال یک فرد را تأیید می‌کند، می‌تواند الهام‌بخش او در میل به ایستادگی جلوی عُرف یا اِجماع در مواردی باشد که بدونِ آن وجدان، خطا یا شرم‌آور تلقی می‌شوند، مثلاً شورش علیه نظم موجود.

وجدان یعنی خودآگاهی، ظرفیت ارزیابی خویشتن، فارغ از ظرفیت ارزیابی اعمال و انگیزه‌های خود و حکم دادن علیه خود، وجدان به طرز چشم‌گیری بوالهوس است.

قتل ناموسی که در یک فرهنگ محترم است، در فرهنگی دیگر جنایت بسیار شرورانه‌ای حساب می‌شود. شاید انتظار برود که اگر این کار باری روی دوش وجدان می‌گذاشت، باید در قرن قبل خاتمه می‌یافت.

حتی در برابر سوءاستفاده‌هایی که عمیقاً با ارزش‌های شناخته‌شده -مثلاً آزادی و طلب خوشبختی- تعارض دارند، وجدان ممکن است به کُندی بیدار شود. و اگر وجدان با چنین چیزهایی کنار بیاید، اگر آن‌ها را توجیه و تأیید کند، آنگاه آیا مرجعیتی برای وجدان می‌ماند که ابرازش را موجه کند؟

زیرا اگر چنین باشد، «پذیرفتن» به همان اندازۀ «مقاومت» کنشی برآمده از وجدان خواهد بود. بالاخره آزادی در این کشور یعنی اِجماعی وجود دارد که مجوز اقدامات و سیاست‌گذاری‌های حکومت را صادر می‌کند مگر آنکه به تظاهرات، احضار، استیضاح، اقدام حقوقی یا ردّ آن‌ها توسط رأی‌دهندگان توسل شود؛ لذا ما معمولاً با چیزهایی کنار می‌آییم که تأییدشان نمی‌کنیم.

@SEEN1


آزادی بزرگ و اصلی وجدان همانا رها کردن آن از قید بدبینی ، عُرف‌پسندی و تنگ‌نظری است.

@SEEN1

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

3 297

obunachilar
Kanal statistikasi