کانون فلسفی رای دانشگاه کردستان


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


علاقمندان جهت مطرح کردن ایدەها، مشارکت و همکاری در برنامە ها، انتقادات و پیشنهادات خود را دربارەی فعالیت های فلسفی، از راه های زیر می توانند با ما در میان بگذارند
@MHViva
@hazhir46

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: نیچه و فلسفه / Amirhossein
#هیوم می‌گوید:

"من هرگاه به درون آنچه «خودم» می‌نامم می‌روم، همیشه به گونه ای ادراکِ خاص و جزئی بر می‌خورم: ادراکِ گرمی یا سردی، مهر و کین یا درد و لذت. من هرگز هیچگاه خودم را بدون ادراک نمی‌یابم و هرگز نمی‌توانم جز ادراک چیزی مشاهده کنم... اگر کسی پس از تاملِ جدی و فارغ از تعصب می‌اندیشد که مفهومِ دیگری از خودش دارد، باید اقرار کنم که مرا یارای استدلال با او نمی‌ماند. آنچه می‌توانم بر او روا دارم تنها آن است که او نیز ممکن است مانند من برحق باشد و میانِ ما در این باب، اختلافِ ماهوی هست. شاید او چیزی بسیط و مستمر را که «نفس» یا «خودش» می‌خواند ادراک کند، هرچند من به یقین می‌دانم که چنین مبدائی در من نیست."

هیوم نتیجه می‌گیرد که جوهرِ روحانیِ قائم به ذاتی به نام «نفس» وجود ندارد. او ذهن را به تئاتر تشبیه می‌کند و می‌گوید:

"ذهن گونه ای تئاتر است که در آن ادراکات چندگانه، پیاپی می‌آیند، می‌گذرند، باز می‌گذرند، آرام آرام می‌روند و در تنوعی بی‌نهایت از احوال و مواقع به هم می‌آمیزند."

بنابرین نفس نه بسیط است و نه این همانی و وحدتِ ذاتی دارد.
نفس، بساطت و این همانیِ آن از نظر هیوم توهمی بیش نیست.


(برگرفته از کتاب #مکتب_کیوتو / محمد اصغری)


join us : | کانال نیچه و فلسفه
💯 @Friedrich_nietzsche


Forward from: کانال نو اندیشی دینی کیان
تمدن های بزرگ در نهایت میراث عظیمی دارند و شما برای اینکه بتوانید یک چیزی را حتی رد کنید، باید ابتدا آن را بشناسید. باید بدانید که در واقع سنت اسلامی چیست؟ تفکر اسلامی چیست؟ درست است که [اسلام] تحت تأثیر [فلسفه] یونان بوده، ولی همیشه یک رگه ی اشراقی هم در ایران داشته است. شناختن چیزی دلیل این نمی شود که شما صد در صد سرسپرده آن باشید، بلکه پشت کردن به تجارب عمیق تمدن های معنوی همان قدر مضر است که بی توجهی به تجربه عصر جدید، مدرنیته و پیامدهای اجتناب ناپذیر سکولاریسم، راههایی دارد. بحث سرسپردگی نیست. شما بارها به خلاء معنویت در غرب اشاره کرده اید. خود غربی ها این مسئله را تبیین کرده اند. آنها معتقد هستند انسان امروزی به رغم پیشرفت هایی که کرده، حفره هایی بزرگ در تمدنش وجود دارد. این همه مکتب های جدید که در شکل های مختلف در اروپا به وجود می آید، این همه اقبال به ادیان غیرغربی هست، یا این همه توجه به ادیان شرقی مثل بودیسم وجود دارد، همه اینها نشان می دهد که یک جای این مسئله اشکال دارد. اگر بخواهیم از جنبه ای آسیب شناسانه به مطالعات تطبیقی بپردازیم، به نظر می رسد که این تطبیق ها بین دو متن صورت می گیرد. یعنی به نوعی تاریخ زدایی صورت می گیرد. مثلا ما وقتی می گوییم عرفان اسلامی، عرفان اسلامی در عالم واقع تاریخی دارد. ولی وقتی این طور تطبیق می کنیم، در واقع یک سری متون را با یک سری متون دیگر مقایسه می کنیم، در حالی که در شکل عملی آن اتفاقات دیگری افتاده است. مثلا شکل آن چیزی که می گوییم عرفان، الان چیز دیگری است. فکر نمی کنید این یک آسیب باشد؟ همین جور که در مورد دین اسلام هم اتفاق می افتد. مثلا امروز دین هندو در اثر مواجهه با مسائل جدید، شکل دیگری پیدا کرده، حرف های دیگری در آن زده شده، ولی ما در مطالعات تطبیقی نوعی تاریخ زدایی می کنیم و در واقع با دین هندو طرف نیستیم.

آنچه که به آن معنویت می گویند، الزاماً دینی خاص نیست. معنویت، حضوری در دنیاست که از عمق وجود انسان نشأت می گیرد و تا دنیا، دنیاست، این ساحت انسان وجود خواهد داشت. حتی در فیلم های خیلی مدرن امروز مثل «ماتریکس» باز اسطوره های مذهبی و دینی و عرفانی ظاهر می شوند، زیرا انسان برای این نوع مسائل پاسخی ندارد. نه فلسفه به آن پاسخ می دهد، نه علم به آن جواب می دهد. این مسائل اگزیستانسیل است که در وجود انسان بوده و باید برایش پاسخ پیدا کند.

به نظر من تمدن های دینی، به جز اسلام، با مدرنیته مشکلی ندارند. تنها حوزه ای که با مدرنیته خیلی مشکل دارد، اسلام است. هندی ها، ژاپنی ها، چینی ها و تمدن هایی که سنت بودایی و کنفسیوسی دارند، خیلی راحت با مدرنیته کنار می آیند. اسلام مشکل تاریخی با مسیحیت دارد. این ها همیشه با هم رقیب بوده اند. هر دو از یک فرهنگ آمده اند بیرون، هر دو ابراهیمی هستند. مسلمانان، اسلام را آخرین دین می دانند و معتقد به یک برتری متافیزیک هستند، مسئله جنگ های صلیبی هم در این سوءتفاهم بی تأثیر نبوده است و چون مدرنیته خواه ناخواه از دل مسیحیت بیرون آمده، با آن مشکل پیدا کرده ایم. باید یک موقعی مشکلمان را با غرب حل کنیم، حالا کی؟ من نمی دانم. این مشکل را نه هندوها دارند، نه چینی ها، نه ژاپنی ها.

گفت و گو با #داریوش_شایگان
بازتاب اندیشه، شماره 77، شهریور 1385


Forward from: علوم شناختی
هاوکینگ و هوش مصنوعی
✏️ مهدی خلیلی

🔸 #استیون_هاوکینگ فیزیکدان انگلیسی چند روزی است که دیگر در قید حیات نیست. این روزها درباره افکار علمی و فلسفی این دانشمند بحث و گفتگوهایی شکل گرفته است ولی وجهی از نگرانی ها و دغدغه های او مورد توجه جدی مطبوعات ایرانی قرار نگرفته است. در این یادداشت کوتاه بر آنم که به این وجه، یعنی نگرانی های هاوکینگ نسبت به رشد فناوری های #هوش_مصنوعی و آینده بشریت، بپردازم.

🔸مقدمتا باید یادآور شد که هاوکینگ مشاورِ #موسسه_آینده_زندگی بوده است. این موسسه که در بوستن واقع شده است، در جهت کاهشِ #مخاطره_های_وجودی که بشریت را تهدید می کنند، خصوصا مخاطرات وجودی ناشی از هوش مصنوعی پیشرفته، کارِ پژوهشی و ترویجی انجام می دهد. این موسسه توسط کسانی چون مکس تگمارک (کیهانشناسی دانشگاه ام آی تی) و جان تالین (یکی از بنیانگذاران اسکایپ) در مارس 2014 پایه گذاری شده است، و دارای چهارده مشاور تراز اولی چون استیون هاوکینگ و ایلون ماسک (کارآفرین و طراحِ اسپیس ایکس و تسلا)، استوآرت راسل (دانشمند علوم کامپیوتر)، جورج چرچ (زیست شناس)، فرانک ویلزک (فیزکدان نظری)، و مورگان فریمن (بازیگر و فیلم ساز) است.

🔸از اقدامات این موسسه می توان به کنفرانس «آینده ی هوش مصنوعی: فرصت ها و چالش ها» اشاره کرد که از دوم تا پنجم ژانویه ی سال 2015 برگزار شد و نخبگان هوش مصنوعی جهان و فعالان اقتصادی، حقوقی، و اخلاقی را دور هم جمع کرد تا هدف های منفعت بخش هوش مصنوعی را تعیین کنند. در این کنفرانس متنی زیرعنوان «نامه سرگشوده درباره ایمنی هوش مصنوعی» مطرح شد و به امضای کسانی چون هاوکینگ و ماسک و کارشناسانی از هوش مصنوعی رسید. از دیگر اقدامات این موسسه می توان به فاند 10 میلیون دلاری آن (که توسط ماسک پشتیبانی می شد) اشاره کرد که از پژوهش های حوزه هوش مصنوعی که "امن تر" بوده و برای "جامعه" مفید فایده باشند حمایت می کرد.

🔸از اقدامات هاوکینگ در ارتباط با نگرانی او نسبت به آینده فناوری هوش مصنوعی می توان به مصاحبه ها و یادداشت ها او در رسانه ها نام برد که در آنها او به نگرانی خود در قبال پیشرفت هوش مصنوعی می پردازد. به عقیده ی هاوکینگ از آن جا که سرعت تکاملی رشد انسان بسیار کند، و از سوی دیگر سرعت پیشرفت تکنولوژی هوش مصنوعی می تواند بسیار سریع باشد، این نگرانی وجود دارد که عامل های هوشمند بر انسان مستولی شوند. در یادداشتی که به نام هاوکینگ، تگمارک، راسل، و ویلزک در «هافینگتن پست» نگاشته شده اند با اشاره به فیلم ترنسندنس (2014) بیان می شود که هیچ حدی برای پیشرفت هوش مصنوعی وجود ندارد و این می تواند به مساله ای بینجامد که ورنر وینگ منحصربفردی (Singularity)، و دکتر ویل کستر (شخصیت جانی دپ در فیلم) فراروی (Transcendence) می نامد.

🔸هاوکینگ معتقد است اگرچه محصولات اولیه هوش مصنوعی کاملا مفید بوده اند، آینده ی هوش مصنوعی مخاطره آمیز می نماید، و برای دوری از این مخاطرات باید آموخت که چگونه از آن ها پرهیز کرد تا بجای اینکه هوش مصنوعی در خدمت ساختِ سلاح های هوشمندِ نابودگر باشد در خدمت عموم جامعه قرار گیرد. به عقیده هاوکینگ تاثیر کوتاه مدت هوش مصنوعی به این که چه کسی آن را کنترل می کند وابسته است، و تاثیر طولانی مدت آن به این وابسته است که آیا اصلا می توان آن را کنترل کرد یا نه.
https://goo.gl/xBNaoP


چند منبع در این رابطه:
https://en.wikipedia.org/wiki/Future_of_Life_Institute
https://en.wikipedia.org/wiki/Open_Letter_on_Artificial_Intelligence
https://www.huffingtonpost.com/stephen-hawking/artificial-intelligence_b_5174265.html
https://www.youtube.com/watch?v=fFLVyWBDTfo


🔹پی نوشت: بجز #موسسه_آینده_زندگی (Future of Life Institute) که در این متن به آن اشاره شد موسسه های معتبر دیگری در جهان به مساله مخاطرات وجودی هوش مصنوعی و آینده ی بشریت می پردازند که در این رابطه می توان به موسساتی چون #مرکز_کمبریج_برای_مطالعه_مخاطره_وجودی (Cambridge Centre for the Study of Existential Risk)، #موسسه_آینده_بشریت (Future of Humanity Institute)، و #موسسه_پژوهش_هوش_ماشین (Machine Intelligence Research Institute) نیز اشاره کرد.

https://t.me/cognitive_science_iran


Forward from: ? نقدنامه (فلسفه،دین،فرهنگ) ?
4_5834610988833310186.pdf
210.0Kb
🔆 کثرت گرایی آیزایا برلین و تفاوت آن با نسبی گرایی 🔆
سخنی اندر باب خلط رایج کثرت گرایی و نسبی گرایی
✍✍محسن فاضلی
✍✍غلامحسین توکلی

💠 نقدنامه 💠
@naghd_name 💐 🌷 🌹 🌻


آدمی مادامی کە بە ذرەی ناچیزی از کل زنجیرە شدە باشد،خود نیز بە اندازە همان ذرە پرورش می یابد؛مادامی کە نوای ملال آور چرخ دندەای کە می چرخاند در گوش هایش طنین انداز شود،هرگز نمی تواند هارمونی هستی خویش را دریابد و پرورش دهد؛و بە عوض کوبیدن مهر انسانیت بر طبیعت و چیستی خویش،بدل بە چیزی در حد مهر و نشان حرفە و دانش خویش می شود.
🖊شیلر
📖هگل ؛فڕریک بیزر،ترجمە سید مسعود حسینی
@kanoon_philosophy


Forward from: تفکر انتقادی
📗 تامس نیگل(فیلسوف معاصر آمریکایی):

انسان ها شیفته و مشتاق ارزیابی نهایی [یا: بستن پرونده ی هر چیز مناقشه انگیزی] هستند، اما تواضع فکری مستلزم این است که ما در برابر این وسوسه مقاومت کنیم...فلسفه، باید به صورت مقایسه ای، کار خود را پیش ببرد. بهترین کاری که می توانیم انجام دهیم این است که در هر قلمرو مهمی تا آنجا که ممکن است با دقت تمام تصورات بدیل و رقیب را، که بر اتفاق نظرهای قبلی مبتنی هستند، شرح و بسط دهیم، و نیز بدانیم که چگونه آن تصورات به معیارهای مطلوب می رسند. این کار در قیاس با اثبات یا رد قاطع، شکل قابل قبول تری در فلسفه است.


Nagle, Thomas, (2012), Mind and Cosmos: Why the Materialist Neo-Darwinian Conception of Nature is almost Certainly False


📚تفکر انتقادی

https://t.me/CriticalReasoning


Forward from: Masoud Mokhtarifar
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
✍✍✍✍
اصل حاکمیت قانون به روایت سکانسی از فیلم؛
A man for All Seasons


#شى
🔸سيمينارى دووەم لە سەر: "کارەسات و ئەدەب و هونەری کوردی"
🔹سمیناری دووەم

📍دوكتور بەختیار سەجادی
📌زانستگای کوردستان
۲۰ی ڕەشەمەی ۱۳۹٦

📰گۆڤاری ئەدەبی-ھونەری #شی:
@govarishi


Forward from: مصطفی ملکیان
مجموعه_درسگفتارهای_فلسفه_دین_استاد.pdf
41.2Mb
💠 جزوه مجموعه درسگفتارهای فلسفه دین تایپ شده استاد ملکیان

@mostafamalekian


Forward from: مصطفی ملکیان
💠 جزوه مجموعه درسگفتارهای فلسفه دین تایپ شده استاد ملکیان

🌀لیست درسگفتارها موجود در این مجموعه 👇
1. منشأ دین / 71
2. براهین اثبات خدا / 71
3. مسئله شر / 72
4. زبان دین/73
5. تقابل اخلاق دینی و اخلاق سکولار/75
6.عقلانیت باور به دعاوی دینی/74
7. ایمان و تعقل /80
8.تأثیر دین بر منش آدمی / 70
9. مرگ و جاودانگی/74
10. معادجسمانی و معاد روحانی/71
🔹تعداد صفحات : 1907 صفحه
👇👇👇
@mostafamalekian


Forward from: خبرفوری
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
تلاش برای تلفظ نام موزه «لوور» در جلسه امروز مجلس!

کاش در کنار سطح تحصیلات نمایندگان، سطح دانش و هوش آنها هم بررسی می‌شد و پیش‌نیازهای اولیه و ابتدایی ارتباطات جهانی اجباری می‌شد!

@AkhbareFori


Forward from: @attachbot
#استیون_هاوکینگ ، فیزیک‌دان و کیهان‌شناس برجسته بریتانیایی ساعاتی پیش در سن 76 سالگی درگذشت
@SociologyLibrary


‍ ‍ 🏵🏵 🏵 دوره آشنایی با مطالعات فرهنگی (Cultural Studies) با تدریس دکتر مسعود بیننده

تلفن رزرو کلاس:
33290486
09019824260

🍏 به کانال مؤسسه اندیشه بپیوندید 👇 👇 👇
🎁 @andish96


Forward from: سخنرانی‌ها
‍ 🔊فایل صوتی

سخنرانی #مصطفی_ملکیان

با عنوان #نیاز #دانشجویان #علوم_انسانی به #فلسفه

پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی

22 آبان 1389

🆔 @sokhanranihaa
🆔 @sokhanranihaa
🆑کانال سخنرانی ها


Forward from: کتێبی نالی
@Ketabenali 📚




Forward from: @attachbot
کۆڕی پەردەلادان و شرۆڤه‌ی یەکەمین کۆمەڵەشێعری
#ئاکام_کەوسەری:
"هەینییەکانم
لە چاوی قاڵاوێکا قاویا"


#شوێنکات:
هۆڵی ئیدارەی ئیرشادی #جوانڕۆ/ #هەینی:۱۳۹٦/۱۲/۲۵
#کاژێر: ٦-٤ دوانیوەڕۆ

بە ئاماده‌بوونی ره‌خنه‌گرانی بەڕێز:
#شوعەیب_میرزایی
#عادڵ_ئەعەزەمی
#محەمەد_موەفەقی

هاتن بۆ هەمووانە
@AkamKewseri


Forward from: مؤسسه فرهنگی هنری اندیشه (+)
‍ 🏵🏵 🏵 دیروز چهارشنبه، جلسه دوم از کلاس‌های آشنایی با مطالعات فرهنگی (Cultural Studies) با تدریس دکتر مسعود بیننده برگزار شد.

محورهای این دوره حول موضوعاتی چون گفتمان، قدرت، ایدئولوژی، جنسیت، هویت و تفاوت، طبقه، مصرف، مفصل‌بندی (Articulation) و بازنمایی خواهد بود.

شرکت در این کلاس‌ها دیدی دقیق‌تر، علمی‌تر و نظام‌مند در حوزه فرهنگ و کارکردها، تاثیرات و جوانب مختلف آن به ما خواهد داد.

⚜ در پایان این دوره، به شرکت‌کنندگان گواهی پایان دوره اعطا خواهد شد.

تلفن رزرو کلاس:
33290486
09019824260

🍏 به کانال مؤسسه اندیشه بپیوندید 👇 👇 👇
🎁 @andish96




Forward from: ماهنامه سرند
💥 شماره ۲۴ ام ماهنامه سرند منتشر شد.

📖 آنچه در این شماره می خوانیم:

yon.ir/Gsw62

* دالایی لاما، قربانی بی اطلاعی ما (درباره ی حمله ی تعدادی از شهروندان ایرانی به صفحه اینستاگرام دالایی لاما)

* آیدین زیر ذره بین (پیرامون انتشار نامه های آیدین آغداشلو)

 *خلاقیت در قتلگاه (درباره تخریب خلاقیت به وسیله ی مدارس)

* تبعیض جنسیتی و آینده ای که به یغما می رود (نگاهی به شکاف و تبعیض جنسیتی از منظر اقتصادی)

و... .


📚 ماهنامه سرند پایان هر ماه به صورت اینترنتی و رایگان منتشر می شود. سرند تلاشی است در جهت نقد اندیشه و رفتار جامعه ایران.


📗 شماره ۲۴ ام ماهنامه سرند را بخوانید و اگر مطالب آن را پسندید، با انتشار آن، رسانه ی ما باشید.

🌐 www.sarandmonthly.com

🆔 @sarandmonthly

20 last posts shown.

242

subscribers
Channel statistics