خبرنامه گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


خبرنامه گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی در فرهنگستان زبان و ادب فارسی به ارائه اخبار پیرامون آموزش زبان فارسی می پردازد.

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri








چشم‌و‌چراغ dan repost
سالروز درگذشت #خسرو_فرشیدورد
@cheshmocheragh




چشم‌و‌چراغ dan repost
آیا می‌دانید فرق پولیشر با اسکرابر، یا به‌صورت درست‌تر، فرق "floor polisher" با "floor scrubber" چیست؟ ولی وقتی بگوییم فرق «کف‌شو» با «کف‌ساب» چیست، بسیاری از فارسی‌زبانان به‌سرعت تفاوت این دو را می‌گویند. با همدیگر به زبان خودمان صحبت کنیم.
#واژه‌شناسی
@cheshmocheragh






شرکت نشر کتاب هرمس dan repost
پیش فروش مثنوی معنوی به تصحیح استاد موحد از 3 دی ماه تا 9 دی ماه با 30%تخفیف
لطفا جهت دریافت اطلاعات به ایدی زیر پیام بدهید و سفارش خود را ثبت کنید.
👇👇👇👇👇👇
@admhermes




#سخن_نخست
پذیرش بیش‌ازحد دانشجو یک علت ضعف رشتۀ زبان و ادبیات فارسی



یکی از مشکلاتی که آموزش عالی در سال‌های اخیر، به‌ویژه در دهۀ اخیر با آن مواجه شده است، پذیرش زیاد دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه‌های آزاد، پیام نور و غیرانتفاعی بوده است که منطبق با نیازهای جامعه نیست؛ زیرا به‌اندازۀ دانش‌آموختگان، موقعیت کاری وجود ندارد. دانشجویان رشتۀ زبان و ادبیات فارسی یا باید جذب دانشگاه‌ها شوند یا به استخدام آموزش‌وپرورش درآیند یا در مؤسسات خصوصی کار کنند که جنبه‌های پژوهشی دارد، اما هیچ‌کدام از این‌ها، ظرفیت این تعداد دانش‌آموخته را ندارد، ضمن اینکه مراکز پژوهشی هم تقریباً تعطیل‌اند. هر تعداد از دانش‌آموختگان این رشته که قصد ورود به بازار کار داشته باشند، پشت در بسته می‌مانند. چنین دانشگاه‌هایی هیچ‌گاه به فکر بازار کار نیستند، تنها حساب شهریه‌های پایانی را می‌کنند. هرچه تعداد دانشجوی شهریه‌پرداز بیشتر شود، به نفع آن‌هاست. آموزش در این دانشگاه‌ها هم واقعاً در سطح و شأن این رشته نیست و دانشجویان از دانش متعارفی برخوردار نیستند. هرسال تعداد دانشجویان رشتۀ زبان و ادبیات فارسی بیشتر و بیشتر می‌شود؛ درحالی‌که به این‌همه دانش‌آموخته در این رشته نیاز نداریم. کم‌کم این‌همه دانش‌آموختۀ بیکار به دانش‌آموختۀ طلبکار تبدیل می‌شوند. مگر اینکه علاقه به کسب دانش داشته باشند.

خبرنامۀ شمارۀ 40 گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی صفحۀ1
http://www.persianacademy.ir/fa/azx.aspx
https://telegram.me/xabarname




فرهنگستان زبان و ادب فارسی dan repost
@theapll
خبرنامۀ گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی ـ شمارۀ ۴۰

چهلمین شمارۀ خبرنامۀ گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی فرهنگستان (آذر ۱۳۹۶) منتشر شد. فهرست مندرجات این شماره از خبرنامۀ گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی بدین شرح است: سخن نخست: : پذیرش بیش‌ از حد دانشجو یک علت ضعف رشتۀ زبان و ادبیات فارسی (دکتر حسن ذوالفقاری)؛ «مقایسۀ کتاب ادبیات فارسی ۲ نظام آموزشی گذشته با کتاب فارسی پایۀ دهم در نظام جدید» (لیلا میری)؛ گفت‌وگو با مؤلفان کتاب‌های درسی (۲۸): ابوالفضل انوشه‌پور (گیتی قریب)؛ معرفی کتاب راهنمای جامع تحلیل منابع آموزش زبان با تمرکز بر انگارۀ نیل اندرسون (مهدیه قنات‌آبادی)؛ پانزده درس از صرف فارسی میرزا حسن رشدیه (سیدرضا باقریان موحد)؛ معرفی مصوّبات فرهنگستان زبان و ادب فارسی: ۱. واژه‌های عمومی؛ ۲. واژه‌های بیگانه در کتاب‌های درسی (شیما شریفی)؛ آشنایی با مراکز آموزشی و پژوهشی زبان و ادبیات فارسی (۱): مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی مؤسسۀ لغت‌نامۀ دهخدا (آذین شهریاری فرد)؛ نقد و تحلیل متون درسی (۱۲): درس «در کوی عاشقان» سال یازدهم (عبدالحسین موحد)؛ کارگاه نویسندگی دانش‌آموزان (۱۰): اگرنویسی‌های اخلاقی (سیدرضا باقریان موحد)؛ پیام تسلیت دکتر حداد عادل به مناسبت درگذشت حبیب‌الله چایچیان، اعطای تقدیرنامۀ فراهمایی آموزش زبان و ادبیات فارسی به استاد هوشنگ مرادی کرمانی، همایش بین‌المللی فریدالدین عطار نیشابوری، دومین همایش ملی نگاهی نو به زبان و ادب عامه، بنیاد پژوهشی شهریار به روایت تصویر، شعر پایانی: دماوندیه (ملک‌الشعراء بهار).

علاقه‌مندان می‌توانند چهلمین شمارۀ خبرنامۀ گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی فرهنگستان و همچنین شماره‌های پیشین آن را از نشانی زیر بارگیری کنند:

http://www.persianacademy.ir/fa/B021096.aspx
http://www.persianacademy.ir/UserFiles/Image/B021096.jpg
http://www.persianacademy.ir/fa/azx.aspx




ART CHANNEL dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
‏🅰️ زبان‌های در حال نابودی در جغرافیای ایران به نقل از یونسکو!


https://t.me/joinchat/AAAAADwJhv38m4ETbG2ynA


چشم‌و‌چراغ dan repost
سالروز درگذشت #عباس_یمینی_شریف، شاعر و نویسنده
@cheshmocheragh


گفت‌وگو با #مؤلفان کتاب‌های درسی (27)
پریچهر جبلی آده

📌 روش تدریس خاص خود را در کتاب‌های درسی فارسی بفرمایید.


☑️به دنبال راه‌هایی بودم که دانش‌آموزانم را بدون خستگی و با انگیزۀ بیشتری در فرایند یاددهی-یادگیری سهیم کنم.
☑️همیشه سعی کردم به دانش‌آموزان کمک کنم تا خود به کشف و تولید مفاهیم برسند و من هدایت‌گر و تسهیل‌کنندۀ فرایند یاددهی-یادگیری باشم. در پایه‌های بالاتر گاهی شعر ساده‌ای از کتابشان را بعد از یادگرفتن، پایۀ سرودن شعر جدید قرار می‌دادیم. مثلاً مصراع اول را از شعر می‌گرفتیم و مصراع بعد و ابیات بعد را به‌صورت گروهی و به کمک یکدیگر کامل می‌کردیم. بچه‌ها شعف وصف‌ناپذیری داشتند و اعتمادبه‌نفس آنان تقویت می‌شد.
☑️من به تقویت انگیزه‌های درونی بچه‌ها بیشتر اعتقاد دارم و جوایز و امتیاز را نمی‌پسندم، زیرا اثرات زودگذر و ناپایداری دارند. ولی وقتی به تقویت انگیزه‌های درونی می‌پردازیم، قوۀ محرکه‌ای برای یادگیری در آنان ایجاد می‌شود که خودشان مشتاق یادگیری می‌شوند و به دنبال آن می‌روند و این بسیار ارزشمند است.
☑️به همۀ همکاران معلمی که در خدمتشان هستم، توصیه می‌کنم به دنبال تقویت انگیزه‌های درونی بچه‌ها باشند.
☑️از تلفیق نیز در دروس مختلف برای تدریس استفاده می‌کردم. رویکرد تلفیقی، تلفیق مؤلفه‌های متنوع و گوناگون یادگیری با یکدیگر است. یعنی تلفیق موضوعات مختلف درسی، در شرایط نزدیک‌تر به محیط واقعی اتفاق می‌افتد و دانش‌آموزان قادر خواهند بود بین موضوعات درسی مختلف ارتباط برقرار کنند و به درک کامل‌تری از آن برسند.

خبرنامۀ شمارۀ 39 گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی صفحۀ8-12
http://www.persianacademy.ir/fa/azx.aspx
https://telegram.me/xabarname




فرهنگستان زبان و ادب فارسی dan repost
@theapll
هفتاد و سومین نشست ماهانۀ فرهنگستان برگزار می‌شود

دوشنبه، بیست ‌و هفتم آذرماه ۱۳۹۶، هفتاد و سومین نشست ماهانۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار خواهد شد. در این نشست دکتر ایلمیرا دادور، استاد دانشگاه تهران، در موضوع «نظریۀ سفر و تصویرشناسی در سفرنامه‌ها: تحلیل موردیِ نگاه نخستین و نگاه پایانی» سخنرانی خواهد کرد.

هفتاد و سومین نشست ماهانۀ فرهنگستان از ساعت ۱۱:۰۰ تا ۱۲:۱۵ روز دوشنبه، بیست ‌و هفتم آذرماه ۱۳۹۶، در فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار خواهد شد. شرکت در این سلسله نشست‌ها برای عموم آزاد است.

نشانی: تهران، بزرگراه شهید حقانی، بعد از ایستگاه مترو، خروجی کتابخانۀ ملّی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی، طبقۀ سوم.

http://www.persianacademy.ir/fa/X250996.aspx
http://www.persianacademy.ir/UserFiles/Image/ARM.JPG


#مقاله
« ترویج زبان و ادبیات فارسی و نقش المپیاد ادبی در آن»


📌 زبان و ادبیات فارسی در کشورهای مختلف جهان
یکی از کشورهایی که زبان و ادبیات فارسی از قرن شانزدهم در آن مورد توجه بوده است کشور «هلند» است. اگر به لغات موجود در این دو زبان کمی توجه کنیم ارتباط بین این دو زبان را متوجه می‌شویم که چقدر به یکدیگر نزدیک هستند. لغاتی مانند: «مادر» در فارسی که در زبان هلندی به آن «Moeder» می‌گویند و یا لغت «دختر» در فارسی که در زبان هلندی به آن «Dochter» می‌گویند و یا «ستاره» در فارسی که آن‌ها «Ster» می‌گویند و یا «برادر» که آن‌ها «Broer» می‌گویند. نکتة قابل‌توجه این است که در چهاردهم نوامبر سال 2011 میلادی لغت‌نامه‌ای فارسی – هلندی توسط دکتر اصغر سید گهراب، دکتر گابریل فان دن برخ و خانم دکتر ماریوکین فان زوتفن با سیزده هزار مدخل پدید آمده است. این لغت‌نامه برای فارسی امروزی و متون سادۀ کلاسیک قابل‌استفاده است. سید گهراب معتقد است: «اگر ما فقط لغات فارسی امروزی را ضبط می‌کردیم خیلی چیزها را از دست می‌دادیم. فرهنگ فارسی کلاسیک یک فرهنگ زنده است».

خبرنامۀ شمارۀ 39 گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی صفحۀ3-7
http://www.persianacademy.ir/fa/azx.aspx
https://telegram.me/xabarname

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

562

obunachilar
Kanal statistikasi