😊دانستنی های ام اس😊


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана



Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


لایو داخل پیجشون سیو میشه🌹




‍ این آخر زندگی نیست
@ghoghnus2
استاد پناهی وارد کلاس شد ، انگار مثل همیشه نبود ، کمی خموده و کسل به نظر می رسد ، سلام کرد و احساس کردم به سختی روی صندلی خود نشست ، خودکار را از جیبش در آورد که لیست حضور و غیاب را بخواند و جلوی نام بچه ها علامت بزند نام مرا خواند : اعلام حضور کردم ، استاد خواست جلوی اسمم را علامت بزند که خودکار از دستش افتاد ، خودم را جلوی میز استاد رساندم و خودکار را از روی زمین برداشتم به دستش دادم ، تشکر می کند ؛ نمی دانم چرا این قدر نگران حال استاد هستم.
حال میدانم چون بعد از 2 سال تحمل سرگیجه ، تهوع ، عدم تعادل که هر وقت به سراغم می آید یاد آن روز می افتم که خودکار از دست استاد رها شد و به زمین افتاد ، فهمیده ام که دچار بیماری ام اس هستم که نه مهلک است و نه ناعلاج.
اما میدانم که با کنترل این بیماری می توان زندگی کرد ، می دانم که داشتن این بیماری به معنای نداشتن و نرسیدن به آرزو ها و رویا ها نیست .
میدانم که ام اس آخر راه نیست بلکه اول راه است ، آغاز راه برای تدبیر در امور زندگی بدون استرس ، نگرانی و فشار عصبی ؛ ام اس آخر راه نیست.

@ghoghnus2


‍ برخی تصور های من در مورد MS
تصورمن: کشنده است
@ghoghnus2
واقعیت : بیشتر افراد مبتلا به Ms یک زندگی طبیعی یا تقریب طبیعی دارند .

تصورمن: اگر شما به ms مبتلا شوید حتما فلج می شوید

واقعیت : بیشتر افراد مبتلا به MS خودشان قادر به حرکت هستند اگر چه بعضی ازآنها نیاز به استفاده از عصا ، ویلچر ویا سایر وسائل دارند.

تصورمن: MS مسری است

واقعیت : هیچ مدرکی که شخص مبتلا بتواند از طریق تماس اتفاقی یا تماس جنسی بیماری را به افراد دیگر انتقال دهد وجود ندارد.

تصورمن: هیچ چیزی که بتواند به افراد مبتلا کمک کند وجود ندارد.

واقعیت : در حال حاضر داروهایی که می توانند به بعضی بیماران در آهسته کردن سیر بیماری کمک کنند وجود دارد همچنین داروهایی وجود دارد که می توانند بسیاری از عوارض MS را کنترل کند.

@ghoghnus2


‍ چند پیشنهاد برای مبتلایان به ام اس که باعث می شود صدای زنگ زدن گوش خواب راحت شب را نرباید.
@ghoghnus2
1. ریلکس باشید : گاهی اوقات اضطراب ناشی از وزوز گوش به اندازه خود صدای وزوز مارا بیدار نگه می دارد.
2. تفکر: برای بعضی افراد ، 10 دقیقه تنفس آگاهانه می تواند به حل وزوز گوش در مرور زمان کمک کند.
3. از محرک ها بپرهیزید: شما می خواهید توانایی آسوده به خواب رفتن را داشته باشید ، کافئین ، نیکوتین ، به صورت ویژه ، از شروع یک خواب خوب جلوگیری می کند.
4. خواب آلود به تخت خواب بروید: ریتم شبانه روزی ما به ما کمک می کند تا از بیداری به خواب آلودگی برویم. زمانی که احساس خواب آلودگی می کنید زمان عالی برای رفتن به تخت خواب است چون تاریکی و استراحت بیشتر باید به این عملیات کمک کند. وقتی قبل از خواب آلودگی به تخت می روید ، فقط می تواند تمرین در ناامیدی باشد.
5. برنامه خواب داشته باشید: همیشه سعی کنید در یک زمان مشخص در روز بیدار شوید. این مستقیما" به وزوز گوش مرتبط نیست ، ولی به خواب خوب بهداشتی مرتبط است. اگر شما هر روز همان زمان بیدار شوید ، می توانید ریتم بهتری را پایه گذاری کنید که توانایی شما برای خواب آلود شدن در شب را بهبود می بخشد. اگر برنامه خوابتان به خاطر زنگ زدن گوش ها کمی نامنظم است ، زمان بیداری منظم دقیقا" می تواند ریتم شما را تنظیم کند به صورتی که به طور کل باعث پرورش خواب بهتری است.
6. اتاق خوابتان را خنک نگه دارید : اتاق خواب خنک، کلید کلی خواب بهتر است.
7. وسایل ارتباطی خود را کنار بگذارید: اگر شما خیلی سرگرم مصرف تلویزیون ، تبلت ، موبایل ، لب تاپ و یا وسایل الکترونیک دیگر هستید ، در نظر داشته باشید که در زمان خواب آنها را کنار بگذارید. نه تنها تابیدن نور آبی باعث به تاخیر افتادن به خواب رفتن می شود ، حتی فیلم ، برنامه های تلویزیون ، ویدیو های یوتیوب و انواع دیگر رسانه ها باعث هوشیاری بیشتر ما می شود.
8. سرو صدا را کاهش دهید : وزوز گوش می تواند با حجم صدای بلند در وسایل مختلف برانگیخته شود ، بنابراین اگر قبل از خواب برنامه تلویزیونی تماشا می کنید صدای آن را کم کنید.
9. متقابلا" بعضی از افراد دریافته اند که گوش دادن به موسیقی به آنها کمک می کند تا با پوشش دادن صدای وزوز گوش بتوانند به اندازه کافی آرامش داشته باشند که به خواب بروند.
10. بازآموزی : درمان باز آموزی وزوز گوش، گوش کردن برنامه ریزی شده را استفاده می کند تا آنهایی که مشکل صدای زنگ گوش شدید و مداوم دارند را تسکین دهد.

@ghoghnus2


Репост из: انجمن حمایت از بیماران ام اس سبزوار
🔶سخنی با بستگان مبتلایان به ام اس


بارها و بارها عزیزان مبتلا به ام اس از ما متخصصین مغز و اعصاب پرسیده اند که ً آیا فرزندان ما هم ممکن است به ام اس مبتلا شوند؟ ً ً چه کنیم که فرزاندانمان به این بیماری مبتلا نشوند؟ ً همین نگرانی در خانواده درجه یک مبتلایان به ام اس و حتی افراد فامیل وجود دارد که چه باید بکنند که این بیماری گریبان گیرشان نشود؟
در جواب این عزیزان باید بگوئیم که درست است که ژنتیک و وراثت در ابتلاء به بیماری ام اس نقش دارد اما نه به تنهائی! در حال حاضر که علت این بیماری هنوز بدرستی مشخص نیست، به نظر می رسد که عوامل ژنتیک و محیطی هر دو باهم در ایجاد آن نقش دارند. بنابراین ژن ها به تنهائی قادر نیستند فردی را به ام اس مبتلا کنند و حتماً همراهی عوامل محیطی نیز ضروری است. حتماً می پرسید ً این عوامل محیطی چه هستند؟ ً متاسفانه پاسخ این سوال هم دقیقاً مشخص نیست اما چند عامل متهم ردیف اول این مسئله هستند و آنها عبارتند از 1- کمبود ویتامین D 2- سیگار ( و اصولاً دخانیات) 3- ویروس ها ( ویروس EBV – ویروس هرپس) 4- استرس های روحی که به درجاتی می توانند در این مهم نقش داشته باشد.
لذا در پاسخ سوالات شما دوستان عزیز باید بگوئیم که نیازی نیست که مدام به این موضوع فکر کنید و نگران باشید که نکند فرزندتان، خواهر، برادر ... هم مبتلا شوند.نیازی نیست که از این افراد در حالکیه هیچ علامتی ندارند MRI انجام شود تنها کاری که میتوان و اصولاً لازم است انجام شود این است این افراد زندگی سالمی داشته باشند. به این معنا که راههای آرام زندگی کردن را بیاموزند، تقذیه سالم داشته باشند، ورزش کنند، از مصرف دخانیات جداً پرهیز کنند. و بالاخره سطح ویتامین D خونشان را اندازه گیری کنند و در صورت کمبود، زیر نظر پزشک ( برای کودکان متخصص کودکان) اصلاح کنند.

دکتر شکوفه علایی
متخصص بیماری مغز و اعصاب
عضو کمیته علمی انجمن ام اس ایران
#انجمن_ام_اس_سبزوار

🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃

🔸اینستاگرام انجمن:
@anjomanms

🔸کانال انجمن:

https://t.me/Msiassabzevar🎗


🎗انجمن ام اس شهرستان سبزوار🎗


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎗حقایق طب سنتی و قارچ گانودرما در درمان بیماران MS

آقای دکتر رضا گرجی
متخصص مغز و اعصاب
استان قزوین

@qazvin_mssociety


‍ آیا فرزندان من هم به ام اس مبتلا می شوند؟
ام اس بیماری واگیردار نیست و همچنین در مفهوم عادی کلمه وراثتی هم نیست هرچند که احتمال دارد عوامل بسیاری قبل از پیشرفت ام اس در فرد مبتلا وجود داشته باشند.
همچنین میزان شیوع ام اس در اعضای خانواده بویژه دوقلوهای همسان به دلیل زمینه ژنتیکی مشترک بیشتر است. اما عوامل محیطی دیگری هم باید وجود داشته باشند ، چرا که قسمت اعظم افراد مبتلا به ام اس ، فرد مبتلای دیگری در خانواده شان ندارند.

@ghoghnus2


‍ عملکرد بیوتین در MS

بسیاری از افراد مبتلا به MS از رژیم غذایی ویژه برای تسکین علائم خود بهره می برند و ویتامین ها ترکیب ضروری این رژیم ها هستند. یکی از مهمترین گروه ویتامینی، ویتامین های گروه B هستند که برای تبدیل غذا به انرژی، حفاظت از سیستم عصبی و سلامت کبد، چشم ها، پوست و مو ضروری هستند.
@ghoghnus2
بیوتین که به نام های ویتامین B7 یا ویتامین H هم شناخته می شود یکی از ویتامین های گروه B است که در سلامت انسان نقش مهمی دارد. این ویتامین در منابعی مانند مخمر آبجو، مغزدانه ها، زرده تخم مرغ، برگ چغندر و جگر وجود دارد.

بیوتین برای مبتلایان به MS پیشرفته بسیار مفید است زیرا این ویتامین از سوخت و ساز سلول های عصبی پشتیبانی می کند. MS زمانی پیشرفت می کند که میلین_ماده ای که از سلول های عصبی محافظت می کند_آسیب می بیند. بیوتین آنزیم های کلیدی را فعال می کند و به تولید ترکیبات محافظ اعصاب کمک می کند.

هنگامی که مقدار میلین بدن در سطح مناسبی باشد سلول های عصبی آسان تر با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. این ارتباط بین سلولی می تواند میزان ناتوانی مبتلایان به MS را کاهش دهد. همچنین، تولید میلین بیشتر به کاهش روند پیشرفت بیماری کمک می کند.

@ghoghnus2


‍ در فرد مبتلا به ام‌اس، راه‌های حفظ سلامت بیش از درمان این بیماری و نشانه‌های آن اهمیت دارد. به بیان دیگر ارتقای سلامت، روابط شخصی رضایت‌بخش، انجام فعالیت‌های روزانه، کار و اوقات فراغت و توجه کافی به درون خویش، به اندازه درمان مهم است. حدود ۳۰ درصد مبتلایان می‌گویند، در مواقع استرس علائم بیشتری از بیماری را تجربه می‌کنند. استرس طولانی باعث بی‌خوابی، کابوس شبانه و اختلال تمرکز و فراموشی می‌شود. تحمل استرس در بیماران مبتلا به ام‌اس با توجه به مشکلات جسمانی نسبت به افراد سالم سخت‌تر است.
درمان استرس و مشاوره روان شناسی در کاهش علائم ذهنی و جسمانی بیماران ام اس موثر می باشد.

@ghoghnus2


‍ در ارتباط دادن تمام مشكلات خود به ام اس احتياط كنيد.
استرس مي تواند براي شما يك مشكل باشد و كنترل آن سخت و بعضي اوقات علت آن تأثير عوامل بيروني است.اگر استرس براي شما مسئله ساز است مي توانيد به پزشك مراجعه كنيد.اگر من كاري انجام دهم تا يك وضعيت مشكل را تغيير دهد در آن صورت آن كار به من كمك كرده است.سپس تصميم بگيريد كه نگران نباشيد و اين حقيقت را كه "من همه آن چيزهايي كه مي توانم درباره اين موضوع انجام بدهم را انجام داده ام بپذيريد.
@ghoghnus2


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
دکتر محمدعلی صحراییان -، فلوشیپ MS -
ميهمان استوديوي اخبار 20
@ghoghnus2


‍ درابتداي تشخيص دوستان شما امكان دارد به مقداري زيادي نگران شوند يا حتي از شما فاصله بگيرند زيرا آنها نمي دانند چه بايد بگويند يا چه عملي انجام دهند.در ارتباط با علائق دوستانتان با آنها صحبت كنيد و در آنها آرامش ايجاد كنيد و اجازه ندهيد كه بيشتر صحبت ها ،حول بيماري ام اس دور بزند.علائم شما به سرعت ناپديد خواهد شد وهم چيز به وضعيت نرمال خود برخواهد گشت در آن چند روزي كه به حمله ام اس گرفتار هستيد ، مواظب باشيد كه اين فكر در ذهن شما ساكن نشود.اين مسئله را در ذهن خود بپرورانيد كه اين مشكل بر طرف خواهد شد.با همه اين حرفها دوستان شما در كنارتان خواهند بود اگر در همه چيز با دوستان خود شريك باشيد و يك دوست واقعي براي آنها باشيد.اجازه دهيد كه دوستانتان يك قسمتي از زندگي شما باشند.علاقه آنها را به خودتان از بين نبريد. حس عدم وابستگي را در خود بوجود آوريد. در ارتباط با انواع كمك هايي كه به آنها نياز داريد با دوستانتان صحبت كنيد مطمئن باشيد آنها آن را درك خواهند كرد.دوستان من متوجه شده اند كه من خجالتي نيستم و وقتي نياز به كمك دارم آنها نيز در اين مورد مردد نيستند.من پيشنهاد مي كنم كه شما نيز در اين زمينه تمرين كنيد.

@ghoghnus2


‍ اوقات شما پس از تشخيص ام اس متفاوت مي شود.درست مثل اينكه ناگهان دنيا را از چشمان ديگري ببينيد .
@ghoghnus2
میدانم كه از زماني كه ام اس گرفته ام ، آدمي ديگر– و شايد بهتر – شده ام . خوشحالم كه راههاي مناسبي براي برخورد با مشكلاتم آموخته ام .ممكن است بعضي از اين تجربه ها بدرد شما هم بخورد.قبل از هر چيزي خود را بعنوان يك فرد بيمار و ناتوان نبينيم . ام اسي بودن لزوماً به معني ناتوان بودن نيست . هر كاري كه كمك مي كند سرحال شويم مفيد است . البته براي مابيشتر از بقيه پيش مي آيد كه با مشكلات غيرعادي و حتي عجيب و غريب روبرو شويم . دست و پنجه نرم كردن با اين مشكلات خيلي آسان نيست – اما اگر بخواهيم خيلي هم سخت نيست .تو مي تواني فرد سالمي باشي و در عين حال ام اس هم داشته باشي . در واقع تو بايد سالم باشي ! شيوه هاي مختلفي براي بالا بردن سطح سلامت ما وجود دارد . سعي كن در بهترين حالت ممكن قرار بگيري تا بيشترين استفاده را ببري . از همين حالا آماده شو!كنترل دست خودت است اولين وظيفه توكنترل روحيه ات است . اين كار اولش سخت است و طبيعي است كه راه انكار در پيش بگيري يا افسرده بشوي . نبايد بگذاري احساسات منفي كنترل تو را به دست گيرند.تمام نيرويت را در راه آنچه مي خواهي انجام بدهي بگذار .

@ghoghnus2


‍ نامگذاری بیماری ام اس
تعداد اندکی از پزشکان در خارج از کشور فرانسه به نوشته های دکتر کروویلیه دسترسی پیدا نمودند و بنابراین پزشکان معدودی می توانستند این مجموعه علایم بیماری را تحت عنوان یک بیماری خاص که امروزه به نام بیماری ام اس معروف می باشد شناسایی نمایند. این بیماری تا سال 1868 میلادی که دکتر ژان مارتین شارکو از بیمارستان سالپتریر پاریس، نام رسمی "اسکلروز آن پلاک" را به آن داد، هیچگونه نام رسمی نداشت. این نامکه هنوز هم در کشورهای فرانسوی زبان مورد استفاده قرار می گیرد به معنی لکه ها یا پلاکت های سفت شده می باشد که دکتر ژان مارتین شارکو بعد از فوت این بیماران و کالبد شکافی آنها، همچنین توصیفات دقیقی از آسیب هایی که در سیستم عصبی این بیماران ایجاد می گردد بیان نمود. مقالاتی که دکتر شارکو در مورد این بیماری ارائه داد باعث شد که علاقه پزشکان در سراسر جهان به این بیماری جلب شود و در نتیجه آن را به عنوان یک بیماری مستقل همانند بیماری صرع یا فلج مغزی طبقه بندی نمایند.
هنگامی که پزشکان در سراسر دنیا با این بیماری آشنا شدند، نام های دیگری به غیر از نامی که فرانسوی ها به این بیماری داده بودند انتخاب کردند. دکتر ویلیام هاموند ، عصب شناس آمریکایی نام مالتیپل سریرال اسکلروز را برای این بیماری برگزید که بعدها این نام، کوتاهتر شد و به مالتیپل اسکلروز تغییر یافت که هنوز هم این نام در کشورهای انگلیسی زبان به کار می رود. معنی مالتیپل اسکلروز عبارتست از سخت شدگی یا تصلب متعدد.
@ghoghnus2


‍ نگرانیهایی در مورد مثانه:
مشكلات مثانه ممكن است قابل درمان باشد. با پزشك خود به محض دیدن اولین علامت مشورت كنید. ترس از تكرر ادرار و كاهش كنترل آن باعث می‌شود بسیاری از افراد مبتلا به MS كه مشكلات مثانه دارند مایعات خود را محدود كنند. محدودیت در دریافت مایعات ممكن است باعث كم آبی، خشكی دهان، بلع دشوار، كاهش اشتها، یبوست، و حتی كمبود بعضی از مواد مغذی گردد. نوشیدن 6 تا 8 اونس آب یا مایعات در هر روز ضروری است.
@ghoghnus2
برای اینكه مایعات كافی دریافت كنید، روشهای زیر را بكارگیرید: * سعی كنید از نوشیدن آب لذت ببرید، زمانیكه با یك منبع آب مواجه می‌شوید، سعی كنید یك جرعه از آن بنوشید. * یك بطری قابل حمل آب همیشه باخود داشته باشید. * در میان وعده‌ها و در وعده‌های اصلی غذا از آب میوه، شیر و یا آب استفاده كنید. * نوشیدنیهای غنی از كافئین را محدود كنید مثل قهوه، چای، كولا و سایر نوشیدنیهای غیر الكلی. كافئین به عنوان دیورتیك (ادرار آور) عمل می‌كند و باید كسانیكه مشكلات مثانه دارند از آن اجتناب كنند. * اگر الكل می‌نوشید، در مصرف آن محتاط باشید. الكل مواد مغذی كم ولی كالری بالایی دارد. الكل از فعالیتهای حیاتی مربوط به سیستم عصبی مركزی می‌كاهد و باعث افزایش مشكلات مربوط به تعادل بدن می‌شود. و ممكن است باعث تحریك مثانه و تشدید مشكلات مربوط به مثانه گردد.
اگر شما مستعد ابتلا به عفونتهای ادراری هستید، نوشیدن مایعاتی كه به اسیدی شدن ادرار كمك كند، می‌تواند از این عفونتها جلوگیری كند. از نمونه آنها می‌توان آب آلو، زرد‌آلو، سیب و نوعی توت قرمز به نام کرانبری را نام برد. از غذاها یا مایعاتی كه ادرار را قلیایی می‌كنند اجتناب كنید مثل آب مركبات (آب پرتقال و گریپ فروت)، گوجه فرنگی، سیب زمینی، لوبیای چشم بلبلی و آنتی اسیدهای محتوی بی‌كربنات سدیم.

@ghoghnus2


‍ 21 توصیه برای مسافرت با ام اس
مسافرت کردن فرصتی است برای رهایی از زندگی روزمره. برای مبتلایان به ام اس و نزدیکانشان رهایی از بیماری ممکن نیست، اما با برنامه ریزی و آمادگی قبلی می توان با وجود بیماری، به مسافرت رفت و از آن کمال لذت را برد.
این متن توسط دَن و جنیفر دیگمن که خود به ام اس مبتلایند نوشته شده است. آنها هر سال به سفرهای زمینی و هوایی متعددی می روند.
1. سفر خود را با باک پر آغاز کنید.
@ghoghnus2

مطمئن شوید وسیله نقلیه شما به اندازه کافی سوخت دارد. خود نیز پیش از سفر استراحت کنید تا انرژی لازم برای آن را داشته باشید.
2. نمک دوست شماست.
مصرف غذاهای شور باعث می شود آب بدن حفظ شود و در نتیجه کمتر لازم خواهید داشت به دستشویی بروید.
3. توقف بین جاده ای آسان است.
اگر استراحتگاه دستشویی قابل استفاده با ویلچر را نداشت از مسئول آن بخواهید مدتی آن را "برای نظافت" ببندد تا همراهتان بتواند به راحتی به شما کمک کند.
4. لباس اضافه همراه داشته باشید.
با توجه به مشکلات مربوط به مثانه ناشی از ام اس، همواره شلوار اضافه همراه خود داشته باشید. بدین ترتیب در سفرهای جاده ای طولانی اگر دستشویی مناسبی پیدا نکردید نگرانی نخواهید داشت.
5. هنگام رزو هتل هر آنچه لازم است را درخواست کنید.
هنگام رزو هتل به تمامی نیاز های خود دقت کنید. اضافه بر قابلیت استفاده ویلچر ، هر نکته دیگری به نظرتان می آید را بگویید. این کار از بروز مشکلات هنگام رسیدن به مقصد جلوگیری می کند. خواسته های خود را دقیق و با جزییات بیان کنید. @ghoghnus2
6. با کمک های جاده ای آشنا باشید.
پیش از آنکه راه بیفتید شماره های کمک های جاده ای را پیدا کنید بدین ترتیب چنانچه مشکلی برای وسیله نقلیه تان پیش آید نگران حل کردن آن نخواهید بود.
7. شماره تماس درست برای رزو پرواز را بدانید.
تقریبا تمام خطوط هواپیمایی شماره مخصوصی برای رزو صندلی های خاص دارند.
8. به یک خط هوایی وفادار بمانید.
برای پیدا کردن ارزان ترین بلیط ها با خطوط هواپیمایی مختلف سفر نکنید. خطی که بهترین سرویس را ارائه می دهد پیدا کنید و همواره با آن سفر کنید.
9. در صورت امکان، پرواز مستقیم رزو کتید.
با این کار نگران گم شدن ویلچیر خود یا عجله برای رسیدن به پرواز بعدی نخواهید بود.
10. از بودن وسایل نقلیه مناسب مطمئن شوید.
اگر لازم است ماشین خود را در پارکینگ هواپیما بگذارید، از بودن وسایل نقلیه مناسب برای بردن طی مسافت پارکینگ – فرودگاه مطمئن شوید.
11. حداقل 2.5 ساعت قبل از پرواز در فرودگاه باشید.
زود تر به فرودگاه روید تا وقت داشته باشید نیم ساعت پیش از سوار شدن به دستشویی بروید. همچنین خدمه برای قرار دادن ویلچر شما در جای مخصوص نیاز به زمان دارند.
12. سعی کنید باری برای تحویل دادن نداشته باشید.
هنگامی که شما از هواپیما پیاده شوید زمان گرفتن چمدان ها تمام شده است و ممکن است برای پبدا کردن چمدان خود دچار مشکل شوید.
13. وسایل مختصری بردارید.
@ghoghnus2
برای اجتناب از به همراه داشتن چمدان تنها لباس های کارآمد که می توان برای چندین روز از آنها استفاده کرد را بردارید. همچنین فضای لازم برای قرار دادن قسمت هایی از ویلچر که لازم است در ساک دستی تان گذاشته شود را در نظر بگیرید.
14. احساس گناه نکنید.
هنگامی که شما را در ابتدای صف بازرسی قرار می دهند معذب نشوید. بازررسی ویلچر شما بیش از بازرسی افراد توسط گیت های الکترونیکی طول می کشد.
15. لباس خود را به دقت انتخاب کنید.
لباس های ساده بپوشید و از داشتن زیورآلات زیاد اجتناب کنید تا سرریعتر از قسمت بازرسی عبور کنید.
16. کفش های مناسب بپوشید.
ممکن است در بعضی قسمت های بازرسی مجبور شوید کفش خود را در آوریدو بنابراین کفش هایی بپوشید که به راحتی در می آیند. صندل های لا انگشتی انتخاب بسیار مناسبی هستند.
17. عادت کنید شبیه بقیه دیده شوید.
بدون ویلچر، شما در هواپیما شبیه سایر مسافرین هستید!
18. اطلاعات لازم را گردآوری کنید.
قبل از سفر هتل ها و وسایل نقلیه مناسب برای حمل ویلچر را پیدا کنید.
19. به اجاره ی خودرو مناسب فکر کنید.
از آنجایی که همه ی شهر ها وسایل نقلیه مناسب برای حمل ویلچر را ندارند می توانید از قبل به فکر اجاره ی یک خودرو مناسب باشید تا برای گشت و گذار در شهر به مشکلی بر نخورید.
20. رضایت خود را نشان دهید.
به افرادی که خدمات خوبی ارائه می دهند انعام دهید و فرم های نظر خواهی را پر کنید.
21. یک روز بیشتر مرخصی بگیرید.
اگر امکان دارد یک روز بیشتر مرخصی بگیرید تا پس از برگشت به خانه وقت کافی برای استراحت و آماده شدن برای کار را داشته باشید. (ترجمه: حامي داوطلب، گلنوش نصيري)

@ghoghnus2


‍ هشت ویژگی کلیدی برای تشخیص کفش مناسب بیماران مبتلا
به ام اس
کفش مناسب باعث می شود عالی به نظر برسید ولی وقتی ام اس دارید،خیلی مهم تر است که زمان ایستادن احساس خوبی داشته باشید.
به همان اندازه که انواع ام اس وجود دارد،تنوع کفش مخصوص آنها هم وجود دارد.
بزرگترین نگرانی برای نوع کفش مشکلات حسی و تعادلی
و ضعف حرکتی است.
1.به دنبال کفش راحت و مناسب باشید.
2.به الگوی زیر کفش دقت کنید:طراحی زیر کفش باید شبیه به تایر باشد با شیار ها و زیر سازی که از لغزیدن و لیز خوردن جلوگیری کند.
3.توجه به کفی کفش:کفی ضخیم یا نازک؟به نوع ام اس شما و احتیاج هایتان بستگی دارد.
شخصی با مشکلات تعادلی،حرکتی و راه رفتن به کفی ضخیم که با عث تعادل بیشتر است احتیاج دارد.ولی برای دیگربیماران کفی نازک می تواند مفید تر باشد.
کسانی که با بی حسی مواجه می شوند با استفاده از کفی نازک زمین را بهتر حس می کنند و بیشتر مناسب آنهاست.
@ghoghnus2
4.وزن و انعطاف پذیری کفش را کنترل کنید:شخصی که ضعف عضلانی را تجربه می کند با کفش بزرگ و سنگین دچار مشکل می شود.در این موارد شخص کفشی ساخته شده از مواد سبک وزن را انتخاب می کند.
شخصی با مشکل ثبات و تعادل بر خلاف قبلی باید کفش سنگین با انعطاف پذیری کم را انتخاب کند.
5.از کفش های پاشنه بلند و پشت باز منصرف شوید:کفشی پاشنه بلند و با ارتفاع بیشتر 2 اینچ نپوشید چون دچار مشکل حرکتی می شوید.
همچنین از کفش های پشت باز هم هم اجتناب کنید.باعث لیز خوردن می شود.
این کفش ها خطرناک هستند چون باعث از دست دادن تعادل میشوندو پشتیبان خوبی نیستند.
6.کفش های با بست ساده را انتخاب کنید:کفش های بند دار در صورتی که راحت می توانید ببندید بهترین نوع است.در غیر این صورت چسبی انتخاب کنید یا اگر به دنبال ظاهر با رنگ و لعاب هستید از کفش های بند دار ارتجاعی یا لاستیک استفاده کنید.داروخانه ها و فروشگاه های محصولات ورزشی دارای تنوع در بند های 1 لاستیک هستند.
@ghoghnus2
7.تیغه کفش را بررسی کنید:تیغه قطعه ی صاف فلزی یا فایبر گلاس یا پلاستیکی در کف کفش است.(بین کفی و زیر کفش )در قسمت زیر قوس پا قرار می گیرد و باعث ثبات و استقامت کفش می شود.
برای بسیاری از مبتلاییان به ام اس تیغه سفت که باعث کاهش انعطاف کفش می شود و مشکل است.
راه رفتن با تیغه سفت سخت تر است.اما دیگران بدون ام اس با این خصوصیت مشکلی ندارند.
با توجه به تنوع انعطاف پذیری کفش،موردی که برای شما مناسب تراست را انتخاب کنید.
8.سایز درست را بخرید:اگر سایز مناسب را انتخاب نکنید انرژی بیشتری برای نگه داشتن کفش روی پایتان مصرف می کنید.
برای گرفتن کفش مناسب،پیشنهاد می کنیم در پایان روز خرید کنید،وقتی پاهایتان متورم است.کفش پیدا کنید که نیم اینچ بلند تر از بلند ترین انگشت شما در حالت ایستاده باشد.
در هنگام امتحان کفش،همان جورابی را بپوشید که تصمیم دارید بعد از خریدآن را بپوشید.
چند دقیقه با کفش در فروشگاه راه بروید اگر انگشتانتان جلوی کفش را لمس کند در زمان ایستادن یا راه رفتن،نیم سایز بزرگتر را امتحان کنید.

@ghoghnus2


‍ تأثیر برنامه تمرین در آب بر خستگی زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران ;
@ghoghnus2
فاطمه سروری ، احمد ابراهیمی عطری، مرتضی سعیدی، مریم خورشید سخنگوی
سابقه و هدف: خستگی یکی از رایج‌ترین شکایات ناتوان‌کننده در بیماران مبتلا به (MS) است. طبق مطالعات اخیر 60 تا 90 درصد بیماران مبتلا به (MS) از خستگی بیش از اندازه رنج می‌برند. ماهیت خستگی مرتبط با (MS) کاملاً از خستگی طبیعی مجزا می‌باشد. درمان‌های تکمیلی از جمله فیزیوتراپی، یوگا و تمرین درمانی احتمالاً تأثیرات مثبتی بر کاهش خستگی دارند. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی تأثیر برنامه تمرین درآب بر شدت خستگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بود. مواد و روش‌ها: تحقیق حاضر شامل 26 زن مبتلا به مولتیپل اسکلروزس 45- 25 سال با درجه EDSS بین 4-1 بودند که به صورت تصادفی در دو گروه کنترل (12 نفر) و تجربی (14 نفر) قرار گرفتند. برنامه تمرین در آب شامل 8 هفته (3 جلسه در هفته) بود. از پرسشنامه سنجش شدت خستگی (FSS) جهت اندازه‌گیری خستگی در بیماران MS استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS16 و روش آزمون‌های t وابسته و t مستقل استفاده شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین نمرات شدت خستگی قبل و بعد از مداخله در گروه تجربی تفاوت معنی‌داری وجود داشت (05/0p


‍ این تفکر که بیماران مبتلا به ام اس از سر تنبلی کار نمی کنند – چه به خودتان بگویند چه پشت سرتان – بسیار توهین آمیز است. حتما بیمارانی هستند که قادرند کار کنند اما بسیاری هم این توانایی را ندارند. ام اس بر هر کس تاثیرات متفاوتی دارد.
فقط به خاطر این که شنیده اید پسر عمویتان یک دوستی دارد که مادرش ام اس دارد و کار هم می کند نمی توانید نتیجه بگیرید همه می توانند. برای کسانی که خود یا یکی از نزدیکانشان به ام اس مبتلاست این امری بدیهی است که حتی نیاز به فکر کردن هم ندراد، برای همین وقتی چنین جملاتی را می شنویم به نظرمان عجیب و حتی احمقانه می آید. اما خیلی ها اینطور فکر می کنند و این واقعا ناراحت کننده است که فرد باید علاوه بر جنگیدن با بیماری چنین اظهار نظرهایی را هم تحمل کند.
@ghoghnus2
وقتی بیماری من ام اس تشخیص داده ، پدر دوستم دقیقا همین نظر را راجع به من داشت. هیچ وقت مستقیما به من نگفت اما در غیابم می گفت من از سر تنبلی ترجیح می دهم کار نکنم و از کمک هزینه های دولت استفاده کنم. این طرز فکر عصبانیم می کند. این که خیلی ها فکر می کنند من فقط تنبلم و نمی خواهم کار کنم و از بیماری ام به عنوان یک بهانه استفاده می کنم تا دست از کار بشویم برای من غیر قابل تحمل است. و در طول سالها داستانهای مشابه زیادی شنیده ام. بسیاری از دوستان بیمارم را دیده ام که بابت چنین حرفهای ناراحت اند چون خیلی ها معتقدند ما فقط تنبلیم و در نتیجه مستحق دریافت کمک از دولت نیستیم.
حرف من به همه کسانی که چنین فکری دارند این است: من حتی یک نفر تحت حمایت دولت را هم نمی شناسم که دلش نخواهد کار کند. همه ما آروز داشتیم می توانستیم کار کنیم، حتی دلمان برای کار کردن تنگ شده چون وقتی توانایی کار کردن را از دست می دهید بخش بزرگی از احساس استقلال خود را هم از دست می دهید.
ام اس یک بیماری عصبی و خود ایمنی است که سیستم عصبی مرکزی (مغز، نخاع و اعصاب بینایی) را هدف می گیرد و همه ی اینها برای انجام فعالیت های بدنی در حین کار لازمند، مثلا راه رفتن، بینایی مناسب، حفظ تعادل، نداشتن درد و کنترل حرکت دست ها پاها. پس بپذیرید که ما کار نمی کنیم چون نمی توانیم. به شما اطمینان می دهم که همه ما ترجبح می دهیم زندگی نرمال داشته باشیم، یعنی به جای جنگیدن با بیماری و دست پنجه نرم کردن با دردهایش، کار کنیم، حتی روزمره ترین کارها را!
وقتی با خودم فکر می کنم چرا اینقدر تفکر منفی نسبت به این موضوع وجود دارد تنها دلیل منطقی که پیدا می کنم این است که مردم شناخت درستی از ام اس ندارند.
@ghoghnus2
به نظر آنها بیماران ام اس "طبیعی" به نظر می آیند (چون ام اس رنگ شما را به سبز تغییر نمی دهد!) هرچند اگر اسکن مغری آنها را به هر کسی با اندک سواد علمی نشان دهید به سرعت متوجه می شود چیزی در تصویر "غیر طبیعی" است.
همچنین احساس می کنم بسیاری از افرادی که ما را اینطور سرزنش می کنند از شغل یا وضعیت مالی خود ناراضی اند و ترجیح می دهند مثل ما خانه نشین شوند و از کمک های دولت استفاده کنند. ولی هیچ بیمار مبتلا به ام اس چنین زندگی را نمی خواهد. زندگی ما به هیچ وجه آرام و خالی از دغدغه نیست. پس اگر حاضرید دائما احساس کنید دنیا دارد دور سرتان می چرخد، اگر حاضرید نتوانید روی یک خط صاف راه بروید یا رانندگی کنید، مدام به زمین بخورید، مجبور باشید از عصا یا ویلچر استفاده کنید، دائم احساس درد و خستگی داشته باشد، نتوانید مثانه تان را کنترل کنید، با دوستان قدیمی تان بیرون روید و خوش بگذرانید، و همه سختی های دیگر ام اس را تحمل کنید ما با کمال میل بدنمان را با شما عوض خواهیم کرد تا شما به جای کمک ناچیز دولت که حتی برای زندگی کافی نیست را دریافت کنید و ما به جای شما به دنبال کار می رویم تا بتوانیم به جای مشغول بودن به خرید دارو، کارهایی که دوست داریم را انجام دهیم.

مت – آلن جی ، ترجمه حامي داوطلب گلنوش نصيري.
@ghoghnus2

Показано 20 последних публикаций.

407

подписчиков
Статистика канала