خمینیست


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


نگاه‌های یک عاشق امام روح الله خمینی، که همه‌ی وجود و هویتش را مدیون او و آرمان‌های انقلاب اوست، ...

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


معنای خاطرۀ هاشمی: یک‌پارچگی کامل نظام / یک زمانی جریان دانشجویی آن قدر قدرتمند بود که وقتی می‌خواست علیه سیاست‌های اقتصادی تظاهرات کند، وزیر کشور، رئیس‌جمهور و رهبری مستقیم ورود می‌کردند

@khomeynist


پاورقی‌های مطلب

1- فارس با تحریف تیتر زده است (http://bit.ly/2lgvQcw). محسن هاشمی حرفی از فتنه نزده. گفته است اختلافات. بعد هم توضیح داده است که غبار همان احمدی‌نژاد بود (http://bit.ly/2BIZMF6).

2- انعکاس صحبت‌های امروز (۶ دی ۹۶) رهبری در بی‌بی‌سی‌ (https://t.me/DerangMedia/3) / جای درنگ دارد که چرا دشمن اینجا ایستاده است (https://t.me/DerangPayami/75).

3- تلاش بی‌بی‌سی برای درخواست از رهبری برای حمایت از لاریجانی (https://t.me/bbcpersian/16048) / شبه انتقاد از ایرادات ساختاری احمدی‌نژاد به قوه قضاییه با این برچسب که شبیه گزارش سازمان‌های حقوق‌بشر است (https://t.me/bbcpersian/16520) / و فراوان است از این مواضع در دفاع از حکومت ایران و بعضی مسئولین. تا حدی که اپوزیسیون‌نمایی بی‌بی‌سی نسبت به حکومت ایران، به واقع غیر قابل باور شده است.

مرتبط شاید: پس از ثبت نامِ احمدی‌نژاد چه اتّفاقی خواهد اُفتاد؟ (https://t.me/khomeynist/318)

لینک مطلب اصلی: https://t.me/khomeynist/405


💢 ورقی دیگر برای عیان شدن پشت‌پردۀ سیاست ایران

امروز اِتفاق بسیار مهمی در صحنۀ سیاسی کشور رُخ داد؛ احمدی‌نژاد در پروژۀ سیاسی‌اش، هر چند پیروزی‌های موقت سیاسی کمی به دست آورد، اَمّا راهبرد اساسی‌اش برای جدا کردن خط خود از نظام فعلی و علنی کردن آنچه در پشت‌پردۀ سیاست ایران می‌گذرد را تا حد خوبی جلو بُرد.

محسن هاشمی همین چند روز پیش در کنار تمجید معنادار از ۹ دی گفته بود وقتی غبار فتنه کنار رفت، دشمن مشخص شد و ”اختلافات“ ادامه نیافت(1)؛ سخنان امروز رهبری در سالگرد ۹ دی بیان علنی همان پیش‌بینی‌های ۸ سال پیش هاشمی، خاتمی، اصلاح‌طلبان و حتّی رسانه‌های خارجی بود. هر چند دیرتر بیان شد و آن‌ها مدعی شدند که چرا به بصیرت‌شان توجه نشد؟

اَمّا مسئله این نیست؛ مسئله شاید این هم نباشد که بی‌بی‌سی در این منازعه کجا ایستاد، چه جمله‌ای را پر رنگ کرد، از چه کسی در منازعۀ احمدی‌نژاد با نظام طرفداری کرد؟ کسی نمی‌پرسد چرا این رسانۀ انگلیسی جمله‌ای را از سخنان امروز رهبری پر رنگ کرد که مردم به رهبری حق بدهند (2). بگذریم از اینکه بعد از مدّت‌ها که بی‌بی‌سی (و سایر رسانه‌های رسمی و غیر رسمی انگلیسی) در حد صداوسیما و حتّی شدیدتر از حکومت ایران، ساختارهای آن، بعضی خاندان‌ها و مسئولان آن در مقابل نقدهای احمدی‌نژاد با همان ادبیات فارس و اصولگرایی دفاع می‌کند (3)، کسی از خوشحالی دشمن سخن نمی‌گوید، کسی از لزوم مرزبندی سخن نمی‌گوید.

مسئله حتّی این نیست که کدام یک از مسئولینی که ده‌ها سال زمام کشور را بر عهده داشتند مسئولیت‌پذیر بوده‌اند و کی از آنها پرسشی جدی و مطالبه‌ای واقعی صورت گرفته است؟ تا آنجا که برخی خود را فرای پاسخگویی و مسئولیت در برابر وضع کشور، وضع مسئولین و نسبت ما با آرمان‌هایی که امام پیش روی ما گذاشت، می‌بینند.

در سال ۸۸ رهبری ماه‌ها سخنرانی علنی داشتند و سعی می‌کردند تبیین کنند، هیچگاه نیروهای سیاسی حاضر در میدان ماجراها -و نه حتی پشتوانه‌های اصلی ماجراها مثل هاشمی-، مستقیم مورد خطاب و عامل دشمن شمرده نشده بودند، همواره از آنها خواسته می‌شد که با دشمن مرزبندی کنند. اَمّا امروز بدون هشدار و توصیۀ علنی، فهرستی بلند بالا، شدید و غلیظ خطاب به احمدی‌نژاد و جریان او گفته شد. تعابیری که در تاریخ جمهوری اسلامی سابقه نداشته است که به این فشردگی و به این صراحت در قبال کسی (از بنی‌صدر تا منتظری) به کار گرفته شود. گویی فشرده‌ای از انتقادات و سخنان جناح‌های مختلف سیاسی علیه احمدی‌نژاد یک جا طرح شد.

اگر تا دیروز یک ”رفتار“ احمدی‌نژاد «خلاف شرع، خلاف قانون و خلاف اخلاق» اعلام می‌شد یا از ورود به انتخابات منع می‌شد، امروز توصیف «حالِ» مُستقر او اینگونه بیان می‌شود:
1. بی‌تقوا
2. آمارهای بی‌پایه دهنده
3. دروغگو
4. تخریب کننده چهره‌های مورد قبول مردم که مردم باید به آن‌ها اعتقاد داشته باشند
5. کتمان کننده موفقیت‌های انقلاب
6. جلوه‌دهنده‌ی یک ضعف‌ به عنوان هزار ضعف
7. تعمیم دهنده کاستی‌های یکجا به همه‌جا
8. ادامه‌دهنده‌‌ی کار دشمن
9. ناامیدکننده‌‌ی مردم
10. بدبین کننده‌ی مردم
11. تاریک‌نشان‌دهنده‌ی آینده
12. جااندازنده‌‌ی دروغ‌های شاخدار‌ِ دشمن‌ساز در ذهن مردم
13. دقیقاً انجام‌دهنده‌ی کار دشمن در داخل با اطلاع
14. اتخاذ کننده‌ی سیاسی‌کاری به عنوان دین
15. مثل بقیه مدیران جمهوری اسلامی که خدماتی داشته و صدماتی
16. نه خدا، نه دین و نه انصاف را رعایت کننده
17. دشمن‌شادکن به قیمت ناامیدی مردم
18. نقش اپوزیسیون به خود گیرنده
19. تهمت و لجن‌پراکن
20. نقد کننده همراه با فحاشی
21. تکرارکننده‌ی حرف دشمن
22. سیاه‌نما
23. بی‌هوا و همینطوری‌ محکوم‌کننده
24. شیشه‌شکننده با سنگ مثل هربچه‌ای
25. حرف‌زننده برای هوای نفس، برای جهات شخصی، برای قدرت یابی، برای میل دل خودش
26. خدا را در نظر ندارنده
27. انقلابی‌نما، بدون پابندی و تدین
28. یک دهه‌ همه‌ کاره‌ی کشور
29. مخالف‌خوان کشور
30. عاقبت درست نمانده!

حالِ احمدی‌نژاد چطور در این سال‌ها اینقدر تغییر کرده است؟ بسیاری از حرف‌های امروزش دربارۀ مردم، حکومت، وظایف مسئولین و... را به راحتی می‌توان در سال ۸۳ و ۸۴ رهگیری کرد؛ اَمّا تغییر مهمی رُخ داده است. این تغییر را تنها باید در تغییر نسبت او با رهبری دید. تنها مسئلۀ مهم که در احمدی‌نژاد تغییر اساسی کرده است، «ولایت‌مداری» اوست. او شاید از همان سال‌های نخستین با حضور واقعی‌ترش در عرصۀ سیاست کلان، تصویر و رابطه‌اش نسبت به رهبری دچار تغییر شد. وقتی رهبری در پاسخ به بازی‌های سیاسی این روزها گفته‌اند ۹ دی دفاع از ارزش‌های انقلاب و دین بوده است، منظورشان همین نکته است. ظاهراً تنها ارزش انقلاب و دین، ”ولایتمداری“ است.

@khomeynist

پاورقی‌ها: https://t.me/khomeynist/407


💢 عدالت خوب است، اَمّا همچنان ذیل اَمنیت و ثبات

صحبت‌های رهبری در اولین جلسه با هیئت دولت نهم را منتشر کرده بود؛ و طبق سُنّت دیرین آن را پیش‌بینی رهبر فرزانه از انحرافاتِ آتی احمدی‌نژاد دانسته بود که ایشان در ناصیه این جریان می‌دیدند و برادرانه توصیه می‌کردند؛ فارغ از نظر ما دربارۀ صحت یا اشکال این روایت، باید پرسید این چگونه تقریری از ماجراست؟ چنین فهمی، بدون مواجهۀ معرفتی-تاریخی با سخنان رهبری، و به ویژه با سیاست‌زدایی از آن، حرف‌های ایشان را حکمت و فرزانگی از جنس الهامات الهی می‌بیند که بر زبان رهبری جاری می‌شود. طبعا نه نظرات یک مَرد سیاسی و صاحب اندیشۀ سیاسی.

اَمّا آیا آن دیدار و آن سخنان را فقط به همین صورت می‌توان تقریر کرد؟ این دیدار در چه شرایط سیاسی اجتماعی صورت می‌گیرد؟ رهبری به دنبال چه فعالیت سیاسی هستند؟ سخنان ایشان در حال هدایت دولت و مفھوم عدالت به کدام سمت بود؟

دولتی بر سر کار آمده است که رهبری آن گزینه را بهترین گزینه برای ریاست‌جمهوری نمی‌دانستند(اقوال قوی مبنی بر تمایل و فعال کردن ظرفیت‌ها برای ریاست‌جمهوری آقای قالیباف)، از سوی دیگر این گزینه بر خلاف تصوّرات با در دست گرفتن برخی شعارهای انقلاب (عدالت، مبارزه با فقر، فساد و تبعیض) مورد استقبال مردمی قرار گرفته است به رغم هجمۀ کامل نخبگان و مسئولین کشور، مرکزیت قرار گرفتن عدالت از سویی گفتمانی بود که رهبری در تقابل با جریان سیاسی دوم خرداد، به آن تکیه کرده بود، از سویی کارنامۀ ۱۶ سالۀ نظام (در آن زمان) در تحقق آن، برآوردی منفی داشت، از سوی دیگر جدی شدن چنین رویکردی می‌توانست در تضاد با رویکردهای کلان برای حفظ ثبات و امنیت باشد.

در این شرایط رهبری مفاهیم و واژگان طرح شده توسط رئیس‌جمهور را اتخاذ کرده، و ذیل نگاه‌های خودشان باز تعریف می‌کنند و نکاتی اصلاحی متناسب با آن بیان می‌دارند. یعنی مفاهیمی از پارادایمی دیگر را که دارای معنای متفاوت، جایگاه و اهمیت متفاوت هستند، در نظام فکری خود و راهبردهای کلان کشور، بازآرایی می‌کنند. این رویه‌ای بوده است که با مفاهیمی مثل آزادی (دولت خاتمی) و اعتدال (دولت روحانی) نیز کرده‌اند. یعنی آن چه رئیس‌جمهور از واژگان و مفاهیم مرتبط مراد کرده است، هم در نظام نظری و هم در سیاست‌های کلان و حتّی مصادیق روزمره، متفاوت با آن چیزی است که رهبری باز تعریف می‌کند.

این اِتّفاقی است که با واژۀ عدالت هم رُخ داد. در واقع درست است که از واژگان و مفاهیم مشترکی سخن گفته شده است، اَمّا در پارادایم‌های مختلف معنا، اهمیّت و جایگاه کاملاً متفاوتی یافته است. طبعاً نکاتی که رهبری برای حدود و ثغور، معنا و شیوۀ پیگیری عدالت در نظام، در این جلسۀ هیئت دولت گفته شده است، همان نکات و ملاحظاتی است که از ابتدای رهبری‌شان اعمال کرده بودند. در واقع در این جلسه رهبری از رئیس‌جمهور می‌خواهد به عدالت به همان معنی، به همان اندازه، و به همان شیوه‌ای بپردازد که پیش از ایشان، نظام می‌پرداخته است؛ یعنی مفهوم عدالت را از جایگاه اعتراض شدید به وَضع نظام، بدل به مٶلفه‌ای عرفی جهت کارآمدی نظام کند.

طبیعی است که در این شرایط تضاد و تقابل در همان لحظه‌های نخستین وجود داشته است. و اکنون هر چند شفاف‌تر شده است، اما حاصل امروز یا ناشی از تغییر بنیادین از گذشته نیست که تعبیر به پیش‌بینی بشود. همان موقع وجود داشت و خود نیروهای اصلی دو طرف اگر چه نه به تفصیل، اَمّا خوب متوجّه تمایزات شدید مسیرهایی که معتقد بودند، باید طی بشود، بودند. و البته مانند امروز، همان موقع هم بدنۀ نیروهای سیاسی آجتماعی موسوم به اصولگرا یا حزب‌اللهی، این تفاوت‌های مهم و گسترده را نمی‌فهمیدند. هر چند پیچیدگی‌ها، اشتراک ادبیات، شباهت‌های تعابیر، عدم دقت و پرداخت محتوایی و عدم صراحت‌ها، کار را برای تشخیص به موقع دچار مشکل می‌کرد، اَمّا دلیل مهمتر را باید در این جستجو کرد که این بدنۀ اجتماعی به واقع دنبال فهم نظام فکری و عملی رهبری نیستند و بیشتر دلباختۀ تصویر اسطورۀ آسمانی، غیر بشری و غیر قابل دسترس از ایشان هستند. چنین تصویری دنیای رام‌تر، بی‌زحمت و بی‌تنش‌تری را به همراه می‌آورد.

@khomeynist

▫️اولین دیدار با هیئت دولت نهم، ۸ شهریور ۹۶، متن کامل سخنان: http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=3304


⭕️ مصلحت و مَصلحت

🔹 قصد این نیست که در این‌جا سخنرانی ایراد بکنیم. همه جا میتوان سخنرانی کرد؛ قصد این است که ما به عنوان یک عده رفیق و همکار و دوست و کسانی که در طول سالیان متمادی با هم بوده‌اید و با هم بوده‌ایم...، این جمع با هم باشند.

🔹 یکی از چیزهایی که لازم است، «عدالت اجتماعی» است. بدون تأمین عدالت اجتماعی، جامعه‌‌ی ما اسلامی نخواهد بود. اگر کسی تصور کند که ممکن است دین الهی و واقعی - نه فقط دین اسلام - تحقق پیدا کند، ولی در آن عدل اجتماعی به معنای صحیح و وسیع آن تحقق پیدا نکرده باشد، باید بداند که اشتباه میکند.

🔹 کار دیگری که باید انجام دهیم، این است که صحنه‌ی جامعه را از سه دشمن بزرگ، یعنی فقر و ناامنی و بیسوادی پاک کنیم... ناامنی در یک کشور - چه ناامنی قضایی و چه ناامنی شغلی و مدنی - برخلاف توصیه‌ی اسلام است و یک ضد ارزش میباشد. باید برای تأمین آن کار شود. بیسوادی و فقر هم همین‌گونه است.

🔹 یکی دیگر از ارزشها این است که سیاست خارجی ما به سه اصل عزت و حکمت و رعایت تقیه - در آن مواردی که باید تقیه کرد - متکی باشد.

🔹 معنای عزت این است که جامعه و نظام اسلامی، در هیچ‌یک از برخوردهای بین‌المللی خود، نباید طوری حرکت کند که منتهی به ذلیل شدن اسلام و مسلمین شود. البته، ذلیل شدن غیر از ضعیف بودن است. ممکن است کسی ضعیف باشد، اما ذلیل نباشد. بین این دو تفاوت است. کارآمدان این کارها، میتوانند خوب بفهمند.

🔹 حکمت، یعنی نظام اسلامی حکیمانه کار کند و از روی احساسات و بیتوجه به منافع و شرایط لازم و بهره‌هایی که ما باید از رابطه با دنیا بگیریم، حرکت نکند. دید باید کاملاً حکیمانه و پخته باشد. ای بسا ما با یک دشمن که در نهایت هم برخورد داریم، الان بایستی بنشینیم با او طرح دوستی بریزیم. این، حکمت است. خیال نکنید اینها از اسلام نیست؛ نخیر...

🔹 [در ادامۀ این بحث دو مثال مذاکرۀ پیامبر با یهودیان اطراف مدینه و صلح حدیبیه طرح می‌شود]

🔹 وقتی از حکمت صحبت میکنیم، یعنی رعایت مصلحت جمهوری اسلامی و ملاحظه‌ی تمام استفاده‌هایی که این نظام میتواند از ارتباط با آن دولتها ببرد. باید بر این اساس حرکت کنیم.

🔹وقتی تقیه میکردیم، معنایش این بود که ضربه‌ی شمشیر را بر پیکر نحس دشمن وارد میکردیم؛ اما طوری که او نه شمشیر و نه دستی که شمشیر را گرفته و نه بلند کردن و نه فرود آمدن آن‌را ببیند و بفهمد، بلکه فقط دردش را احساس کند. تقیه، این بود... در حال حاضر، استکبار جهانی دارای قدرتی است و شما هم مقاصدی دارید و میخواهید کارهایی انجام دهید. هیچ لزومی ندارد که هرکسی دایم از تریبونها اعلام کند

🔹 بعضی از برادران، در جاهایی خیال میکنند فقط خودشان هستند و به همین خاطر، مطالب و اهداف و آرزوهایی را به زبان می‌آورند و میگویند که دشمن از آن سوء استفاده میکند. ما از این‌گونه حرفها داشتیم. شما باید مراقب باشید که بهانه به دست دشمن ندهید. الان دنیا، دنیای مهمی است. در این خصوص، وزارت خارجه و کسانی که با سیاست خارجی سروکار دارند و مجلس و بقیه‌ی اجزای دولت و بعضی از ائمه‌ی جمعه، در درجه‌ی اول اهمیت قرار دارند. پس، مسأله‌ی «تقیه» بسیار مهم است که باید در کار سیاست خارجی به آن توجه کنیم.

🔹 من فقط میخواهم بگویم که طراحی و اتقان و سرعت دادن به برنامه و پیروی از آن، باید ارزش بشود. اگر روزی کسی خود را مأمور میدانست که به اجتهاد خودش عمل کند، این دیگر بایستی تمام بشود و از بین برود. اجتهاد و تشخیص و فهم شخصی، باید در چارچوب برنامه - و نه بیرون از برنامه - باشد. این کار باید یک ارزش تلقی بشود و تخلف از برنامه، ضد ارزش محسوب گردد.

ـــــــــــــــــــــ

🔸 آنچه آمد بخش‌هایی از اوّلین سخنرانی رهبری در جمع مسئولین و کارگزاران نظام در ۹ بهمن ۶۸ می‌باشد. متن این سخنان به خوبی بیانگر سیاست‌های کلان نظام است.

🔸در عرصۀ داخلی، امنیت و اطاعتِ بی‌اجتهاد از برنامه‌های کلان، محوریت دارد. و دربارۀ فقر هم اشاره دارند که مدل رفع فقر مهم است.

🔸در عرصۀ خارجی عناوین عزت، حکمت و تقیه به عنوان محور گفته می‌شود. عزت که تنها همان چند جملۀ کوتاه با تاکید رمزگشایی نشده بر تفاوت ذلت و ضعف است. بخش عمده‌ای از متن سخنان پیرامون حکمت و تقیه است. تعبیر از حکمت به وضوح و صراحت، محوریت داشتن مصلحت است. و جالب آنکه تقیه نیز به معنای حفظ مصلحت و نگفتن همۀ حرفها و ممانعت از تنش بوده است. در واقع با آنکه برای سیاست خارجی سه واژه طرح شده است، اَمّا تنها مصلحت و عدم تنش خارجی، محور سیاست خارجی شمرده شده است.

@khomeynist

▫️متن کامل سخنان: http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=2259


Репост из: اقلیّت(هادی مسعودی)
🔴این بار نوبت محمدحسین حیدری است...

🔶امروز در دوران برهوت انسان های آرمانگرا، شاهد برخورد با کسانی هستیم که تمام سرمایه شان اعتقاداتشان است؛ کسانی که برای نام و نان قلم نمیزنند، برای عدالتخواهی هزینه داده اند و میدهند و خواهند داد...

🔶امثال حیدری ها در تاریخ همیشه سرفرازند، مقابل مردم سر به زیر نیستند، چرا که جوانی شان را در مسیر احقاق حقوق فرودستان داده اند...

🔶شناختم از #محمد_حسین_حیدری محدود میشود به تلگرام، شایدم با برخی سلائق سیاسیش موافق نباشم، اما به آزادگی، مردانگی و غیرتش و حریت قلمش و آرمانش افتخار میکنم...

🔶#محمد_حسین_حیدری جزء دستاوردهای انقلاب اسلامی است؛ در این شنزار بی آرمانی و بی هویتی، بین این شلوغی ها که انسانهای وزین و حق طلب گم شده اند و فراموش، محمدحسین برای من نوعی نوید و امید است؛ امید به اینکه هنوز هستند کسانی که حاضرند برای مردم و برای مکتب از خودشان بگذرند و به دل حوادث بزنند و از ملامت دوستان و دشمنی دشمنان نهراسند...

🔶اما در این فضای خفقان زا، ما دلخوشیم به وعده خداوند و جبر تاریخ....
وعده خداوند مبنی بر پیروزی صالحان و وراثت مستضعفان...
جبر تاریخ از حیث پیروزی حق بر باطل و استیلای عدالت بر ظلم...

(محمد حسین حیدری مدیرمسئول سایت دولت بهار است که اخیرا پس از پوشش کلیپ سخنان دکتر احمدی نژاد در میان بست نشینان در امامزاده شاه عبدالعظیم، به دادسرا احضار و اکنون در بازداشت به سر میبرد...)

@aghalyyat


Репост из: چپ اسلامي
جمهورى اسلامى در ساختار كنونى در حال تكميل پروژه ناتمام دولت-ملت سازى پهلوى است

(گزيده اى از نشست آيين در ميانه دولت و مردم؛ برگزار شده توسط پژوهشكده فرهنگ و هنر اسلامى)


🔸محمدحسین بادامچی که پیشتر یادداشتی دراین‌باره نوشته است، سراغ تمایل به قدسی کردن مسائل اجتماعی می‌رود و این تمایل را مانع از فهم امر اجتماعی می‌داند و ادامه می‌دهد: متأسفانه آن‌طور که در این صحنه هم می‌بینیم، این تمایل به قدسی کردن که توسط دین‌داران هم اتفاق می‌افتد، متضمن نوعی شرک است. البته شاید به لحاظ استعاری بتوان جایی برای تعابیری که در این فرایند به‌کار می‌روند، قائل بود اما به‌هرحال اصلاً اتفاق خوشایندی نیست که آن چیزی را که محصول تاریخ خاص ما و پدیده‌ّهای اجتماعی، در تحولات خاص تاریخی و سیاسی ماست، این‌گونه قدسی‌سازی کنیم. چراکه به‌هرحال در چنین صحنه‌ای عینیت اتفاقات تغییر نمی‌کند؛ بازیگرانی هستند و دارند این اتفاقات را رقم می‌زنند. این‌گونه فقط ماییم که از تحولات عقب می‌مانیم و خودآگاهی ماست که جا می‌ماند. خود این موضوع جای تأمل دارد که آیا این فروبستگی در مقابل اندیشیدن، آن‌هم در همان لحظه شروع [آنگونه كه در اين مورد در نهايت مانع حضور برادر عزيزمان آقاى مظاهرى در اين نشست شد] ، جلوی هرگونه تأمل، اصلاح و پیشرفتی را نمی‌گیرد؟

🔹بادامچی نکتة مدنظر خود در باب پیاده‌روی اربعین را نکته‌ای کلی‌تر و کلان‌تر از این پدیدة خاص می‌داند و آن را ذیل روند دولت‌ملت‌سازی توضیح می‌دهد: پروژه‌ای که به‌نظر او از دورة پهلوی کلید خورده است و هدف آن درهم شکستن جامعة ایرانی، ادغام آن در حکومت و ازبین‌بردن بخشی از جامعه است که همواره دربرابر حاکمیت مقاومت می‌کند. او می‌گوید: انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی در مقابل این پروژه شکل گرفتند و در مقابل این روند ایستادگی کردند. باید توجه داشت که علما و درکل تشیع مهمترین محور مقاومت در مقابل این پروژه هستند. اما باید پرسید که چگونه با وجود اینکه انقلاب اسلامی بر علیه این پروژه شکل گرفت، دولت‌ملت‌سازی پس از انقلاب نیز ادامه پیدا می‌کند. این سؤال خود جای بحث مفصلی دارد اما آنچه اکنون باید گفت این است که پس از انقلاب، نهاد مذهب نیز در این پروژه تصرف شده است و وقتی تشیع به این شکل مصادره می‌شود، مقاومت جامعه به‌کلی در هم می‌شکند. می‌توان مراسم ۲۲ بهمن و ۱۳ آبان و راهیان نور را دید که چه اتفاقی برای آنها افتاده و پرسید که اکنون چه معنای سیاسی و اجتماعی در آنها وجود دارد. البته من سیاسی و اجتماعی را تفکیک می‌کنم و از معنای اجتماعی این را مراد می‌کنم که این مراسم چه نسبتی با تحولات اجتماعی ما دارند و چگونه می‌شود آنها در ضمن منطق این تحولات جای داد و از معنای سیاسی نیز این را می‌پرسم که این مراسم چه وظیفه‌ای را در میان رویدادهای سیاسی ما به عهده می‌گیرند. در هیئات مذهبی نیز همین تأثیرات را مشاهده می‌کنیم و امروز می‌بینیم که اگر برخی نمادها از آنها حذف شوند، چیزی جز یک فستیوال معمولی از آنها باقی نمی‌ماند. از اینجا به بعد، از تمام این مراسم صرفاً چیزی باقی می‌ماند که می‌شود از آنها تنها به‌عنوان یک پایگاه هویتی یاد کرد. این پایگاه هویتی فقط به این درد می‌خورد که به جهان بگوید «ما هستیم.»

🔸این پژوهشگر علوم اجتماعی، در انتهای صحبت خود، سوءتفاهم‌هایی را که در واکنش به یادداشت او ایجاد شده‌اند، این‌گونه تذکر می‌دهد که: اولاً من بحث اربعین دولتی و اربعین مردمی را مطرح نکردم؛ بحث بنده اربعین مردمی و اربعین توده‌ای بود. این خیلی ساده‌لوحانه است که تصور شود دولت دارد این آئین را پیش می‌برد. من توده‌ای را در مقابل مردمی به‌کار می‌برم. دوگانة دیگر هم که به متن بنده نسبت دادند دوگانة اجتماعی‌سیاسی بود درحالی‌که منظور بنده دوگانة اجتماعی‌حکومتی بود و به‌نظر من حتی جای سیاست در اینجا خالی است. چراکه در هردوی این اشکال ما جای خالی نوعی از یک تشیع سیاسی را می‌بینیم و باید این را نیز گفت که سیاسی بودن تشیع از اجتماعی بودن آن بر می‌آید. من به‌عنوان مدافع تشیع سیاسی هردوی این اشکال را نقد می‌کنم درعین‌حالی که معتقدم تشیع اجتماعی پتانسیل بالاتری دارد.

👈خلاصه نقدهاى وارده بر طرح مساله فوق توسط دوستان گرامى آقايان شهرستانى، متولى و مهديار و تفصيل مناظره را در گزارش و فايل صوتى زير دنبال كنيد.

https://www.mehrnews.com/news/4147818/

https://t.me/IslamicLeft/421


Репост из: دادنوشت || حسین شهبازی زاده
⬅️سقف مطالبه ما ابدا تبرئه نیست!
:::::::::
▪️ در طول ماه های گذشته آنچنان که میدانید بابت شکایت امام جمعه شیراز، به همراه سه نفر دیگر از رفقا درگیر پرونده قضائی بوده ام.
اکنون که به زمان صدور حکم نزدیک میشویم لازم است به نکته ای اشاره کنم.

▪️در طول تمام این ماه ها که شرحش مجال دیگری میطلبد، هیچ کدام از رسانه های رسمی و خبرگزاری های بزرگ (حتی خبرگزاری های تخصصی حوزه ی دانشگاه) با یک لشکر خبرنگار و کارمند و میلیاردها بودجه و امکانات، حاضر نشدند در میان انبوه مطالبشان که کسر معتنابهی از آن ها زرد و پوچ و بی ارزش است،_عموما حتی اصل خبر_ دادگاه ما را مورد توجه قرار بدهند.

▪️حقیر نیز با این وجود که با بسیاری از فعالان اصلی رسانه ای ارتباط دارم، در این خصوص با نزدیک ترین دوستان نیز کوچک ترین تماسی نگرفتم.
تا ذره ای به این تصور دامن نزنم که غرض اصلی ما دفاع از خودمان است.

▪️در این میان بارها واسطه هایی آمدند و از ما خواستند برای حل موضوع عذرخواهی کنیم و یک بار که دوست دلسوزی گفت: آقا بیا یه خط عذرخواهی بنویس قضیه تمام بشه بره پی کارش!
پاسخ دادم: #عذرخواهی_میکنم! اما نه از تو. بلکه از وجدان خودم.که کجا و کدام اشتباه از من سر زده و تو را دوچار این سوءتفاهم کرده که درصدی امکان دارد صرفا برای رهایی خودم توبه نامه بنویسم!
اکنون و در آستانه صدور حکم نیز باید تاکید کنم سقف و اصل مطالبه و مساله، ابدا تبرئه ی ما نیست.

▪️بلکه اتفاقا مشکل اصلی آن فرآیندی است که تبرئه را به مطالبه اصلی تبدیل میکند!!

▪️آ.سلطانی در خصوص خاصه بخشی در شهرداری تهران اسنادی منتشر میکند، به سرعت بازداشت میشود، تحت فشار قرار میگیرد، مطالبات روی آزادی ایشان متمرکز میشود، و بی آنکه بالاخره معلوم بشود سرنوشت پرونده ی ویژه خواری ها چه شد(؟)، شهردار وقت تهران، بی گزند و آسوده وارد رقابت انتخاباتی میشود برای کسب جایگاه مدیریتی رفیع تر!
در ماجرای منصور نظری و میثم صفائیان و جاهای دیگر نیز کمابیش همینطور است.

▪️بنابر این #سقف_مطالبه به هیچ وجه و عنوان تبرئه هیچ عدالت طلب و منتقدی نیست، بلکه درخواست اصلی آنست که این فرآیند دقیقا به عکس خود تبدیل بشود!

▪️یعنی از این به بعد به جای منتقد و آرمانخواه، مدیر و مسئول و حاکم، برود دادگاه و مثلا قاضی بر او سخت بگیرد و محاکمه اش کند که: این که آقازاده ی بی ذوق و هنر و رانتخوارت و نفتخوارت نوزده شغل دارد موجب #تشویش_اذهان_عمومی شده! عملکرد جنابعالی_ و نه افشاء کننده و منتقد عملکرد تو_ به حیثیت مملکت لطمه زده...اگر روی دفاع کردن داری، بسم الله!
:::::::::
@daadnevesht


Репост из: سوزنبان
⭕️ روایتِ خواندنی نادر ابراهیمی از بخشی از گفت‌گوی امام با سید حسن مدرس

- این بسیار خطرناک است که ما، در لحظه‌هایی، با دشمن خود، به توافقی موردی و کوتاه مدت برسیم. این کار، نفس تقابل را لکه‌دار و بی‌اعتبار می‌کند و بسیار خطرناک است؛ زیرا چنین موافقتی -که به ظاهر، ارزش عدالت‌خواهی و بزرگواری دارد- در باطن، چیزی جز میل به #تسلیم_شدن آبرومندانه به دشمن را حمل نمی‌کند. یک اشاره‌ی اَبرو، بوی آشتی و #سازش دارد و این بو، وقتی در فضای مقابله پیچید، دیگر نمی‌توان از فضا بازپسش گرفت. منظورم را متوجه می‌شوید آقا؟

- فهم منظورتان دشوار نیست: توافق بر سر برخی جزئیات، جدی بودنِ عدمِ توافقِ کلی را به مخاطره می‌اندازد و جنگ را به یک بازی تبدیل می‌کند.

- متشکر آقا! دقیقاً همین است که می‌فرمایید. اگر کسی در موضع دشمن دین و ملّت ما قرار گرفته، ما محق نیستیم که، در دقایقی، به دلایلی، با او معانقه و مصافحه و #معاشقه کنیم و مدعی این شویم که ما آنقدر عادلیم که حرف حسابی را حتی از دشمن خونی خود نیز می‌پذیریم.... نع! دشمن ما، دشمن آرمانِ ماست و ما مجاز نیستیم بر سر اجزای آرمان‌مان با دشمن #معامله کنیم. من آرزو دارم که ما یک "لا"ی تزلزل ناپذیر باشیم در مقابل دشمن، و هر چه که دشمن می‌گوید - حتی بزرگترین "نعم" جهان را.

📚 برشی از کتاب "سه دیدار با مردی که از فراسوی باور ما می‌آمد"
✍🏻 #نادر_ابراهیمی

📍به #سوزنبان بپیوندید:
https://t.me/joinchat/AAAAAEC2w4HPj-NBz3bfpA

📨 ارتباط با تیم سوزنبان، از طریق: @Adm_SzBaan

🚉 @SzBaan


Репост из: مکتوبات
📝 نتیجه شفافیت و روشنگری ژن های خوب چه شد؟ | #هاتف_خالدی

🔶بله! ما معتقدیم رسانه ها با دقت و کنکاش خاصی توان و تلاش خود را برای شناسایی آنچه این روزها به نام ژن های خوب شناخته می شود و پیش از تر آن با نام شبکه خویشاوندی مشهور بود به کار بسته اند. آنها از میان بستر گسترده اینترنت، نقل ها و شنیده ها و دیده های موثق تعداد زیادی از نام دار ترین ژن های خوب را معرفی کرده اند.

🔶 آنها، چه با حب و بغض جناحی، چه بی طرفانه و عدالت خواهانه، آنچه هست را در حد وسعشان برای افکار عمومی روشن کرده اند. وظیفه رسانه اصلا همین است و از قضا جناح بندی و حزب بندی ها در موضوع شفافیت نه تنها مذموم نیست که اتفاقا مفید و در نهایت در خدمت منافع عدالت در می آید.

🔶 دختر فرمانده سابق ارتش با چند ده مسوولیت و سمت و منصب، نامه های جناب وزیر نفت برای به کار گیری دختران و فرزندان نمایندگان مجلس، تکرار می کنم هایی که ثمره آن راه یابی بنک داران و صرافی داران دوران تحریم به مجلس است، فرزند 19 ساله مسوول در بیت رهبری که در جایگاه مدیریت کشور تکیه می زند، آن یکی آقا زاده خودبزرگ بین خودبزرگ پندار سرلیست اصلاح طلبان که خود را ژن خوب می داند و در عنفوان جوانی قراردادهای چند ده ملیاردی با شرکت های مخابراتی جوش میدهد، همه و همه شناسایی و معرفی شده اند اما نتیجه قضایی آن چه شد؟

🔹آیا تنها در یک مورد دادستان کشور به مساله ای چنین روشن و آشکار در نقض عدالت و سواستفاده از جایگاه قدرت و عملی مجرمانه به نام رانت خواری ورود کردند؟ آیا فلان مقام عالی، فلان وزیر و وکیل بازخواست شدند، از کار استعفا دادند یا مقام بالاتر ایشان را مواخذه کرد؟ آیا تنها و فقط در یکی از هزاران مورد مطرح شده در رسانه ها، حقی از بیت المال بازستانده شد و جایگاهی که به ناحق تصرف شده بود بازپس گرفته شد؟

🔴 خیر. نتیجه این بی اعتنایی قضایی و در مقیاس بالاتر، این بی توجهی حکومتی به این داستان، دلسردی و نهایتا انباشت کینه و خشم توده هایی است که عمیقا و از ته جان احساس می کنند که خودشان و یا فرزندانشان در این کشور، بعد از ژنهای خوب، جنس درجه دوم هستند...

@maktubat


Репост из: واج
🔸فعلاً کفایت می‌کند!

🔺وقتی کشوری در آستانه یا در میانه‌ی مذاکرات موشکی قرار دارد و قاعدتاً فرمانده نظامی آن کشور با این مذاکرات مخالف باشد و بخواهد مخالفت خود را نشان دهد، قاعدتاً باید وعده افزایش توانمندی در آن حوزه را بدهد مثلاً اعلام کند برد موشک‌های‌مان را به فلان مقدار ارتقا می‌دهیم یا از فلان موشک جدید رونمایی می‌کنیم؛ نه اینکه بگوید برد فعلی برای موشک‌های‌مان کافی است (هرچند که در ادامه‌اش جملاتی بگوید که می‌توانیم در صورت نیاز آن را افزایش دهیم).
🔺اینگونه سخن گفتن در این شرایط، طبیعتاً در فضای بین‌الملل به معنی گام اول پذیرش محدودیت در موضوع موشکی برداشت می‌شود، کمااینکه بلافاصله آسوشیتدپرس برای این صحبت‌ها تیتر زد که «سوپریم لیدر برد موشک‌های ایران را محدود کرده است» و رسانه‌های مطرح دیگر مانند واشینگتن‌پست، نیویورک‌تایمز، فاکس نیوز، تایمزدیلی و خیلی‌های دیگر این خبر را به همین صورت پوشش دادند.
http://bit.ly/2AkoD1L

ــــــــــــــــــــــــــــــ
سه شنبه هفته گذشته فرمانده سپاه پاسداران در حاشیه همایش جهان بدون ترور گفته بود: «برد موشک‌های ما طبق سیاست‌هایی که رهبری تعیین کردند محدود بوده و 2 هزار کیلومتر است و هرچند توانمندی برای افزایش این برد وجود دارد اما این میزان فعلاً کفایت می‌کند چرا که امریکایی‌ها به اندازه کافی در شعاع 2 هزار کیلومتر در اطراف کشور ما حضور دارند که در صورت تهاجم به آنها پاسخ داده خواهد شد.»
http://bit.ly/2hdwsl1


Репост из: واج
📝مذاکره نیابتی با اروپا، جدیدترین تاکتیک برای اجرای پروژه نرمالیزاسیون

⭕️سخنان اخیر روحانی در مجلس شورا، به خصوص در کنار تیترهای خبری صداوسیما کاملاً انقلابی و در جهت درس آموزی از مذاکرات اصطلاحاً هسته‌ای و پایان مذاکره با آمریکا نمایش داده شد.

⭕️به نظر می‌رسد واریز سخنان جدید روحانی به حساب تجربه‌‌ی حاصل از مذاکرات حاوی مقدار زیادی خوش بینی است و جا دارد این سوال مطرح شود که جریان حامی مذاکره با این سخنان به دنبال چه مقصودی است؟

⭕️روحانی در خلال جملات معروفی که در همین چند روز بارها در صداوسیما بازپخش شد و عمدتاً مضامینی در مخالفت با دولت جدید آمریکا داشت، جملات قابل توجهی نیز در تایید اصل مذاکره و بخصوص مذاکره در موضوع دوم با کسی که مذاکره اولش همراه با عمل به تعهدات بوده ابراز کرد.

🔺در مجموع آیا سخنان اخیر روحانی با این هدف صورت نگرفته است که او و حامیان مذاکرات جدید (که قطعاً به تیم دولت محدود نمی‌شود، کمااینکه در برجام نبود) وجهه‌ی خود را در فضای عمومی بازسازی کنند و چهره‌ای هوشمند، اهل حساب و کتاب، عزتمند، عاقل، مخالف با توافق به هر قیمتی از خود ارائه دهند؟

🔺آیا این وجهه‌سازی در کنار اهداف و منافع متعددی که در داخل برای این جریان دارد، با این هدف انجام نمی‌شود که در موعد مقتضی که قرار است مذاکرات جدید این بار به صورت علنی با اروپایی‌ها آغاز شود، این کار در اذهان بدون وجه و از سر شیفتگی برای توافق با غرب و حراج منافع ملی قلمداد نشود و اتفاقاً مذاکرات توسط کسی صورت گیرد که جلوتر از همه اعلام کرده مذاکره با آمریکا در این شرایط دیوانگی است و نسبت به جوانب و بازیگران مختلف ماجرا نیز حواس جمع است؟

🔺شاید نوع واکنش سخنگوی وزارت خارجه به خبر درخواست ملاقات ترامپ با روحانی نیز موید همین احتمال باشد. روز یکشنبه ساعتی پس از سخنان روحانی در مجلس، خبرگزاری فارس در طی یادداشتی برای اولین بار، خبر درخواست دیدار ترامپ با روحانی با کار چاق کنی فرانسه را منتشر و بابت رد این درخواست از سوی روحانی از وی تشکر کرد و به مذمت اقدام فرانسه پرداخت.

🔺روز دوشنبه نیز روزنامه صبح‌نو در مطلبی با تمجید از اقدام روحانی و تیمش در سخنرانی سازمان ملل به تحلیل چرایی جواب رد روحانی به ترامپ پرداخت. این روزنامه در انتهای مطلبش می‌نویسد: «آنچه در ماجرای درخواست ترامپ برای انجام ملاقات با روحانی و پاسخ منفی رییس جمهور كشورمان به رییس جمهور آمریكا جای سؤال را باقی گذاشته، این است كه چرا این اقدام انقلابی روحانی تاكنون از سوی دولت رسانه‌ای نشده است؟ چرا دست بالای ایران در این ماجرا مخفی نگاه داشته می‌شود؟»

🔺سخنگوی وزارت خارجه در همین روز در واکنش به این مطالب، اصل درخواست برای دیدار را تایید می‌کند ولی موارد مطرح شده در مورد فرانسه را نادرست اعلام می‌کند.

🔺آقای سخنگو همچنین در خلال اظهاراتش پیرامون گپ موشکی، می‌گوید «اگر منظور شما مذاکرات با کشورهای اروپایی در حوزه مسائل خاص هست، آن یک بحث دیگری است که بنا به موضوع در جای خود قابل تفسیر،‌ تبیین و مطالعه هست و می‌شود در آن مورد تصمیمات لازم را به هنگام اتخاذ کرد.»

🔺جالب توجه است که محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی روحانی نیز دو هفته پیش، در مصاحبه با شبکه سی ان ان گفته بود: «اگر درباره مسائل بین المللی و منطقه ای نگرانی وجود دارد، این مسائل می تواند موضوع مذاکره میان ایران با کشورهای منطقه یا اروپا باشد.»

⭕️در مجموع به نظر می‌رسد که متصدیان داخلی پروژه نرمالیزاسیون جمهوری اسلامی، شرایط (داخلی و خارجی) را برای مذاکره جدید با آمریکا مساعد نمی‌بینند و این بار با تغییر ریل برای رسیدن به همان مقصد تلاش می‌کنند. به عبارت دیگر مذاکره علنی با اروپا، ولی در واقع به نیابت از آمریکا و برای اجرا شدن گام به گام طرح آمریکا را به عنوان راهبرد جدید خود برگزیده‌اند. در این موقعیت نیز پیش و بیش از همه مواضع ظاهراً ضدآمریکایی و حتی اخیراً علیه توافق و مذاکره با آمریکا ابراز می‌دارند که به اجرای بهتر همان راهبرد کمک می‌کند.

⭕️گفتنی است این احتمال، با آرایش جدید تحریمی که در آمریکا در حال رقم خوردن است، به خصوص طرح کاتن-کورکر برای اصلاح قانون «بازبینی توافق هسته‌ای با ایران» (INARA)، و همچنین نوع رابطه‌ اروپا و آمریکا و نقش اروپایی‌ها در مذاکرات جدید نیز همخوان است، که توضیح آن فرصت جداگانه‌ای می‌طلبد.

⭕️اجمالاً اینکه این‌بار در حقیقت و عملاً مذاکره‌ای وجود ندارد؛ آمریکا لیست مطالبات خود را به صورت نقاط ماشه (Trigger points) در می‌آورد که ایران یا باید آن‌ها را رعایت کند یا بازگشت و ازدیاد تحریم‌ها را شاهد باشد. از سوی دیگر مقامات مختلف اروپایی در چند ماه اخیر بارها اعلام کرده‌اند که در زمینه مسائل موشکی، منطقه، حقوق بشر، اجرای دقیق و حتی دائمی کردن محدودیت‌های برجام با ترامپ همراهی و هماهنگی دارند.

@VaaaJ


Репост из: مکتوبات
📝 مگر موسوی و کروبی چه جرمی داشتند؟ |#علی_اللهیاری
✏️مسئول اسبق واحد سیاسی بسیج دانشگاه امیرکبیر

🔸از همان ۸۸ مهمترین انتقاد ما به سیاست‌های کلان نظام این بود که مقصر حوادث، همین مسئولین رده بالای مملکت هستند؛ نه مردم، نه بدنه‌ی جنبش سبز.

🔹آنچه فتنه بود، نه اعتراض مردم، نه ناراحتی و حتی عصبانیت بدنه‌ی جنبش سبز، نه حضور خیابانی آنها، که قدرت‌طلبی مسئولین و الیگارشی حکومت بود.

🔸معتقد بوده و هستم که استراتژی‌های کلان سیاسی-اجتماعی باید به سمت مسئولین رده بالای کشور می‌بود؛ نه مواجهه با مردم و مشکل‌پنداری جنبش سبز.

🔹وقتی همان موقع هاشمی رفسنجانی، ناطق، وحید خراسانی، مراجع تقلید، لاریجانی‌ها و... را محترم می‌شماری، چه حقی داشتی جوانان سبز را بازداشت کنی؟

🔸همان سال‌ها هم معتقد بودم و می‌گفتم، موسوی هم جرم کمی داشته است، امّا اصل ماجرا هاشمی، باند او و فساد الیگارشی حکومت بود.

🔹امروز وقتی می‌بینم نظام هاشمی رفسنجانی و بسیاری از مسببین فساد در حاکمیت را خودی می‌انگارد و ارج می‌شمارد، حصر حتماً احمقانه و ظالمانه است.

🔸وقتی هاشمی را تقدیس می‌کنی، از صداوسیما تا قاسم سلیمانی و مراجع، دنبال ابراز ارادت به او هستند، چه منطقی باعث می‌شود برای موسوی و کروبی جرم قائل باشی؟

🔹موسوی و کروبی چه جرمی داشتند که هزاران برابر بیشترش را خاندان هاشمی و... نداشتند؟ آن جوانان آرمانخواه در خیابان چه گناهی داشتند؟

🔸حصر چه زمانی رخ داد؟ وقتی هاشمی، ناطق و روحانی با نظام معامله‌ای پنهانی کردند که در ۲۵ بهمن ۸۹ تبلور رسانه‌ای یافت؛ حجم و ابعاد آن بماند...

🔹حصر کوتاه مدت در پاییز ۸۸ شاید می‌توانست کمی التهابات اجتماعی را کم کند، امّا به عنوان راهبرد بلند مدت وقتی اصل مشکل تحریف شود، نابخردانه است.

🔸الان هم معتقدیم وقتی هاشمی اولیاء الله می‌شود، روحانی، آخوندی، ربیعی و... بی هیچ برخوردی بر قدرت قرار می‌گیرند، دادگاه برای موسوی کمدی است.

🔹اینها رو منی میگویم که ۸۸ مسئول نقش آفرینی عمومی (سیاسی، اجتماعی، فرهنگی) بسیج دانشگاه امیرکبیر بودم؛ مناظره میکردم، مقاله می‌نوشتم، نشریه میزدم.

🔸امثال من هم کم کاری داشتیم، اشتباه کردیم، خوش بینی بیجا به برخی حضرات، ندیدن صحنه‌ی سیاسی کلان، عمله شدن برای طراحی افرادی که نفهمیدیم باطل هستند

📷 t.me/maktubmed/3522
@maktubat


Репост из: ميلاد دخانچي
📢چه کسانی وضعیت اعتدال را برش خواهند زد؟

🔻اعتدال همه جا را فرا گرفته است. اصولگرایی و اصلاح طلبی هر دو به مسلخ رفته اند. دیگر چیزی به اسم "سلیقه سیاسی" وجود ندارد. همه در وسط ایستاده اند.

🔻نظامیان اصولگرا خردگرایانه و مصلحت جویانه با اصلاح طلبان امنیتی در صلح اند، چراکه همه آینده نگر شده اند. اصلاح طبان هم دیگر اپوزیسیون نیستد بلکه پوزیسیون اند. آنها اکنون تجسم قدرتند. صلح مصلحت جویانه اینوریها با آنوریها و در قدرت بودن هردو فقط یک پیامد دارد: اعتدال. به مرکز آمدن همه. دیگر هیچ کس رادیکال حرف نمیزند.

🔻اینوریها فهمیده اند آزادیهای اجتماعی یعنی چه، آنوریها فهمیده اند امنیت دولت مرکزی یعنی چه! اینگار همه تازه الفبای سیاست مدرن را یاد گرفته اند. خاتمی از سپاه حمایت میکند و سپاه هم موضع غیربرجامی نمیگیرد. نوید محمد زاده شهید حججی را قهرمان میخواند، علیزاده با یامین پور گفتگو میکند، سعید و صادق زیباکلام همکلام میشوند، بهاره رهنما میهمان برنامه امام حسینی میشود و تتلو به ستاره جنجالی کمپین اصولگرایی تبدیل میشود.

🔻هویت های قبلی همه سیال شده اند. هویت ها اسنپی شده اند. دوران "آژانس" تمام شده است. حتی "شیشه ای" آن. همه در وسط شهرند و منتظر مسافر. سریع آشنا میشوند و سریع هم خداحافظ. همه در مرکزند. هیچ کس در منتهای راست و چپ نیست. هیچ کس دیگر نمیخواهد چیزی را به گروگان بگیرد. کیانیان و حاج کاظم آژانس یکی شده اند. شده اند پرستویی قاتل اهلی.

🔻چیزی به اسم اصولگرایی وجود خارجی ندارد. چیزی به اسم اصلاح طلبی نیز چرا که هریک به دیگری خود تبدیل شده است. این را کیمیایی خوب فهمیده است. روی مثبت این اعتدال یک چیز است: آرامش و ثبات. روی منفی آن:مرگ امر سیاسی. آرامش یعنی همه فهمیده ایم کمی تندروی کردیم. نه اینکه ارزشها و اصولی که برای آن رادیکال بودیم اشتباه بودند: این زمین، زمین آن ارزشها نیست.

🔻و اما آینده: ثبات و اعتدال ابدی نخواهد بود. سیاست محکوم به احیای امر سیاسی است. سیاست محکوم به برش است. از لیبرالهای عرفی بعید است امر سیاسی متولد شود چرا که پالادیوم و کافه نشینی احتمالا کار آنها را راه می اندازد. آنها بی انگیزه اند.

🔻فقط میماند یک گروه:حزب اللهی های طبقه متوسط، وارثان اسلام سیاسی که البته در حال تغییر تاکتیک و یا حتی استراتژی اند. مساله آنها دیگر حجاب نیست، عدالت است. آنها اما هنوز جنین اند. هنوز کامل به دنیا نیامده اند. ۴نفر آنها در حال دادگاهی شدن هستند. امر سیاسی مرده است. چه کسانی مسبب ایجاد برش در این وضعیت اعتدال خواهند بود. شما بگویید!

[ نقد و تحلیل ]
[ مهرماه۹۶-ایران-تهران ]
ا[ goo.gl/RqfMW3 ]


☑️ اگر اهل حماسه نیستی، لااقل حماسه کش نباش | کانال رسمی میلاد دخانچی👇
@MiladDokhanchi


💢 نهاوندیان: آمادگی ایران برای مذاکرات موشکی و منطقه / نقش اصولگرایان: سانسور، بازنمایی دروغ، سرکوب منتقدین حزب‌اللهی

🔹 در جدیدترین موضع گیری نیز محمد نهاوندیان از اعضای اصلی دولت دوازدهم و معاون رئیس جمهور، در مصاحبه با شبکه‌ی سی ان ان و در موضعی که در واقع نشان از آمادگی ایران برای مذاکره بر سر موضوعات فراهسته‌ای داشت اعلام کرد (http://yon.ir/qyWS5): «هر موضوعی ممکن است که میان کشورها بحث شود اما نمی توان درباره برجام دوباره مذاکره کرد. برنامه موشکی بخشی از برجام نبود. اگر درباره مسائل بین المللی و منطقه ای نگرانی وجود دارد، این مسائل می تواند موضوع مذاکره میان ایران با کشورهای منطقه یا اروپا باشد.»

🔹 موارد فوق تنها نمونه‌ای از مواضع مسئولین دولتی و چراغ سبزهایی بود که در جهت اعلام آمادگی برای مذاکره جدید (مذاکره مجدد یا هر عنوان دیگری) در رسانه‌ها مطرح شده است. در کنار این موارد به خصوص لفاظی‌های سراسر پوچ مقامات مسئول در پاسخ به اقدامات عملی و موثر جدید تیم ترامپ را باید مدنظر قرار داد، که کاملاً به طرف مقابل ضعف و آمادگی برای واگذاری امتیازات جدید را مخابره کرد. همچنین به این موارد باید مواضع سایر افراد موثر در موضوع سیاست خارجی (بلکه موثر تر از دولتی‌ها!) مخصوصاً مواضع رئیس مجلس و رئیس مرکز تحقیقات مجمع تشخیص مصلحت نظام و دیگر افراد غیر دولتی ولی کاملاً موثر در حصول برجام را اضافه کرد. و البته همه‌ی این موارد غیر از رایزنی‌های فراوان غیر رسمی مسئولین ایرانی یا نمایندگان آن‌ها در آمریکاست که حتماً بسیار مشتاقانه‌تر و بی پرده‌تر از آن چیزی است که می‌شود به صورت عیان در رسانه‌ها مشاهده کرد.

🔹 در این شرایط که آمریکا برنامه جدی برای بلعیدن تمامی سرمایه‌های کشور دارد و زمینه‌های آن را نیز در برجام فراهم کرده، طرف‌های اروپایی نیز برای گرفتن امتیازات جدید فراهسته‌ای کاملاً با آمریکا همنوا و همراستا هستند و به ارمغان آورندگان داخلی برجام نیز خود را برای دور جدید مذاکرات و واگذاری امتیازات اساسی و مهم آماده کرده‌اند، عده‌ای از صاحبان و طراحان رسانه‌ای اصولگرا با چشم بستن بر روی این واقعیات و شرایط خطرناکی که کشور در آن گرفتار شده، اخبار و نشانه‌های متعدد شروع دور جدید مذاکرات را سانسور یا بازنمایی وارونه کرده و اظهار می‌کنند که تجربه‌ی مدنظر در برجام حاصل شده و آقایان به ریل انقلاب بازگشته‌ و دیگر دشمن شناس شده‌اند (برای نمونه: http://yon.ir/yswKB و http://yon.ir/PNytf)

🔹 به همین نیز اکتفا نمی‌کنند، به صورت آشکار جریان انقلابی و حزب‌اللهی را نیز به بهانه‌ی حفظ وحدت در برابر آمریکا، امر به سکوت در برابر اقدامات گذشته و اکنون این جریان می‌کنند. آیا نتیجه‌ی این سانسور و سکوت چیزی جز آرام کردن فضا برای فروش‌های جدید است؟ آیا این جریان می‌خواهد همان نقش بی بدیلی را که در ایام مذاکراتِ منتج به برجام و در جریان تصویب آن ایفا کرد، مجدداً تکرار کند؟ آیا جریان حزب‌اللهی نباید از ماجرای برجام درس بگیرد و دیگر به اخبار، تحلیل‌ها و توصیه‌های آن‌ها اعتماد نکند؟

قسمت سوم - پایان

#افشین_میرزایی
@khomeynist

▫️ قسمت اول: زمینه‌چینی دولت و ظریف برای مذاکرات موشکی و بازنمایی غیر واقعی رسانه‌های داخلی (https://t.me/khomeynist/391)
▫️ قسمت دوم: رونمایی رویترز از رغبت و پیام ایران برای مذاکرۀ موشکی / بیان جزئیاتی از توافقات موشکی از زبان ظریف (https://t.me/khomeynist/392)


💢 رونمایی رویترز از رغبت و پیام ایران برای مذاکرۀ موشکی / بیان جزئیاتی از توافقات موشکی از زبان ظریف

🔹 دو هفته پس از این موضع‌گیری و در روز ۱۵ مهر، خبرگزاری رویترز در خبری مهم بخشی از رایزنی‌های گسترده پیرامون مذاکره بر سر برنامه‌ موشکی ایران را افشا کرد. این خبرگزاری نوشت (http://yon.ir/LDcEO):

▪️ ایران در ماه گذشته در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به اعضای قدرت های جهانی گفته که می تواند به منظور از بین بردن نگرانی‌ها در مورد برنامه‌ موشکی‌اش گفتگو می‌کند. دو مقام آمریکایی نیز گفته‌اند که ایران اخیراً نیز این ماجرا را از طریق عمان پیگیری کرده است [جالب توجه است که محمد جواد ظریف ۱۰ مهر برای گفتگو با مسئولان عمان -که همواره و از جمله در ماجرای برجام میانجی روابط ایران و آمریکا بوده‌اند- به آن کشور سفر کرده بود].

▪️همچنین یک مقام سابق وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد قدم‌های آغازین ایران [برای مذاکره]، در هفته‌های اخیر به اطلاع واشنگتن رسیده است. این مقام سابق آمریکایی گفته ایران از طریق مقامات آمریکایی که از زمان اوباما باقی‌ مانده‌اند یک پیشنهاد غیررسمی را برای استمزاج به مقامات آمریکایی داده‌اند که نشان می‌دهد آنها برای مذاکره در مورد برنامه موشک‌های بالستیک راغب هستند.

▪️در ادامه رویترز از قول یک مقام ایرانی می‌نویسد: در دیدار محمد جواد ظریف با وزیر خارجه آمریکا در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل (در شهریور ماه) آمریکایی‌ها نگرانی خود از توانایی موشکی ایران را ابراز کردند و ظریف نیز در پاسخ عنوان کرد که برنامه موشکی قابل مذاکره است.

▪️همچنین یک مقام ارشد ایرانی که خواسته نامش فاش نشود گفته است: «...[مسئولین دولتی و غیردولتی] به منظور جلب حمایت رهبر معظم [انقلاب] برای مذاکرات موشکی، جلسات متعددی با ایشان داشته‌اند. در این جلسات رهبری خوشبین نبود چون به آمریکایی‌ها اعتماد ندارد. اما دیگران معتقد بودند که تنش شدید درمورد برنامه موشکی میتواند از طریق مذاکرات حل شود.» این مقام ایرانی می‌گوید هر گونه گفتگو با هدف پایان دادن یا توقف برنامه موشکی ایران نخواهد بود، بلکه با هدف مذاکره در مورد برخی از ابعاد آن، مانند محدود کردن تولید برخی از موشک ها با برد خاص انجام می‌شود. رویترز از قول سومین مقام ایرانی نیز می‌نویسد: «تهران مایل است تا در مورد موشک‌های دور برد مذاکره کند.»

🔹این خبر بلافاصله با واکنش برخی مقامات ایرانی همراه شد که با عنوان تکذیبیه در رسانه‌ها منتشر شد اما این واکنش‌ها جزئیات خبرهایی که در گزارش رویترز به آن اشاره شده بود را تکذیب نکردند. پیش از این نیز بارها در جریان مذاکرات هسته‌ای رسانه‌های اصلی غربی خبرهایی از جزئیات توافقات را منتشر کرده بودند که در ابتدا تکذیب می‌شدند اما بعداً با انتشار متن توافقات، مشخص میشد که به همان صورت یا حتی شدیدتر از آن محقق شده است.

🔹 چند روز پس از انتشار خبر رویترز، محمد جواد ظریف در مصاحبه با مجله نیوزویک می‌گوید: «علت اینکه ما به آزمایش آنها [موشک‌های بالستیک] ادامه می دهیم به خاطر این است که دقت آنها را بهبود ببخشیم. اگر یک موشک برای حمله تسلیحات اتمی طراحی شده است شما به دقت نیاز ندارید. شما به برد آن نیاز دارید زیرا به هر جایی که آنها اصابت کنند قدرت بازدارندگی لازم را ایجاد می‌کنند. برد بایستی مهم باشد اما دقت نبایستی مهم باشد. ایران بر روی بهبود دقت تمرکز می‌کند زیرا ما می‌خواهیم که از این موشک ها به عنوان ابزارهایی برای حمل کلاهک‌های متعارف استفاده کنیم.»

🔹 در واقع وزیر خارجه این‌بار یک گام دیگر به جلو برداشته و حتی جزئیاتی از مفاد مذاکرات موشکی را نیز مطرح می‌کند، در جایی که تلویحاً بیان می‌کند ایران محدودیت کار بر روی برد موشک‌ها و تمرکز بر روی دقت موشک‌های فعلی را پذیرفته است. البته قطعاً با شروع مذاکرات موشکی محدودیت‌ها به همین‌جا ختم نخواهد شد و مشابه آنچه که در صنعت هسته‌ای اتفاق افتاد، در این فقره نیز در نهایت باید شاهد تعطیلی صنایع موشکی باشیم، هرچند که این روند دفعی و عیان نخواهد بود. لازم به ذکر است که اتخاذ راهبرد تمرکز بر افزایش دقت موشک های ایرانی با تصمیم فرماندهان نظامی، برای مدت زمانی محدود و بنا به معیارهای فنی کاملا متفاوت با شرایطی است که به طرف های خارجی تعهداتی در این زمینه ها داده شود.

قسمت دوم - ادامه دارد...

#افشین_میرزایی
@khomeynist

▫️ قسمت اول: زمینه‌چینی دولت و ظریف برای مذاکرات موشکی و بازنمایی غیر واقعی رسانه‌های داخلی (https://t.me/khomeynist/391)
▫️ قسمت سوم: نهاوندیان: آمادگی ایران برای مذاکرات موشکی و منطقه / نقش اصولگرایان: سانسور، بازنمایی دروغ، سرکوب منتقدین حزب‌اللهی (https://t.me/khomeynist/393)


💢 زمینه‌چینی دولت و ظریف برای مذاکرات موشکی و بازنمایی غیر واقعی رسانه‌های داخلی

🔹 چند روزی است که فضای رسانه‌های رسمی و غیر رسمی داخلی و مخصوصاً صدا و سیمای جمهوری اسلامی پر است از انبوه مواضع به ظاهر انقلابی و عمدتاً با مضمون عدم امکان تن دادن ایران به مذاکره مجدد، غیر قابل مذاکره بودن بحث موشکی، حمایت از سپاه و... آن هم از زبان کسانی که خود جزو مهمترین آشپزها و سرآشپزهای برجام بوده‌اند.

🔹در چهار سال دولت یازدهم و در مقاطع حساس و سرنوشت ساز، تیم مذاکره‌کننده و مجری برجام، بخصوص رئیس جمهور بارها اعلام کرده‌ بودند که آمادگی دارند پس از موضوع هسته‌ای در سایر موضوعات نیز پای میز مذاکره بنشینند. غیر از آن در جریان مناظر‌ه های انتخاباتی حسن روحانی می‌گوید: «من الان اعلام می‌کنم آمادگی دارم به غیر از تحریم‌های هسته‌ای که در این چهار سال آنها را برداشتیم، مابقی تحریم‌ها را به خوبی و با قدرت برداریم و عزت و منافع ایران را به ملت ایران برگردانیم»

🔹روحانی پس از انتخابات نیز، در مراسم تحلیف ریاست جمهوری در شرایطی که سه روز قبل از آن قانون «مبارزه با دشمنان ایران از طریق تحریم‌» یا «کاتسا» که به مادر تحریم‌ها مشهور شده است پس از طی کردن سیر کامل قانونگذاری در آمریکا به قانون رسمی تبدیل شده و قرار است که اجرای آن از ۱۱ آبان شروع شود، و در شرایطی که چندی پیش از آن آمریکا بمب جدید خود معروف به مادر بمب‌ها را در افغانستان استفاده کرده، در سخنانی که در واقع پرده‌برداری از راهبرد دولت دوازدهم در زمینه سیاست خارجی و بخصوص راهبرد مواجه با دولت ترامپ است اعلام می‌کند که:
«می‌توان تجربه برجام را به یک الگو در روابط و حقوق بین‌الملل تبدیل کرد. می‌توان از این استثنا قاعده‌ای ساخت... آنان که خود را جزو بازندگان برجام می‌دانند، می‌توانند در صف بهره‌مندی از این عرصه برد برد قرار گیرند و به اشتباهات خود پایان دهند. امروز روزگار، رونمایی از مادر بمبها نیست، بیایید از مادر مذاکرات رونمایی کنیم. امروز روزگار رونمایی از مادر تحریم‌ها نیست، بیایید از مادر همکاری‌ها رونمایی کنیم»

🔹 پس از این تاریخ نیز در شرایطی که اعضای تیم ترامپ و اندیشکده‌های موثر آمریکایی بر مذاکره بر روی مسائل موشکی، منطقه (به تعبیر طرف مقابل تروریسم)، حقوق بشر و تکمیل برخی محدودیت‌های هسته‌ای تاکید می‌کردند، در مقاطع مختلفی مسئولین ایرانی حتی در مواضع رسانه‌ای خود پالس‌های مشخصی برای طرف آمریکایی ارسال کردند که نشان از آمادگی برای مذاکرات جدید دارد.

🔹از جمله محمد جواد ظریف در آخرین روز شهریور در مصاحبه با نشریه نیویورک تایمز در موضعی جالب عملاً موضوع هسته‌ای و برجام را هم قابل مذاکره مجدد می‌داند (در حالی که پیش از این بارها با چند قید محکم تاکید کرده بودند حداقل در موضوع هسته‌ای مذاکره مجددی اتفاق نمی‌افتد). البته این پیشنهاد برای عادی جلوه کردن همراه با یک شرط بدیهی مطرح می‌شود: «اگر آمریکا امتیازات جدید هسته‌ای می‌خواهد، ما هم به طور متقابل خواهان این امتیازات هستیم... ما چرا باید درباره ضمیمه گفتگو کنیم؟ اگر شما می خواهید یک ضمیمه (برای این توافق) داشته باشید، ضمیمه باید درباره همه چیز باشد... آمریکا نمی‌تواند به دنبال امتیازات بیشتر باشد بدون آنکه امتیازات بیشتری به ایران بدهد.»

🔹هر چند که در داخل و بخصوص در رسانه‌های اصولگرا این صحبت‌ها با عناوینی چون پاسخ انقلابی و محکم ظریف به آمریکا تیتر شد (برای نمونه: http://yon.ir/vpNtJ )، اما کمی دقت در این سخنان مشخص می‌سازد که این موضع برای طرف مقابل معنایی جز اعلام آمادگی برای مذاکره ندارد، حالا اینکه تیم ایرانی در ازای چه امتیازی حاضر به واگذاری امتیازات جدید می‌شود چیزی است که در اتاق مذاکره مشخص می‌شود و اتفاقاً طرف آمریکایی با توجه به تجربیات گذشته و مخصوصاً برجام به خوبی می‌داند که خروجی اتاق مذاکرات چه خواهد بود!

قسمت اول - ادامه دارد...

#افشین_میرزایی

@khomeynist

▫️ قسمت دوم: رونمایی رویترز از رغبت و پیام ایران برای مذاکرۀ موشکی / بیان جزئیاتی از توافقات موشکی از زبان ظریف (https://t.me/khomeynist/392)
▫️ قسمت سوم: نهاوندیان: آمادگی ایران برای مذاکرات موشکی و منطقه / نقش اصولگرایان: سانسور، بازنمایی دروغ، سرکوب منتقدین حزب‌اللهی (https://t.me/khomeynist/393)


Репост из: چپ اسلامي
ما عدالتخانه می خواهیم
(تحليلى از نامه اخیر استاد سعید زیباکلام به شیخ صادق لاریجانی)


🔴نامه اخیر سعید زبیاکلام به شیخ صادق لاریجانی، رییس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران را باید نقطه عطفی در جنبش عدالتخواهیِ پس از انقلاب تلقی کرد، نقطه عطفی که اینک برای اول بار پس از چهل سال رکود و انحطاط و غلبه محافظه کاری و حکومتی شدنِ جنبش، اینک آنرا به آغوشِ جریان خروشان و اصیلِ نهضت آزادیخواهی و عدالتخواهیِ اسلامیِ معاصر ایران پیوند می زند. به طور خلاصه به سه دست آورد مهم این نامه اشاره می کنم:


1️⃣ احیای مشروطیت و خواستِ عدالتخانه:
در زمانه ای که علی لاریجانی و احمد جنتی نهاد مجلس را در جمهوری اسلامی به توپ بسته اند و سخن از ویران کردن نهاد ریاست جمهوری به میان آورده اند، سعید زیباکلام رییس دستگاه حکومتی قضا را مدافع «دربار نوین ایران» می خواند و از احیای فریضه «امر به معروف و نهی از منکر» سخن می گوید. معناى سخن زيباكلام اينست كه سرکنگبین انقلاب اسلامی در حوزه قضائی چنان صفرا فزوده که تشکیل «عدالتخانه» ای غیرحکومتی-غیرسلطانی برای دفاع از حقوق ملت و ستاندن حقّ مظلوم از تعدّی حاکمیت بار دیگر به مطالبه ای عمومی مبدل شده است.


2️⃣ احیای انقلاب اسلامی علیه دربار نوین:
غلبه گفتمان آخوندهای درباری و استحاله گفتمان ولایت فقیه به سلطنت فقیه در این سالها باعث فراموشی این حقیقت اساسیِ قيام خمينى شده بود که انقلاب اسلامى در اصل انقلابی علیه اتحاد شوم «دین و دولت و سرمایه» یا « زر و زور و تزویر» بوده است. در شرایطی که تغییر اسم ها و عناوین و گفتارهای ایدئولوژیک-کلامیِ مشروعیت بخش به حکومت می رفت که به طور کامل ماهیت بنیادینِ سیاسیِ انقلاب را بپوشاند، طرح دوباره «دربار نوین» همچون عصای موسی، متافیزیک پوشالی تقدس بخش را می بلعد و بررسی سازوکار اقتصاد سیاسی و الیگارشیِ پیچیده موجود را در دستور کار قرار می دهد.


3️⃣ احیای گفتمان عاشورا و طرح مجدد استکبار داخلی:
دستگاه فکری-سیاسی راست گرای استحاله انقلاب، سالها با ترقندی هوشمندانه با انتقال امر سیاسی از داخل به خارج، بسیجیِ خوب را بسیجیِ شهید معرفی کرده بود تا همزمان با تشییع حججی شهید در خارج، حججی های شهادت طلب در داخل (حسین شهبازی زاده، هادی مسعودی، سلمان کدیور، مصطفی پورخسروانی) را خود به میز محاکمه بکشاند و به مثابه عناصر مختل کننده ی نظام، سرکوب کند. طرح دوباره مفهوم فراموش شده «استکبار داخلی» (که تعبیر دیگری از «استبداد دینی» است) توسط دکتر سعید زیباکلام، آن هم در شرایطی که حتی استکبار خارجی هم در گفتمان هژمون نظام به «قدرتهای خارجی رقیب» تبدل یافته، خوانش منافقانه و سیاست زدوده از عدالتخواهی و آزادیخواهی عاشورایی که آنرا صرفاً برای غلبه بر دشمن خارجیِ بیگانه و دفاع از امنیّت داخلی وضع موجود تعریف کرده بود، برای همیشه پشت سر گذاشت.


♦️ این مرد بزرگ اینک معنای دوباره ای به واژه مدفون شده ی «عدالت» بخشیده است. این رویداد مهم را به نسلهای آینده جوانان انقلابی که در زمانه برون رفت از جهل مقدّسِ عدالت گراییِ حکومتی پابه عرصه خواهند گذاشت، تبریک می گویم.


https://t.me/IslamicLeft


Репост из: عدالت‌خانه
🔴حمایت 270 نفر فعال دانشگاهی، حوزوی و عدالتخواه از عدالت‌خواهان شیراز

🔸 270 نفر از فعالان دانشگاهی و عدالت طلب سراسر کشور با انتشار بیانیه ای نسبت به محاکمه ۴ نفر از عدالت‌خواهان شیراز اعتراض کردند‌. متن این بیانیه به شرح ذیل است.

🔷متاسفانه در ایام سوگواری سید و سالار شهیدان و عدالتخواهان، باخبر شدیم که دادستانی شیراز چهار تن از فعالین مبرز عدالتخواه کشور ( آقایان #سلمان_کدیور و #حسین_شهبازی دبیران اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی کشور، #هادی_مسعودی عضو اسبق شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی کشور و #مصطفی_پورخسروانی دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه های شیراز) را که دارای کارنامه روشن در تبیین و ترویج اندیشه امام و انقلاب هستند، به اتهاماتی همچون (نشر اکاذیب، توهین به مقامات و تشویش اذهان عمومی) که علی الظاهر با یک تفسیر مبسوط، قابلیت و ظرفیت برخورد با هر گونه فعالیت انتقادی و عدالتخواهانه را دارد با صدور قرار مجرمیت پای میز محاکمه آورده اند.

🔷به راستی منبعث از آموزه های امام (ره) و منطق رهبری و مصالح حکومت اسلامی و مردم، رواست که انرژی منتقدان و مصلحان در مسیر برخوردهای قضایی و امنیتی فرسوده و مستهلک بشود؟ و آیا سر دیگر این برخوردها، قهرا به جرات و جسارت یافتن زورمندان و مفسدان نخواهد انجامید؟!

🔷اما آنچه بر آلام این درد افزوده، این است که این روند تنها بخاطر یکی دومطلب انتقادی و گاه نصیحتی به نماینده محترم ولی فقیه در استان فارس، آیت الله ایمانی شروع شده است. به راستی در باور چه کسی می گنجد که نماینده رهبری که باید بالاترین سعه صدر و تحمل را بنابه اهمیت و حساسیت موقعیت و جایگاهش، در مقابل منتقدین و مخالفین داشته باشند؛ با جوانان مومن و انقلابی چنین معامله ای بکند و به صرف کمترین انتقاد، پای آنها را به دادگاه جنایی امنیتی بگشاید؟ مقامی که شأن پدری بر آحاد گوناگون مردم استان را دارد، آیا شایسته چنین عملی است؟

🔷ما فعالان انقلابی و عدالت طلبی که این بیانیه را امضا میکنیم، به جناب آیت الله ایمانی و همچنین مسئولین دادگستری فارس جدا توصیه میکنیم که هر چه سریعتر به این روند که به نومیدی و جمود و دلسردی دامن خواهد زد، خاتمه بدهند و تمرکز خود را بر مبارزه با مفسدان و حق خواران و ستمکاران و زیاده خواهان و همچنین خدمت به این مردم رنج دیده و مستضعف قرار دهند.

🔷اسامی 270 نفر امضاء کننده‌ی این بیانیه در پست های بعد می آید. این اسامی در حال تکمیل شدن است.

🔸برای امضا و حمایت از عدالت‌خواهان مشخصات خود را (نام و نام خانوادگی و سابقه تشکیلاتی خود اعم از دانشجویی،رسانه ای و...) را به آیدی زیر بفرستید:
🆔 @edalat_ghazaei1

⚖️ کمیته عدالت قضایی جنبش عدالتخواه دانشجویی
@edalat_ghazaei


Репост из: دکتر سعید زیباکلام
📣 نامۀ مهم دکتر سعید زیباکلام به رئیس قوۀ قضائیه (قسمت اول)
⭕️ «آیا درست است که قوۀ قضاییه به‌نحوی کار کند که عموم مردم آن را مدافع دربار زر و زور و تزویر ببینند؟»

بسم ربّ الشهداء و الصّدیقین

ریاست محترم قوۀ قضاییه،
جناب آیةالله حاج شیخ صادق لاریجانی.

🔹با سلام و آرزوی خدمت به ملت و عاقبت بخیری. حتماً مستحضرید که چهار نفر از شجاع‌ترین عدالتخواهان انقلابی، آقایان حسین شهبازی‌زاده، هادی مسعودی، سلمان کدیور و مصطفی پورخسروانی، روز سه‌شنبه 25 مهرماه به اتهامات کلی و فراخی که می‌توان تقریباً کثیری از مردم و حتی رجال سیاسی را با آنها متهم کرد محاکمه می‌شوند. و به احتمال قوی جنابعالی به علت کثرت مشغله در عرصه‌های مختلف، در جریان رویدادهای مهمی که برای اکثریت ملت ایران بسیار مهم و تعیین‌کننده است قرار ندارید. آن رویدادها امروز در تمام عرصه‌ها ملت را به تدریج به بازنگری و ارزیابی نهادهای مختلف نظامِ مولود گام اول انقلاب واداشته است. از جملۀ مهم‌ترین آن نهادها، قوۀ تحت ریاست شماست.

🔹 جناب حاج شیخ صادق لاریجانی! بنده وظیفه خود می‌دانم مطالبی را از باب خیرخواهی دنیا و آخرت آن برادر دینی‌ام و به خاطر حفظ و حراست از انقلاب میهنم گوشزد کنم.

🔹 جناب آقای لاریجانی! به یمن و برکت ائتلاف فراگیر رجالی سیاسی، که خود را اصول‌گرا می‌نامند و معلوم نیست کدام اصول مورد گرایش آنهاست، و رجالی که خود را اصلاح‌طلب می‌نامند و معلوم نیست چه اموری را می‌خواهند اصلاح کنند، و رجالی که خود را اعتدالیون می‌نامند و هم چگونگی اعتدالشان و هم ثمرات اعتدال و تدابیرشان برای همگان آشکار شده است، امروزه شبکه‌ای از صاحبان قدرت و ثروت ظهور کرده که اجزاء آن در ساحات مختلف هم یکدیگر را برای کسب قدرت و ثروت بیشتر حمایت می‌کنند و هم هنگام مواقع نادرِ رسوایی و فضاحت به دفاع از یکدیگر می‌پردازند. این شبکه که طی سالیان متمادی به علت غفلت ساختاری فعالان سیاسی از مقولۀ حیاتی امر به معروف و نهی از منکر در عرصۀ اقتصادی-‌سیاسی و هم رفتار نابخردانه و بعضاً سرکوبگرانۀ اکثریت مسئولان و حکام نظام هر چه گسترده‌تر تقویم‌ و تحکیم شده است همان است که سابقاً در دوران رژیم استبدادی ستم‌شاهی ”دربار پهلوی“ خوانده می‌شد. آن دربار که پیشتر دارای دو بازوی زر و زور بود به علت تعطیل ساختاری آن مقولۀ حیاتی بنیانی، و ورود گستردۀ حوزویان در عرصۀ قدرت، امروزه در هیئت ”دربار زر و زور و تزویر“ بسیار قدرتمندتر و زوال‌ناپذیرتر می‌نماید. مطمئنم شما می‌دانید که پادزهر ظهور و تنومندی هر چه بیشتر این شجرۀ مهلک و شومِ ضد اسلامی، چیزی جز احیای هر چه جدی‌تر و سریع‌تر مقولۀ حیات‌بخش امر به معروف و نهی از منکر نیست. مایه افتخار ملت ایران که نزدیک به پانزده سال است جوانان بصیر و غیوری بدون هیچ اتکایی به هیچ‌یک از مراجع و مراکز قدرت در این مرز و بوم به پاخاسته‌اند و آرمان بر خاک‌افتاده لیکن حیات‌بخش عدالت را در عرصۀ فسادستیزی و ظلم‌ستیزی سرِ دست گرفته‌اند. جوانان مذکور در صدر این نامه، از جمله بصیرترین و شجاع‌ترین اعضای جنبش عدالتخواهی ایران هستند، جوانانی که به علت نقد و رصد برخی از رفتارهای مقامات محلی استان فارس، از جمله نمایندۀ ولی فقیه، اینک چند صباحی است که در شرف محاکمه و محکومیت قرار دارند.

🔹 ریاست محترم قوه قضاییه! از سر شفقت و خیرخواهی تمام به جنابعالی می‌گویم محاکمه و محکومیت این جوانان قطعاً به صلاح شما، نظام، انقلاب، و میراث اعتقادی و فرهنگی این مرز و بوم نیست، که برعکس. بنده و امثال شما اگر کمی بصیرت و سلامت نفس داشته باشیم باید مستمراً این قبیل جوانان را به انحاء مختلف حمایت و تقویت کنیم. نه حضرات سیاستمدار حرّاف و حقه‌بازی که در نهادها و مناصب متعدد نظام منافقانه لانه کرده‌اند، که این جوانان بهترین و پاکباخته‌ترین سرمایه‌های این نظام و انقلابند.

🔹 حضرت آیةالله! نگویید آیةالله ایمانی عضو دربار نوین ایران نیستند. بنده نمیدانم و نمیگویم که هستند یا نیستند. اما اگر خطا و خلافی رخ داده چرا شما و دستگاه قضا سپر بلا شوید؟ بگذارید ایشان در عرصه عمومی به سوالات و اعتراضات انقلابیون عدالتخواه شخصا و علنا پاسخ بدهند. چه باکی دارید؟

🔹 حضرت آیةالله عزیز! آیا به‌نظر شما درست است که قوه قضاییه به‌نحوی کار کند که عموم مردم روی‌هم‌رفته آن را مدافع دربار زر و زور و تزویر ببینند؟ و آیا این رویه را به نفع انقلاب و اسلام می‌بینید؟

@Szibakalam

Показано 20 последних публикаций.

602

подписчиков
Статистика канала