🌲ده دلیل برای اینکه نباید به #دولت_روحانی مجدد رای داد
✅ ✅
◀️همین ابتدا توضیح بدهم که از نظر من دولت آقای روحانی فقط ضعف نداشته و نقاط مثبتی هم داشته است؛ اما ایراد اصلی این دولت در «#جهت_گیری»های نادرست کلان است که باعث می شود با این روندی که تاکنون طی کرده هرگز نتواند مشکلات را حل کند.
❎ ❎
1⃣جهتگیری توسعه ای: دولت آقای روحانی به جای آنکه یک #توسعه_درونزا و متکی بر توان داخل را مدنظر داشته باشد، به #کمک_خارجیها امید بسته است. اعطای مدیریت بندر حساس چابهار به هند، کترینگ (پخت غذا) قطارها به اتریش، واگذاری وبازسازی فرودگاه مشهد به فرانسه و... نشانه هایی کوچک از این جهتگیری غلط است.
⭕️ ⭕️
2⃣سیاست خارجی: دولت دشمنی برخی کشورها (به ویژه امریکا) را در عرصه بین الملل قبول ندارد. آقای روحانی امیدوار بود که با قدرت های بزرگ #تعامل کند و آنها هم مرام داشته باشد، به تعهدها پایبند باشند و #تحریم ها بردارند، که دیدید نشد. ظاهرا در توافق برد-برد، فقط آنها برده اند.
✳️ ✳️
3⃣شفافیت: متاسفانه دولت با هرگونه ابزار شفافیت ساز مخالف است. حذف #ایران_کد و #طرح_شبنم که با نیت ایجاد رهگیری و نظارت مردمی بر کالاهای قاچاق ایجاد شده بود، عقب نشینی از شفاف سازي ترازنامه بانكها، مخفی کاری قراردادهای مهم خارجی چون برجام، قراردادهای نفتی IPC، قرارداد با خودروسازان خارجی و در نهایت حمایت از محرمانه کردن دارایی مسئولان جمهوری اسلامی ایران! نشان دهنده این است که این دولت بیشترین شفافیت گریزی را دارد.
❇️ ❇️
4⃣اشرافیت منشی: البته منظورم صرفاً اشرافیت در خودرو، لباس و... نیست. منظور این است که به دلیل رویکرد تجملی دولتمردان، سازمانهای دولتی هم به شیوه بریز و بپاش اداره میشود. نتیجه آنکه هزینه جاری دولت 300 درصد افزایش یافته است (از 88هزار ميليارد تومان به 210هزار ميليارد تومان).
@vaareh5⃣سرمایهدار سالاری: البته که داشتن ثروت زیاد بد نیست، اما مشکل این دولت این است که هرگاه بین منافع طبقه #بسیار_برخوردار جامعه با طبقات متوسط و پایین تضاد ایجاد شود، دولت طرف طبقات و اقشار بالا را میگیرد. #مزخرف خواندن #مسکن_مهر و مخالفت با سازمان حمایت از مصرف کننده توسط آقای آخوندی، طرفداری از فیشهای نجومی پزشکان و سوسیالیستی خواندن افرادی که معتقدند حوزه سلامت حاکمیتی است توسط #قاضی_زاده_هاشمی از زمره این موارد است. به همین ترتیب مخالفت آقای روحانی با بررسی حساب بانکی دهکهای پردرآمد باهدف کاهش گیرندگان یارانه (کاری که در بسیاری کشورهای دنیا مرسوم است).
❎ ❎
6⃣علم و فناوری: کاهش «سرعت رشد علمی» که مورد انتقاد رهبری هم قرار گرفت یکی از نتایج عملکرد این دولت است. اما از این مهمتر «ما نمی توانیم» هایی است که سد رشد علمی کشور شده است. برنامه #توسعه_هسته_ای و برنامه #هوا_فضای کشور مانند پرتاب ماهواره تقریبا متوقف و طرح ساخت #هواپیمای_ملی تعطیل شد و به جای آن برای واردات هواپیما جشن گرفتیم!
✳️ ✳️
7⃣نظام بانکی: متاسفانه بدلیل وابستگي خانوادگي برخی مقامات دولت فعلي به هيئت مديره بعضی بانكهاي خصوصي، اصلاح نظام بانکی به طور ویژه هیچ گاه در دستور کار دولت قرار نگرفت. تنها یکی از نتایج این اقدام، افزایش نقدينگي ظرف سه سال (از 670هزار ميليارد به 1300ميليارد تومان) است که از آن به بمب تورمی آینده یاد می شود.
❌ ❌
8⃣فرهنگ و هنر: دولت نشان داده که اعتقادی به «حمایت» و «هدایت» #فرهنگ ندارد. دولت با این توجیه که میخواهیم فرهنگ را به مردم واگذار کنیم، از خود سلب مسئولیت کرده و برای رشد فرهنگ هزینه نمیکند. #شجریان و #اصغر_فرهادی که دولت به آنها می بالد، هیچ کدام محصول این دولت نیستند.
❇️ ❇️
9⃣مماشات با #فساد: دولت نشان داده که اراده لازم برای برخورد با فساد را ندارد. وقتی رئیس #صندوق_توسعه_ملی بدلیل دریافت حقوق نامتعارف 57میلیون تومانی به دادسرا احضار شد، سخنگوی دولت راه انکار را پیش گرفت و حتی از وی به عنوان ذخایر نظام یاد کرد. به همین ترتیب وقتی مسئله #صندوق_ذخیره_فرهنگیان پیش آمد، آقای روحانی بسادگی این فساد را توجیه کرد که این وام است، اختلاس نیست. در حالی که کاملا محرز بود که 8000 میلیارد تومان تنها به 30 نفر داده شده که اغلب هم وثیقه معتبر نداشتند.
@vaareh0⃣1⃣واردات محوری: این دولت رابطه بسیار خوبی با واردکنندگان کالا دارد به نحوی که جناب روحانی، #نهاوندیان رئیس سابق #اتاق_بازرگانی را برای ریاست دفتر خود انتخاب کرده است. تنها میانگین واردات از چین نسبت به دولت قبل حدود دوبرابر شده است و دولت آشکارا از توسعه #مناطق_آزاد و#مگامالها برای کالاهای خارجی حمایت می کند. نتیجه طبیعی این رویکرد، تعطیلی بیش از 5000 کارخانه وبیکاری 1میلیون و 600هزار نفر است.
برخی منابع:
@Hermesi و
@eghtesadsiasi و
@payanerah96