من، زندگی، ایران ( علیرضا ظفری)


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


◇■◇ از نظرات و آرای شما همراهان و دوستان صمیمانه استقبال می کنم.
@Man_o_Zendegie

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: @attachbot
‍ ‍ ‍ ◇■◇ این ها فرزندان ایرانند.....!

■ کدام ایرانی ِ شیر ِ پاک خورده ای است که بتواند حقّ ِ طبیعی و قانونیِ این شهروندان ِ بی آینده!! را خودخواهانه نادیده بگیرد؟!

■ کدام حقّ؟!

¤ حقّ ِ سرمایه ِ فکری مثل تعلیم و تربیت
¤ حقّ ِ عُمر ِ بربادرفته!
¤ حقّ ِ سرمایه مادّی مثل نان، مسکن، بهداشت و...

🇮🇷 پاینده ایران، سرافراز باد ایرانی🇮🇷


کانال "من، زندگی، ایران"
@AlirezaZafarie◽️


◇■◇ جنگ را به خاطر بیاور!!


□ جنگ ِ بزرگ هر نسل!
«اگر قادر بودیم که از حوادث بیاموزیم در آن صورت، زنده نگهداشتن ِ خاطره‌ها می‌توانست سودمند باشد، ولی افسوس که ما از حوادث نمی‌آموزیم.»

این از جمله‌های آغازینِ کتابی است که «جان‌اشتاین بک»‌ نویسنده بزرگ، درباره‌ِ جنگ نوشته است.
« در یک ارتش، افراد عبارتند از شماره‌هایی که روی کلاه‌ها با گچ نوشته می‌شود!»، نه چیزی بیشتر از آن!
تعدادِ کشته‌شدگان ِ هر جنگی تنها اعدادی است که از رادیو و در خبرها از کشته‌ شده‌ها و زخمی‌ها بیرون می‌آید، نه داستانی که تک تک ِ این آدمها آن را زیسته‌اند! یا داستانی که همسران، مادران، فرزندان و نزدیکان ِ آنها در روز های آینده خواهند زیست!!

□ امّا مشکل ِ جنگ در همین یادگیری است! جنگها به آن دلیل شروع می‌شوند که ما مصائب ِ جنگ پیشین را فراموش می‌کنیم! ما فراموش می‌کنیم که «چگونه در جنگ ِ پیشین هر یک از ما حتّی از سنگینی ِ جَسدِ مرده‌ِ سربازِ مغلوب ِ دشمن هم کشته شد!»
به قول او «جنگ ِ بزرگ همان جنگی است که آدمی در آن حضور دارد!» همه‌ِ جنگها بزرگ هستند، چون زندگی ِ آدمها دچار تغییرات ِ بزرگ می‌شود. حتّی جنگهای به ظاهر کوچک هم برای سربازان و قربانیانِ آن جنگ، بزرگ است!!

□ از جنگی تا جنگِ بعدی
«در یونانِ باستان هر ۲۰ سال یک جنگِ بزرگ در می‌گرفت، تا هر نسلی ناگزیر یکبار معنای جنگ را دریابد!» در یونانِ باستان، بیشتر از شنیدن خاطرات مردمی که جنگ را دریافته بودند، انتقال می‌یافت، امّا با پیشرفتِ تمدّن، به یاد آوردن جنگ با رُمانها، فیلم‌ها و کتاب‌های تاریخی بیش از ۲۰ سال به طول می‌کشد!
در هر قرن فاصله‌ ِ جنگها افزایش یافته است، امّا جوامع ِ مختلف هر چه بیشتر جنگ ِ پیشین را به یاد آورند، کمتر مایل به شروع ِ جنگ ِ تازه هستند! به همین دلیل جنگها باید مُدام به یاد آورده شوند، با رژه‌ها، با فیلمها و با تندیس‌ها و نشان‌هایی که در خیابان‌ها گذاشته می‌شوند.

□ با گذشتِ زمان از جنگها، جوامع دوره‌ای را درمی‌یابند برای سخن گفتن از سختی ها و زشتی های جنگ!! امّا به مرورِ زمان دوباره تمامی این زشتی ها تبدیل به غرورهای ملّی می‌شود، تبدیل به چیزی که باعث می‌شود تا یک نسل ، معنای جنگ را فراموش کند، تا آماده شود برای جنگی دیگر!!

□ جان‌اشتاین بک، پیش از آنکه رُمان‌نویس ِ مشهوری شود، خبرنگارِ جنگی ِ روزنامه‌ای بود و سالها بعد کتاب «روزگاری جنگی درگرفت» را بر اساس یادداشت‌هایش منتشر کرد.
او به خوبی به ما نشان می‌دهد چرا باید خاطره‌ ِ یک جنگ را مُدام به یادآورد، چون تنها راه جلوگیری از جنگ بعدی است!!

□ آن همه فیلمی که از جنگ ِ دوّم جهانی ساخته شد، و از یک جنون که در آن همه‌ ِ آدمها بخشی از یک «تلاش ِ جنگی!» بودند، درست به همین دلیل است:
تا جنگِ بعدی آغاز نشود!

□ جنگِ ایران و عراق ۳۱ شهریور آغاز می‌شود و مدرسه ها اوّل مهر! آری میان شروع ِ یک جنگ تا شروع ِ یک یادگیری فاصله کوتاهی است، به اندازه‌ ِ یک روز!!
یادآوریِ جنگ ، بزرگترین خدمت به جلوگیری از یک جنگ ِ دیگر است!!

امیر ناظمی

کانال "من، زندگی، ایران"
@AlirezaZafarie◽️


♦️■♦️ نُسخه ِ لُنگ ِ یمنی.....!!
 
 
مَستی ِ قدرت خطرناک ترین و مُهلک ترین نوع ِ خَمر است که عقل را ضایع و مُلک و کشور را به نابودی می کشاند.
این نوع از مستی بر خلاف ِ مستی های دیگر زودگذر نیست‌‌!
مستی ِ شراب با یک تلنگر و پاشیدن ِ کمی آب برطرف می گردد، ولی مستی ِ قدرت با تلنگر و پند و اندرز از بین نمی رود!
به تعبیر ِ قرآن:
"صُمٌّ بُکْمٌ عُمْیٌ فَهُمْ لَا یَعْقلُونَ"
چنان کر و کور و لال گشته و عقل را ضایع نموده که پند و اندرز و سخنان ِ مُصلحان و خیرخواهان را نمی شنود و زمانی به هوش می آید که دیرگشته و از اسب ِ چموش ِ قدرت به زیر افتاده و از هُشیاری هیچ عایدش نمی شود که نوش دارو بعد ِ مرگ ِ سهراب است.
این نوع مستی، آخوند، عامی، با سواد، بی سواد، دکتر و مهندس نمی شناسد.
اگر یادتان نرفته باشد در دولت ِ گذشته یکی از امامان ِ جمعه در شرایط ِ سخت ِ اقتصادی، مردم را به خوردن ِ اشکنه دعوت می کرد، خدا پدر او را بیامرزد که مردم را به اشکنه دعوت کرد؛ ولی آقای دکتر [ولایتی] روی او را سفید کرد و مردم را به بستن ِ لُنگ و خوردن نان ِ خشک فرا خواند!
جناب‌ِ دکتر فراموش نموده که الگوی ما نبی ِ مُکرّم اسلام است، نه یمن ، روس ، چین و هنگ کنگ که رُطب خورده را منع رُطب نمی کند!
لُنگ و عقیقش ارزانی ِ خودت باد. ما عطایش را به لقایش بخشیدیم.
هرچند که از عقیقش سخن نگفته و لُنگ و نان ِ خشکش را حواله ِ مردم کرده ای و ما را چه نیاز به نُسخه پیچ ِ خُمار!!

ابراهیم ملکی ۹۷/۷/۹

کانال "من، زندگی، ایران"
@AlirezaZafarie◽️


◇■◇ صمد آقا،
"انگشت" ِ مقامات و "چشم"ِ مردم!


■ صمد يا به قول خودش «صمد آقا» را اکثريّت ِ ايرانيان می شناسند. صمد با بازی «پرويز صيّاد» شخصيّت ِ اصلی مجموعه فيلم‌هايی است که اغلب خودِ پرويز صيّاد کارگردان و نويسنده آنها بوده است. فيلم‌هايی نظير «صمد به مدرسه می رود»، «صمد آرتيست می شود»، «صمد خوشبخت می شود» و عمده ِ بقيّه فيلم‌های اين مجموعه، روايتی از اوضاع ِ اجتماعی ايران ِ دهه ۱۳۵۰ در چارچوب‌ها، توانايی ها و محدوديّت‌های سينمای ايران ِ همان دهه هستند.

■ صمد آقای روستايی، در جدال ِ ميان جامعه ِ روستايی و دنيای در حال تغيير شهر و مدرن شدن دهه ۵۰ ، برای دفاع از خودش، ارزش‌هايش، معشوقه‌اش، طرزِ فکرش و شيوه زندگی اش، با انگشت به همه حمله می کند و به چشم ِ افراد می زند. انگشت ِ صمد، اسلحهِ حمله به هر مُهاجمی است که دنيای صمد را به رسميّت نمی شناسد؛ خواه اين مهاجم "عين‌الله باقرزاده" باشد که چشم به ليلا معشوقه ِ صمد دارد، يا آدم‌های شهری که دنيای صمد و ادراکات ِ او را نمی فهمند و به رسميّت نمی شناسند.

■ برخی مقامات نيز در اين کشور «صمد آقا» شده‌اند. فهم‌ها و ادراکاتی دارند که بقيّه يا همان اکثريّت ِ مردم را نمی توانند بفهمند. آخرين ِ آنها مقامی است که ايرانيان را با مردم ِ يمن مقايسه کرده و گفته است:
«وضعيّت ما بهتر از ديگران است. از يَمَنی ها ياد بگيريم که چگونه در برابر تهديد و تحريم مقاومت می کنند. به جای لباس، لنگ می بندند و اسلحه به دست دارند و چند تکّه نان ِ خشک دستشان است با پای پياده؛ و سعودی ها از دست اين‌ها عاجز شده اند!»

■ صرف‌نظر از اينکه ايران با اين سابقه تمدّنی را با يَمَن مقايسه کردن، چه معنايی دارد، اين حرف درست وسط ِ مشکلات ِ اقتصادی ، عصبانيّت مردم از بی ثباتی اقتصادی و چشم‌انداز های ناخوشايند ِ موجود، اينگونه سخن گفتن انگشت کردن در چشم ِ مردم است.
اين مقامات، ادراکی از جهان دارند يا مردم را به فهمی از جهان فرا می خوانند که خود را مُتمايل به زيستن در آن نشان می دهند (هرچند شيوه و سبک زندگيشان به کلّی [با آنچه می گویند] متفاوت است)، و منافعی برای خود در همه‌گير شدن اين فهم تعريف کرده‌اند، عين فهمی که صمد از دنيا و منافع ِ خود دارد، و اين حرف‌هايشان انگشت کردن در چشم ِ کسانيست که اين فهم و منافع را به رسميّت نمی شناسند. اين نمونه آخر، البتّه تنها مصداق از «صمدآقا» شدن مقامات نيست. آن ديگری مردم را به «همينکه هست» و «خودَت بِمال» حواله می دهد!!

■ جامعه به اندازه کافی درگير ِ بی اعتمادی ، تضعيف ِ سرمايه ِ اجتماعی، عصبانيّت و خشم ِ فروخورده ناشی از دنياهای متفاوت ِ ادراک و زندگی واقعی مردم، و ادراکات و منافع ِ برخی مقامات هست. هيچ ضرورتی برای «صمد آقا» شدن و انگشت در چشم ِ مردم کردن نيست. توصيه کردن مردم به آنچه واقعيّت ندارد، امکان ندارد و گفتنش جز بر پَرت بودن ِ گوينده از دنيای زندگی واقعی و ذهنی مردم دلالتی نمی کند، هيچ ضرورتی ندارد، و دردی درمان نمی‌کند. زبان به دهان گرفتن، به که سخن ناپخته گفتن.

محمّد فاضلی/ عضو هیئت علمی دانشگاه


کانال "من، زندگی، ایران"
@AlirezaZafarie◽️


Forward from: @attachbot
‍ ♦️🔹 شمس تبریزی!
به دورت، هیچ کس هُشیار نیست....

گروه شمس
استاد کیخسرو پورناظری
آواز : فرشاد جمالی ، نجمه تجدّد
کنسرت کاخ سعد آباد
به مناسبت سال جهانی بزرگداشت
مولانا

راه نو کانال نخستین مدرسه MPPS

@RaheNoNokhbegan♦️🔹




◇■◇ هفت ِ هفت


¤ دیروز مطلبی را رضا بابایی ِ فرهیخته نوشته که امشب به شما تقدیم می کنم. واقعاً خواندنی است...

◇ امروز که هفتِ هفتِ نود و هفت است، هفت تجربۀ زندگی را از شهروندی یک‌لاقبا بشنوید:

۱. برتری بیرون بر درون، مهم‌ّترین ویژگی و عیب ِ عصر جدید است. سیاسی شدنِ دین‌ها و مصرفی شدنِ انسانها و امید بستن به فناوری و علم برای معنابخشی به زندگی و شیوع بیماری‌های روانی، برخی پیامدهای غلبه ِ برون‌گرایی بر درون‌محوری است.

۲. کوتاهی عُمر را با آرزوهای بلند و مقدّس، جبران کنید.

۳. اگر یقین دارید که در این دنیا صدهزار سال عُمر می‌کنید و برای این عُمر ِ دراز هیچ برنامه‌ای ندارید، با کسانی که رنج انسان‌های نزدیک و پیرامونشان را نمی‌فهمند، بحث ِ سیاسی یا عقیدتی کنید!

۴. هرگز و هرگز سود و زیان ِ خود را نخواهید شناخت، مگر اینکه دوره ِ تاریخی و روزگارتان را بشناسید.

۵. جهان، پُر از صداهای شنیدنی و کتاب‌های خواندنی و منظره‌های دیدنی و انسان‌های دوست‌ داشتنی است؛ مگر برای آنان که در چاه ِ تعصّب افتاده‌اند. آنچه تنگ‌نظری با انسان می‌کند، تنگدستی نمی‌کند.

۶. کسی که از رنج‌ انسانهای ندیده و دوردست سخن می‌گوید، امّا رنجوری انسانهای پیرامونش را نمی‌بیند، یا بیمار است یا سیاستمدار!!
حقیقت، اگر وجود خارجی داشته باشد، وظیفۀ تو در اکنون و در نزدیک‌ترین مکان ِ به تو است.

۷. جهان ِ ایده‌آل من، جهانی است که در آن:
- اقتصاد در دست سوسیالیست‌ها، - سیاست در دست ِ دموکرات‌‌ها،
- فرهنگ در دست ان‌جی‌اوها، - محیط‌زیست در دست زنان
- و رسانه‌ها در دست جوانان باشد.
- هر روز، خورشید از پُشت ِ صلیب کلیسا طلوع کند و هنگام غروب، سرمست از صدای اذان، در مِحراب ِ مسجد به نیایش بنشیند.

رضا بابایی ۹۷/۷/۷

کانال "من، زندگی، ایران"
@AlirezaZafarie◽️


◇■◇ از کتابی به نام ِ
«پُشت ِ پرده ریاکاری!!»


■ «قُفل» برای این روی در قرار داده شده که آدم ِ درستکار را درستکار نگه دارد!!
یک درصد از مردم، ریاکار و دزد هستند!!، اینها به‌دنبال بازکردن ِ قفل‌ها و دستبرد به خانه‌ها هستند؛ و یک درصد از مردم نیز همیشه درستکار هستند!! و تحت هیچ شرایطی ریاکاری نمی‌کنند!! باقی ۹۸ درصد ِ مردم تا زمانی درستکارند که همه چیز درست باشد!! اکثر آنها،اگر شرایط به نحوی رقم بخورد که به حدّ کافی وسوسه شوند، آنها نیز ممکن است دست به خطا بزنند!

■ قُفل‌ها برای جلوگیری از نفوذ ِ دزدان نصب نمی‌شوند! دزدها بلد هستند که چگونه قُفل‌ها را باز کنند. قفل‌ها برای حفاظت از مردم ِ نسبتاً درستکار نصب می شوند تا آنها وسوسه نشوند و درستکار باقی بمانند!
در واقع تمام آدمها پتانسیل ِ کج‌روی را دارند، امّا قیمت ِ هر کسی با دیگری فرق دارد، و آستانه وسوسه هر کسی با دیگر متفاوت است.

■نویسنده در کتاب ِ «پُشت پرده ریاکاری!!» آزمایش های جالبی انجام داده است.
او در یک رستوران به عدّه‌ای از مشتریان چند سؤال می‌دهد تا آنها در ازای گرفتن ۵ دلار به این سؤالات پاسخ دهند، امّا هنگام دادن پول به جای ۵ دلار ۹ دلار می‌دهد!! و به گونه‌ای تظاهر می‌کند که حواسش نیست و اشتباهاً ۹ دلار داده است! برخی ازمشتریان صادقانه ۴ دلار اضافه را بر می گردانند، امّا عدّه‌ای هم به روی خود نیاورده و ۹ دلار را در جیب می‌گذارند و رستوران را ترک می‌کنند!!
در آزمایش دیگری همین کار تکرار می‌شود، با این تفاوت که نویسنده در هنگام گفت‌و‌گو با مشتریان، تلفن همراهش زنگ می‌خورد و چند دقیقه‌ای با تلفن صحبت می‌کند و در انتها از مشتری برای اینکه وسط ِ گفت‌و‌گو با آنها، به تلفن همراهش جواب داده عذرخواهی نمی‌کند و به نوعی بی احترامی می کند! در این آزمایش تعداد کسانی که ۴ دلار اضافه را برمی‌گردانند، کمتر از آزمایش اول است!!
وقتی مشتریان احساس می‌کنند نویسنده وقت آنها را بدون عذرخواهی گرفته، درصدد ِ انتقام بر آمده و پول بیشتری که اشتباهاً نویسنده به آنها داده را باز نمی‌گردانند!!

■ این آزمایش حاوی نکته جالبی است که می‌توان از آن برای توجیه اینکه چرا در بعضی مناطق ِ جهان آمار بالایی از ریاکاری و دزدی و ناهنجاری وجود دارد، استفاده کرد.
مردم زمانی که حسّ می‌کنند به آنها از سوی حکومت ظلم می‌شود یا حقّ آنها در جایی خورده می‌شود، هرجا که دستشان برسد سعی خواهند کرد تا با ریاکاری و دزدی این حقّ خورده شده را جبران کنند!
در واقع این سطح از دزدی و ریاکاری ونا هنجاری در همه ِ جوامع به نوع تعامل حکومت‌ها با مردم بازمی‌گردد. رفتار ِ دولت‌ها به شدّت روی شکل‌گیری اخلاق در جامعه تأثیرگذار بوده و به‌سادگی می‌تواند مرزهای اخلاق را جابجا کند!!

■ قانونگذار باید در وضع قوانین، قوّه مجریه در اجرا و سیستم قضایی در قضاوت، منافع لایه‌ها و طبقات اجتماعی مختلف را مورد نظر قرار دهد تا احساس مورد ظلم واقع شدن در میان هیچکدام از اقشار جامعه احساس نشود، با این کار اخلاق‌مداری در جامعه پررنگ ترمی‌شود.
امّا در صورتیکه الگوهای رفتاری حاکمیّت به شکلی باشد که مردم احساس ظلم کنند، مردم خود را محقّ به نادیده گرفتن هنجارهای اخلاقی خواهند دانست و ریاکاری ودزدی وتقلّب و...در جامعه پررنگ شده و بعد از یک دوره زمانی از اخلاق تنها نامی باقی می ماند!!
مهراب حیدری

کانال "من، زندگی، ایران"
@AlirezaZafarie◽️


Forward from: @attachbot
‍ ♦️🔹 ۸ مهر،
روز ِ بزرگداشت ِ "جانِ عاشق" ِ
"جانِ جهان" گرامی باد.

اندر طلبِ دوست همی‌‌ بشتابم
عُمرم به کَران رسید و من در خوابم

گیرم که وصال ِ دوست در خواهم ‌یافت
این عُمر ِ گذشته را کُجا دریابم؟!

راه نو کانال نخستین مدرسه MPPS

@RaheNoNokhbegan♦️🔹


Forward from: @attachbot
◇■◇ من و موسیقی( ۲۱۵)


" جانم باش"

با صدای آرو افشار

کانال "من، زندگی، ایران"
@AlirezaZafarie◽️
👇👇👇👇👇👇


◇■◇ مقام ِ آدمی "داوری" نیست،
مقام ِ او را "گردآوری" باید...


□ وقتی به تاریخ می نگرم در می یابم که عموم ِ متفکّران، هم در زمانِ زیست و هم در هنگامه ِ موت، مغضوب ِ حاکمان و منفور ِ عامیان بوده اند، برای مثال تنها یازده عزادار در مراسم ِ تدفین "کارل مارکس" در هفدهم مارس ۱۸۸۳ حضور داشتند.
فردریش انگلس در خطابه ِ تدفین در گورستان های گیت، پیشگویانه گفت: "نامش و کارش دوران ها را پس ِ پُشت خواهد گذاشت."

□ او راست می گفت؛ کسانی که فراتر از عصر و دوران ِ زیسته ِ خود زیست می کنند، روزگار باید، تا آنها را داوری کند و قدر دهد و در صدر نشاند...!

□ از نمونه های ملّی و بومی ِ این تلخ حکایت بسیار است...
به خواهر زاده ام می گویم:
هیچگاه افراد را با این محکّ که چقدر در زمان ِ کنونی ِ حیاتشان مقبولِ اجتماع اند، به داوری منشین!
هم عَصران ات را شاید نوادگان ِ تو به درستی توانند داوری کنند!
راست از آنگونه که ما، هم اینک می توانیم، یا شاید بتوانیم رفتارها و گفتارهای پدران ِ گذشته مان و هم عَصرانشان را داوری کنیم.
فارغ از اینکه مُضافاً به او یاد آوری می کنم از آنجایی که عموماً داوری های ما فاجعه آفریده است(داعش را در نظر آورید) و یا راه به خطا بُرده است؛
دیگر مقام ِ آدمی "داوری" نیست،
بلکه "گردآوری" است...

امین جبّاری/ با کمی اصلاح

کانال "من، زندگی، ایران"
@AlirezaZafarie◽️


Forward from: من، زندگی، ایران ( علیرضا ظفری)
◇■◇ دلایلِ پایین آمدن ِ
نرخ ِ ارز در بازار


■ آیا قطعنامه ۵۹۸ دیگری در راه است؟! احتمال ورشکستگی آنها که همه نقدینگی خود را دلار خریده اند.
به گزارشِ بخش اقتصادی ِ سایت خبر های فوری، با نزدیک شدن به موعد ِ دور تازه تحریم‌های آمریکا، پیش‌بینی می‌شود با برخی تحوّلات سیاسی، قیمت دلار نه فقط افزایش پیدا نکند که به‌شدّت کاهش یابد!

در ماه‌های اخیر، رشد ِ قیمت ارز چنان بالا بوده که اکنون کمتر کسی باور می‌کند ممکن است دلار و یورو از خر ِ شیطان پیاده شده و راه صعود را وارونه طی کنند!
همین امر باعث شده بسیاری از شهروندان بدون نیاز به دلار، به‌دلیل حفظ ارزش پول خود، ریال را به دلار تبدیل کرده و دار و ندارشان را دست ِ دلّالان ِ دلار بسپارند. دلّالانی که این روزها به خریداران وعده می‌دهند دلار به‌زودی با اجرای فاز ِ دوّم ِ تحریم‌های امریکا از ۱۳ آبان، به ۳۰هزار تومان خواهد رسید!

با این حال برخی گمانه‌زنی‌های جدید حاکیست که ممکن است با آغاز تحریم‌ های جدید، نه فقط دلار گرانتر نشود، که به‌شدّت با اُفت ِ قیمت نیز روبرو شود.

■ دست ِ پنهان در افزایش ِ قیمت دلار
برخی پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که ممکن است دلار ِ ۱۹ هزار تومانی خوشایند دولت بوده تا به این ترتیب نقدینگی مردم را جمع کرده و پشتوانه ِ ارزی کشور را افزایش دهد. دلار ۱۹هزار تومانی و یورو ۲۲هزار تومانی که البتّه درحال حاضر با کاهش قیمت ملموسی روبرو شده، به دولت این امکان را می‌دهد تا نفت را گران فروخته و از محلّ مابه‌التّفاوت ِ نرخ دلار و ریال، کاهش ِ فروش خود را جبران کند.
بنابراین اگر بپذیریم که دست ِ پنهانی در افزایش ِ قیمت دلار وجود داشته، آن وقت روشن است که همین دست ِ پنهان می‌تواند هرزمان که اراده کند، این دلار ِ گران را ارزان کند. البتّه نه تا حدّ ۳۸۰۰ تومان که پیش از خروج آمریکا از برجام بود، بلکه تا حدود قیمت ۸۰۰۰ تومان.

■ مصالحه سیاسی شدنی است؟!
تجربه سیاسی همچنین نشان می‌دهد که تحوّلات ِ اقتصادی در ایران بیش از آنکه اقتصادی باشد، سیاسی است. بنابراین هیچ بعید نیست که با یک نرمش دیپلماتیک، قیمت دلار به‌شدت کاهش پیدا کند.
درست همانطور که در سال ۶۷ و با پذیرش ِ قطعنامه ۵۹۸ و پایان جنگ ایران و عراق رخ داد و باعث شد تا بسیاری از آنها که همه سرمایه‌شان را دلار کرده بودند، ورشکسته شده و حتّی سکته کنند!
حتّی اگر دلار آنطور که شواهد پیداست، پایین نیاید، نباید از این امر غافل بود که امروز روز خرید نیست. احتیاط ِ اقتصادی ایجاب می‌کند که ارزها را بفروشیم تا مبادا قبل از ۱۳ آبان ارز با سرعت سقوط ِ آزاد را تجربه کرده و کاغذ دلار مشتری زیادی نداشته باشد!


■ تحریم‌هایی که جدید نیست...
نکته دیگر آنکه، دلّالان دلار با این منطق که موج جدید تحریم‌های امریکا علیه ایران، دلار را گرانتر خواهد کرد، می‌کوشند تا دلارهایی که روی دست‌شان مانده را به خریداران مُبتدی فروخته و با کمک برخی کانال‌های تلگرامی اعلام نرخ ارز، بازار را مُلتهب نگه دارند تا از آب ِ گل‌آلود ماهی بگیرند.

■ پیشنهاد ما: 
این درحالیست که همان‌طور که حسن روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل نیز گفت، هیچ تحریمی نیست که آمریکا اعمال نکرده باشد و تحریم‌های نفتی از همین حالا شروع شده و آمار فروش نفت کشورمان و گرانی طلای سیاه در سطح جهان به‌خوبی نشان می‌دهد تاریخ اجرای تحریم‌های نفتی ۱۳ آبان نیست.
بنابراین دلار عملاً با نزدیک شدن به رکورد ۲۰هزار تومان، عملاً رشد خود را کرده و از این به بعد احتمالاً در سراشیبی قیمت قرار خواهد گرفت.
تجربه صندوق‌های ورشکسته در انتظار سرمایه‌گذاران بر روی دلار را از یاد نباید برد که براساس منطق اقتصادی، هر مجموعه‌ای که سودهای نامتعارف بدهد، به ورشکستگی نزدیک خواهد شد. همه آنها که به طمع ِ سود بالا در صندوق‌های مالی ِ ورشکسته سرمایه‌گذاری کرده و هنوز حتّی به اصل پول خود نرسیده‌اند، به‌خوبی می‌دانند که معنی این حرف چیست.
دلار هم این روزها دست‌کمی از آن صندوق‌ها ندارد. ارز آمریکایی به بالاترین میزان رسیده و از این به بعد کسانی که این کاغذ را گران بخرند به سرنوشت همان‌هایی دچار خواهند شد که سهام پدیده مشهد را گران خریدند و نتوانستند آن را بفروشند. آنها باید سرنوشت سپرده‌گذاران صندوق‌های مالی ورشکسته را به یاد آورند که چطور اسیر طمع بیشتر برای سود بالاتر شدند.

■ واقعیت این است که دلار بالاتر از این حدّ نخواهد رفت. این روزها صف ِ فروش دلار طولانی‌تر از صف خرید شده و آنها که مانند ِ صف آخر بازی‌های شبکه‌ای چون گلدکوئیست، می‌خواهند دیر وارد این بازی دلاری شوند، باید مراقب باشند تا زیان ِ بالا را تجربه نکنند!
حتّی اگر دلار آنطور که شواهد پیداست، پایین نیاید، نباید از این امر غافل بود که امروز روز روز خرید نیست...!!

کانال "من، زندگی، ایران"
@AlirezaZafarie◽️


Forward from: @attachbot
‍ ♦️🔹"فکر کردن" داریم تا "فکر کردن"!

¤ اگر شما:
" کاری کنيد که مردم فکر کنند، که دارند فکر می کنند، آنها شما را دوست خواهند داشت."

¤ امّا اگر شما:
" واقعاً مردم را وادار به فکر کردن کنيد، آنها از شما متنفّر خواهند شد!"

@Business_Knowledge به نقل از

راه نو کانال نخستین مدرسه MPPS
در ایران🇮🇷

@RaheNoNokhbegan♦️🔹


Forward from: @attachbot
🔶■🔶 ۸ مهر، روز بزرگداشت ِ مولانا،
گرامی باد.

کانال "من، زندگی، ایران"
@AlirezaZafarie◽️


Forward from: @attachbot
◇■◇ من و موسیقی(۲۱۴)

قطعه ِ جدیدِ «چه بگویم؟!»

خواننده: سالار عقیلی

کانال "من، زندگی، ایران"
@AlirezaZafarie◽️
👇👇👇👇👇👇


♦️■♦️ گرانیِ کالاها و ارزانیِ انسانها...!


■ در شرایطی که با بُحرانِ اقتصادی و اُفتِ ارزش پول ملّی ِ ناشی از بُحران ِ سیاسی و بی کفایتی ِ سیاست بازان و مدیران ِ کلان مواجه هستیم، هجوم ِ مردم متموّل و برخوردار برای خرید دلار، طلا و سکه از یک سو، و مردم ِ متوسّط برای خرید و انبار کردن ِ روغن ، برنج و کالاهای اساسی از دیگر سو، موجب ِ دامن زدن به بُحران ِ کنونی و تشدید ِ قیمت ها و تورّم ِ بنیان برافکن می شویم.
تو گویی انگار خصلت ها و باورها از مردم به حاکمان، و از حاکمان به مردم سِرایت می کند؛ و به عبارتی مردم تربیت و رفتار و تلقّیات شان را از تعلیمات و رفتار و اعمال ِ مدیران و مسئولان شان به عاریت می گیرند ، و همچنین مسئولان نیز محصول ِ نگاه ، رفتار و تفکّرِ مردمان یک کشور و جغرافیای سیاسی اند؛ و اینک به نظر می رسد در کشور ِ ما تاراج و منفعت طلبی از مسئولین به ملّت و از ملّت به مسئولین "همرفتی" پیدا کرده و بی تفاوتی نسبت به سرنوشت ِ یکدیگر و نیز کشور به گونه ای رواج یافته که گویی اغلبِ انسان ها از احساس ، عاطفه و تعلّق ِ خاطر نسبت به وطن و هم نوعان تُهی گشته اند!!

■ به گمانم قحطی ِ غذا ، آذوقه و آب برای هر جامعه ِ انسانی بعد از مرحلهِ قحطی ِ انسانیّت اتّفاقی نیست؛ بلکه نتیجهِ عمل و انعکاس ِ روح جمعی است که در فرهنگ ِ عامه و عوام ِ عاری از احساس ِ انسانی با عنوان تقدیر یا خواست ِ خدا از آن یاد می شود.
به نمونه ِ قحطی درایران ِ سال ۱۹۱۷ برگردیم که در گزارش دنسترویل انگلیسی از همدان چنین می آورد:
« هر کس که قدمی در شهر می‌زد با آزار دهنده‌ترین مناظر روبه‌رو می‌شد. اگر کسی از بی‌تفاوتی ِ خارق العاده ِ مشرق زمینی ها که می‌گویند خواست ِ خداست، برخوردار نباشد، نمی‌تواند این صحنه‌ها را تاب بیاورد. مردم می‌میرند و کسی نیست که کمکی کند و گاه جسدِ آدم ها آنقدر کنار جاده‌ها، بی آنکه کسی بدان توجه کند، می‌ماند تا آنکه از بیم ِ لطمه به دیگران، دیگر چاره‌ای جز دفن آنها نباشد. در خیابان ِ اصلی شهر از کنار ِ جسد پسر نه ساله‌ای عبور کردم که روشن بود در همان روز مُرده بود. صورتش میان گِل و لای پنهان شده بود و مردم از دو سویش به شکل ِ عادی عبور می‌کردند، گویی او هم یکی از موانع ِ عادی سر راه است.»

وی همچنین می‌گوید:
" آنهایی که غَلّه را پیش‌خرید می‌کردند و به اصطلاح عُمده فروش بودند از فروش ِ غَلّه به انگلیسی ها سود فراوانی نصیبشان می‌شد، امّا حاضر نبودند این سود را با مردم عادی و بی‌نوای شهرشان تقسیم کنند!"

■ در تمامی اعصار، فرمول ِ ثابت شده ای که برای قحطی وجود داشته و دارد، این است که پیش نیاز ِ قحطیِ بزرگ برای یک جامعه دو چیز است:
اوّل) جهل
دوّم) بی تفاوتی
و همواره متعاقب و پُشت بند ِ قحطی، طاعون می آید اما نباید غافل بود که طاعون بعد از قحطی همان طاعون ِ رَذیلتی است که فضلیت ِ انسانی ما را می بلعد، و بعد که قحطی را سبب شد و استیلا و استقرار یافت، جلوه ِ بیرونی و اپیدمیک ِ خود را نمایان می کند.
در واقع طاعون ِ منفعت طلبی و خودخواهی ِ بزرگ در درون بسیاری از ما مشغول ِ بلعیدنِ ماست، که حاضر به تقسیم ِ سود با مردم ِ سرزمین مان و حتّی همسایه ، دوست ، برادر و خواهر مان نیستیم!
بی گمان مملکتی که محلّ ِ تجمّع ِ طاعونیان باشد، قحطی در آن حتمی است.

♦️ بیایید به خویش برگردیم و با احساس مسئولیت در قبال هم، نگذاریم طاعون و قحطی بر ما و مملکت مان غلبه کند!

هاشم جبّاری

کانال "من، زندگی، ایران"
@AlirezaZafarie◽️


Forward from: @attachbot
‍ ‍ ◇■◇ نمونه ای از:
‌ شایسته سالاریِ مدیران در ایران!!


■ مدرک یکی دیگر از دولتمردان ِ احمدی‌نژاد، جعلی از آب در آمد!

سید مهدی هاشمی، سرپرست ِ اسبق وزارت راه، رئیس اسبق کمیسیون عمران مجلس شورا، و رئیس اسبق سازمان نظام مهندسی کشور، حتّی لیسانس هم نداشت!!!
بعد می گویید چرا کشور به این وضع گرفتار شده است؟!
لازم به ذکر است که این مسئله فقط محدود به دوره ِ " معجزه هزاره سوّم" نیست، بلکه روش جاری ِ چهاردهه مبارزه با شایسته سالاری در ایران است. باور کنید که مبالغه نمی کنم! لطفاً نامه آقای عبّاس آخوندی وزیر مسکن دولت روحانی را به تاریخ ۹۷/۷/۷ با دقّت مطالعه فرمایید...

کانال "من، زندگی، ایران"
@AlirezaZafarie◽️
👇👇👇👇👇👇


Forward from: @attachbot
◇■◇ من و موسیقی (۲۱۳)

آدینه شب باشد،
چای تازه دم ، موسیقی و خیال ِ تو
که تاب می خورد در ذهن ِ من،
من از دنیا سهمم را گرفته ام.....

کانال "من، زندگی، ایران"
@AlirezaZafarie◽️
👇👇👇👇👇👇


Forward from: @attachbot
◇■◇ آیا موج تازه گرانی در راه است؟

سوداگری یا ترس از قحطی؛ کدامیک بازار را به هم ریخته است؟!

▫️جلد روزنامه سازندگی شنبه ۷ مهر ۹۷

کانال "من، زندگی، ایران"
@AlirezaZafarie◽️


◇■◇ کوتاه ِ کوتاه.....(۱)

سواره ِ دل باش،
و پیاده ِ تن.....

بایزید بَسطامی

کانال "من، زندگی، ایران"
@AlirezaZafarie◽️

20 last posts shown.

424

subscribers
Channel statistics