انرژی, کربن, آب و محیط زیست


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


✍️ علیرضا محسنی
کارشناس دپارتمان مهندسی پایدار | مرکز خدمات تخصصی نفت, گاز و پتروشیمی | جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران
@ali_reza_mohseni

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


⚠️ سهم میزان مرگ و میر ناشی از تولید #انرژی از منابع مختلف

🔺 این نمودار بر اساس تعداد تلفات جانی ناشی از آلودگی هوا و حوادث به ازای هر تراوات ساعت تولید انرژی از منابع مختلف است.

👈 پایین بودن تلفات ناشی از تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر (حتی انرژی هسته ای) نسبت به انرژی های فسیلی سیار جالب توجه است.

منبع: (لینک)

کانال انرژی، کربن، آب و محیط زیست 🔥🍀💧🌎
ID: @EnergyClean_ir


🛢 خبر منفی شدن قیمت نفت به چه معناست؟

🔺 یکی از مهمترین خبرهای روز گذشته در حوزه انرژی, افت شدید و بی سابقه قیمت نفت آمریکا و حتی منفی شدن آن بود!
اما معنی منفی شدن قیمت چیست؟

⬅️ در پاسخ به این سوال باید گفت خریداران نفت معمولا چند ماه قبل قرارداد خرید و فروش را منعقد میکنند و تا زمان تحویل میتوانند نفت خریداری شده را بفروشند.
روز گذشته که خبر منفی شدن قیمت نفت اعلام شد آخرین روز خرید و فروش های نفتی بود که قرار است در ماه می تحویل داده شود.
یعنی امروز برای خریداران به عنوان آخرین روزی بود که باید یا قرارداد خرید نفت را برای خود نگه داشته و آن را در ماه می تحویل بگیرند, و یا آن را بفروشند.

✅ از طرفی افت شدید تقاضای جهانی نفت و بالا رفتن هزینه های ذخیره و نگهداری آن باعث شده است بسیاری سهام های نفت خود را با قیمتی پایین تر از قیمت خریداری شده (تا حدود منفی 40 دلار در بعضی معاملات) بفروشند و به عبارتی بین ضرر کم و ضرر زیاد, ضرر کم را انتخاب کنند.

⚠️ بنابراین باید دقت شود هرچند قیمت و تقاضای نفت این روزها بسیار کاهش پیدا کرده است, اما این مقدار افت شدید صرفا برای نفت فروخته شده برای ماه می میباشد.


نویسنده: #علیرضا_محسنی, کارشناس انرژی و محیط زیست

کانال انرژی، کربن، آب و محیط زیست 🔥🍀💧🌎
ID: @EnergyClean_ir


🔷 نقشه توزیع انتشار کربن دی اکسید ناشی از احتراق سوخت در دنیا در سال 2017.

بیشترین سهم انتشار مربوط به کشورهای زیر است:

🔸 چین و هنگ کنگ (28%)
🔸 ایالات متحده (14%)
🔸 اتحادیه اروپا (10%)
🔸 هند (7%)
🔸 روسیه (5%)
🔸 ژاپن (3%)
🔸 کره جنوبی (2%)
🔸 کانادا (2%)
🔸 اندونزی (2%)
🔸 ایران (2%)

منبع: (لینک)

کانال انرژی، کربن، آب و محیط زیست 🔥🍀💧🌎
ID: @EnergyClean_ir


⚠️ 🌎 کاهش ضخامت لایه اوزون در قطب شمال, زنگ خطری دیگر برای آینده زمین.

🔺 محققان ناسا گزارش داده اند که سطح اوزون بالای قطب شمال در ماه مارس 2020 به کمترین میزان خود یعنی 205 دابسون (واحد غلظت اوزون در استراتوسفر) رسیده است.

اگرچه این سطح از اوزون در لایه استراتوسفر بی سابقه نیست اما کاهش آن تا این حد در قطب شمال موجب نگرانی میشود. خصوصا اینکه معمولا در ماه مارس و آوریل غلظت اوزون در این لایه بیشتر از سایر ایام سال است.

⁉️ اما شاید این سوال ایجاد شود که چرا برخلاف اینکه اکثر خشکی ها و صنایع در نوار مرکزی و نیمکره شمالی قرار دارند, غلطت لایه اوزون در بالای قطب ها کاهش پیدا کرده است؟

🔺 در پاسخ به این سوال باید گفت: به طور معمول یکسری امواج اتمسفری از بخش های میانی زمین به سمت قطب ها حرکت کرده و بعد از برهم زدن بادهای قطبی وارد هوای بالای قطب ها میشود. این امواج دو اثر مثبت دارد:

1⃣ با ورود امواج به لایه های جوی بالای قطب ها و عبور از مانعی به نام بادهای قطبی, اوزون بیشتر از مناطق میانی به قطب ها تزریق میشود.

2⃣ امواج وارد شده به قطب ها به طور کلی دمای بالاتری دارند و با گرمتر کردن دمای استراتوسفر بالای قطب ها شرایط آزاد شدن کلر (به عنوان مخرب اوزون) را سخت تر میکنند.

⬅️ اکنون با ضعیف شدن این امواج در ماه های دسامبر 2019 و ژانویه تا مارس 2020, هر دو عامل مثبت آن ها کاهش یافته و علاوه بر عدم توانایی در عبور از مانع بادهای قطبی, دمای پایین ایجاد شده سبب آزاد شدن بیشتر کلر و تخریب اوزون شده است.


نویسنده: #علیرضا_محسنی, کارشناس انرژی و محیط زیست
منبع: (لینک)

کانال انرژی، کربن، آب و محیط زیست 🔥🍀💧🌎
ID: @EnergyClean_ir


Climate Change and It's Impacts.pdf
9.1Мб
📕 معرفی کتاب

"تغییر آب و هوا و پیامدهای آن"

تألیف: دکتر منوچهر فرج‌زاده

تابستان ۱۳۹۸

کانال انرژی، کربن، آب و محیط زیست 🔥🍀💧🌎
ID: @EnergyClean_ir


🌍☀️ وقتی میگویند زمین در حال گرمتر شدن است, منظور چند درجه افزایش دماست؟

⚠️ محققان و دانشمندان مدام هشدار میدهند با افزایش گازهای گلخانه ای, دمای سطح زمین در حال افزایش است. اما شاید این سوال ایجاد شود چه مقدار افزایش دمای زمین میتواند نگران کننده باشد؟!

🔺 در نمودار پیوست انحراف دمای میانگین زمین از مقدار میانگین بین سالهای 1951 تا 1980 نشان داده شده است. یعنی اگر میانگین دمای زمین بین سالهای 1951 تا 1980 را برابر صفر بگیریم, این نموار مقدار انحراف از آن را در سالهای مختلف نشان میدهد. که در سال 2019 این انحراف به 0.98 درجه سانتی گراد رسید.

⬅️ لازم به ذکر است مقدار 0.98 درجه سانتی گراد شاید به ظاهر عدد کمی باشد اما منظور از این عدد, افزایش دمای میانگین سطح زمین است. و همین مقدار به ظاهر کوچک عامل بروز سیل ها و طوفان های پیش بینی نشده و ذوب شدن یخ های قطبی و دیگر پیامدهای تغییرات اقلیمی میشود.

🔺برای اینکه اثر افزایش و یا کاهش دمای میانگین بهتر درک شود, جالب است بدانیم در دوره های مختلف عصر یخبندان که اکثر سطح زمین با یخ پوشیده شده بود, دمای میانگین تنها حدود 8 درجه سانتی گراد کاهش پیدا کرده بود (مشاهده انحراف دمای میانگین در دوره های مختلف عصر یخبندان).


نویسنده: #علیرضا_محسنی, کارشناس انرژی و محیط زیست

کانال انرژی، کربن، آب و محیط زیست 🔥🍀💧🌎
ID: @EnergyClean_ir


⚛ یادداشتی درباره انرژی هسته ای

آدرس : (لینک)

✍ علیرضا محسنی, کارشناس انرژی و محیط زیست

کانال انرژی، کربن، آب و محیط زیست 🔥🍀💧🌎
ID: @EnergyClean_ir


🧬☘️ چرا موضوع حفظ تنوع زیستی اخیرا بسیار مورد توجه قرار میگیرد؟

🔺 احتمالا در توضیح پیامدهای تغییرات اقلیمی بسیار دیده و یا شنیده اید که موضوع از بین رفتن تنوع زیستی مطرح میشود. براستی تنوع زیستی چیست و از بین رفتن آن چه پیامدهایی دارد؟

⬅️ تنوع زیستی به معنی گوناگونی حیات در سطح زمین بوده و به طور کلی در چهار سطح ملکول, ژن, گونه و اکوسیستم مطرح میشود. اما مفهوم آن در سطح گونه کاربرد بیشتری دارد.

🔸 فارغ از تعاریف کلی, با ذکر یک مثال اهمیت تنوع زیستی در سطح گونه را یادآور میشویم:

⬅️ در سال 1846 آفت سیب زمینی ایرلندی موجب مرگ حدود 1 میلیون نفر و مهاجرت 1 میلیون نفر دیگر شد. این اتفاق به این دلیل رخ داد که در آن زمان تنها دو نوع سیب زمینی کشت میشد که هر دوی آنها حساس به آفت بودند. درصورتی که اگر تنوع زیستی (در سطح گونه) سیب زمینی در آن زمان بیشتر بود, شانس آسیب ندیدن برخی گونه ها افزایش پیدا میکرد.

✅ به عبارت بهتر میتوان گفت, تعداد زیاد و متنوع حیات یک گونه در گیاهان, حشرات, حیوانات و... به معنی تکامل چند میلیون ساله آن گونه بوده و حضور و بقای هیچ گونه ای بی دلیل و بدون اثر نیست.

⚠️ اما اکنون انسان بدون توجه به سایر موجودات و تنوع شگفت انگیز برخی از گونه ها, در حال از بین بردن و در خطر انقراض قرار دادن بسیاری از آنها میباشد.

🔻 پیش بینی میشود از بین رفتن تنوع زیستی میتواند خطرات و عواقب بسیاری برای انسان داشته باشد از جمله:
🔹 فرسایش خاک و تهدید کشاورزی
🔹 افزایش آفت ها و کاهش امنیت غذایی
🔹 تشدید بحران آلودگی آب و هوایی
🔹 کم تر شدن گرده افشانی
🔹 و...

✍️ علیرضا محسنی, کارشناس انرژی و محیط زیست

کانال انرژی، کربن، آب و محیط زیست 🔥🍀💧🌎
ID: @EnergyClean_ir


⚠️ نمودار میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در کشورهای هند, چین, ترکیه, ایران, آلمان, آمریکا و فرانسه در سال 2017

🔺 داده ها بر اساس میزان مرگ و میر در هر 100 هزار نفر بوده و برای یک رده سنی مشخص میباشند.

منبع: (لینک)

کانال انرژی, کربن, آب و محیط زیست 🔥🍀💧🌎
ID: @EnergyCleann


🔵 به بهانه روز ملی فناوری هسته ای

⚛ 20 فروردین به عنوان روز ملی فناوری هسته ای, به عنوان یادبود و نماد تلاش سالیان متوالی دانشمندان هسته ای کشور جهت دستیابی به این فناوری است.

🔺 اما اکنون بعد از گذشت 14 سال از دستیابی به این فناوری و پشت سر گذاشتن چالش ها و تحریم های فراوان به جهت دارا بودن این تکنولوژی در کشور, آیا میتوان گفت انرژی هسته ای جایی در سبد انرژی کشور در آینده خواهد داشت؟

🔸 در شکل1 پیش بینی منابع اولیه انرژی جهان تا سال 2050 و در شکل2 پیش بینی منابع تولید الکتریسیته جهان تا سال 2050 را مشاهده میکنیم.
همانطور که از هر دو شکل پیداست علاوه بر کم بودن سهم انرژی هسته ای بین منابع مختلف, پیش بینی میشود این مقدار تا سال 2050 ثابت مانده و یا کمتر شود.

🔸 بسیاری از کشورهای اروپایی نیز در برنامه های بلندمدت خود تصمیم به حذف نیروگاه های هسته ای دارند و در صدد استفاده هرچه بیشتر از سایر منابع تجدیدپذیر هستند.

⬅️ اما اگر به فرآیند چرخه سوخت اتمی و هزینه های مربوط به حفظ ایمنی نیروگاه و کاهش خطر زباله های آن نگاه کنیم. و خسارت هایی نظیر فجایع چرنوبیل (1986) یا فوکوشیما (2011) را مرور کنیم, شاید این پیش بینی و تصمیمات بیشتر عاقلانه بنظر برسد.

⬅️ اکنون ما در نقط ای از تاریخ ایستاده ایم که باید برای آینده تصمیم بگیریم. آینده ای که سهم منابع تجدید ناپذیر در آن کمتر و کمتر خواهد شد و منبعی همچون انرژی هسته چندان هم بی دردسر و در دسترس نیست.

✍ علیرضا محسنی, کارشناس انرژی و محیط زیست

منبع: (لینک)

کانال انرژی, کربن, آب و محیط زیست 🔥🍀💧🌎
ID: @Energy_Carbon_Water


🧂 مطالعات ناسا, نمکِ مدل ال نینو (El Nino) را بیشتر کرد !!

🔶 پدیده های El Nino و La Nina دو مورد از چرخه های مشهور آب و هوایی جهان بوده که دقیقا برعکس هم میباشند و هر 2 تا 7 سال یکبار باعث ایجاد ناهنجاری های بزرگی در آب و هوای سراسر زمین میشوند.

🔺 اکنون مطالعات جدید در ناسا با اضافه کردن داده های مربوط به شوری سطح دریا (Sea surface Salinity), دقت مدلهای پیش بینی جریانات جوی را بهبود بخشیده است.

🔺 چرخه های اقیانوسی تاثیر بسیاری بر اکوسیستم, سلامت انسان, آتش سوزی ها و اقتصاد دارد. بنابراین پیش بینی چرخه های El Nino و La Nina در پیشگیری از خسارات اقتصادی و محیط زیستی بسیار موثر است.

✅ به عنوان مثال پیش بینی El Nino بزرگ سال 1997 که منجر به خشکسالی شمال شرق برزیل شد, به دولت این کشور فرصت داد تا در بخش کشاورزی محصولات مقاوم تری را کشت کند.

⬅️ در تصویر متحرک زیر تولد و مرگ یک ال نینو را مشاهده میکنیم

✍ علیرضا محسنی, کارشناس انرژی و محیط زیست

منبع: (لینک)

کانال انرژی, کربن, آب و محیط زیست 🔥🍀💧🌎
ID: @Energy_Carbon_Water


🦠چرا کرونا مهم است ولی تغییر اقلیم نه؟

در مدیریت بحران دو نوع فاجعه وجود دارد:
1️⃣فجایع سریع (Fast Disaster):
به سرعت باعث ایجاد تخریب می‌شود و ما می‌توانیم میزان تخریب آنی آنها را در همان لحظه و یا ساعاتی بعد مشاهده کنیم. مانند ویروس کرونا و یا سیل. ماهیت این نوع فجایع به طبیعت و دستکاری در آن بر می‌گردد.

2️⃣فجایع آرام (Slow Disaster):
به‌مرور زمان دیده می‌شود و ما در آینده و یا به‌مرور زمان میزان آثار تخریب آنها را می‌توانیم مشاهده کنیم. مانند تغییر اقلیم. ماهیت این نوع فجایع به تصمیمات سیاسی برمی‌گردد که سالیان بعد خودشان را نشان می‌دهد. اصطلاحا گفته می‌شود که:
back in time and forward across generations to indeterminate points

⬅️تحقیقات نشان داده‌است که پیامدها و خسارات فجایع آرام می‌تواند بسیار بسیار بیشتر از فجایع سریع باشد.

منبع:
jhu.edu

➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅✅دوستان عزیز:
پیامدهای ویروس کرونا، به‌عنوان یک فاجعه سریع، بر مردم و اقتصاد جهان در همان لحظه‌های ابتدایی مشخص شد که این موضوع موجب شد که تمام دولت‌ها مجبور به واکنش شوند و پاسخی فوری به این فاجعه نشان دهند.

اما از آنجایی‌که پیامد‌های تغییر اقلیم (که خود دولت‌ها مسبب آن هستند)، به‌عنوان یک فاجعه آرام، در آینده مشخص می‌شود موجب شده‌است که:
1️⃣یا انکار شود چون هنوز اثرات اصلی آن دیده نشده‌است پس قابل درک برای برخی از سیاست‌مداران، حکمران‌ها، و‌ افراد جامعه نیست.

2️⃣یا به‌علت منافع کوتاه‌مدت و یا بلندمدت (ولی ناپایدار) سیاسی کشورها و حتی احزاب داخلی در کشورها و نوع حکمرانی آنها، تصمیم‌گیری در مورد تغییر اقلیم (چون عواقب آن در آینده مشخص می‌شود) یا جدی گرفته نمی‌شود و یا به تاخیر می‌افتد.

فرض کنید که هم‌اکنون بخش‌هایی از بنادر نیویورک، سانفرانسیسکو، سیاتل، شانگهای چین، هامبورگ آلمان، لندن و لیورپول انگلیس، آمستردام هلند، دبی در امارات، و ... بر اثر بالا‌آمدن سطح دریاها ناشی از تغییر اقلیم به‌زیر رفته باشد، آیا باز تغییر اقلیم نادیده گرفته می‌شد و اقدام فوری برای آن انجام نمی‌شد؟

سیاست‌مداران جهان درنهایت مجبور به یک واکنش در مورد پیامدهای تغییر اقلیم خواهند شد، فقط امیدوار هستیم که دیگر دیر نشده باشد.

به‌خاطر داشته باشیم که پیامدها و خسارات ناشی از فجایع آرام (تغییر اقلیم) بسیار بسیار سنگین‌تر از فجایع سریع (ویروس کرونا) خواهد بود.

منبع: @CC_AP / محمودرضا مومنی

کانال انرژی, کربن, آب و محیط زیست 🔥🍀💧🌎
ID: @Energy_Carbon_Water


#پلاستیک_های_زباله_خوار

🔴 بطری های پلاستیکی از جنس پلی اتیلن ترفتالات(PET) پلیمرهای پیچیده، بلند زنجیر و نا محلول در آب هستند که پس از رها شدن در طبیعت میتوانند صدها سال بدون تغییر باقی بمانند و این مشکل یکی از دلایل اصلی برای رفع مشکل آلودگی کوه هایی از پلاستیک است که اثر مرگباری بر زندگی موجودات دریایی دارد.

🔸 امروزه دانشمندان نوعی از باکتری را کشف کرده اند که از بطری های پلاستیکی تغذیه میکنند و در حال حاضر درحال بهبود و تسریع عملکرد این باکتری ها هستند.

🔸این باکتری ها به طور کامل آلودگی ناشی از پلاستیک هارا از بین نمیبرند بلکه به بازیافت بهتر آن ها در محیط زیست کمک میکنند.

🔺 درسال ۲۰۱۶ دانشمندان ژاپنی باکتری های بسیاری را برای تجزیه PET تست کردند و در نهایت
#Ideonelle_sakaiensis_201_F6
را کشف کردند. این نوع باکتری به وسیله ترشح آنزیم میتواند PET را تجزیه کند و آنرا به مولکول های کوچکتری که باکتری قادر به جذب آن باشد تبدیل میکند و از کربن موجود در آن به عنوان منبع تغذیه استفاده میکند.

🔺تا قبل از این نیز آنزیم های باکتریایی دیگری شناخته شده بودند که PET را به آرامی تجزیه میکردند ولی ظاهرا آنزیم جدید به طور خاص برای این کار تکامل یافته است و پتانسیل استفاده در بازیافت زیستی را دارد.

🔺 گروه های تحقیقاتی از کره،چین، آمریکا، انگلیس و برزیل بر روی این نوع باکتری کار کرده اند، ساختار آنزیم به وضوح در تصویر نشان داده شده است.

✍ مهسا عسگری

منبع: (لینک)

کانال انرژی، کربن، آب و محیط زیست🔥☘💧🌍
ID:@Energy_Carbon_Water


#انرژی #کرونا

⁉️ آیا ویروس کرونا باعث نابودی صنعت نفت شده و به حفظ محیط زیست کمک میکند؟

🔺 کاهش شدید تقاضای نفت ناشی از همه گیری جهانی ویروس کرونا در کنار جنگ بر سر قیمت نفت, باعث شکسته شدن صنعت سوخت های فسیلی شده است. به طوری که گفته میشود این اتفاق بزرگترین چالش 100 سال اخیر بوده و میتواند تغییرات دائمی در این صنعت ایجاد کند.

🔺 به نظر بسیاری از تحلیلگران دوره گذار از نفت شکل گرفته و در بخش انرژی شاهد کاهش سهم نفت به صورت تدریجی خواهیم بود.

🔶از عمده دلایل این امر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

🔸قوانین زیست محیطی مربوط به کاهش تغییرات اقلیمی

🔸پایین بودن نسبت ذخایر نفتی به تولید سالیانه آن (طول عمر ذخایر) به طوری که دنیا دیگر روی نفت به عنوان یک حامل انرژی حسابی باز نخواهد کرد

🔸استفاده بسیاری از کشورها از ذخایر نفتی خود در پی شیوع ویروس کرونا و افت شدید تقاضای نفت در دو ماه گذشته

⬅️ حال سوال اساسی این است که آیا این امر مسیر بحران آب و هوایی را نیز تغییر میدهد؟

✍ علیرضا محسنی
@Ali_reza_mohseni
منابع:
TheGuardian
SNN

کانال انرژی, کربن, آب و محیط زیست 🔥🍀💧🌎
ID: @Energy_Carbon_Water


🔻 کربن دی اکسید و جهنم ونوس

🔷 سیاره ونوس (زهره یا ناهید) شبیه ترین سیاره در منظومه شمسی به زمین ماست و از بسیاری جهات از جمله اندازه، گرانش، جرم و ترکیبات ساختاری شبیه زمین بوده و به همین دلیل "خواهر زمین" نیز خوانده میشود.

🔸 اما علی رغم این شباهت های فیزیکی و ظاهری، سطح ونوس برخلاف زمین به قدری داغ است (حدود 480 درجه سانتی گراد) که در سال 1975 فضاپیمای Venera-9 بعد از فرود به سطح آن تنها توانست به مدت 2 ساعت به کار خود ادامه دهد و در نهایت به دلیل دمای بسیار بالا قطعات الکترونیکی آن از کار افتاد.

❓علت این دمای بسیار بالا چیست؟
🔹در نگاه اول شاید تصور شود نزدیک بودن مدار ونوس به خورشید عامل دمای زیاد سطح ونوس است. اما جالب است بدانید سطح ونوس حتی از نزدیک ترین سیاره به خورشید، یعنی عطارد نیز داغ تر است.
راز اصلی این دمای بالا حضور بسیار زیاد #کربن_دی_اکسید در اتمسفر آن است. هرچند اتمسفر بالایی ونوس از ابرهای ضخیم اسید سولفوریک تشکیل شده است و مقدار پرتوهای خورشید عبور کرده از این ابرها بسیار کم میباشد اما به دلیل غلظت زیاد #کربن_دی_اکسید در لایه های پایین تر و اثر گلخانه ای آن، دما تا این اندازه بالا رفته است.

⁉️ حال سوال بعدی این است که منشأ این مقدار کربن دی اکسید متفاوت با زمین چیست؟
🔹در ونوس نیز مانند زمین، فوران آتشفان ها عامل اصلی ورود گاز #کربن_دی_اکسید به جو است. اما وجود اقیانوس ها در زمین سبب جذب #کربن_دی_اکسید و تبدیل آن به هیدروکربن توسط جانداران دارای کلروفیل میشود به طوری که این گاز گلخانه ای در جو زمین حدود 0.03% است.

🌍 اکنون به روشنی علت تفاوت دمای زمین و ونوس و شگفتی تاثیر چرخه کربن از آتشفشان تا اقیانوس در زمین مشخص است و شاید بتوان با نگاه به ونوس به عنوان یک حالت حدی از اثر #گازهای_گلخانه_ای، خطر افزایش آن در زمین را احساس کرد.

✍️ علیرضا محسنی
@ali_reza_mohseni

کانال انرژی, کربن, آب و محیط زیست 🔥🍀💧🌎
ID: @Energy_Carbon_Water


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🦆تغییر اقلیم و مهاجرت پرندگان

یک تصویر متحرک جالب که نشان می‌دهد چطور پرندگان با تغییر دما مهاجرت می‌کنند. این تصویر متحرک ۱۱۸ گونه پرنده را نشان می‌دهد که با تغییرات دما در نیم‌کره غربی مهاجرت می‌کنند.

هر نقطه موقعیت تخمینی مرکز جمعیت هر گونه پرنده را برای هر روز از سال نشان می‌دهد. رنگ‌های موجود در تصویر (قرمز: گرما، آبی: سرما)، نمایانگر میانگین دمای روزانه هوا در سطح زمین است که مربوط به مشاهدات سالهای ۱۹۸۱-۲۰۱۰ می‌شود.

در این تصویر الگوهای مهاجرت فصلی، که معمولاً مهاجرت در پاییز و بازگشت در بهار است، به‌صورت متمایز قابل مشاهده است.

⬅️نکته مهم این است تغییر اقلیم بر مهاجرت پرندگان به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم موثر است.

❓چگونه؟؟
🔸مهاجرت پرندگان بسته به دمای زمستان و تابستان دارد و گرمایش جهانی می‌تواند مستقیما پرندگان را وادار به استفاده بیشتر انرژی برای تنظیم دمای بدنشان کند.

🔸تغییر اقلیم می‌تواند متابولیسم بدن پرندگان، تولید مثل، زمان‌بندی تخم‌گذاری و مهاجرت آنها را مختل کند و مدت زمان بقا و یا تناسب اندام آنها را کاهش دهد.

منابع: NASA USDA @CC_AP


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔴 تصویر متحرک از توزیع غلظت کلروفیل در آب های زمین

🔹 فیتوپلانکتون ها همچون گیاهان روی زمین از کلروفیل برای عمل فتوسنتز استفاده میکنند.

🔹 کلروفیل موجود در آب نحوه بازتاب و جذب نور را تغییر میدهد و به داشمندان امکان شناسایی محل وجود فیتوپلانکتون ها را میدهد. اندازه گیری های موجود، اطلاعات ارزشمندی را در خصوص سلامت اقیانوس ها به دانشمندان میدهد.

🔻 بالاترین سطح غلظت کروفیل در آب های سرد قطبی و یا مکان هایی است ک جریان اقیانوس آب سرد را به سطح میکشاند مانند اطراف استوا و سواحل قاره ها که به رنگ سبز تیره در نقشه مشخص است.

🔺دلیل تحریک فیتوپلانکتون ها آب سرد نیست بلکه دمای پایین آن نشان دهنده سرچشمه گرفتن آب از اعماق اقیانوس است که مواد مغذی بسیاری که از گذشته ساخته شده را حمل میکند.

منبع:
http://earthobservatory.nasa.gov/global-maps/MY1DMM_CHLORA

کانال انرژی، کربن، آب و محیط زیست🔥🍀💧🌍
ID: @Energy_Carbon_Water


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
💡🔌 میزان تولید برق در بریتانیا طی صد سال گذشته (1920 تا 2019) و به تفکیک منابع مختلف

کانال انرژی, کربن, آب و محیط زیست 🔥🍀💧🌎
ID: @Energy_Carbon_Water


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔴 سالهای سال است انسان با رفتاد خودخواهانه خود زمین و منابع آن را دستخوش تغییرات نامطلوب کرده است.

🌍⏱همه با هم در روز #ساعت_زمین ۹ فروردین ماه همزمان با سراسر دنیا، رأس ساعت ۲۰:۳۰ الی۲۱:۳۰ روشنایی اضافی منازل را به نشانه صرفه‌جویی در مصرف انرژی خاموش کنیم.

❗️ و یادمان باشد... این یک ساعت صرفا یادآوری و نمادی است برای اصلاح الگوی مصرف انرژی در تمام سال

کانال انرژی, کربن, آب و محیط زیست 🔥🍀💧🌎
ID: @Energy_Carbon_Water


🔶 تصویر سه بعدی جدید ناسا از غلظت گاز متان در جو, به عنوان دومین گاز گلخانه ای موثر در گرمایش زمین.

🔺 ترکیب داده های مختلف برای شناخت منابع انتشار گازهای گلخانه ای از جمله متان, به عنوان ابزاری مفید در درک این گاز پیچیده و نقش آن در چرخه کربن زمین میباشد.

https://climate.nasa.gov/news/2961/new-3d-view-of-methane-tracks-sources-and-movement-around-the-globe/


کانال انرژی, کربن, آب و محیط زیست 🔥🍀💧🌎
ID: @Energy_Carbon_Water

Показано 20 последних публикаций.

197

подписчиков
Статистика канала