#پرسش_پاسخ_سوالات_فقه
✍آیا می توان برای شستشوی معده یا درد سنگ کلییه ای از الکل استفاده کرد؟
🔻من معده ام التهابی است که ازین ناحیه دچار مشکل هستم و خیلی هم ادویه های انتی بیوتیک استفاده کردم فایده نکرده میشود یک یا دوبار الکل جهت میکروب زدائی معده ام استفاده کنم در صورتیکه کفاره اش را هم بدهم ؟
#پاسخ
الحمدلله والصلاه والسلام علی رسول الله
✍مداوا کردن بیماری از جمله امورات مشروع است، که باید بوسیله آن چیزی باشد که الله متعال تشریع کرده، و شفاء در چیزی است که مشروعیت دارد نه در آنچه کتاب و سنت تحریم کرده است، و از جمله دلایل تحریم مداوا بوسیله ادویه و داروی حرام است، حدیثی است که ام سلمه از پیامبر صلی الله علیه وسلم روایت کرده :«إن الله لم یجعلْ شفاءَکُمْ فیما حرَّم علیکم».
یعنی: «خداوند شفای(بیماریهای) شما را در چیزهای که بر شما حرام گردانیده؛ قرار نداده است».
📒بیهقی روایت کرده است وابن حبان صحیح دانسته است.
◀و ابوداود در سنن خود از ابودرداء رضی الله عنه از پیامبر صلی الله علیه وسلم روایت کرده که فرمودند : « إِنَّ اللَّهَ أَنْزَلَ الدَّاءَ وَالدَّوَاءَ، وَجَعَلَ لِکُلِّ دَاءٍ دَوَاءً، فَتَدَاوَوْا، وَلا تَدَاوَوْا بِحَرَامٍ».
یعنی: «همانا الله متعال هم درد را نازل کرده و درمان، و برای هر دردی درمانی قرار داده، پس بیماریهای خود را مداوا کنید، ولی با اشیاء حرام مداوا نکنید».
و مادامیکه الکل مست آور باشد، خوردن کم و یا زیاد آن حرام است.
و پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمودند : « کلٌّ مسکر خمرٌ وکل مسکرِ حرامٌ »
📘روایت مسلم
یعنی: هر چیز مستیآوری خمر است وهر مستیآوری حرام است.
◀و در صحیح مسلم از وائل حضرمی روایت است که طارق بن سوید از پیامبر صلی الله علیه وآله و سلم درباره حکم شرابی که برای درمان (بیماری) درست می کند، سؤال کرد، پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمود:
« إنها لیست بدواءٍ ولکنها داءٌ ». أَخرجهُ مسلمٌ وأَبو داودَ وغیرُهما.
یعنی: « شراب درمان (و دارو) نیسست؛ بلکه بیماری است».
✅👌نکته ای که قابل ذکر است؛ باید بدانیم که هرگاه الله متعال به چیزی امر می کند؛ یا برای مصلحت محض است و یا مصلحت آن بر مفسده ای که دارد ترجیح داده شده است، و هرگاه از چیزی نهی می کند یا به دلیل وجود مفسده ای محض در آنست و یا مفسده آن بیشتر از مصالحش است،وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لَا تَعْلَمُون
[سورة البقرة216]
و خدا (به رموز کارها آشنا است و از جمله مصلحت شما را) میداند و شما (از اسرار امور بیخبرید و مصلحت خود را چنان که شاید و باید) نمیدانید.
الله متعال حکیم و علیم است.
و اینکه انسان مریض تصور می کند که مرضش جز با نوشیدن خمر شفا نمی یابد، امری موهوم است، باید بداند که حتی دواء به خودی خود شفاء نمی دهد، بلکه شفاء در دست الله متعال است، و تا اراده نکند هیچ دوایی شفاء پذیر نخواهد شد، و انسان نباید زیاد به دواء اعتماد کند، بلکه از الله متعال بخواهد آن دواء را وسیله و سبب شفایش بگرداند.
*وَإِذَا مَرِضْتُ فَهُوَ يَشْفِينِ*
«و چون بيمار شوم او(اللَّــــــہ) مرا درمان مى بخشدو مرا شفا می دهد».
[#سوره_شعراء]
🌹والله اعلم
🍃وصلی الله علی نبینا محمد وعلی اله وصحبه وسلم
#کانــــــــــــــــال
⚔شمشیـــــــر بُــــــرّان بر شـــــــرک و بدعــــــات🔥❌
🔴
@BeSoyyallah