🦠چرا کرونا مهم است ولی تغییر اقلیم نه؟
در مدیریت بحران دو نوع فاجعه وجود دارد:
1️⃣فجایع سریع (Fast Disaster):
به سرعت باعث ایجاد تخریب میشود و ما میتوانیم میزان تخریب آنی آنها را در همان لحظه و یا ساعاتی بعد مشاهده کنیم. مانند ویروس کرونا و یا سیل. ماهیت این نوع فجایع به طبیعت و دستکاری در آن بر میگردد.
2️⃣فجایع آرام (Slow Disaster):
بهمرور زمان دیده میشود و ما در آینده و یا بهمرور زمان میزان آثار تخریب آنها را میتوانیم مشاهده کنیم. مانند تغییر اقلیم. ماهیت این نوع فجایع به تصمیمات سیاسی برمیگردد که سالیان بعد خودشان را نشان میدهد. اصطلاحا گفته میشود که:
back in time and forward across generations to indeterminate points
⬅️تحقیقات نشان دادهاست که پیامدها و خسارات فجایع آرام میتواند بسیار بسیار بیشتر از فجایع سریع باشد.
منبع:
jhu.edu
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅✅دوستان عزیز:
پیامدهای ویروس کرونا، بهعنوان یک فاجعه سریع، بر مردم و اقتصاد جهان در همان لحظههای ابتدایی مشخص شد که این موضوع موجب شد که تمام دولتها مجبور به واکنش شوند و پاسخی فوری به این فاجعه نشان دهند.
اما از آنجاییکه پیامدهای تغییر اقلیم (که خود دولتها مسبب آن هستند)، بهعنوان یک فاجعه آرام، در آینده مشخص میشود موجب شدهاست که:
1️⃣یا انکار شود چون هنوز اثرات اصلی آن دیده نشدهاست پس قابل درک برای برخی از سیاستمداران، حکمرانها، و افراد جامعه نیست.
2️⃣یا بهعلت منافع کوتاهمدت و یا بلندمدت (ولی ناپایدار) سیاسی کشورها و حتی احزاب داخلی در کشورها و نوع حکمرانی آنها، تصمیمگیری در مورد تغییر اقلیم (چون عواقب آن در آینده مشخص میشود) یا جدی گرفته نمیشود و یا به تاخیر میافتد.
فرض کنید که هماکنون بخشهایی از بنادر نیویورک، سانفرانسیسکو، سیاتل، شانگهای چین، هامبورگ آلمان، لندن و لیورپول انگلیس، آمستردام هلند، دبی در امارات، و ... بر اثر بالاآمدن سطح دریاها ناشی از تغییر اقلیم بهزیر رفته باشد، آیا باز تغییر اقلیم نادیده گرفته میشد و اقدام فوری برای آن انجام نمیشد؟
سیاستمداران جهان درنهایت مجبور به یک واکنش در مورد پیامدهای تغییر اقلیم خواهند شد، فقط امیدوار هستیم که دیگر دیر نشده باشد.
بهخاطر داشته باشیم که پیامدها و خسارات ناشی از فجایع آرام (تغییر اقلیم) بسیار بسیار سنگینتر از فجایع سریع (ویروس کرونا) خواهد بود.
منبع:
@CC_AP / محمودرضا مومنی
کانال انرژی, کربن, آب و محیط زیست 🔥🍀💧🌎
ID:
@Energy_Carbon_Water