در جستجوی حقیقت


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


جنگ هفتاد دو ملت همه را عذر بنه
چون ندیدند حقیقت ره افسانه زدند(حافظ)
کار ما نیست شناسایی راز گل سرخ
کار ما ین است که میان گل نیلوفر و قرن
پی آواز حقیقت بدویم(سهراب سپهری)
در جستجوی حقیقت کانالی است برای معرفی نوشته ها و تأملات دکتر محمد باقر تاج الدین

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


اکنون باید به هوش بود و پیام فرزندانِ این آب و خاک را به جان نیوشید و به خوبی دریافت که با راه و روش های گذشته نگرانه و یک جانبه و ایدئولوژیک نمی توان در جهت آرامش و آسایش و رفاه و بهروزی جامعه گامی برداشت و انتظار رفع و کاهش مشکلات و مسائل را داشت. پیامِ فرزندان ایران پیامِ صلح و آزادی و برابری و خِرَدورزی و دوستی و رفاه و بهروزی و سعادت مردمانش است و هر اقدام و راه روش دیگری غیر از این کشور را دچار بحران می کند. لذا باید به هوش بود که از هرگونه اقدامات غیر عقلانی، غیر علمی، غیر انسانی، غیر اخلاقی، و مغایر با حقوق انسانی و اجتماعی، مغایر با نیازهای نسل امروز، مغایر با شأن و شئونات انسانی و مغایر با راه و روش های زندگی در جهان امروزین به طور جدی پرهیز نمود.
باید به طور ساختاری و سیستماتیک دید و شنید و دانست که تمامی مردمان این سرزمین از هر مذهب و قوم و سلیقه و عقیده ای ایرانی اَند و واجد تمامی حقوقِ انسانی و اجتماعی و هر اقدامی در جهت محروم کردن آنان از تمامی حقوق شان زمینه را برای بروز خشونت و آشوب مهیا کرده و در نهایت هم درگیری و در هم ریزیِ اجتماعی که به صلاح هیچ فرد و گروهی هم نیست. باید صدای این محرومان و مطرودان به خوبی شنیده شود و آنان احساس کنند که مورد توجه قرار گرفته اند. مردمان جامعه از هر طیف و گروه و قوم و مذهبی را باید به خوبی دید و حرف های شان را شنید. به هوش باشیم که ندیدن ها و نشنیدن های ساختاری و سیستماتیک موجب وسیع تر شدن دایره محرومیت و مطرودیت شده و هر چه قدر این روند های نامیمون و نامبارک گسترش بیشتری یابد دور از انتظار نیست که وقایع نامطلوب و نگران کننده نظیر اعتراضات اخیر هم امکان بروز وظهور یابند.

@tajeddin_mohammadbagher


ندیدن ها و نشنیدن های ساختاری و سیستماتیک لزوما مربوط به فرد یا افراد و گروه های خاصی نیست، بلکه موضوع از این قرار است که ساختار سیاسی جامعه در وضعیت فعلی خودش به هر دلیل توان دیدن و شنیدن صداهای متنوع و گوناگون جامعه را ندارد و اکنون راه برون رفت از این مشکل این است که ساختار سیاسی جامعه باید به گونه ای اصلاح و ترمیم شود که بتواند هم خوب ببیند و هم خوب بشنود تا از پسِ این خوب دیدن ها و خوب شنیدن ها قادر به ارائه تحلیل های درست و منطقی ای باشد که جامعه را از بحران ها خارج کند و راه پیشرفت و توسعه متوازن و پایدار را هموار کند.
ندیدن ها و نشنیدن های ساختاری و سیستماتیک موجب می شود که بسیاری از مسائل و مشکلات مردم و گروه های مختلف اجتماعی نه تنها مورد توجه قرار نگیرند، در عین حال انباشت شوند و ناگهان چون کوه آتشفشان دچار فوران شوند. بیشترِ دلسوزان و روشنفکران و آگاهان به شرایط کشور بارها و از مجاری گوناگون فریاد زدند که شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور خوب نیست. دیگر با چه زبانی بگویند که مشکلات و مسائل کشور تاب و توان مردمان این سرزمین را بریده و در حال تبدیل شدن به مخاطراتِ جدی است. با چه زبانی بگویند که بیکاری، فقر و محرومیت گسترده، نابرابری های اجتماعی، حاشیه نشینی و مهاجرت های ناموزون به کلان شهرها و شهرهای بزرگ، عدم پاسخگویی بسیاری از نهادها و سازمان ها، فساد گسترده، بحران محیط زیست و خشکسالی همه و همه شرایط را به آستانه فروپاشی و درهم ریزی اجتماعی سوق داده؟!!! عجیب این است که برخی مسئولان و مدیران این سرزمین توجه چندانی به چنین شرایط بغرنجی نمی کنند و به دلیل ندیدن ها و نشنیدن های ساختاری و سیستماتیک از درک و تحلیل منطقی مسائل و مشکلات کشور ناتوان شده اند!!!
از سوی دیگر به جای دیدن و شنیدن درستِ خواسته ها و نیازهای مردم عجیب است که دست به ساده سازی ها و تقلیل گرایی هایی زده می شود و خواسته های متنوع، متکثر، و برحقِ مردم به مواردی چون: گرانی، مشتی اغتشاشگر و آشوب طلب و سایر موارد مشابه تقلیل داده می شود. این دوستان تنها عوامل دم دستی و سطحی را مقصران اصلی قلمداد می کنند و تأسف بار این که نمی اندیشند و فکر نمی کنند که حقیقت و واقعیت اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در دنیای امروز بسی پیچیده تر و بغرنج تر از آن چیزی است که تصور می کنند. از این دوستان باید پرسید آیا چنین تحلیل های سطحی می تواند جامعه را از انبوهی از مشکلات رهایی ببخشد و به سر منزل امن و آرامش برساند؟ نگاه های سطحی و نابرخوردار از پایه ها و مایه های علمی و عقلانی در جهان پیچیده امروز چگونه می تواند جامعه ای را به قله های پیشرفت و توسعه همه جانبه و پایدار برساند؟
مسائل اجتماعی و سیاسی و اقتصادی و فرهنگی یکی و دوتا و ده تا و صد البته دمِ دستی و سطحی هم نیستند که راه حل های سطحی و غیر علمی و غیر منطقی داشته باشند. ضمن این که این مسائل امروز و دیروز هم بروز و ظهور نیافته اند، بلکه در یک فرایند تاریخی و اجتماعی امکان بروز و ظهور یافته اند، لذا بر اساس یک فرایند عقلانی و منطقی و مبتنی بر شرایط اجتماعی و فرهنگی قابل رفع و رجوع هستند و نه با ساده سازی و بی توجهی به تاریخ و به شرایط امروزین. جهانِ امروز جهانِ عقلانیت جدید، علوم جدید و اخلاق جدید است و در چنین جهانی صد البته بدون عقلانیت و علم و اخلاق جدید نمی توان درصدد حل و فصل مشکلات و مسائل برآمد و به تَبَعِ آن خواهانِ پیشرفت و توسعه متوازن و پایدار بود. جهان امروز جهانِ شناخت علمی و عقلانی و جهان برنامه ریزی های منطقی و آینده نگرانه است و از طریق سیاستگذاری ها و برنامه ریزی های منطقی و علمی می توان امیدوار بود که از میان انبوهی از مشکلات و مسائل گوناگونی که کشور را در بر گرفته اند، عبور کرد و به سرمنزل سعادت و آرامش و امنیت رسید.


✳️ندیدن ها و نشنیدن های ساختاری و سیستماتیک(گفتار در اعتراضات روزهای اخیر)
(محمد باقر تاج الدین)

در بررسی و تحلیل اعتراضات اخیر نوشته ها و سخنان نسبتاً زیادی در رسانه ها توسط تحلیل گران و اندیشمندان سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ارائه شد که هر کدام از زاویه خاصی به موضوع پرداختند. برخی معتقد بودند که مشکلات اقتصادی مانند بیکاری و فقر گسترده موجب بروز چنین اعتراضاتی شده است. تحلیل گران سیاسی نبود نهادهای مدنی میانجی بین مردم و حاکمیت را دلیل اصلی بروز اعتراضات مورد نظر دانسته اند. تحلیل گران اجتماعی بروز شرایط نابهنجار و آنومیک در جامعه، گسترش نابرابری های اجتماعی، زوال اعتماد و سرمایه اجتماعی، حاشیه نشینی و موارد مشابه را از جمله دلایل اصلی در بروز این اعتراضات قلمداد کرده اند. روشن است که هر کدام از این تحلیل ها البته در جای خود درست و منطقی بوده و اگر چه تمامی واقعیت را بازنمایی نمی کنند اما برش هایی از واقعیت مزبور را در معرض دید قرار می دهند و آفتابی می کنند.
از مجموع دلایلی که برای بروز اعتراضات اخیر اقامه و ارائه شده است به نظر می رسد مهم ترین دلیل ندیدن ها و نشنیدن های ساختاری و سیستماتیک از سوی سیاستگذاران و کارگزاران جامعه باشد که گویی سال ها و بل دهه هاست که دیگر نمی توانند روندها، تحولات، تغییرات، مسائل و پدیده های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه را به درستی ببینند و بشنوند. ضمن این که بود و باش و زندگی مردم جامعه به درستی دیده نمی شود صدای آنان هم به خوبی شنیده نمی شود. صداهای خاموش جامعه(منظور حاشیه نشینان و مطرودین و محرومین جامعه است که به دلیل در اختیار نداشتن فرصت ها و امکانات لازم برای رساندن صدای خود به ساختار سیاسی جامعه هیچ گاه نتوانستند و نمی نوانند اعلام موجودیت کنند و صدای خود را به گوش آنان برسانند) به کنار، حتی صدای روشنفکران و متفکران و اندیشمندان و صاحبنطران جامعه که بعضاً این جا و آن جا کوشش می کنند درباره مشکلات و مسائل گوناگون اجتماعی و اقتصادی و سیاسی تحلیل های خود را ارئه کنند هم عموماً نشنیده گرفته می شود و گویا گوش شنوایی برای شنیدن این سخنان وجود ندارد. از زبان ملک الشعراء بهار باید گفت که:
بیست سال افزون زدم دادِ وطن، نشنید کس تازه از نو می‌زنم دادِ وطن‌، من با کی اَم؟
همچو بلبل گر هزار آوا برآرم‌، چون که هست گوش‌ها بر نغمه زاغ و زَغَن‌، من با کی اَم؟
می‌زنم در انجمن فریاد واوبلا، ولیک پنبه دارد گوشِ اهلِ انجمن‌، من با کی اَم؟!!!


فرهیختگان dan repost
بازاندیشی دانشگاه ایرانی

سخنرانان

#کاووس‌سیدامامی
#سیدحسین‌سراج‌زاده
#محمدامین_قانعی_راد
#سیدجوادمیری
#بیژن_عبدالکریمی
#خسروباقری
#قاسم‌پورحسن
#مصطفی_مهرآیین
#حسن_محدثی
#محمدباقرتاج_الدین
#رحیم_محمدی
#محمدعلی_مرادی

یکشنبه ۲۴ دی ماه ۱۳۹۶
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی سالن حکمت



جان آگه با #فرهیختگان
@IRANIntellectuals


زیر سقف آسمان dan repost
حسن محدثی صفحه‌ای در اینستاگرام، فیس بوک، و توئیتر ندارد
به‌اطلاع همه‌ی مخاطبان و هم‌وطنان گرامی می‌رسانم که من صفحه‌ای در اینستاگرام ندارم. ظاهراً فردی در حال سوء استفاده از نام بنده است و صفحه‌ای با تصاویر من در اینستاگرام باز نموده و در حال انتشار مطالبی به نام بنده است. به‌اطلاع همه می‌رسانم که من صفحه‌ای در اینستاگرام، فیس بوک، و توئیتر ندارم. یادآوری می‌کنم که هرگونه سوء استفاده از تصویر، نوشته، و نام بنده حق پی‌گرد قانونی را به من خواهد داد. از همه‌ی هم‌وطنان عزیز تقاضا دارم مطالب جدید مرا از این کانال و مطالب قدیمی‌تراَم را از وبلاگ زیر سقف آسمان به نشانی MOHADDESI.WORDPRESS.COM و نیز از مقاله‌ها و کتاب‌هایم پی‌گیر باشند و فریب راه‌زنان و حرامیان و دزدان و سوءاستفاده‌گران دنیای مجازی را نخورند. لطفاً توجه کنید که صفحه‌ی زیر تقلبی است. این حرامی دنیای مجازی حتّا نمی‌دانسته که من استاد دانش‌گاه تهران نیستم. تذکر می‌دهم که انتشار هرگونه مطالب تحریک‌آمیز و احیاناً توهین به اشخاص حقیقی و حقوقی و مطالب دیگر از نظر من محکوم است و پی‌گرد قانونی خواهد شد.

@HasanaMohaddesi
حسن محدثی گیلوایی / 16 دی 1396

از شما مخاطبان گرامی خواهشمندیم به لینک زیر در اینستاگرام مراجعه و صفحه مورد نظر را جهت حذف report کنید.
نحوه ریپورت در تصاویر زیر نمایش داده شده شده است، روی گزینه‌هایی که با خط قرمز مشخص شده‌اند کلیک نمایید. باتشکر

instagram.com/hasan.mohadesi
👇


سیدجواد میری مینق dan repost
یکشنبه ۲۴ دی ماه ۱۳۹۶

@seyedjavadmiri


(شریعتی) بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی dan repost
🌓هم اندیشی تشیع صفوی برگزار شد🌓


انجمن جامعه شناسی ایران و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در روز شنبه ۹ دی ۱۳۹۶ سمیناری تحت عنوان « تشیع علوی و تشیع صفوی، نگاهی انتقادی به روایت شریعتی» با حضور برخی از اساتید و پژوهشگران علوم انسانی و اجتماعی در پژوهشگاه علوم انسانی (سالن حکمت) برگزار کرد. این سمینار با مدیریت دبیران علمی، سید جواد میری و آتنا غلام نیارمی تدارک دیده شده بود و از ساعت ۹ صبح تا ۹ شب و با استقبال وسیع طیف متنوعی از دانشجویان و پژوهشگران به طول انجامید. سخنرانان این هم اندیشی عبارت بودند از : محمد امین قانعی راد، بیژن عبدالکریمی، سید جواد میری، حسن محدثی، آیدین ابراهیمی، مصطفی مهر‌آئین، محمد علی مرادی، محمد باقر تاج‌الدین، قاسم پورحسن، محمد حسین بادامچی، رحیم محمدی، سید محمد میر سندوسی، محمد رضا زمردی، داود مهدوی‌زادگان، محمد توکل.
ادامه:http://drshariati.org/?p=15565

yon.ir/QZXLr




فرهیختگان dan repost
فایل کامل ویدیویی
برنامه "زاویه،13دی96 با حضور #حسن_محدثی_گیلوایی و #هادی_صادقی


عنوان: بررسی حقوقی و جامعه شناختی رویدادهای اخیر در برخی شهرها"




جان آگه با #فرهیختگان
@IRANIntellectuals


فرهیختگان dan repost
مناظره در باره حوادث اخیر
امروز چهارشنبه ۱۳ دیماه ساعت ۲۰:۳۰ در برنامه زاویه
#حسن_محدثی
#هادی_صادقی




جان آگه با #فرهیختگان
@IRANIntellectuals


ihcss پژوهشگاه علوم انسانی dan repost
#سخنرانی
محمد باقر تاج الدین
رحیم محمدی
حسن محدثی
تشیع علوی و تشیع صفوی
نگاهی انتقادی به روایت شریعتی، شنبه 9 دی ماه ۹۶
#تشیع #علوی #صفوی
🍀 🌴 🍀
@ihcss




سیدجواد میری مینق dan repost
گواهی حضور در سمینار برای دانشجویان


@seyedjavadmiri


سیدجواد میری مینق dan repost
4_5920543401706521135.pdf
85.1Kb
برنامه سمینار "تشیع علوی و تشیع صفوی"

شنبه ۹ دی ۱۳۹۶

۹ الی ۲۰

پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی


@seyedjavadmiri


دین و جامعه dan repost
چهارمین همایش پژوهش اجتماعی و فرهنگی در جامعه ایران - انجمن جامعه شناسی
چهارشنبه 6 دی ماه 96
«چالش های دینداری در جهان مدرن»
محمدباقر تاج الدین

#سخنرانیها
@religionandsociety


دین و جامعه dan repost
🔵مجموعه سخنرانی های مربوط به دین در چهارمین همایش پژوهش اجتماعی و فرهنگی در جامعه ایران
انجمن جامعه شناسی ایران- 5 تا 7 دی ماه 1396 - دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در قالب فایل های جداگانه:
1- «چالش های دینداری در جهان مدرن»
محمدباقر تاج الدین
https://t.me/religionandsociety/40

2- «نابسندگی جامعه شناسی در مطالعه ایمان وجودی»
مسعود زمانی مقدم
https://t.me/religionandsociety/41

3- «تجربه دینی زیارت در دو سپهر عراقی و ایرانی»
محمدرضا پویافر
https://t.me/religionandsociety/42

4- «دینداری و اخلاق»
محمدرضا کلاهی
https://t.me/religionandsociety/43

5-«روحانیت وگروههای مرجع جوانان شهر قم»
مهدی حسین زاده فرمی
https://t.me/religionandsociety/44

6-«مسئله یابی جامعه شناسی دین در ایران»
علرضا شجاعی زند
https://t.me/religionandsociety/45

7-«روایت زندگی حوزویان: سُنّت یا نُدرَت؟»
مهدی سلیمانیه
https://t.me/religionandsociety/46

8-«علم و سبک های جدید دینداری»
جبار رحمانی
https://t.me/religionandsociety/47

9-«سنخ شناسی هیأت های عزاداری در ایران»
حسن محدثی
https://t.me/religionandsociety/48

10- «دین و نابرابری های اجتماعی»
سارا شریعتی
https://t.me/religionandsociety/49

11-«تمایزات و تفکیک ها: دین و دیگریش در رویکرد جهانی»
مونیکا ولراب زار
https://t.me/religionandsociety/50

☘️این پیام در حال تکمیل و بروزرسانی است.

@religionandsociety


فایل صوتی سخنرانی اینجانب در نشست دین و جامعه چهارمین همایش ملی پژوهش اجتماعی و فرهنگی در جامعه ایران
👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆


انجمن جامعه شناسی ایران dan repost
فایل صوتی📣
نشست دین و جامعه
چهارشنبه 6 دی 94
#همایش
@iran_sociology


✳️چالش های دینداری در جهان مدرن
محمد باقر تاج الدین
چکیده
دینداری در جهان مدرن از جهات گوناگون دچار چالش های پر فراز و نشیبی شده است، به گونه ای که امروزه نمی توان از یک شکل دینداری صحبت کرد و تنها دینداری سنتی را مطمح نظر قرار داد. به عبارت دیگر، اگر دینداری در دوران گذشته بدون کمترین چالش بوده است و در قالب سنتی آن به منصه ظهور و بروز می رسید، امروزه اما دیگر این گونه نیست و پس از ورود مدرنیته با چالش های جدی ای روبرو شده است. در واقع مدرنیته به واسطه عقلانیت، علوم و دانش های جدید، فلسفه جدید، اخلاق جدید، انسان شناسی، روان شناسی و جامعه شناسی و با درافکندن پرسش های بنیادی در زمینه های گوناگون فکری، اعتقادی، ارزشی، و رفتاری آموزه های دینی را به چالش کشیده است. بدیهی است که در چنین شرایطی دینداریِ دینداران نیز دستخوش تحولات و تغییرات شگرفی شده است به گونه ای که اکنون می توان از سه چالش مهم دینداری در بین دینداران بحث و گفتگو نمود: چالش اول) چالش دینداری با عقلانیت جدید؛ چالش دوم)چالش دینداری با علوم جدید و چالش سوم) چالش دینداری با اخلاق جدید. نوشتار حاضر سه چالش مورد اشاره را به بحث گذاشته تا از نقد ناقدان مشفق بهره بیشتری ببرد و از این طریق هم به صورتبندی بهتر و عمیق تر مسأله بپردازد و هم راه های برون رفت از این چالش ها را بهتر دریابد.
کلیدواژه ها: دین؛ دینداری؛ جهان مدرن؛ عقلانیت جدید؛ علوم جدید؛ اخلاق جدید.
@tajeddin_mohammadbagher


چکیده مقاله و سخنرانی اینجانب در پانل دین در چهارمین همایش ملی پژوهش اجتماعی و فرهنگی در جامعه ایران
👇👇👇👇👇👇👇👇👇

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

297

obunachilar
Kanal statistikasi