دیپلماسی


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


MA International relations
بهترین تحلیلهای سیاسی،اقتصادی،اجتماعی

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


آیا اروپا می تواند منجی برجام باشد؟!

✍رحمان #قهرمان‌پور،
کارشناس مسائل بین الملل

دیپلماسی ایرانی

با شبه اولتیماتوم ترامپ به اروپا درباره برجام پس از تمدید آن در روز جمعه، حالا همه نگاه ها به اروپا دوخته شده است. اظهارات و موضع گیری های ترامپ و مقامات امریکایی نشان می دهد در پشت پرده، اروپایی ها نقش مهمی در متقاعد کردن ترامپ برای به تعویق دیگر باره تحریم ها تا چهار ماه آینده داشته اند. حال پرسش بسیار مهم این است که آیا اروپا می تواند در این فاصله چهار ماهه راهی برای نجات برجام از دست ترامپ پیدا کند؟
ترامپ از اروپا می خواهد ایران را متقاعد ( و در واقع وادار) کند با پذیرش محدودیت های داوطلبانه بر فعالیت های موشکی خود به مدت نامحدود از خیر غنی سازی صنعتی بگذرد و محدودیت های موجود بر غنی سازی خود را تا مدت نامعلوم ادامه دهد. معنای این خواسته برای تهران چیزی نیست جز از حیز انتفاع ساقط شدن توافق جامع هسته ای یا برجام. اگر یک توافق نفعی برا ی یک کشور نداشته باشد منطق و دلیل وجودی آن زیر سوال می رود و آن کشور مطابق قواعد حقوق بین الملل حق دارد از آن توافق خارج شود. ضمن اینکه هیچ معاهده الزام آور بین المللی وجود ندارد که کشور ها را ملزم کند فعالیت های موشکی خود را محدود کنند.
اتحادیه اروپا یک بار در ابتدای بروز بحران هسته ای ایران در سال 1382 در جلب رضایت تهران و و اشنگتن برای حل این بحران ناکام ماند آن هم در شرایطی که هنوز بحران مالی 2008 آغاز نشده بود. بحث خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا مطرح نبود، بحران آوارگان جنگی سوریه و خاورمیانه وجود نداشت و در کل قدرت اتحادیه اروپا در نظام بین المللی به مراتب بیشتر از امروز بود. اتحادیه اروپا ی امروز از جهات بسیاری گرفتار مشکلات و حتی بحران های داخلی است و انسجام لازم برای ایستادگی در برابر برخی تصمیم های واشنگتن از جمله موضوع برجام را ندارد.
مهمترین امتیاز کنونی اروپا در برابر واشنگتن این است که مواضع ترامپ فاقد اعتبار بین المللی و حتی داخلی است و تندروهای شخصی او باعث شده مخالفت با او مورد حمایت افکار عمومی در اروپا باشد. اما نظام ریاستی آمریکا قدرت زیادی را به رئیس جمهوری داده است و لذا اتحادیه اروپا نمی تواند ضمن مخالف با ترامپ با سایر نهادهای قدرت در آمریکا ارتباط موثری داشته باشد.
از طرف دیگر عمق و دامنه وسیع روابط فرا آتلانتیکی مانع از آن می شود که بروکسل بخواهد یا بتواند بخاطر برجام روابط خود را با واشنگتن مختل کند. خاصه اینکه اروپا هم چنان در بعد تکنولوژیک و اطلاعاتی سخت نیازمند همکاری واشنگتن است.
نگرانی های اروپا درباره مواضع ایران بیشتر از آن که اقتصادی یا سیاسی باشد امنیتی است. بروکسل از آن بیم دارد که لغو برجام زمینه ساز تقابل ایران و آمریکا در منطقه و گسترش ناامنی در آن و گسیل شدن آوارگان جنگی به سمت اروپایی باشد که هنوز از عواقب منفی ورود آوارگان سوری خلاص نشده است. اروپا بیشتر از آن که نگران لغو قراردادهای تجاری خود ایران باشد از پیامدهای امنیتی ناشی از تقابل ایران و آمریکا در خاورمیانه بیمناک است. حال آن که واشنگتن به خاطر بعد مسافت چندان نگران گسترش ناامنی در خاورمیانه به سرزمین خود نیست.
اروپا با شرایط بغرنجی مواجه است. تهران چندان نگران خروج آمریکا از برجام نیست زیرا با خروج یک جانبه آمریکا از این توافق بین المللی هزینه های این خروج در جامعه بین المللی بیشتر بر گردن واشنگتن خواهد بود تا تهران. در شرایطی که اتحادیه اروپا و مهم تر از آن اژانس بین المللی انرژی اتمی بارها پای بندی ایران به برجام را تایید کرده اند، تهران می تواند از این برگ برنده استفاده کند. لذا در حال حاضر تهران دلیل قانع کننده ای برای پذیرش محدودیت های فراتر از برجام ندارد، ضمن اینکه تضمینی برای سودمندی مذاکره مجدد با آمریکا و دولت ترامپ وجود ندارد. اروپا به سختی می تواند ایران را متقاعد به مذاکره مجدد درباره برجام کند. حال باید منتظر بود و دید اروپا در چهار ماه آینده چه ابتکار عملی را در پیش خواهد گرفت. در خوش بینانه ترین حالت هم نمی توان چندان در این باره امیدوار بود.

https://t.me/bestdiplomacy


یکی از مشکلات فربه ما از صد و پنجاه سال پیش به این طرف این بوده است که هر از چندی یکی از این فرهنگ‌ها
( اسلام و غرب و ملیت ) می‌خواسته که بر آن دو تای دیگر سلطه بجوید، هژمونی حاصل کند و آن دو فرهنگ دیگر را از دور خارج کند. و این به نوبه خود موجب پدید آمدن واکنش‌هایی شده است که این واکنش‌ها به صورت خشن و گاه به صورت غیرخشن خود را نشان داده‌اند و دست کم دو انقلاب در کشور ما پدید آورده‌اند که یکی انقلاب مشروطه است و دیگری انقلاب اسلامی در سی و یک سال پیش. اگر این توازن به نحو مطلوب بر قرار نشود باید انتظار یک تحول و بحران عظیم دیگر را در کشور داشته باشیم، و امیدواریم که اگر چنان بشود آنگاه ما از تاریخ گذشته درس عبرت بگیریم و آن توازن مطلوب را برقرار کنیم.
علت اینکه من به این مطلب می‌پردازم این است که می‌بینم عده‌ای از هموطنان ما چه در داخل و چه در خارج از کشور ظاهراً بیراه می‌روند و هنوز آن اشتباه پیشین را تکرار می‌کنند. هنوز یا در تخریب این فرهنگ می‌کوشند یا در تخریب آن فرهنگ.
به خاطر به سامان کردن و آباد کردن وضع کشور یا بر سر اسلام می‌کوبند یا بر سر غرب می‌کوبند و یا بر سر ایرانیت و ملیت می‌کوبند.
ما شاهد این جنگ بی‌حاصل و بیهوده و زیان‌بار در میان خودمان هستیم. ما به دلیل آنکه گرفتار بحران گردابی هستیم و راه بیرون شویی از این بحران می‌جوییم به این سو و آن سو می‌‌رویم و گاه بدون توجه به شرایط عمیق تاریخی و به گذشته‌های خویشتن مقصر را دم دست در عاملی می جوییم که خودمان ظاهراً آن را نمی‌پسندیم و حتی گاهی آشنایی کامل و کافی هم نداریم. و آنگاه همه نیروی تخریبی خودمان را بر سر آن عامل می‌ریزیم بدون آنکه توجه کنیم که بیرون نهادن یکی از این سه فرهنگ هرگز به آبادانی ما کمک نخواهد کرد.
روزی ما روی سعادت را خواهیم دید - چنانکه استدلال خواهم کرد و نشان خواهم داد - که به این هر سه فرهنگ رویکرد انتقادی داشته باشیم نه رویکرد تخریبی و نه رویکرد اخراجی. یکی را بیرون کنیم و دیگری را روی تخت بنشانیم. این قصه روزگار ماست. بحرانی که به لحاظ هویتی و فرهنگی در آن گرفتار آمده‌ایم و تردیدی هم نداریم. باید دست این سه فرهنگ را به یکدیگر داد و بین آنها توازن و تعادلی برقرار نمود و آنگاه است که ما از یک #پلورالیسم_بهداشتی نافع برخوردار خواهیم شد و روزهای آینده ما در پرتو آن روشن‌تر خواهد شد.

برگرفته از:
سخنرانى جغرافیای فرهنگی ایران معاصر
/دکتر عبدالکریم سروش

#بازنشر

t.me/bestdiplomacy


Репост из: دیپلماسی
بخش نهایی
استاد محمود #سریع‌القلم
✅مشکل جدی ما نحوه تصمیم‌گیری، سازماندهی و به اجماع رسیدن است. ما منابع انسانی و مادی کمی نداریم؛ اما مشکل اصلی ما روش تصمیم‌گیری و مدیریت نظام‌های تصمیم‌گیری است. در این زمینه ما مشکل جدی فرهنگی داریم.

🔹نگاه ما هم به خاورمیانه برمی‌گردد به اینکه چگونه در کشور تصمیم می‌گیریم.

🔹ایران نه کشور سیستم‌ها بلکه کشور افراد است. تا زمانی که سیستمی نشویم؛ نمی‌توانیم تصمیم عقلایی بگیریم و در مباحث انتزاعی و فلسفی و خرده نهادهای ملوک‌الطوایفی متوقف می‌شویم.

🔹ایران به یک استراتژی ملی برای توسعه اقتصادی و تولید ثروت نیازمند است.

🔹اگر ثروت تولید کنیم شاخص‌های اجتماعی و اقتصادی ما بهبود می‌یابد و هویت ما هم حفظ می‌شود.

🔹 فرض کنید دنیا از سوی عده‌ای خاص مدیریت می‌شود. در این شرایط هنر ما این است که منافع خود را تامین کنیم. اگر این فرض هم درست باشد؛ چرا کره‌جنوبی یا سنگاپور پیشرفت کرد؟

🔹نگاه به حکمرانی باید کمی شود و حکمرانان با آمار و ارقام صحبت کنند. ذهنی که آمار متوجه نشود؛ نمی‌تواند برنامه‌ریزی کند.

🔹 حکمرانی که فرق دو و نیم و سه و نیم درصد رشد اقتصادی را نداند، نمی‌تواند حکمرانی کند.

🔦یکی از کارهایی که در دولت یازدهم و دوازدهم تا اندازه‌ای انجام شد به‌خصوص خود رییس‌جمهور آن را دنبال کرد، نگاه کمی به مسائل کشور است.

👈✅✅✅ایران برای من مهم است و جامعه نباید فقیر شود. اگر مسائل کشور ما سامان داشت؛ می‌توانستیم در همه دنیا حضور داشته باشیم. اما عقل علمی و دینی ایجاب می‌کند که یک کشور #اول به #خود برسد.

🔹در هر کشوری که مردمش از شرایط اقتصادی و اجتماعی راضی باشند، آن کشور امنیت ملی دارد.

🔹اگر عموم مردم بگویند من آینده‌ای روشن دارم و در کشور صادرات، ارزش افزوده و مزیت نسبی داریم، امنیت ملی هم به‌وجود می‌آید.

🔹امنیت ملی ما در گرو توسعه اقتصادی، رشد پنج درصدی و تورم تک‌رقمی است.

🔹امکانات نظامی نیز در حد لازم و برای دفاع از کشور نیاز است؛ اما باید هم اثبات کنیم که اگر در دنیا حضور نداشته باشیم، امنیت ما به خطر می‌افتد.
T.me/bestdiplomacy


Репост из: دیپلماسی
بخش دوم

🔹حضور آمریکا در خاورمیانه عمدتا با هدف اقتصادی است. در عربستان ۴۴ هزار آمریکایی حضور دارند تا از تسلیحات فروخته شده آمریکایی مراقبت و آن را مدیریت کنند. در واقع، درآمد به آمریکا بازمی‌گردد.

🔹در اثر همین قرارداد نظامی یک میلیون و ۳۸۰ هزار شغل در آمریکا ایجاد شد. در واقع، ترامپ دنبال پول است تا پول را به اسلحه و آی‌تی تبدیل کند. قدرت اصلی آمریکا در تسلیحات و آی‌تی است نه در اتومبیل یا پوشاک.

🔹 اسرائیل عمق استراتژیک و جمعیت قابل‌توجهی ندارد؛ اما دنبال برتری بر دیگران است. منافع ملی اسرائیل یعنی ضعیف بودن کشورهای همسایه‌اش.

🔹بازسازی سوریه به ۳۰۰ میلیارد دلار نیاز دارد و معلوم نیست سوریه چه زمانی به شرایط قبلی خود برمی‌گردد.

🔹لبنان هم دارای بحران‌های داخلی بوده و مصر هم گرفتار نان شب خود است و یکی از فقیرترین کشورهای دنیا است. شورای همکاری خلیج‌فارس نیز اکنون شریک اسرائیل است.

🔹 از نظر اسراییل، موضوع هسته‌ای ایران تا ۱۰ سال آینده تحت کنترل است. بنابراین، این کشور هم در آی‌تی متمرکز شده است و در این زمینه دستاوردهای مختلفی داشته است.

🔹عربستان می‌خواهد شهرک تکنولوژی خود را با کمک شرکت‌های اسرائیلی بسازد، از سویی؛ اسرائیل با سرمایه‌گذاری در بخش صنعت نمک‌زدایی از آب سه و نیم تا چهار میلیارد دلار درآمد دارد.

🔹نسل جدید اعراب با ایران ارتباطی ندارند و همه تحصیلکرده آمریکا و اروپا هستند.

🔹 عادل الجبیر به دو زبان آلمانی و انگلیسی صحبت می‌کند و فردی مسلط به دیپلماسی است.

🔹عربستان با جریان‌های فناوری در دنیا ارتباط برقرار کرده و در این شبکه فناوری حضور دارد. عربستان می‌خواهد مشروعیت سیاسی خود را با درآمد اقتصادی گره بزند، درآمد خود را متنوع‌سازی کرده و کمتر به نفت و گاز وابسته باشد و از طریق آی‌تی درآمد کسب کند.

🔹اعراب نمی‌خواهند ایران قدرتمند شده و وارد شبکه جهانی شود. اعراب ایران را رقیب جدی خود می‌دانند و معتقدند اگر ایران فرصت پیدا کند از آنها سبقت می‌گیرد و می‌تواند تا ۱۰ سال آینده وارد شبکه جهانی شود. بنابراین، مساله آنها هم اصلا مساله هسته‌ای نیست.

🔹 البته این هم استراتژی خوبی نبود که مساله هسته‌ای به حل‌المسائل کشور تبدیل شود. ما با آمریکا ۹ مشکل داریم که مساله هسته‌ای یکی از آنها است.

🔹روانشناسی سیاسی در خاورمیانه درخ کار است تا بحران ایران زنده نگه داشته شود و موضوع هسته‌ای طولانی شود تا ایران دائما موضع تدافعی بگیرد.

🔹 اعراب خلیج‌فارس و اسرائیل دنبال ضعیف نگه داشتن ایران و منزوی کردن کشور ما هستند.

🔹لوایح تحریمی جدید در کنگره که ۴۲۳ رای موافق و ۲ رای مخالف داشت، این پیام را صادر می‌کند که شرکت‌ها و کارخانه‌های دنیا بدانند که در ایران سرمایه‌گذاری نکنند.

🔹 سه هفته پیش هیاتی از ایران به سوئیس رفت که آنها رفتار بسیار خوبی با هیات ایرانی داشتند؛ ولی گفتند نمی‌توانیم برای همکاری با ایران مقابل وزارت خزانه‌داری آمریکا بایستیم.

🔹 این وزارتخانه در آمریکا یک نیم طبقه را برای ایران اختصاص داده است و تمام فعالیت‌های مالی، اقتصادی و تجاری با ایران را رصد می‌کند.

🔹در پشت همه این مسائل اسرائیل و عربستان قرار دارند. تا نگاه ما به منطقه امنیتی و سیاسی باشد، وضع موجود ادامه می‌یابد.

🔹ایران از نظر عربستان و اسرائیل مزاحم است؛ بنابراین، مانع سرمایه‌گذاری در ایران می‌شوند تا از این طریق جلوی منابع مالی را بگیرند و در نهایت قدرت ملی ایران را کم کنند.

🔹سیاست خارجی ما مبنی بر هویت ماست که این هم خوب است؛ اما در کنار آن باید دنبال تولید ثروت هم باشد.

🔹اگر پول نفت را فقط برای دفاع از هویت خود خرج کنیم، ضرر می‌کنیم. ما باید تولید ثروت کنیم و از طریق تولید ثروت از هویت خود دفاع کنیم. ۹۰ درصد سیاست خارجی کشورهای دنیا برای تولید ثروت است و ما هم باید این راه را ادامه بدهیم.

🔹ما در مورد سیاست خارجی در کشور مناظره نمی‌کنیم. اگر برای تصمیم‌گیری در سیاست خارجی کسانی که دور هم جمع می‌شوند یک نوع فکر کنند، مناظره‌ای پیش نمی‌آید و ما پارادایم خود را تغییر نمی‌دهیم؛ درحالیکه به ایده جدید نیازمندیم.

🔹در رسانه‌ها هم اصلا نقد سیاست خارجی مطرح نیست و ما یک خبرنگار سیاست خارجی حرفه‌ای که حداقل به دو زبان سخن بگوید، نداریم.

🔹رسانه‌ها حرف جدیدی در سیاست خارجی ندارند چون وسیله‌ای برای تبلیغات اقدامات وزارت خارجه هستند.

🔹ما بین سیاست خارجی و اقتصاد ارتباط برقرار نمی‌کنیم و تمام ادبیات ما در این زمینه به ۲۰ سال گذشته تعلق دارد. البته یک مشکل ریشه‌ای دیگر هم داریم که آن نحوه کار کردن ما ایرانیان با هم است./راهبرد
t.me/bestdiplomacy


Репост из: دیپلماسی
🔦📡"تا نگاه ما به منطقه امنیتی و سیاسی است؛ وضع همین است..."
بخش اول
دکتر محمود #سریع‌القلم در سخنرانی خود با موضوع ایران و ژئوپلیتیک جدید خاورمیانه در دانشگاه شهید بهشتی:

🔹 خاورمیانه پس از جنگ سرد برای بار دوم به یک منطقه دو قطبی تبدیل شده است. در یک طرف روسیه، ایران، سوریه، حزب‌الله لبنان و گروه‌های افغانستان و عراق قرار دارند و در قطب دیگر آمریکا، اسرائیل، شورای همکاری خلیج‌فارس و مصر قرار گرفته‌اند.

🔹درحال‌حاضر اتفاق جدید این است که عربستان در حال همکاری استراتژیک با اسرائیل است و در زمینه‌های فنی، بازرگانی، امنیتی و نظامی با یکدیگر مشورت می‌کنند.

🔹عراق و ترکیه نیز به‌صورت متناوب و موضوعی با این دو قطب همکاری می‌کنند؛ مثلا ترکیه درباره اقلیم کردستان با ایران همکاری کرده، اما در زمینه مسائل اقتصادی و نظامی با اسرائیل همکاری می‌کند.

🔹 در مورد دلایل حضور روسیه در منطقه خاورمیانه، اکثریت نخبگان هیات حاکمه این کشور دنبال رسیدن به تفاهم با اروپا یا آمریکا و عادی‌سازی روابط خود با قدرت‌های دنیا هستند. درحالیکه در مقابل آمریکا هیچ جایگاه بین‌المللی برای روسیه قائل نیست.

🔹البته قدرت بین‌المللی نیز شاخصه‌های مختلفی از جمله شاخصه نظامی و اقتصادی دارد. از لحاظ نظامی روسیه به اندازه آمریکا توانایی نداشته و قدرت دریایی این کشور به اندازه آمریکا نیست.

🔹از سویی، روسیه متکی به نفت و گاز است و تحت‌تاثیر کاهش قیمت نفت و تحریم‌های آمریکا، ارزش روبل روسیه نصف شده است.

🔹پنج سال پیش این کشور ۵۲۷ میلیارد دلار صادرات داشت؛ اما این رقم اکنون به ۲۸۲ میلیارد رسیده است. پنج سال پیش رشد اقتصادی روسیه سه‌ونیم درصد بود و اکنون صفر و زیر صفر است.

🔹روسیه جایگاه پنجم و ششم اقتصاد بین‌المللی بوده؛ اما تا سال ۲۰۳۰ رتبه روسیه در اقتصاد بین‌الملل دوازدهم می‌شود.

🔹روسیه در حال تلاش است که در مدیترانه حضور دائمی داشته باشد و برای همین سوریه برای این کشور مهم است.

🔹اگر وضعیت قیمت نفت به همین‌گونه بماند، قدرت روسیه به افول می‌رود. حضور روسیه در سوریه به خاطر گرفتن امتیاز از آمریکا در اروپای شرقی است.

🔹آمریکا در تمام بحران‌های خاورمیانه دست برتر را دارد و فقط در سوریه آمریکا باید با روسیه هماهنگ باشد. در این بین، نقش چین نیز نقش اقتصادی و تجاری در منطقه و نه نظامی و سیاسی است.

🔹البته روسیه، چین و آمریکا در شرق آسیا، شرق اروپا و خاورمیانه زورآزمایی می‌کنند که خاورمیانه نسبت به سایر مناطق آسیب‌پذیرتر است.

🔹 درباره نقش و هدف آمریکا در خاورمیانه نیز باید توجه داشت که آمریکا از دو دهه پیش از فاز تولید به خدمات رفته است.

🔹در فاصله سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵، ۵۰۰ شرکت بزرگ آمریکایی، چهار تریلیون دلار هزینه کرده و سهام یکدیگر را مجدد خریدند. با این کار قدرت مالی بانک‌ها و شرکت‌های آی‌تی افزایش یافت.

🔹موسسات مالی آمریکا در سال ۲۰۱۶، به میزان ۶۵ درصد درآمد کل آمریکا را از آن خود کردند؛ درحالیکه درآمد ۷۰۰ شرکت تولیدکننده چندملیتی در ۲۰۱۶، بین ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش یافت.

🔹 ۴۶ درصد درآمد شرکت‌های آمریکایی در سال گذشته از آن شرکت‌های آی‌تی بوده است.

🔹نگاه ما به‌دنبال نگاه به دولت‌ها است و فقط رییس‌جمهور آمریکا را می‌بینیم؛ ولی اگر نگاه خود را به جهان شبکه‌ای نکنیم، به تحلیل درستی نمی‌رسیم.

🔹به‌طور مثال، هفته پیش دولت عربستان ۵۰۰ شرکت آمریکایی، اروپایی و ژاپنی را دعوت کرد تا در شمال مدینه منطقه‌ای ایجاد کرده و تمام تکنولوژی‌های دنیا را آنجا متمرکز کنند. خود آنها می‌گویند با این کار می‌توانند تفکرات وهابی را تغییر دهند.

🔹 در سال گذشته سنگاپور ۶۷میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی جذب کرده است؛ درحالیکه این رقم در سال ۲۰۱۵ در ایران ۸۷۰ میلیون دلار است.

🔹سنگاپور یک جزیره به اندازه تهران است؛ اما به‌صورت شبکه‌ای کار می‌کند.

🔹قدرت در آمریکا یعنی شرکت‌های آی‌تی و بانک‌های این کشور. اپل سال گذشته ۷۰۰ میلیون آیفون در دنیا فروخته است. در واقع، قدرت آمریکا متعلق به بخش‌خصوصی این کشور است.

🔹 ترامپ در اولین سفر خارجی خود به عربستان رفت زیرا پس از انتخاب او در آمریکا، وزیر خارجه عربستان به این کشور رفت و یک ماه و نیم در آمریکا ماند و شبکه جدیدی ساخت که بنیان آن شبکه تجاری، سرمایه‌گذاری و آی‌تی بود.

🔹آنها رسما اعلام کردند در سال ۲۰۱۶، معادل ۱۶۰ میلیون دلار برای لابی در آمریکا خرج کرده‌اند.

🔹قرارداد نظامی ۴۷۰ میلیارد دلاری آمریکا و عربستان یکی از پیامدهای این حضور عربستان در آمریکا بود. در این قرارداد ۱۰۰ میلیارد دلار در آی‌تی سرمایه‌گذاری می‌شود که عمده این پول به اسرائیل می‌رود.

🔹 در واقع، پول عربستان وارد آمریکا و اسرائیل می‌شود و از آن پول برای ایجاد نرم‌افزار جدید استفاده می‌شود.
T.me/bestdiplomacy


پناهجويان بايد از اروپا بروند

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از تصمیم این سازمان برای بازگرداندن پناهجویان به کشورهایشان خبر داد/ خبرگزاری صدا و سیما
@bestdiplomacy


رضا نصری در گفت‌وگو با روزنامهٔ «لیبراسیون» فرانسه:

«محمدبن‌سلمان شخصیتی افراطی، سلطه‌طلب، جنجالی با یک وسواسِ نامعقول نسبت به ایران است. مجموع این ویژگی‌ها او را به "صدام حسین جدید" منطقه تبدیل کرده است».

http://www.liberation.fr/planete/2018/01/14/en-iran-la-peur-d-un-nouveau-saddam-hussein_1622412

مطالعات روابط بین الملل
https://t.me/bestdiplomacy


✅✅✅ تجلیل از علوم انسانی مستقل

دکتر علی اکبر گرجی ازندریانی استاد دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی دریادداشت تلگرامی نوشت:

🔻گرچه دیروز ایران در دریای غم غرق شد تا غصه ای دیگر بر قصه ی پر آلام خویش بیفزاید، اما در گوشه ای از تهران اتفاقی بس مبارک و پر از میمنت رخ داد.

🔸دیروز در جشنواره فارابی رسما از استاد دکتر سیدجواد طباطبایی، نویسنده نامدار و بی نظیر عرصه تاریخ و سیاست تجلیل شد. استاد #طباطبایی را در دهه هفتاد از دانشگاه تهران اخراج کردند تا ننگی دیگر بر تنگ نظری های دلواپسان ضد نظام و میهن ستیز افزوده شود و فرزندان ایران زمین از انوار درخشان اندیشه های ایرانشهری ایشان محروم شوند. دلواپسان فرهنگی ندانستند که اگر طباطبایی نغمه زوال اندیشه سیاسی را سرود و از حکومت قانون و مکتب تبریز سخن گفت، هدفش پیشگیری از در افتادن ایران به مهلکه بی هویتی بود.

🔸در هر حال گرچه، تجلیل از این دسته از اساتید را می توان به نوعی تقدیر از علوم انسانی مستقل دانست، اما تجلیل از استاد بزرگ و خادم برجسته فرهنگ ایران زمین، جناب دکتر طباطبایی با اهدای یک لوح تقدیر ممکن نیست.

🔸حال که دولت کوچک (دولت شماره ۲) در دست دکتر روحانی است، پیشنهاد می کنم در دانشگاه شهید بهشتی یا دانشگاه دیگری پژوهشکده ای تحت عنوان پژوهشکده مطالعات ایرانشهری تاسیس و ریاست آن به استاد طباطبایی سپرده شود تا شاید اندکی از ستم های رفته بر ایشان جبران و دستاوردهای علمی ایشان در حوزه تاریخ و فرهنگ و سیاست ایران زمین نهادینه شود و تداوم یابد.

🔸اعطای نشان درجه یک علم و فرهنگ به ایشان نیز یقینا دل های دوستداران ایران یکپارچه و بزرگ را شاد خواهد کرد.

🔸گرچه، این روزها آسمان ایران گرفته، غمگین و آکنده از ابرهای خشک و سترون است، اما شاید روزی برسد که همه نخبگان و فرزندان ایران زمین به آغوش وطن بازگردند و دست به دست هم داده و با دوستی و درایت گره های کور کشور را یکی پس از دیگری باز کنند.

🔸آیا آن روز خواهد رسید که همه نخبگان ایران زمین دور یک میز بنشینند و از منیت ها بگذرند و فقط به اعتلای ایران بیندیشند؟

سیاسیون ایران

t.me/bestdiplomacy


✅✅✅ناگفته های حادثه سانچی از زبان دکتر محمد هادی ذاکر حسین

#اب_و_آتش سفر #نفتكش_سانچي را ناتمام گذاشتند، و #عزاي_عمومي رقم زدند. #سانچي در سال ٢٠٠٨ ميلادي توسط #كره اي ها براي #شركت_ملي_نفتكش_ايران ساخته شد. نامش #سامان بود؛ #تحريم ها كه شروع شد مجبور به تغيير نام و تغيير پرچم شد تا بتواند #نفت ايران را جابجا كند.
از #پرچم_مصلحتي استفاده مي كرد. نامش نيز فرنگي شد از سامان و سپيد به اسب دريا و #سانچي تغيير يافت. مدتي پرچم #تانزانيا را حمل مي كرد؛ #امريكايي ها فهميدند و تانزانيا را تحت فشار قرار دادند. بعد از ان زير پرچم #پاناما رفت و از حيث قانون رسمي، ثبت شده اين كشور و در مالكيت ان بود. عرصه كشتي، در صلاحيت دولت #صاحب_پرچم است. براي همين است كه #جعبه_سياه #سامان/سانچي را نزد صاحب قانوني اش يعني پاناما بردند. ايران براي دور زدن از تحريم ها مجبور بود كه سامان را عروس هزار دامادي سازد كه هرجايي راهش بدهند. استفاده از #پرچم_مصلحتي امر رايجي است كه پاناما در ان بيشترين سهم را دارد؛ بيشتر براي فرار مالياتي و استثمار كارگران اما گاهي هم براي رفع #تحريم_هاي_ظالمانه. مي گويند ايران ماجراي حريق سانچي را در ابتدا رسانه اي نكرد. اين بي توجهي شايد دليلش ترس از افشاي #هويت ايراني ان بوده باشد. مصلحت انديشي اي كه اگر چنين بوده باشد خلاف تدبير بوده است.

و یک سوال همیشگی ، راستی این همه هزینه این ملت برای انقلاب داد ، حالا غریبانه و مظلومانه و با پرچم یک کشور دیگر بخاطر تحریمها اینگونه فرزندانش در آتش بسوزند؟

«دکتر محمد هادی ذاکر حسین
دکترای حقوق کیفری بین المللی مدرس دانشگاه تیلبرگ هلند»

*«تحریمها کاغذ پاره است»
تحریم ها مفیدند!!!!😔😔😔

T.me/bestdiplomacy


پس از نابودی دانشگاه تهران
ایا زمان نابودی دانشگاه آزاد
با ریاست او فرارسیده است!؟
@bestdiplomacy


Репост из: کانال خبری نواندیش
در جلسه آقاى وزير با 'آيت الله' در روز درگذشت چه گذشت؟
👇👇👇👇
https://t.me/joinchat/AAAAADvb8lIwp9qhufHAIA


🏴ایران عزیزم دوباره تسلیت

(خداحافظ ای داغ بر دل نشسته /تورا میسپاریم به دامان دریا )

✍ 🏴 غلامرضا عابدینی

.🏴.. تازه داشتیم داغ عزیزان درحادثه پلاسکو را با بغض واه تحمل میکردیم وباور کرده بودیم حادثه قسمت تلخ بازی انسان وسرنوشت میباشند ... به یکباره حادثه معدن زمستان یورت وزلزلهای اخیر وماجرای کوهنوردان آه از نهاد عاشقآن وطن به یکباره برد...
🏴تلاش کردیم رابطه منطقی با قهر طبیعت برقرار نماییم وبه خود بقبولانیم بازی سرنوشت همیشه بازی برد نیست، که به یک باره حادثه کشتی سانچس دوباره همه ما را در بهت فرو برد... نزدیک به سی دونفر از هموطنانمان در حادثه ای بسیار ساده جان باختند وما در حیرت این حادثه بدون تحلیل مانده آیم! .... وباز مثل همیشه هزاران سوال بی جواب در ذهنمان !!!
🏴...چرا رادارهر دو کشتی در این اقیانوس بیکران دریک زمان معین از کار افتاده اند؟ شرایط کشتی دوم الان در چه وضعیتی میباشد؟
حادثه بسیار ساده اتفاق افتاده است .. آیا فراموشی مرگ عزیزان هم به همین سادگی قابل تحمل است؟... قطعا خیر...
🏴شاید جعبه سیاه کشتی بسیاری از سوالات ما پاسخگو باشد... به امید انروز

🏴تقدیم به روح پرفتوح دریا دلان نفت کش سانچی 🏴
t.me/bestdiplomacy


تجلیل بجا و قابل تقدیر رییس جمهور
از پروفسور سید جواد #طباطبایی استاد تمام علوم سیاسی و
فلسفه سیاسی در جشنواره فارابی


#دیرهنگام اما خوب
@bestdiplomacy


✅✅✅تأثیر داخلی یک شکست

✍رضا #نصری
حقوق‌دان بین‌المللی

📄روزنامه شرق


این‌روزها صحبت بر سر ماندن یا نماندن ایالات متحده در برجام داغ است، اما نگاهی به اتفاقی که هفته قبل در شورای امنیت رخ داد، اهمیت برنامه جامع اقدام مشترک را بیش‌ازپیش نشان می‌دهد. اینکه جلسه اضطراری «شورای امنیت» که به همتِ دولت آمریکا برای اعمال فشار به ایران تشکیل شده ناگهان به «جلسه دفاع از برجام» تبدیل شود، نشان‌ می‌دهد برجام - باوجود همه تبلیغات منفی در صف‌آرایی‌های دیپلماتیک و تصمیم‌گیری‌های کشورها در حوزه سیاست خارجه، نقش محوری و تعیین‌کننده پیدا کرده است. به عبارت دیگر، برجام را نمی‌شود صرفا یک توافق پایاپای چندجانبه دانست که در آن یک‌طرف در ازای پذیرفتن یک‌سری تعهدات، معافیت یا امتیازاتی دریافت می‌کند. جلسه‌ اخیر شورای امنیت یک‌بار دیگر نشان داد که برجام به محوری تبدیل شده که قدرت‌های جهانی کلیت سیاست خارجه خود را حول آن تنظیم یا (در برابر آمریکا) توجیه می‌کنند. طبیعتا از دید ایران، وجود این محور - که روابط میان ایران و قدرت‌های جهانی را تعدیل و نظام‌مند می‌کند - امر بسیار مثبتی است. درواقع شکست‌های متوالی آمریکا در شورای امنیت - چه در رابطه با برنامه موشک‌های بالستیک و چه در مورد اخیر ناآرامی‌ها – نه‌تنها برای ایران یک «پیروزی سیاسی» محسوب می‌شود، بلکه‌ در عرصه عمل نیز «ضریب امنیت ملی» کشور را افزایش می‌دهد.
اما از دید دولت آمریکا، وجود این چارچوب، زیان‌های راهبردی فراوانی داشته و نه‌تنها «برجام» آمریکا را با محدودیت‌های جدی در حوزه «قانون‌گزاری داخلی» و «بهره‌برداری از سازوکارهای قهریه بین‌المللی» مواجه کرده بلکه به سایر دولت‌ها - به‌ویژه متحدان و هم‌پیمانان او - ابزار و بهانه‌ای داده است تا با استقلال بیشتری در قبال ایران سیاست‌گزاری کنند. به بیان دیگر، دولتی که سابقا می‌توانست «شورای امنیت» و «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» را حتی به عدول از منشور و اساسنامه خود برای تصویب قطع‌نامه‌های غیرقانونی علیه ایران متقاعد کند - و در این راستا حتی نهاد‌های قانون‌گزار اتحادیه اروپا و چین و روسیه را نیز با سیاست‌هایش همسو کند - امروزه خود را از تمام این اهرم‌های راهبردی محروم می‌بیند. در نتیجه، عجیب نیست اگر اتفاق اخیر در شورای امنیت - که به‌شدت برای وجهه و اقتدار آمریکا گران تمام شد موجب شود ترامپ و نو‌محافظه‌کاران در واشنگتن با رویکرد جدید و انگیزه بیشتری علیه برجام تلاش کنند. به احتمال زیاد، در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در ماه‌های آتی، با دو رویکرد متضاد با محوریت شکست آمریکا در شورای امنیت مواجه خواهیم شد: رویکرد حزب جمهوری‌خواه که با استناد به این شکست، برجام را «پسرفت راهبردی» و عامل محروم‌شدن آمریکا از اهرم‌ها و متحدان سنتی خود در عرصه بین‌المللی معرفی می‌کند و رویکرد دموکرات‌ها که با استناد به همین اتفاق، سیاست مبهم، بدعهدی‌های غیرضروری و رفتار نامتعارف دولت ترامپ در قبال برجام را عامل انزوای این کشور در صحنه بین‌المللی می‌خواند. مهم است که چگونه دستگاه «روابط‌عمومی» ایران در این میان بر این جدال تأثیر خواهد گذاشت.

https://t.me/bestdiplomacy


‏این چند روز گذشته هر چقدر به پیکر پر از اتش #سانچی نگاه میکنم، می بینم که انگار شمایل و روزگار واقعی خود ماست، آتش گرفته ایم وسط این همه اب و در حال غرق شدنیم، بی آن که حتی ردی از بودن وجودمان در هیچ کجای این جهان باشد.
#سانچی ماییم، نمادی از یک ملت که بر پهنه بیکران اقیانوس در آتش، می سوزند.
/حسام فرهادی
@bestdiplomacy


#اعتراض با دهان بسته

تظاهرات در هر جامعه ای چشمگیر است و جذاب برای رسانه ها که اگر کمی با چاشنی زد و خورد همراه باشد که چه بهتر البته نه برای جامعه که برای رسانه ها! تیراژ روزنامه ها و اعضای کانال ها زیاد خواهند شد. اگر برای مردم نان نشود برای عده ای آب خواهد شد. تظاهرات، نشانه یک اعتراض است، اعتراضی خشمگین! و اگر عاقل باشیم، سیاست مداران باید از آن استقبال کنند. چرا که تظاهرات نوعی بازخورد صریح جامعه به حکومت است و نشانه زنده بودن آن سیستم. نگرانی آن جاست که جامعه به "اعتراض با دهان بسته" و یا اعتراض خندان روی بیاورد.
بگذارید پنج نشانه اعتراض با دهان بسته/خندان را با هم مرور کنیم و بعد صادقانه از خود بپرسیم که آیا این اعتراض ها در کشور ما وجود دارد یا نه؟

✅مهاجرت سرمایه؛ سرمایه گذاری در کشوری دیگر نه صرفا به قصد توسعه کسب وکار که به دلیل ریسک گریزی نوعی اعتراض است به فضای کسب وکار در آن کشور و احساس ناامنی. کارآفرینان ثروتمند وقتی احساس ناامنی می کنند به خیابان ها نمی آید و خشمگین نمی شود. خاموش و خندان، پولش را بر می دارد و می رود. بدترین قسمت داستان این است که هم ثروت می رود هم ثروت آفرین. کشور تهی می شود از ثروت آفرینان جسور، خلاق و آینده ساز.

✅دوتابعیتی شدن یا مهاجرت: تلاش برای اخذ تابعیت یک نوع اعتراض است. اعتراض به وضعیت موجود. اعتراض به بی اعتبار بودن پاسپورت. اعتراض به نگرانی دائمی نسبت به آینده.

✅کتاب نخریدن و کتاب نخواندن: جامعه ای که کتاب نمی خواند. در اصل دارد اعتراض می کند. اعتراض به اینکه ارتقا به علم و دانایی نیست. بلکه به ارتباط و پارتی است. بنابراین به جای اینکه وقتش را در خواندن کتاب تلف کند در حضور در گعده ها و این و آن را دیدن صرف می کند.

✅ماهواره: وقتی در یک جامعه رسانه ها متعدد باشند و متنوع. نه یک دست و یک صدا. مردم خود از تضارب اطلاعات و دیدگاه های مختلف به حقیقت دست می یابند اما اگر فقط یک صدا از کانال های رسمی برخاست. مردم اعتراض می کنند و این اعتراض شان را در پشت بام ها نشان می دهند نه با شعار دادن که با گذاشتن دیش! ماهواره پشت بام های شهر نشانه اعتراض مردم است. دیش ها به هر سمتی غیر از آن کشور چرخید یعنی اعتماد از بین رفته است.

✅فرار مالیاتی: مالیات در همه جای دنیا تلخ است. اما کشورهای پیشرو یاد گرفته اند که کمی از تلخی اش بکاهند. با پنج شیوه: همه مالیات می دهند! (عدالت مالیاتی)، معلوم است که چگونه و چه مقدار مالیات می دهند (شفافیت مالیاتی) تا حد ممکن فرآیند تعیین و اخذ مالیات آسان شده (سهولت مالیاتی) و دادن مالیات می شود اعتبار (کسی که یک میلیون مالیات می دهد تا یک میلیارد در نظام بانکی و مالی آن کشور اعتبارشان متفاوت است). از همه مهم تر آنان که مالیات می دهند می دانند که مالیات در کجا خرج می شود و مالیات گیرندگان پاسخگو هستند و شفاف. وقتی یک شهروند بودجه کشور را می بیند و متوجه می شود برخی نهادها که مالیات نمی دهند و برخی نهادها هم بودجه های میلیاردی دریافت می کنند نه خروجی مشخصی برای جامعه دارند و نه پاسخگویی. آنگاه تصمیم می گیرد که اعتراض کند نه خشمگین و در خیابان که خندان و در دفتر کارش با دو دفتره شدن و رشوه به مامور مالیاتی!

دو نکته را تاکید می کنم. اول اینکه مصادیق اعتراض خاموش فقط این ها نیستند و دوم اینکه نمی گویم این ها در کشور ما هست فقط می گویم که ما هم مانند هر جامعه ای در معرض چنین اعتراضاتی هستیم.

✅✅تجویز راهبردی:
1-برای حاکمان: دمی را با خود خلوت کنند و صادقانه به دو سوال پاسخ دهند؛ اول اینکه آیا نشانه های پنج گانه اعتراض خاموش در جامعه ما وجود دارد؟ دوم اینکه آیا به همان اندازه که به تظاهرات و اعتراضات خیابانی توجه می کنیم به اعتراضات زیرپوستی و خندان نیز توجه می کنیم؟ فراموش نکنیم اعتراض همیشه خود را در خیابان ها نشان نمی دهد. اعتراض را می شود در پشت بام ها (دیش های ماهواره)، پاسپورت ها، کتاب فروشی های کم فروغ و رشوه دید.

2-برای مردم: کتاب و امید را فراموش نکنیم. کتاب (نام دیگر مطالعه+ اندیشه) باعث می شود که تجربیات مثبت و منفی جهانی را بیاموزیم و امید باعث می شود که در هر جایی هستیم منشا اثر و پیشرفت باشیم. کشور یک شبه و صرفا از بالا ساخته نمی شود. سعی کنیم خانه، مدرسه، محله و اداره مان را حرفه ای تر مدیریت کنیم. کشور پیشرفته، نیازمند خانواده های منسجم تر، مدارس شاداب تر، شهرهای تمیزتر و ادارات روزآمدتر است.

شاملو، شاعر نام آشنا سروده است، چراغی در دستم چراغی برابرم. من به جنگ سیاهی می روم. شاید آن دو چراغی که وی گفته باشد همین کتاب و امید باشد. این دو چراغ را نباید هیچگاه، هیچگاه زمین گذاشت حتی اگر دستان ما خسته و چشم های ما اشک آلوده باشد.

مجتبی #لشکربلوکی
t.me/bestdiplomacy




#شادی مردم ایران نسبت به رفع فیلتر #تلگرام بعنوان فراگیرترین رسانه تاریخ در ایران از نظر #سرعت نشر مطلب و تعداد #مخاطب بار دیگر نشان داد که
چقدر #آزادیهای_اجتماعی
میتواند در تحولات اقتصادی و سیاسی آینده مهم و اثرگذار باشد و #امید_جمعی را ارتقا بخشد.... #اکبر_مختاری
t.me/bestdiplomacy


جناب آقاي صديقي
امام جمعه محترم موقت تهران

دکتر علیرضا رحیمی بروجردی:

به عنوان استاد دانشگاه تهران که نزدیک سه دهه فرزندان این مرز و بوم را تعلیم داده ام و همیشه و در همه حال، حامی انقلاب و ملت بزرگ ایران بوده ام، خواستم به شما بگویم که:

1- لطفا مرا #آشغال خطاب نکنید!
آیا واقعاً شما از بکار بردن چنین واژه های موهوم و زشتی در حق ما خجالت نمی کشید؟
می دانید که من و بسیاری از همکارانم هم جزو معترضین هستیم؟
حیف است که شما قاطبة ملت ایران را که جزو معترضین به وضعیت موجود هستند با چنین کلمات توهین آمیزی خطاب کنید.
بیش از این جفا نکنید

2- شما در نماز جمعه باید مظهز عدالت و تقوی باشید.
آیا به کار بردن چنین واژه هایی توسط شما و همفکرانتان در تریبون های مختلف از جمله همین تریبون مقدس، شما را از عدالت و تقوی ساقط نمی کند؟
اگر شما نزد مردم عادل و با تقوی نباشید، مردم به کجا پناه ببرند؟
به خارج از این مرز و بوم؟ خدا آنروز را نیاورد!

3- مردم از دست انحصارطلبی و یکسویه نگری شما به عذاب آمده اند.
راستی، اگر ما امثال شما را نخواهیم باید به کدامین مرجع با تقوی و عادل مراجعه کنیم؟
آیا چنین مرجعی را در کشور می شناسید؟
باید به کجا شکایت ببریم؟
آیا جایی هست که به شکایت ما از امثال شما که ما را با کلمات توهین آمیز نوازش می دهید و دین و دنیای ما را به سخره گرفته اید، رسیدگی کند؟

4- امام جمعه محترم موقت تهران!
بگذارید تجربه سه دهه تدریس در دانشگاه های ایران را برایتان بازگو کنم:
به شما و همفکرانتان عرض کنم که رفتار و گفتار شما، نسل جوان امروز را فقط نسبت به سیاستمدارن بی اعتماد نکرده است، بلکه آنها را نسبت به اسلام و ارزش های دینی نیز بی تفاوت و بعضاً ناامید کرده است.
واقعاً اگر دلتان برای دین رسول الله می سوزد، دست از این رفتار و گفتار بردارید.

5- اگر هم دلتان برای دین خدا نمی سوزد و فکر می کنید که خدا بلد است دین فرستاده اش را حفظ کند، دلتان برای فرزندانتان و فرزندان فرزندانتان و بلکه فرزندان تمام ملت ایران بسوزد که آنها را از دین خدا بری کرده اید.
باور کنید که نتیجه عملکرد، حرف ها، رفتار و توهین های مکرر شما و همفکرانتان در حق ملت ایران، گسترش فساد و تباهی و عقب افتادگی است که می رود دامان فرزندان جامعه را آلوده کند و جامعه را از مسیر توسعه یافتگی باز دارد.

لطفا به ملت ایران بیش از این جفا نکنید.
ما ملت بزرگی هستیم. استحقاق این همه جفا را نداریم!

#دکتر_علیرضا_رحیمی_بروجردی


t.me/bestdiplomacy


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
#تلگرام آزاد شد!
#رفع_فیلتر
T.me/bestdiplomacy

Показано 20 последних публикаций.

4 265

подписчиков
Статистика канала