داریوش خسرویار


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


‏فرزند خراسان شمالی گنجینه فرهنگها و رنگین کمان اقوام
ارتباط با نویسنده
@khosroyar

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🔹اگر ده تا کیروش داشتیم ...

🔻 ‏داستان ‎#تیم‌ملی به آخرش رسید، ما ماندیم و حسرت‌هایش که می‌شد عروسی سراغ کوچه‌ی ما را هم بگیرد و نشد اما تمام داستان #جام‌جهانی در حسرت‌هایش نیست، شاید که در درس‌هایش باشد.

🔻 هفت سال پیش فوتبال ایران یک ورشکسته‌ی کامل بود؛ به جام‌جهانی ۲۰۱۰ نرسید، مثل همیشه با ستارگانش به جوانان کره در ۱/۴م جام ملت‌های آسیا باخت، نسل طلایی آغاز دهه‌ی اول قرن بیست‌یکم هم به بازنشستگی نزدیک می‌شد و در برهوت لیگش حتا یک پدیده نمی‌رویید، لیگ راکدی که ستاره‌هایش هنوز فرهاد مجیدی و علی کریمی بودند با ۳۰ و چند سال سن!

🔻 یک قدرت با ارفاق درجه ۲ آسیا بودیم که رو به زوال می‌رفتیم. از کجا دست خدا به دادمان رسید که یکی مثل کارلوس کیروش پیدا شد را نمی‌دانیم، او بهمن ۸۹ به ایران آمد، توافق کرد و رفت تا بار سفری دورودراز را ببندد اما روی‌دادهای ۲۵ بهمن تهران و جان باختن چند تن در اعتراض‌ها، نظرش را تغییر داد.
قرار نبود که این آخرش باشد، قرار بود او تاریخی از نو بسازد پس در بهار ۹۰ به تهران بازگشت.

🔻 کیروش همه چیز را از نو ساخت! خیلی زود دریافت به معدنی از استعداد رسیده که دارد زیر آوار بی‌برنامه‌گی و کهولت مدیریتی و نابه‌سامانی عمومی‌ نابود می‌شود‌، دانست که این سرمایه ارزش جنگیدن را دارد، به مرور و واکاوی جز به جز ما پرداخت، هیچ کدام از جزییات را بی‌اهمیت نگرفت و پس از نزدیک به یک سال مطالعه، نقشه‌ی راه نجاتش را پی ریخت.

🔻 برای ویرانه‌ای که در دست داشت، امداد فوری اما حرفه‌ای از هر چیز مهم‌تر بود پس در پی جستن سرمایه‌ی خارجی(لژیونرهای دورگه) همه جای جهان را گشت و گشت تا بتواند با یک شوک بزرگ به بیمارش جان دوباره دهد و آن شوک رسیدن به جام‌جهانی ۲۰۱۴ بود! رسیدن تنها هدفش نبود، ماموریت بعدی برای درخشیدن آغاز شد و آن‌جا، برابر مسی و یارانش که تا فینال جام هم پیش رفتند، تازه فهمیدیم پس موفقیت شانسی نیست! مدیری می‌خواهد مثل کیروش که بتواند غول‌ها را با ذهن و برنامه‌اش مهار‌ کند!
جام ملت‌ها و آن تیم جنگجو و از نفس نیفتاده و حذف‌شده به ظلم، جام‌جهانی بعدی و آسان‌ترین رسیدن تاریخ‌مان و سپس حالا؛ "شگفت‌انگیز" جام‌جهانی که ما بودیم.

🔻در همه‌ی این ۷ سال، ما از حضیض ذلت به اوج رسیدیم، پله پله بزرگ شدیم و جهش خیره‌کننده‌ای یافتیم، روز اول واردات لژیونر داشتیم و امروز یک تیم صادرات بازیکن داریم، لیگ فرتوتی داشتیم و امروز معدنی چابک و بالنده از فوتبال داریم، یک تیم ملی داشتیم که ۱۱ بازیکن در حد آسیا هم نداشت و حالا سه تیم ملی بالاتر از آسیا داریم و بالاتر از همه این‌که فوتبال ایران به سطحی دست یافته که هرگز، هرگز، هرگز پیش‌تر به اتفاق یا به شانس حتا به نزدیک آن هم‌ نرسیده بود و تمام این‌ها را بیش از هر چیزی مدیون این "مستشار خارجی" حرفه‌ای و نامبروان و  کارکشته هستیم.

🔻 کیروش مهم‌ترین اثبات این حقیقت است که هر کجا به یک خارجی کاربلد کار را سپردیم، ما را به مدد استعداد نهفته‌مان از خاک بلند کرد و دوباره ساخت! او نشان‌مان داد که چرا به مغز، مهارت و تکنولوژی خارجی نیازمندیم و اگر همه‌ی این‌ها را به استخدام خود درآوریم تا کجاها که نمی‌توانیم برویم؟

🔻 ساختار کلان ما فرسوده و فاسد، سازمان مدیریتی ما پیر و کاهل و ناکارآمد و انبان‌مان تهی از هر برنامه‌ای‌ست که به ما شانس موفقیت دهد. حقیقت جز این نیست که ما از دنیا عقب افتاده‌ایم و بد هم عقب افتاده‌ایم و تنها سرمایه و تکنولوژی خارجی‌ست که می‌تواند این فاصله‌ی نوری را کم کند!

🔻 حال و روز اقتصاد و سیاست ایران، امروز بیش از هر زمان دیگری شبیه فوتبال نزار ۷ سال پیش ماست. کاش دست‌خدایی که کیروش رو برای‌مان فرستاد، ده‌ها ‎#کیروش دیگر هم‌ نازل کند بر این سرزمین، برای اقتصادش، توسعه‌اش، دزدهای جامعه‌اش و تمام فرآیندهایی که برنامه می‌خواهد.

🔻 ما می‌توانیم اگر خساست و حسادت و ادیپ خارجی‌هراسی بگذارد و این درس بزرگی‌ست که ما هرگز از فوتبال و جام‌جهانی "نخواهیم" گرفت!
ساسان آقایی @SasanAghaei
@dkhosroyar


صابر محقق دبیر گروه اجتماعی روزنامه شرق:
‏از آقای دادپی به عنوان یک اقتصاددان و مدرس دانشگاه ایالتی کلایتون در جرجیای آمریکا پرسیدم:
ولو به شکلی کلی توضیح یا تحلیلی ارئه می‌کنید که چه اتفاقی در حال رخ دادن است و یا به زبانی دیگر چه چیزی در انتظار وضعیت اقتصادی کشور است؟
‏ 🔹پاسخ دکتر علی دادپی به پرسش :
بازار #ارز درحال واقعی کردن انتظارات و هزینه های مبادلات اقتصادی در ایران است. هزینه هایی که حالا شامل هزینه رانت خواری و اختلال بازار ناشی از دخالت دولت هم هست. تثبیت نرخ دلار در ۴۲۰۰ تومان اشتباه بود و رویدادهای این روزها هم نشان داد.
‏این نرخ تنها برای رانت خواری خوب بود و به فساد اداری و فعالیتهای ‎#رانت خوارانه دامن زد. عجیب است که بجای تمرکز بر افزایش منابع ارزی از طریق گسترش صادرات و تشویق ‎#گردشگری ( ‎#توریسم ) دولت به سیاستی روی آورد که حجم فعالیتهای اقتصادی را شدیدا کاهش داد.
‏این روزها شاید فکر کنی که مشکل اصلی در بازار ارز است ولی مشکل اصلی فضای کسب و کار است. اگر دولت و قوه قضاییه بتوانند سلامت فضای کسب و کار را تضمین کنند نوسانات بازار ارز تنها باعث نوسانات قیمتی محدود می شود و فعالان اقتصادی می توانند از ریال ضعیف برای تقویت صادرات استفاده کنند.
‏در عوض دخالتهای دولت و انفعال قوه قضاییه دربرابر جرایم اقتصادی و کلاهبرداریها باعث شده است که فضای کسب و کار در کشور به شدت ناامن باشد و سرمایه گذاران احتمالی را فراری بدهد. بازار ارز جاییست که هزینه ناامنی فعالیت اقتصادی خودش را نشان داده است.
@dkhosroyar


بسیار پیش آمده است که یک مربی قوی نتوانسته است با حواشی و واقعیت های پیرامون یک تیم ارتباط برقرار کند و نتیجه مناسب را بگیرد و خودش استعفا داده و یا مسئولین تیم دست به تغییر زدهاند و یا همچون زیدان با وجود سه دوره قهرمانی به این نتیجه می رسد که دیگر نمی تواندآورده جدیدی به تیم اضافه کند و با تیم محبوب خوددراوج خداحافظی می کند.
در عالم سیاست هم گاهاً شاهد این رفتارها بوده ایم که شاخص ترین آنرا می توان خداحافظی و بازگشت ماهاتیر محمد بنیان گذار مالزی جدید عنوان نمود .
مدتی است که فضای استان خراسان شمالی تحت تاثیر رفتن و یا ماندن استاندار قرار گرفته است و گاهاً انتقاداتی را شاهد هستیم که از دایره اخلاق خارج می شود و بیشتر رنگ و بوی لجاجت و مشکل شخصی می گیرد بطوریکه برای این دوستان آنچه اهمیت دارد تنها رفتن ایشان از استان است و به تبعات بعدی آن و اینکه چه کسی خواهد آمد کاری ندارند و هیچ استراتژی برای جایگزینی ایشان ندارند بطوریکه یکی از نمایندگان مخالف ایشان گفته است صالحی نباشد هر که می خواهدباشد.
باید قبول کنیم که فضای کار در خراسان شمالی متفاوت با هر استان دیگر و کار کردن در آن بسیارسخت است و کسانیکه همچون پرویزی که انتقاد زیادی به عملکردش در زمان استانداری خراسان شمالی می شد و واژه شیرفراینی در آنزمان رواج پیدا کرد هنگامیکه به خراسان جنوبی منتقل شدند جزو استانداران محبوب آنجا گردیدند و یامعاون سیاسی ایشان نوروزیان که از سوی منتقدان به عدم همراهی با اصلاح طلبان محکوم می شد پس از رفتن از استان به یکی از محبوب ترین فرمانداران مشهد در نزد اصلاح طلبان مبدل گردید و پس از آن به مقام معاونت سیاسی و امنیتی استان خراسان رضوی ارتقا یافت.
امروز اگر شهریاری بعنوان یکی از موفق ترین استانداران کشور مطرح می باشد به نظر بنده اگر استاندار خراسان شمالی بود به این توفیق دست پیدا نمی کرد زیرا از فردای انتصابش همان دوستان نزدیک به ایشان که به خواستهای شخصی خود نمی رسیدند علم مخالفت و سنگ اندازی بر می داشتند و نمی گذاشتن که تمرکز لازم بر وظایفش داشته باشد.
این مثالها نشان از توان مدیریتی بالای فرزندان این استان دارد که بعلت جو مسموم در استان فرصت بروز و ظهور پیدانمی کنند و هر گاه فرصت در خارج از استان فراهم شده است جزو مدیران مطرح کشوری شده اند.
مشکل این استان آمدن و رفتن زید و عمر نیست بلکه عدم انسجام سیاسیون و اتحاد و همبستگی بین آنها وترجیح منافع شخصی بر منافع جمع است.
بارها شنیده ایم که هرگاه گزینه اصلاح طلبی برای یک پست مدیریتی مطرح شده است ، مخالفین سینه چاک آن نه از سوی اصولگرایان بلکه از جانب خود مدعیان اصلاح طلبی بوده و دست به تخریب و سوزاندن این مهرها زده اند.
بیش از پانزده حزب اصلاح طلب در استان فعال هستند و هر روز بر تعداد آنها اضافه می شود اما هم افزایی و اتحاد بین آنها وجود ندارد و گاهاً توفیقات اجباری همچون انتخابات مجلس نودوچهار و پیروزی لیست امید باعث شده که سرپوشی بر این معضل گذاشته شود .واقعاً آیا اگر لطف شورای نگهبان در بجنورد و رد صلاحیت تمامی گزینه های اصلاح طلب و ماندن دو گزینه مطرح نبود چنین اتفاقی می افتادکه اصلاح طلبان به اجبار به اجماع برسند؟
قطعا با چنین جوی هر استاندار دیگری نیز قادر نخواهد بود وضعیت رتبه توسعه ای استان را ارتقای چشمگیری دهد و با ادامه این روند همچنان در بر همین پاشنه خواهد چرخید.
بنابراین پیشنهاد می شود که فعالین سیاسی استان در فضای گفتمانی پیشنهادات و انتقادات خود را به مدیریت عالی استان منتقل کنند و با رصد فعالیت سایر مدیران استانی راهکارها و پیشنهاد های سازنده را بدهند و درصورت عدم اصلاح روند به نحو مطلوب و شایسته درصدد جایگزین شدن مدیران شوند نه آنکه همچون گذشته طوری با مدیران و نمایندگان برخورد شود و با تخریب آنها، بد بدرقه باشیم ورشته های دوستی و محبت آنان با استان را قطع کنیم بطوریکه نتوانیم از تجارب و ظرفیت های آنها در آینده برای توسعه استان بهرهمند شویم .
https://telegram.me/dkhosroyar


به بهانه درگذشت ناصر ملک مطیعی این روزها از تریبون های وابسته به اصولگرها بارها شنیده شده که این ممنوع تصویرشدن ها حاصل تصمیمات چپ های اول انقلاب و اصلاح طلبان فعلی از جمله خاتمی و مخملباف بوده است، گیریم که خشت اول را چپی های اول انقلاب بد گذاشتن درست آیا نباید از یه جایی به بعد این دیوار درست بشه ؟
نباید دیگه ممنوع الوطن، ممنوع بیان، ممنوع تصویر، ممنوع تحصیل و ممنوع قلم ، ممنوع کارو ممنوع... داشته باشیم؟
الان که قدرت واقعی در دستان نهادهای وابسته به اصولگراهاست بطوریکه یک بازپرس می تواند بالادست رئیس جمهور کشور و شورای عالی مجازی و .. حکم بده و تلگرام را فیلتر کنه حالا که فهمیدند که این کار ممنوعیت ها مربوط به اصلاح طلب های اول انقلاب بر میگرده و به آن ایراد می گیرند اینا پیش قدم بشن و از تمام این محدودیت ها رفع حصر کنند و اجازه داده شود برنامه های هنرمندانی همچون بهروز وثوقی ، شجریان، معین ، داریوش و .. در کشور اجراشود.
https://telegram.me/dkhosroyar


خبردرگذشت ناصر ملک مطیعی ناراحت کننده بود اما آنچه از شنیدن این خبر متاثر کننده تر بود، فرصت سوزی بود که صدا و سیما انجام داد و با تنگ نظری مانع پخش آخرین تصاویر تلویزیونی ایشان در برنامه دورهمی شد و با رفتن ایشان این بی مهری در تاریخ عملکرد غیر مردمی رسانه میلی ثبت و ضبط شد و روح ملک مطیعی رنجور از این نامهربانی ها ما را ترک کرد.
#ناصرملک_مطیعی
#دورهمی
#سیمای_میلی


مهارت های مورد نیاز تا سال 2020
@dkhosroyar


‏یادداشت سفیر کره جنوبی در ایران را حتما بخوانید:
"من به ظرفیت دیپلماسی ایرانی که سه سال پیش دنیا را متحیر کرد، ایمان دارم. ... @dkhosroyar


(ح)
گسل: اصلاحات صورت گرفته توسط بشار اسد، اگرچه محدود و غیرمؤثر، باعث شده است که تعداد زیادی از سوری‌های مقیم خارج به سوریه برگردند و سرمایه‌گذاری کنند. این بازگشت‌ها این تصور را ایجاد کرده‌اند که فضای جامعه سوریه در حال بازتر شدن می‌باشد.
اقدام پیشنهادی: برجسته کردن ناکامی‌های اصلاحات و عدم‌موفقیت‌ها. تحقیر اصلاحات صورت گرفته از طریق مقایسه کردن آن با وضعیت سایر کشورهای منطقه.
‏(ط)
گسل: مشکلات اقتصادی و اینکه بخش قابل توجهی از اقتصاد سوریه بر پایه‌ی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی استوار است.
اقدام پیشنهادی: تلاش برای قطع سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، مخصوصاً از طرف کشورهای حوزه خلیج (فارس)
‏(ی)
گسل: مساله کُردها
اقدام پیشنهادی: برجسته کردن شکایات و نارضایتی‌های کردها به نحوی که حمایت از کردها موجب دلخوری اپوزیسیون عرب نشود. تلاش برای تشکیل اپوزیسیون متحد علیه نظام.
(ک)
گسل: استفاده‌ی روزافزون گروه‌های افراطی از خاک سوریه [شامل حماس، جهاد اسلامی فلسطین] واینکه علیرغم تلاشهای حکومت سوریه برای مقابله با گروه‌های وابسته به القاعده و بمب‌گذاری و ترور در داخل سوریه هم افزایش یافته است.
اقدام پیشنهادی: اطلاع‌رسانی به عموم در خصوص حضور گروه‌های افراطی و ناکام جلوه‌دادن تلاش‌های رژیم برای مبارزه با آنان به نحوی که حس ناامنی بی‌ثباتی و ضعف حکومت را القاء کند.
نتیجه‌گیری: استفاده از گروه‌های اسلام‌گرای مخالف سوریه را از چارچوب این تحلیل خارج کرده‌ایم چرا که ابعاد تهدیدات این گرو‌ه‌ها مشخص نیست [پتانسیل این گروه‌ها برای بهره‌برداری قابل ارزیابی نیست]. حرف آخر اینکه بشار اسد سال جدید راقدرتمندتر از قبل شروع می‌کند ولی در بطن ثبات، شکاف‌ها و گسل‌هایی هم پنهان هستند. اگر آماده بهره‌برداری باشیم، این گسل‌ها فرصت‌هایی را مهیا می‌کنند تا در قدرت تصمیم‌گیری بشار اسد خدشه وارد کرده و او را از تعادل خارج کنیم، تا متعاقباً بهای اشتباهاتش را بپردازد.
@dkhosroyar


به نقل از تویتر سالار افشار(salarHA7@):
‏به گمانم یکی از مهمترین اسناد منتشر شده توسط ویکی‌لیکس در خصوص سوریه، ایمیلی است که کاردار وقت سفارت آمریکا در دمشق William Roebuck در سال ۲۰۰۶ تنظیم کرده و به اجزای مختلف دولت آمریکا ارسال نموده است. خواندن این نامه را به همه دوستان توصیه می‌کنم؛ چرا که از روش‌هاوترفندهای آمریکا برای براندازی پرده برمی‌دارد.خیلی ازبرنامه‌های مندرج دراین سند به وضوح در مورد ایران هم می‌تواند صادق باشد. محور این نامه متشکل است از ترسیم وضعیت کلی حاکمیت سوریه،استخراج نقاط ضعف و گسل‌های اجتماعی-سیاسی موجود و ارائه راهکار برای فعال کردن این گسل‌ها‏به قصد براندازی نظام سیاسی سوریه.
ترجمه‌ای اجمالی از محتوای سند :
‏(الف)، ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که اعتماد به‌نفس بشار اسد و همچنین اتکای او به حلقه‌ی کوچک تصمیم‌گیران واطرافیانش بیش ازهر زمان دیگری است.این محدود بودنِ دایره‌ی تصمیم‌گیری، نقطه ضعفی است که می‌تواند در مقاطع حساس و پُرتنش، منجر به تصمیمات اشتباه و احساسی شود و برای آمریکا و متحدانش فرصتهای تازه‌ای فراهم آورد.
(ب) وضعیت اقتصادی سوریه، لااقل در کوتاه‌مدت، «باثبات» است.اپوزیسیون داخلی ضعیف ومغلوب است و تحولات منطقه عمدتاً بر وفق مراد سوریه رقم می‌خورد. لیکن می‌توان اقداماتی انجام داد که باعث شود تعادل درتصمیم‌گیری‌ها مخدوش شودوتصمیماتی باحاشیه امنیت کمتراتخاذ شوند.
(ج)
گسل: پرونده حریری و دادگاه ویژه لبنان
اقدامات پیشنهادی: برجسته کردن عواقب تحقیقات جاری وتاکید براتهامات موجود در خصوص نقش بشار اسد در ترور حریری، می‌تواند او را وادار به عکس‌العمل‌های غیرمنطقی کند.
‏(د)
گسل: اتحادباتهران. بشار اسد روی مسیر بسیار ظریفی از اتحاد قوی با ایران حرکت می‌کند و منتفع است؛ بدون اینکه این اتحاد تصویر هراس‌انگیز و خطرناکی از آن برای همسایه‌های سنی مذهب سوریه ترسیم کند [منظور اینکه سیاست بشار اسد طوری است که ارتباط و اتحاد قوی با تهران، درچشم ‏همسایه‌های سوریه، هم‌ارزباحمایت ازگسترش تشیع و نفوذ ایران در منطقه نیست].کمااینکه تصمیم بشار اسد بر عدم حضوردر اجلاس طالبانی-احمدی‌نژاد درتهران، پیرو سفر وزیر خارجه سوریه (ولید معلم) به عراق،حاکی از آن است که بشاراسد نسبت به نگاه کشورهای عربی به سوریه حساس است.
‏اقدامات پیشنهادی: جریان‌سازی با محوریت ایجادترس ونگرانی از نفوذ ایران در بین اهل سنت. نگرانی‌هایی در سوریه وجود دارد مبنی بر اینکه ایران در حال گسترش تشیع ازطریق تشویق به گرویدن به تشیع درمناطق فقیرنشین سنی‌ در سوریه است. اقداماتی مانند گسترش تجارت یا ساخت مسجد در سوریه توسط ایران هم موجبات نگرانی بخشی از اهل سنت سوریه می‌باشد. مصر و عربستان سعودی روی این موضوع‌ها کار می‌کنند و ما(آمریکا) هم باید ارتباط و همکاری نزدیک‌تری با دولت‌های مصر و سعودی برای برجسته کردن این مسائل (شیعه‌هراسی) برقرار کنیم.
‏(ه)
گسل: شکاف درحلقه‌ی داخلی.بخش بزرگی ازقدرت در سوریه دراختیار خانواده‌ی اسد است وافراد بسیار معدودی از سمت خانواده‌ی مادری بشار (مخلوف‌ها)دردایره قدرت قراردارندکه مشهوربه فسادهستند.در بین اینها و همچنین بخشی از علوی‌ها، افرادی وجود دارند که بدنبال توطئه علیه نظام ‏هستند. کما اینکه سال گذشته (۲۰۰۵) تعدادی از ستون‌های نظام(واز جمله مخلوف‌ها) با ما تماس گرفتند و درخصوص فرصت‌های ممکن دردوران بعد از بشار صحبت کردند. فساددرحلقه داخلی عامل مهمی برای انشقاق است[از ماهر اسد (برادر بشار) مثال می‌آورد و ..].
‏اقدام پیشنهادی:تحریم‌های هدف‌دار علیه اعضای رژیم و نزدیکان آنها معمولا با استقبال جامعه روبرو می‌شود.منتهی این تحریم‌ها باید افرادی را هدف بگیرد که باعث شکاف و ازهم‌پاشیدگی حلقه‌ی درونی شود، نه باعث اتحاد و انسجام سیستم. اگرچه جلوی واکنش جامعه به فسادموجود درسیستم گرفته ‏می‌شود، لیکن یادآوری وداغ نگه‌داشتن بحث فساد باعث تشدید واکنش‌هامی‌گردد. باید دنبال راه‌هایی باشیم که مدام افراد تحریم شده رابه جامعه یادآوری کنیم.
(و)
گسل:عبدالحلیم خدام[سیاستمدار عالیرتبه سوری که درسال ۲۰۰۵ در پی اختلافاتی با بشاربه فرانسه گریخت و پناهنده شد].
‏اقدام پیشنهادی: تشویق سعودی‌هاو دیگران برای دادن تریبون به خدام و قراردادن رسانه‌هایشان در اختیار او. این کار می‌تواندباعث عکس‌العملهای رادیکال از طرف دولت اسدنسبت به کشورهای عرب همسایه شود که خودمی‌تواند موجبات انزوای بیشتر سوریه درمنطقه را فراهم کند.
‏(ز)
گسل:اختلاف‌های موجودبین نیروهای نظامی-امنیتی
اقدام پیشنهادی:ترویج شایعه حول محور توطئه برای کودتا و نارضایتی بین نظامیان. تشویق دولت‌های سعودی و مصربرای ملاقات باعناصری مانندخدام با درز دادن خبرهای این ملاقات‌ها بصورت کنترل شده. ایجاد پارانویا و توهم مبنی بر توطئه و کودتا می‌تواند تعادل درتصمیم‌گیریها و عکس‌العملهای رژیم را به‌هم بریزد.


‏🚀 دومین رویداد ایده ناب
😎 مربی: فرخ شهابی‌نژآد (‎@exavir)
📆 زمان: ١٩ الی ٢١ اردیبهشت ١٣٩٧
📌 بجنورد - فرهنگسرای شهروند
‎#startup ‎#استارتاپ ‎#کارآفرینی ‎#tedxtehran ‎#bojnordlean




وقتی از گرانی ارز عصبانی هستید
—————-
دكتر على دادپى اقتصاددان ايرانى دانشگاه آوستين تگزاس —————
شبکه های اجتماعی پر شده است از ابراز نگرانی درباره #دلار٬ گروهی به حق نگرانی گرانی داروهای مورد نیازشان هستند و گروهی مشغول عزاداری برای تقدیر از دست رفته. انگار اقتصاد به ما بدهکار است و قرار است همه آرزوهای ما را برآورده کند. اینجاست که بدون قصد بی احترامی باید صادقانه حرفهایی را زد. اول. شما از گرانی دلار ناراحتی؟ فکر می کنید سقوط ریال یعنی سقوط #اقتصاد؟‌قبول اصلا شما درست می گویید. برابری ریال دربرابر دلار برای شما مهم است و نشانه قدرت اقتصاد٬ این باور انتخاب شماست و بهش احترام می گذارم گرچه اصلا مبنای اقتصادی ندارد و فقط یک باور کلیشه ایست. حالا اجازه می دهید سوال بپرسم؟ چند بار برای حمایت از صادرکننده یا #کارآفرین یا سرمایه گذار حرف زده ای؟ چند بار در همین شبکه های اجتماعی از ضربه ها و هزینه هایی که تولیدکنندگان و کشاورزان تحمل می کنند شکایت کرده ای؟ اگر ریال باید قوی باشد٬ خوب باید صادرات داشت باید درآمد به دلار و ارزهای قوی داشت. وقتی شاکی از گرانی دلارید ولی راحت از همه بلاهایی که سر فعال اقتصادی می آید می گذرید یک کمی ژستها توخالی می شود. دوم. می شود لطفا قبول کنید دولت همه کاره نیست؟ ببین شاید شما فکر می کنی اقتصاد یک کشتی معظمیست که دولت سکاندارش است و یک دولت خوب می تواند اقتصاد را خوب کند. دولت اقتصاد نیست. من و شما اقتصاد را می سازیم. اقتصاد یعنی ما٬ رفتارهای ما٬ انتخابهای ما و تلاشهای ما. شما امروز بلند می شوی می روی کنسرت و بلیط می خری یا می روی هیات و سینه می زنی. داری انتخاب می کنی. داری برای آن خواننده یا مداح تقاضا ایجاد می کنی و با این تقاضا بازار ایجاد می شود. حالا تو این اقتصاد ۸۰ میلیون نفر مثل من و تو هستند. ۸۰ میلیون نفری که انتخاب می کنند و این انتخابهاشون اقتصاد را شکل می دهد و بازارهایش را می سازد. این دولت بیاید بهترین سیاست را هم اتخاذ کند باز ما هستیم که نتیجه سیاست را تعیین می کنیم. در اقتصاد آنقدر اتفاقات پیش بینی نشده می افتد که نمی شود همه چیز را با قطعیت تعیین کرد. دولت همه کاره نیست٬ وقتی فکر می کنیم همه کاره هست کارهایی می کند که نباید بکند.
سوم. ببین اقتصاد ما به دنیا وصله! درسته اقتصاد ما به نیویورک و لندن و پاریس وصل نیست و تحریم بودیم و هنوز بانکهامون مشکل دارند. ولی حتی از راه هرات و اربیل و دبی هم باز به این دنیا وصلیم. ما یک جزیره ای نیستیم یک گوشه ای افتاده باشیم. ما بخشی از این اقتصاد جهانی هستیم. درسته که بازار داخلی داریم ولی این بازار داخلی بخشی از یک بازار جهانیه. این دو تا به هم مربوطند. ولو اینکه تحریم باشیم ولو اینکه ارز قاچاقی وارد مملکت بشود. وقتی تولید داریم و آینده اقتصادی خوبه حتی ارز قاچاق هم ریال را نمی تواند زمین بزند. ولی وقتی هی می خواهیم راههای اتصال به بازار جهانی را ببندیم و دروازه بذاریم و درها را زنجیر کنیم ٬ اینجوری داریم اقتصاد خودمان را از پا می اندازیم. دنیا راه خودش را می رود و با قواعد بازی هم آشناست. وقتی یک دفعه دلار می رسه به ۶ هزار تومان یک بخشش بخاطر این بستن ارتباطات است. نمی دونم دیگر چه اتفاقی باید بیفته که باور کنیم ریال ما وقتی قویه که در جهان قوی باشه. دلارهای نفتی بانک مرکزی بالاخره یک روز تموم می شوند و دوباره ریال می افته پایین.
چهارم. شاید باور نکنی ولی حتی در جامعه ما هم قوانین اقتصادی حاکمند ولی چون پیشفرضها غلطند بیشتر به ضررمون تموم می شوند تا سودمون. اونطرف ماجراى سقوط ارزش ریال ، افزایش تقاضا برای سرمایه گذاری در ایرانه و سود اور شدن صادرات ولی چون ارتباط بانکی را نداریم سرمایه راحت وارد نمی شود و چون فساد اداری سرطان اقتصاد شده احساس امنیت برای سرمایه گذاری و مالکیت هم کم شده. این چند روز می تونست خیلیها را به صرافت بیاندازد که بیایند ملک بخرند یا ارز بیاورند و سرمایه گذاری کنند چون حالا دلار یا یورو یا پوند بیشتر در ایران قدرت خرید دارند تا جای دیگر. ولی چون راهش نیست و پیشنیازهایش نیست ما هزینه تضعیف ریال را می دهیم ولی فایده اش را نمی بریم. یک کمی جدی بگیریم این قوانین و روابط اقتصادی را٬ ضرر نمی کنیم.
در آخر: دفعه دیگر که ارز گران شد یادت باشه نمی شود هم میلیونی رفت ترکیه و امارات و بنزین یارانه ای زد هم دلار ارزان داشت. مصرف است که ریال را ضعیف می کند و من و تو داریم مصرف می کنیم و می خواهیم ارزان تمام شود. پس یکجای دیگر دارد برایمان گران تمام می شود و خیلی هم گران تمام می شود.
‏ برگرفته از پیج دکتر علیرضا شیری
@dkhosroyar


✳️ وقتشه؟؟!!!
پخش برنامه تلویزیونی "وقتشه" از شبکه نسیم در ایام نوروز با موضوع معرفی قوم کرمانج باحواشی متاسفانه ناخوشایندی پس از پخش برنامه مواجه گردیدکه موجب گردید که حلاوت وشیرینی معرفی خراسان شمالی وقوم کرمانج توسط سیمای ملی در کام عده ای از مردم استان تلخ شود.
افرادی که کل برنامه را مشاهده کردند اذعان خواهند نمود که این قسمت برنامه "وقتشه" جزو یکی از بهترین اجراهای آن بود که با همراهی خواننده معروف کرمانج "محسن میرزاده" و اجرای آهنگ های شاد حال و بوی خوشی در ایام نوروز به برنامه داد و همچنین معرفی جاذبه های گردشگری استان و نمایش تصاویر آن و معرفی رنگین کمان اقوام استان(ترک،تات، کرمانج،بلوچ) توسط کارشناس برنامه جناب "افروند" ازاهالی کرمانج کلات نادری و معاون اسبق گردشگری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان به سبب تسلط بر پتانسیل های گردشگری خراسان شمالی باعث برانگیختن تعجب مجری برنامه جناب "تفتی" گردید بطوریکه ذهنیت ایشان از کویری بودن خراسان شمالی را به کلی تغییر داد و ترغیب به بازدید از جاذبه های گردشگری استان نمود.
از عواملی که باعث ایجادحاشیه دراین برنامه شدمحوریت قرارگرفتن قوچان درمعرفی قوم کرمانج بود بطوریکه انتخاب گروه رقص محلی و ورزشکاران نامدار کرمانج از شهرستان قوچان و تاکید بیش از اندازه محسن میرزاده در معرفی قوچان در برنامه و" قوچان جان قوچان جان " گفتن ایشان باعث برانگیختن حساسیتهایی گردید که می توان با مطالعه پیامهای مطرح شده در این چند روز در فضای مجازی و مطبوعات آنرا مشاهده نمود .
اما آنچه باعث گردید که بنده این مطالب را بنویسم ناراحتی از هجمه ها و تخریب هایی بود که در این چند روز بر علیه محسن میرزاده صورت گرفت و بخاطر یک اشتباه کوچک که اگر آنرا اشتباه بدانیم باعث دامن زدن به حواشی و ایجاد اختلاف و فاصله انداختن بین مردم خراسان شمالی و برادران دور افتاده خود: قوچان ، درگز و کلات شد.
هر جامعه علاوه بر سرمایه مادی دارای سرمایه های معنوی و فرهنگی می باشد که اگر از مادی ارزشمندتر نباشد قطعا کم ارزشتر نخواهد بود و موسیقی محلی و خوانندگان مطرح آن نیز جزوی از این میراث ماندگار هستند بطوریکه هنوز پس از فوت علی خان آبچوری و حسین به بی اثرات آنها بعنوان میراث ماندگاری برای این سرزمین باقی مانده است.
میرزاده در چند سال اخیر با اجراهای زیبای آهنگ های کرمانجی و ارائه سبک جدیدی از موسیقی و با حمایتهای مردمی توانسته جور بسیاری از کم کاریهای مسئولین در معرفی خراسان شمالی را به دوش بکشد و با وجود ناشناخته بودن خراسان شمالی پس از سیزده سال از استان شدن و اشتباه گرفتن مرکز آن با بروجرد، بروجن و بیرجند آهنگهای میرزاده در بسیاری از مناطق ایران شناخته شده تر از مرکز استان می باشند و بعنوان یکی از برندهای خراسان شمالی مطرح می باشد و باعث افتخار مردم خراسان شمالی است.
با توجه به حساسیت های بوجود آمده مسیولیت مسئولین استانی و در راس آن صدا و سیمای استان بعد از این بیشتر می شود و امیدواریم دیگر شاهد این نباشیم که آتشکده اسپاخو یادگار دوره ساسانی هنوز فاقد یک تابلوی راهنما در جاده اصلی باشد و خیلی از مردم استان از محل آن مطلع نباشند و ارگ بلقیس در مجاورت اسفراین فاقد راه دسترسی مناسب باشد، کاروانسراهای عباسی درسطح استان ، قلعه جلاالدین ، چشمه ایوب پیغمبر،اسفیدان(ماسوله خراسان) غارهای هنامه ، سایت چلو، تپه ریوی ، پارکهای ملی حفاظت شده و ...... ناشناخته باشند و تلاش شود در سطح ملی و بین المللی جادبه های استان معرفی شود و از این پتانسیل برای جذب توریست استفاده کنیم.
با توجه به آمادگی و خواست قاطبه مردم کلات ، درگز و قوچان وقرابت های فرهنگی و تاریخی الحاق آنها به خراسان شمالی از سوی مسئولین استان و به ویژه وزیر محترم کشور بعنوان یک هم استانی پیگیری و مطالبه شود و هرچه زودتر شاهد الحاق آنها به خراسان شمالی باشیم.
و در پایان امیدواریم که این تجربه باعث شود که هنرمندان عزیز این استان از تریبونهای دردسترس بهترین بهره را برای معرفی استان مظلوم خراسان شمالی برده و فرهنگ غنی استان را به اقصی نقاط کشور و ودنیا معرفی نمایند و همچنین وظیفه یکایک ما شهروندان می باشد که به واسطه خاطرات خوشی که عزیزان هنرمند برایمان ایجاد می کنند با سعه صدر و تساهل از کنار اشتباهات کوچک آنها بگذریم و نگاه متعصبانه ای به رویدادهای اطرافمان نداشته نباشیم زیرا همه ما در انسانیت و اهل زمین بودن مشترک هستیم.
حق یارتان
داریوش خسرویار
https://telegram.me/dkhosroyar


امام صادق علیه السلام :
انسان برای خداوند متعال، بنده ای خالص نخواهد شد، مگر آنگاه که ستایش و نکوهش مردم برایش یکسان باشد؛ زیرا کسی که نزد خداوند ستوده باشد، با نکوهش مردم نکوهیده نمی شود.و کسی که نزد خدا نکوهیده باشد، با ستایش کسی ستوده نمی شود.و از مدح و ستایش احدی نیز شادمان مشو؛ زیرا ستایش مردم بر منزلت تو نزد خدا نمی افزاید.و از نکوهش هیچ کس نیز دلگیر مشو؛ زیرا از ارزش تو ذرّه ای نمی کاهد.
مصباح الشریعة، صفحه ۲۶۴


Репост из: داریوش خسرویار
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
در این ویدئو میلتون فریدمن (نوبل ١٩٧۶) آن را در ٢ دقیقه درس میدهد. این مفاهیم در نگاه نخست ساده بنظر می‌رسد اما درک نکردنش کشورهای زیادی را ویران کرده. @dkhosroyar


در آستانه سیزده به در و روز طبیعت همراه خود پلاستیک زباله فراموش نشود.
طبیعت سرمایه ملی است محافظ آن باشیم.
@dkhosroyar


🔷سهم خراسان شمالی از سفر هیات ایرانی به ترکمنستان
پس از پنج سال از روی کارآمدن دولت آقای روحانی اولین سفر ایشان به کشور همسایه شمالی ایران ، ترکمنستان در حالی صورت گرفت که استان خراسان شمالی با ۲۸۱ کیلومتر مرز مشترک هیچ نماینده و مسئولی از استان در ترکیب هیات اعزامی بحز آقای صمدی که آن هم بواسطه مسئولیت بعنوان رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران ترکمنستان در هیات اعزامی حضور نداشتند.
خروجی سفر بیانگر آن است که خراسان شمالی تنها استان مرزی خواهد بود که همچنان با کشور همسایه خود هیچ ارتباط گمرکی و مرزی حتی بصورت گذر مرزی انسانی ندارد.
به رغم اینکه از چند ماه گذشته مشخص شده بود در ماه مارچ آقای روحانی به ترکمنستان سفر خواهند داشت مکاتباتی با تعدادی از مسئولین و صاحب نظران وزارت امور خارجه در خصوص در دستور كار قرار گرفتن بازگشایی یکی از نقاط مرزی استان از جمله جودره(گیفان بجنورد)، پرسه سو (راز و جرگلان) و خیرآباد(شيروان) صورت گرفت و پیام هاي رد و بدل شده جهت پیگیری به مسئولین استان و تعدادی از نمایندگان ارسال گردید که متاسفانه غفلت شد و این فرصت طلایی به راحتی از بین رفت. حال باید از آقای صمدی بعنوان رییس اتاق بازرگانی استان پرسید که ایشان بعنوان تنها فرد حاضر از خراسان شمالی در هیات اعزامی چه اقدامی در این خصوص انجام داده اند و از مسوولان استان بايد پرسيد كه چرا با توجه به حضور نمایندگان بخش دولتي و خصوصی از گلستان و خراسان رضوی شاهد حضور هیچ نماینده ای از خراسان شمالی نبودیم؟
با توجه به مسیر تعریف شده کرویدور شمال به جنوب از چابهار به تركمنستان و جمهوري آذربايجان و مسير جاده ابریشم جديد که احتمالا از خراسان رضوي و شمالي مي گذرد، سهم استان خراسان شمالی از این مسیر حیاتی چه خواهد بود؟
آیا اراده ای از سوی مسئولین استانی و کشوری جهت بازگشایی مرز در خراسان شمالی وجود دارد؟
https://telegram.me/dkhosroyar


Репост из: اکوتا
از_چنین_ملتی_چگونه_باید_توقع_حافظه.pdf
329.6Кб
💠مقاله ای ارزشمند از دکتر شفیعی کدکنی درباره نبود حافظه تاریخی و پیامدهای ناگوار آن در ایران.
خواندن این مقاله کوتاه برای هر علاقه‌مند تاریخ و فرهنگ ایران ضروری است.
@ardestanialii
@cuiic
@CUIIC


‌‎#حمایت_از_کالای_ایرانی به معنای تولید کالایی است که در آن ‎#مزیت_رقابتی و توان تولیدباکیفیت آنرا داریم .
اصرار بر تولید کالای بی کیفیت هدر دادن ‎#سرمایه_ملی خواهد بود.
‏برای ‎#حمایت_از_کالای_ایرانی الزامات ‎#حکمرانی_خوب از جمله ‎#شفافیت باید رعایت گردد.
‎#goodgovernance
‎#transparency
‎#core_competence
‎#Competitive_advantage
@dkhosroyar


جدول میزان حقوق و دستمزد مصوب سال ۹۷ @dkhosroyar

Показано 20 последних публикаций.

135

подписчиков
Статистика канала