? واقع معاصر ما ?


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


نشر علم شرعی و منهج صحیح .. معرفی علمای اهل علم و عمل .. رد شبهات منحرفان .. ارائه فهمی درست از واقع معاصر ما

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


#اصول_عقیده_و_ارکان_ایمان

شماره ۴۴

نهم: بهشت و جهنم
بهشت و جهنم حق‌اند و شکی در آنها نیست و قطعا مسیر و جایگاه ابدی مخلوقات، یا بهشت است و یا جهنم. بهشت جایگاه نعمت و خوشی‌هاست که خداوند برای مؤمنان فراهم نموده است و جهنم جای عذاب است که خداوند برای کافران آماده نموده است.

خداوند به نسبت مؤمنان می‌فرماید: {وَبَشِّرِ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ} (مژده بده به کسانی که ایمان آورده‌اند و کردار نیکو انجام داده‌اند، که برایشان باغهایی است که در زیر درختان آن، رودها روان است) [بقره: ۲۵]. و به نسبت کافران می‌فرماید: {وَاتَّقُوا النَّارَ الَّتِي أُعِدَّتْ لِلْكَافِرِينَ} (و از آتشی بپرهیزید که برای کافران آماده شده است) [آل عمران: ۱۳۱].
پیامبر ﷺ در حدیثی صحیح فرموده‌اند: "إطلعت في الجنة فرأیت أکثر أهلها الفقراء، و اطلعت في النار فرأیت أکثر أهلها النساء" «بر بهشت آگاهی یافتم و دیدم که اکثر اهل بهشت فقرا هستند و بر جهنم آگاهی یافتم و دیدم که اکثر اهل جهنم زنان هستند» [بخاری شماره ۳۴۱، ۵۱۹۸].

بهشت و جهنم وجود دائمی دارند و اکنون نیز موجودند و به قدرت الهی، بقا و ماندگاری دارند و هرگز فانی نمی‌شوند، و نیز هر کس در آنهاست فنا نمی‌پذیرد. خداوند به نسبت اهل بهشت می‌فرماید: {خَالِدِينَ فِيهَا أَبَدًا ۚ ذَٰلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ} (جاودانه در آنجا می‌مانند و این است پیروزی بزرگ و رستگاری سترگ) [توبه: ۱۰۰]. همچنین خداوند به نسبت اهل جهنم می‌فرماید: {إِنَّ اللَّهَ لَعَنَ الْكَافِرِينَ وَأَعَدَّ لَهُمْ سَعِيرًا * خَالِدِينَ فِيهَا أَبَدًا} (خداوند قطعاً کافران را نفرین و از رحمت خود محروم ساخته است و برای ایشان آتش سوزانی فراهم کرده است. آنان جاودانه در آن خواهند ماند و سرپرست و یاوری نخواهند یافت) [احزاب: ۶۴-۶۵].

پیامبر ﷺ فرموده‌اند: "وقتی بهشتیان به بهشت رسیدند و جهنمیان در جهنم جای گرفتند مرگ آورده می‌شود و در بین بهشت و جهنم ذبح می‌شود، سپس ندا دهنده‌ای فریاد می‌زند: ای اهل بهشت، مرگی نیست. و ای اهل جهنم، مرگی نیست. شادی بهشتیان با شنیدن این سخن افزون می‌گردد ولی جهنمیان یک ناراحتی بر دیگر غم‌هایشان اضافه می‌گردد [بخاری ج ۷ ص ۲۰۰ و مسلم ج ۴ ص ۲۱۸۹].

و در بهشت، نعمت‌هایی وجود دارد که هیچ چشمی آنها را ندیده است و هیچ گوشی، آنها را نشنیده است و به ذهن هیچ بشری خطور نکرده است، چنان‌که خداوند متعال می‌فرماید: {فَلَا تَعْلَمُ نَفْسٌ مَا أُخْفِيَ لَهُمْ مِنْ قُرَّةِ أَعْيُنٍ جَزَاءً بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ} (هیچ کس نمی‌داند در برابر کارهایی که (مؤمنان) انجام می‌دهند چه چیزهای شادی‌آفرین و مسرّت‌بخشی برای ایشان پنهان شده است) [سجده: ۱۷].

و در آیات و احادیث، بعضی از صفات بهشت و آن چه در آن است بیان شده که از خداوند می‌طلبیم ما را از آنها بی‌نصیب نگرداند. و برترین نعمت در بهشت، نظر به سوی پروردگار است، چنان‌که می‌فرماید: {وُجُوهٌ يَوْمَئِذٍ نَاضِرَةٌ * إِلَىٰ رَبِّهَا نَاظِرَةٌ} (در آن روز چهره‌هایی شاداب و شادانند چرا که به پروردگار خود می‌نگرند) [قیامت: ۲۲-۲۳].

اما در جهنم، انواع شکنجه و بدبختی وجود دارند که حقیقت‌شان را جز خداوند متعال نمی‌داند و بحث جهنم و عذاب‌های آن در آیات و احادیث فراوانی بیان شده‌اند که از خداوند می‌طلبیم ما را از آنها به دور و سلامت دارد چرا که خود پروردگار نیز ما را از جهنم بر حذر داشته است و ما را چنین امر می‌فرماید: {يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ} (ای مؤمنان، خود و خانواده‌ی خویش را از آتش دوزخی بر کنار دارید که افروزینه‌ی آن انسانها و سنگها است) [تحریم: ۶].

ادامه دارد... 👇👇👇

🍃 @waqemoaser


? واقع معاصر ما ? dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
کلیپ زیبای: ورع چیست؟
ترجمه و زیرنویس: واقع معاصر ما

🍃 @waqemoaser


#اسلام

فرایند بازآفرینی اسلام

اسلام نمی‌تواند نقش خود را ایفا نماید مگر اینکه در یک جامعه یعنی در یک امت تجسم پیدا کند، چون بشریت به ویژه در این روزگار به عقیده‌ای محض که مصداق آن را در یک زندگی مشهود نبیند گوش فرا نمی‌دهد .. امت مسلمان هم قرن‌های بسیاری است که از وجود ساقط شده است چون امت مسلمان، سرزمینی نیست که اسلام در آن زیسته باشد و یا قومی که اجدادشان در یکی از اعصار تاریخ بر اساس نظام اسلامی زیسته باشند..

مقصود از امت مسلمان جماعتی از انسان‌ها است که حیات، بینش‌ها، اوضاع، نظام‌ها، ارزش‌ها و موازین آنها تماماً از برنامه‌ی اسلام برجوشد.

و این امت با این توصیفات از وقتی که حکم کردن بر طبق شریعت خداوند در سراسر کره‌ی زمین پایان پذیرفت دیگر وجود نداشته است.

پس باید این امت را دوباره به وجود آورد تا اسلام بتواند نقش مورد انتظار خود را در رهبری بشریت بار دیگر ایفا نماید. باید این امت را که در زیر رسوبات نسل‌ها و بینش‌ها و اوضاع و نظام‌های بیگانه با اسلام و برنامه‌ی اسلامی دفن شده است از نو آفرید، هرچند که گمان می‌کنند هنوز هم این امت در قلمرویی موسوم به جهان اسلام پای برجاست!

البته من نیک می‌دانم که میان تلاش در جهت این بازآفرینی تا تصاحب نمودن رهبری، مسافت بسیار زیادی وجود دارد چون روزگار درازی است که امت مسلمان از صحنه وجود و شهود ناپدید شده است و مدتی طولانی است که اندیشه‌ها، امت‌ها، بینش‌ها و اوضاع دیگر رهبری بشریت را در دست داشته‌اند و نبوغ اروپایی در این مدت، اندوخته کافی را از علم، فرهنگ، نظامها و تولید مادی فراهم آورده است. اندوخته‌ای که بشریت بر قله‌ی آن ایستاده است و حاضر نیست که به آسانی از آن و نقش‌آفرینان آن دست بکشد!

بویژه زمانی که می‌بیند جهان موسوم به جهان اسلام نیز تقریباً از تمام این پیرایه‌ها، عاطل مانده است!

اما با وجود تمام این اعتبارات، هرچند که مسافت میان تلاش برای بازآفرینی تا به دست گرفتن رهبری بشر فراوان باشد، به هر حال ناگزیر به این بازآفرینی هستیم و لذا تلاش در جهت این بازآفرینی نخستین گامی است که تخطی از آن ممکن نیست.

منبع: نشانه‌های راه. سید قطب رحمه الله

🍃 @waqemoaser


#اصول_عقیده_و_ارکان_ایمان

شماره ۴۳

هفتم: میزان (ترازو)
میزان (ترازو) ابزاری است که به وسیله‌ی آن، اعمال خیر و شر بندگان سنجیده می‌شوند و میزان مؤمن سنگینی می‌کند و داخل بهشت می‌شود و میزان کافر سبک است و داخل جهنم می‌گردد. خداوند متعال می‌فرماید: {فَأَمَّا مَنْ ثَقُلَتْ مَوَازِينُهُ * فَهُوَ فِي عِيشَةٍ رَاضِيَةٍ * وَأَمَّا مَنْ خَفَّتْ مَوَازِينُهُ * فَأُمُّهُ هَاوِيَةٌ * وَمَا أَدْرَاكَ مَا هِيَهْ * نَارٌ حَامِيَةٌ} (کسی که ترازوی او سنگین باشد در زندگی رضایت بخشی بسر می‌برد، و امّا کسی که ترازوی او سبک شود مادرِ او، پرتگاه (ژرف دوزخ) است، تو چه می‌دانی، پرتگاه دوزخ چیست و چگونه است؟! آتش بزرگ بسیار گرم و سوزانی است) [قارعه: ۶-۱۱]. و نیز می‌فرماید: {وَنَضَعُ الْمَوَازِينَ الْقِسْطَ لِيَوْمِ الْقِيَامَةِ فَلَا تُظْلَمُ نَفْسٌ شَيْئًا ۖ وَإِنْ كَانَ مِثْقَالَ حَبَّةٍ مِنْ خَرْدَلٍ أَتَيْنَا بِهَا ۗ وَكَفَىٰ بِنَا حَاسِبِينَ} (و ما ترازوی عدل و داد را در روز قیامت خواهیم نهاد، و اصلاً به هیچ کسی کمترین ستمی نمی‌شود، و اگر به اندازه‌ی دانه‌ی خردلی باشد آن را حاضر و آماده می‌سازیم. و بسنده خواهد بود که ما حسابرس و حسابگر باشیم) [انبیاء: ۴۷].

این ترازو دارای دو کفه است که اعمال، نامه‌های اعمال و صاحبان آن را می‌سنجد. در سنت پیامبر ﷺ مواردی ذکر شده‌اند که در این ترازو سنگین‌ترند از جمله اخلاق نیکو، چنان‌که پیامبر ﷺ در حدیثی فرموده‌اند: "ما من شیء یوضع في المیزان أثقل من حسن الخلق، و إن صاحب حسن الخلق لیبلغ به درجة صاحب الصوم و الصلاة" «هیچ چیزی در ترازو، سنگین‌تر از اخلاق نیکو نیست، و همانا صاحب اخلاق نیکو با این رفتارش به درجه‌ی فرد روزه‌دار و نمازخوان می‌رسد» [ترمذی ج ۲ ص ۱۹۴]. پیامبر ﷺ در حدیثی دیگر فرموده‌اند: «دو کلمه بر سر زبان، سهل و ساده‌اند اما در ترازو بسیار سنگین، و نزد خدای رحمان دوست‌داشتنی‌اند که عبارتند از: "سبحان الله و بحمده سبحان الله العظیم" [بخاری ج ۸ ص ۲۱۹].

هشتم: صراط (پل)
صراط پلی است که بر جهنم کشیده شده و تیزتر از شمشیر و باریک‌تر از مو است، پیامبر ﷺ در حدیثی فرموده‌اند: "و یضرب الصراط بین ظهري جهنم، فأکون أنا و أمتي أول من یجیزها، و لا یتکلم یومئذ إلا الرسل، و دعوی الرسل یومئذ اللهم أسلم أسلم" «و صراط (پل) بر روی جهنم نصب می‌شود و من و امتم اولین کسانی هستیم که از آن عبور می‌کنیم، و در چنین روزی کسی جز پیامبران سخن نمی‌گویند و سخن آنان نیز این است که تنها دعا می‌کنند خدایا، سالم گردان، سالم گردان» [بخاری ج ۷ ص ۲۰۵ و مسلم ج ۱ ص ۱۶۴-۱۶۵].

و در روایتی چنین آمده است که مؤمن در یک چشم بر هم زدن و همچون برق، باد، پرنده و اسب‌ها و سواران خوب از آن عبور می‌کند، و گروهی در حالی که سالم‌اند نجات می‌یابند و گروهی با حال زخمی، آویزان بدان هستند و با زحمت و سختی از آن می‌گذرند و گروهی نیز در آتش جهنم می‌افتند [مسلم ج ۱ ص ۱۶۹]. و مؤمن در این روز به اندازه‌ی اعمالش نور الهی را دریافت می‌دارد.

و عبور بر صراط به نسبت مؤمنان، همان ورود بر آتش (یعنی نگاه کردن به جهنم در بالای پل بر آن) است که این آیه می‌فرماید: {وَإِنْ مِنْكُمْ إِلَّا وَارِدُهَا ۚ كَانَ عَلَىٰ رَبِّكَ حَتْمًا مَقْضِيًّا}(همه‌ی شما وارد دوزخ می‌شوید. این، امری حتمی و فرمانی است قطعی از پروردگارتان) [مریم: ۷۱]. ولی در مورد کافران ورود بر آتش یعنی افتادنشان در آن، چنان‌که خداوند متعال می‌فرماید: {وَنَسُوقُ الْمُجْرِمِينَ إِلَىٰ جَهَنَّمَ وِرْدًا} (و گناهکاران را تشنه کام به سوی جهنّم می‌رانیم) [مریم: ۸۶].

ادامه دارد... 👇👇👇

🍃 @waqemoaser


#عکسهای_زیبای_قرآنی ۱۰

🍃 @waqemoaser


#تدبر_در_قرآن

{وَاصْطَنَعْتُكَ لِنَفْسِي} (و تو را برای خویش برگزیدم) [طه: ۴۱].

خداوند متعال چگونه بنده‌اش را برای خودش بر می‌گزیند؟

اینگونه که او را برای حمل رسالتش و تبلیغ دینش بر می‌گزیند و تمام هم و غم و دغدغه‌اش را برای آن قرار می‌دهد.

خداوندا، ما را این چنین قرار بده.

🍃 @waqemoaser


شخصیت های میلیونی!!!

🍃 @waqemoaser


#تاریخ_باشکوه

هیچ مردمی را همانند مسلمانان قرون اولیۀ اسلام نمی‌یابی که عاشق خواندن و کتاب باشد..

چنان‌که جاحظ دکان صحافی‌ها را شبانه اجاره می‌کرد بدین خاطر که تا صبح در آنجا به مطالعه بپردازد!

و اسحاق بن راهویه امام حدیث با بیوه‌زنی بدین دلیل ازدواج کرد که کتاب‌های امام شافعی را داشت!

و عالم نحو "ابن خشاب" بر صحافی‌ها گذشت و چندین کتاب را با قیمت ۵۰۰ دینار معامله کرد اما پول کافی برای پرداخت نداشت لذا خانه‌اش را فروخت تا بهای کتابها را بپردازد!

ابن جوزی بیش از ۲۰ هزار جلد کتاب خواند...

و در کتابخانه خلیفه مستنصر بالله، ۶۰۰ هزار کتاب وجود داشت!

ولی ما امروزه حاضر نیستم برای آگاهی از واجبات دین خود نیز یک کتاب مطالعه کنیم، با این وجود انتظار داریم فریب دشمنان را نخوریم!!!

🍃 @waqemoaser


? واقع معاصر ما ? dan repost
تصحیح و تعلیقی بر مقوله:
"لحوم العلماء مسمومة" «گوشت علماء مسموم است».

پیش از هر چیز بایست خاطرنشان ساخت که عالم بخاطر حمل رسالت دین عظیم اسلام دارای جایگاه والایی است و تمسخر و طعن به علماء درواقع اسلام را هدف قرار می دهد بنابراین هم باید علماء ارزش جایگاه خود را پایین نیاورند و هم مردم تقوای خدا در پیش گیرند و به علماء تعرض نکنند و قدرشان را بدانند. اما چون در این عصر بویژه، برخی منتسبین به علم و علماء، رسالت خود را در خدمت یاری به باطل قرار داده اند و منافقان نیز از وجود این عده اندک سوء استفاده کرده و به همه علماء می تازند لازم دیدیم که غبار انحرافاتی که بر این مقوله نشسته را با توضیحی مختصر بزداییم، باشد که به مسلمین سود برساند.

این عبارت مشهور را ابن عساکر رحمه الله در کتابش "تبیین الکذب المفتري" (صفحه ۲۹) بیان داشته است اما متاسفانه عده ای نسبت به آن، دچار کج فهمی شده اند و عده ای نیز آن را چماقی قرار داده اند تا بر سر مخالفان خود بکوبند و برچسپی کرده اند که بی ضابطه بر دیگران می زنند!

کج فهمی نخست: اینکه علماء، معصوم از خطا و اشتباه هستند و کسی حق اعتراض بر آنها را ندارد! بدون تردید، هر عاقلی که می داند علماء نیز همچون دیگران، بشر هستند هرچند که حامل میراث پیامبران علیهم السلام می باشند چنین فهمی از مقوله مذکور ندارد. اما مهم اینست که بایستی با علم و ادب به علماء ایراد گرفت.

کج فهمی دوم: اینکه این مقوله سبب سبک شمردن غیبت غیر علماء می گردد! که این مسئله هم خطای گوینده این اصطلاح یا کسیست که بدان استناد می کند.

کج فهمی سوم: اینکه تمامی کسانی که عنوان عالم را یدک می کشند شامل می شود و مادامی که شخصی، سیمای عالم دارد یا به عالم بودن شهره یافته باشد نباید زبان به اشتباهات ولو عامدانه و هدفمندانه او گشود هرچند باعث گمراهی میلیونها نفر مسلمان شود! که بدون شک، این گفته به دور از انصاف است.

در این عصر که همه مفاهیم دستخوش تغییر و تحریف قرار گرفته بهتر است با ارائه یک تقسیم بندی منصفانه از شیخ ابن عثیمین رحمه الله به فهمی درست از مفهوم عالم و انواع آنان آشنا شویم.

شیخ در شرح ریاض الصالحین (4/307-308) فرموده است: "علماء سه دسته هستند: عالم ملت (شریعت) .. عالم دولت و عالم امت (مردم).

عالم ملت: کسیست که دین اسلام را منتشر می نماید و از روی علم به دین اسلام فتوا می دهد و آنچه شریعت اسلام بیان نموده را ارائه می دهد بدون اینکه برایش مهم باشد که آیا با اهوا و تمایلات مردم موافق است یا موافق نیست.

عالم دولت: کسیست که می بیند دولت چه می خواهد و بر حسب خواست دولت، فتوا صادر می کند حتی اگر در فتوایش، تحریف کتاب خدا و سنت پیامبرش ﷺ باشد.

عالم امت: کسیست که می نگرد مردم به چه چیزی راضی می شوند، اگر مردم را بر چیزی متفق ببیند بدانچه به آن راضی می شوند فتوا می دهد سپس تلاش می کند که نصوص کتاب و سنت را بخاطر اهوا و خواسته های مردم تحریف کند.

از الله متعال خواهانیم که ما را از زمره علمای ملت یا پیروان آنان قرار دهد.

آمین یا رب العالمین

🍃 @waqemoaser




#اصول_عقیده_و_ارکان_ایمان

شماره ۴۲

پنجم: حساب و پاداش
منظور از حساب و پاداش آن است که بنده در مقابل پروردگار قرار می‌گیرد و تمامی اعمال خیر و شرش برایش نمایان می‌گردد تا نسبت به آنها محاسبه شود و پاداش آنها را دریافت دارد. مؤمن در این روز، نامه‌ی اعمالش را با دست راستش می‌گیرد ولی دست کافر پیچانده می‌شود و نامه‌ی اعمالش را با دست چپ و در پشتش می‌گیرد. خداوند متعال می‌فرماید: {مَنْ جَاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا ۖ وَمَنْ جَاءَ بِالسَّيِّئَةِ فَلَا يُجْزَىٰ إِلَّا مِثْلَهَا وَهُمْ لَا يُظْلَمُونَ} (هر کس کار نیکی انجام دهد ده برابر پاداش می‌بیند و هر کس کار بدی کند جز یک برابر آن سزا داده نمی‌شود و به ایشان ظلم و ستم نمی‌گردد) [انعام: ۱۶۰]. و نیز می‌فرماید: {فَأَمَّا مَنْ أُوتِيَ كِتَابَهُ بِيَمِينِهِ * فَسَوْفَ يُحَاسَبُ حِسَابًا يَسِيرًا * وَيَنْقَلِبُ إِلَىٰ أَهْلِهِ مَسْرُورًا * وَأَمَّا مَنْ أُوتِيَ كِتَابَهُ وَرَاءَ ظَهْرِهِ * فَسَوْفَ يَدْعُو ثُبُورًا * وَيَصْلَىٰ سَعِيرًا} (هر کس نامه‌ی اعمالش به دست راستش داده شود با او حساب ساده و آسانی خواهد شد و خرّم و شادان به سوی کسان و خویشان مؤمن خود برمی‌گردد، و امّا کسی که از پشت سر، نامه اعمالش بدو داده شود مرگ را فریاد خواهد داشت و هلاک خود را خواهد طلبید و به آتش سوزان دوزخ در خواهد آمد و خواهد سوخت) [انشقاق: ۷-۱۲].

و هر انسانی از آنچه در دنیا انجام داده است مورد سؤال و بازخواست قرار می‌گیرد، چنان‌که خداوند متعال می‌فرماید: {فَلَنَسْأَلَنَّ الَّذِينَ أُرْسِلَ إِلَيْهِمْ وَلَنَسْأَلَنَّ الْمُرْسَلِينَ * فَلَنَقُصَّنَّ عَلَيْهِمْ بِعِلْمٍ ۖ وَمَا كُنَّا غَائِبِينَ} (به طور قطع از کسانی که پیامبران به سوی آنان روانه شده‌اند می‌پرسیم و حتماً از پیامبران هم می‌پرسیم. و مسلّماً آگاهانه برای آنان شرح می‌دهیم؛ چرا که ما از آنان به دور نشده‌ایم) [اعراف: ۶-۷].

همچنین پیامبر ﷺ در حدیثی صحیح چنین فرموده‌اند: "هیچ بنده‌ای در روز قیامت حرکت نمی‌کند تا در مورد چهار چیز مورد بازخواست قرار نگیرد: از عمرش که چگونه آن را سپری کرده است، از علمش که آن را در چه راهی به کار برده است، از مالش که آن را از کجا کسب و در چه راهی خرج کرده است و از بدنش که چگونه آن را پیر و فرتوت و فرسوده نموده است" [ترمذی ج ۲ ص ۲۹۰].

و بنده از نعمت‌هایی که از آنها بهره‌مند شده است مورد بازخواست قرار می‌گیرد و نیز از عهدها و پیمان‌هایی که داده و بسته است و از چشم و گوش و دل.

و اولین مورد از حقوق الهی که فرد در مورد آن بازخواست می‌شود "نماز" است و اولین مورد در زمینه‌ی حقوق مردم، خون‌هاست. چنان‌چه این مطلب در حدیثی صحیح ثابت گشته است [مسلم ج ۳ ص ۱۳۰۴]. و در هنگام حسابرسی، اندام‌های آدمی به هر کاری که انسان انجام داده است گواهی می‌دهند. خداوند متعال می‌فرماید: {الْيَوْمَ نَخْتِمُ عَلَىٰ أَفْوَاهِهِمْ وَتُكَلِّمُنَا أَيْدِيهِمْ وَتَشْهَدُ أَرْجُلُهُمْ بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ} (امروزه بر دهانهایشان مهر می‌نهیم، و دستهایشان با ما سخن می‌گویند، و پاهایشان بر آن چه فرا چنگ می‌آورده‌اند گواهی می‌دهند) [یس: ۶۵].

ششم: حوض
از جمله چیزهایی که در صحرای محشر وجود دارد "حوض" است که احادیث متواتر وجود آن را اثبات می‌نمایند از جمله دو حدیث زیر:

الف) حدیثی از انس بن مالک -رضی الله عنه- که گوید رسول‌خدا ﷺ فرموده‌اند: "وسعت حوض من به قدر مسافت مابین ایله و صنعاء (نام دو منطقه) در یمن است و در آن ظرف‌هایی به تعداد ستارگان وجود دارد" [بخاری ج ۷ ص ۲۰۷ و مسلم ج ۴ ص ۱۸۰۰].

ب) پیامبر ﷺ در حدیثی دیگر فرموده‌اند: "أنا فرطکم علی الحوض" «من اولین نفر از شما هستم که به لب حوض می‌رسم» [بخاری، کتاب رقاق، باب حوض: ۷ / ۲۰۶ و مسلم در کتاب فضایل: ۴ / ۱۷۹۲].

از ویژگی‌های این حوض را که از راه احادیث به ما رسیده‌اند می‌توان در موارد زیر به طور خلاصه بیان نمود:

حوضی است بزرگ که تنها افراد بزرگوار به آن می‌رسند، دنباله‌ی شراب بهشت است و از رود کوثر می‌باشد، آب این حوض سفیدتر از شیر، سردتر از برف، شیرین‌تر از عسل و خوش‌بوتر از مشک است، در اوج فراخی است، هر گوشه از گوشه‌هایش مسیر شهری است و هر کس از آن بنوشد هرگز تشنه نمی‌شود.

ادامه دارد... 👇👇👇

🍃 @waqemoaser


#پیشنهاد

کتاب "نشانه‌های راه" سید قطب رحمه الله از جمله کتابهاییست که باید حداقل یکبار در زندگی خواند. 👇👇👇

https://t.me/ghotbnet/1402


#سالروز_شهادت_سید_قطب

برخی از معاصران شهید -باذن الله- سید قطب در زندان روایت کرده‌اند که او پیش از اعدامش در خواب دید از میزی که افکارش را بر روی آن می‌نوشت و برگه‌هایش بر آن بود پرنده‌هایی به پرواز درآمدند که حامل برگه‌ها بودند و در سراسر زمین پراکنده شدند..
او نیز خوابش را اینگونه تفسیر کرد که فکرش در سراسر زمین انتشار می‌یابد.

یکی از علماء تعریف می‌کند: دیدم که کتاب سید قطب "نشانه‌های راه" در افغانستان به زبان پشتو و فارسی ترجمه شده است..
حتی به من خبر دادند که یکی از دوستان قدیمی‌ام در زمان جهاد با روس‌ها وارد یکی از مدارس در (نورستان) که منطقه‌ای کوهستانی، دوردست و صعب‌العبور در وسط رشته کوه‌های هندوکش در مرزهای شمالی کشمیر در ارتفاع ۵۰۰۰ متری از سطح دریا و نزدیک چین است و فاقد آب و برق خانگی هم هست شده و مشاهده نموده که کتاب "نشانه‌های راه" سید قطب در آنجا به زبان محلی آن منطقه ترجمه شده است.

سید قطب رحمه الله گوید:

"افکار و سخنان ما همچون جسدهایی خشک و بی‌روح باقی می‌مانند تا اینکه در راه آن جان دهیم یا آن را با خون خود تغذیه نماییم اینجاست که زندگی می‌یابند و بین زندگان زندگی می‌کنند".

https://t.me/waqemoaser/514


تاثیرگذارترین کتاب معاصر


#سخنان_ارزشمند

"الله متعال زمین را بواسطه پیامبرش ﷺ و دینش و امر به توحیدش اصلاح نموده است و بندگانش را از افساد زمین بواسطه شرک به خود و مخالفت با پیامبرش ﷺ نهی کرده است".

منبع: بدائع الفوائد (۳ / ۸۵۶) امام ابن قیم رحمه الله.

🍃 @waqemoaser


روز اعدام سيد قطب رحمه الله

روز اجرای حکم اعدام پس از آنکه سید قطب را بر صندلى اعدام نشاندند به او پیشنهاد کردند که از دعوت خویش برای اجرای شریعت اسلام دست بکشد و عذرخواهی كند تا مورد عفو قرار گیرد.

سید چنین پاسخ داد:
"هرگز از کار و معامله با خدا عذرخواهی نخواهم کرد".

"انگشت سبابه ای که در نماز به یگانگی خداوند گواهی می دهد بی شک از نوشتن یک حرف در تایید طاغوت سر باز می زند".

گفتند اگر عذرخواهی نمی کنی، حداقل از رئیس جمهور (جمال عبدالناصر) تقاضای بخشش کن.

سيد در پاسخ گفت:
"چرا طلب بخشش کنم؟ اگر به حق محکوم شده باشم پس به حکم حق راضی هستم و اگر به ناحق محکوم شده باشم پس بزرگتر از آن هستم که از باطل طلب بخشش کنم".

همچنین نقل کرده اند فردی که مسئول تلقین شهادتین به او بود قبل از اعدام به وی گفت:
شهادتین را ادا کن!

سید به او گفت:
"حتی تو هم برای تکمیل این نمایشنامه آمده ای!؟ برادر، ما خود به خاطر "لا إله إلا الله" اعدام می شویم و تو با تلقین "لا إله إلا الله" به دیگران نان می خوری".

#سالروز_شهادت_سید_قطب

🍃 @waqemoaser


#اصول_عقیده_و_ارکان_ایمان

شماره ۴۱

حالات مردم در حشر
مردم در روز محشر چند دسته‌اند:
۱. کافران: آنها در پستی، خواری و حسرت هستند و اعمالشان تباه و نابود می‌گردد و بین خودشان به نزاع بر می‌خیزند و هر یکی از دیگری بیزاری می‌جوید و هر کدامشان می‌گوید: {يَا لَيْتَنِي كُنْتُ تُرَابًا} (کاش من خاک می‌بودم!) [نبأ: ۴۰].

۲. مؤمنان گناهکار: اینان در آن روز به میزان گناهان‌شان دچار بلا و مصیبت می‌گردند، مثلا کسی که زکات نداده است با مالش شکنجه می‌شود، و آنانی که متکبر بوده‌اند همچون مورچه‌های ریز حشر می‌شوند و مردم، آنها را زیر پا می‌کنند.

در آن جا هستند کسانی که خداوند متعال با آنان سخنی نمی‌گوید و پاکشان نمی‌کند و نگاهی به آنان نمی‌اندازد، مانند کسی که توحید و علم الهی را کتمان می‌کند، انسان منان (کسی که بسیار منت می‌نهد)، کسی که برای تکبر و خودبزرگ‌بینی، شلوارش دراز و روی زمین کشیده می‌شود، کسی که چیزی را با سوگند دروغ معامله می‌کند، پیر زناکار، پادشاهان دروغگو، فقیر مستکبر، کسی که مورد نفرین والدینش واقع شده است، زنی که خود را به مردان شبیه می‌سازد، دیوث (کسی که ناموسش را می‌فروشد). چنان‌که این موارد در احادیث فراوانی ذکر شده‌اند. و مرد بی‌وفا و پیمان‌شکن در روز قیامت رسوا می‌گردد و انسان دورو در آن روز دارای دو زبانه از زبانه‌های آتش روز قیامت می‌شود. چنان‌که در احادیثی، این مطالب به اثبات رسیده‌اند [همچون ابوداود ج ۴ ص ۲۶۸].

۳. مؤمنان متقی: بیم و هراس بزرگ این روز، آنان را هراسناک نمی‌سازد و ملائکه به آنها مژده می‌دهند و خداوند متعال آنان را زیر سایه‌ی خود می‌گیرد. چنان‌که در حدیثی روایت است که خداوند در آن روز، هفت گروه را زیر سایه‌ی خود قرار می‌دهد. و کسانی که به برادران‌شان مهلت می‌دهند و بر آنان آسان می‌گیرند و آنها را یاری می‌دهند، خداوند در آن روز مهلت‌شان می‌دهد و بر آنان آسان می‌گیرد و یاریشان می‌دهد. و هر کس در دنیا از خدا بترسد خداوند در روز قیامت، امنیت را برایش فراهم می‌سازد.

ادامه دارد... 👇👇👇

🍃 @waqemoaser


#دشمن_شناسی

بنری در برابر یک مهد کودک و مدرسه ابتدایی که اینگونه به کودکان خوشامد می‌گوید: ای صلیبی‌ها، بازگشت شما را خوشامد می‌گوییم!

کودکان را با یادآوری کشتارهای وحشیانه نیاکان‌شان در حق مسلمانان در جنگ‌های صلیبی تحریک می‌کنند!

راستی اگر ما در برابر مدارس خود می‌نوشتیم: ای مجاهدان در راه خدا، به شما خوشامد می‌گوییم..
واکنش سکولارها، ملحدین، نصارا و دیگر اسلام‌ستیزان چه می‌بود؟!

https://t.me/waqemoaser/507


جهان منافق


#هستی_شناسی

کلید زندگی جاودان نزد بشر نیست!

انسان در نقطه‌ای متولد می‌شود و در نقطه‌ای دیگر می‌میرد!

و هر چیزی را بتوان انکار کرد مرگ را نمی‌توان منکر شد!

کلید زندگی جاودان نزد طبیعت و جهان پیرامون انسان هم نیست!

چون طبق تازه‌ترین نظریات علمی مانند نظریه‌ی انفجار بزرگ (بیگ بنگ) جهان هم مانند انسان در نقطه‌ای متولد شده و در نقطه‌ای دیگر می‌میرد، انرژی خورشید و ستارگان به پایان می‌رسد و جهان منفجر و نابود می‌شود!

پس باید در خارج از انسان و جهان پیرامون وی به دنبال حقیقت زندگی جاودان بود.

🍃 @waqemoaser

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

366

obunachilar
Kanal statistikasi