واره؛ زندگی ایرانی، حیات اسلامی


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


گاه نوشته های محمدحسین طاهری، دانشجوی دکتری جامعه شناسی

تماس با مدیر از طریق لینک زیر
@mhstaheri
"واره" نام یک سازمان تعاونی سنتی زنانه در ایران است...

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


💑 قدیما برای #مراسم_عروسی کارت چاپ می کردن، مقید هم بودن #حضوری برن علاوه بر تقدیم کارت، تاکید کنن حتما بیاین.
📞 بعدها شد دعوت به صورت تلفنی و آدرس به صورت #پیامکی ارسال میشد.
📂 حالا دیگه دعوتنامه را توی گروه فامیل ها میذارن؛ همه دعوتید، #لوکیشن فلان.
📱 این یکی دیگه نوبر بود. طرف میخواست بره کربلا. یک #کانال_تلگرام درست کرده، همه فک و فامیل و دوستان و غریبه را ادد کرده. گفته حلالم کنید.😠
کانال هم هست، حتی یک راه ارتباطی نگذاشته من بگم داداش #التماس_دعا داریم!🚶
#عصر_بی_ارتباطات


🌳در چند روز گذشته جنجال هایی در شبکه های اجتماعی پیرامون صحبت های خانم کارشناس محترم شبکه #تابان صداوسیمای یزد به راه افتاده است؛ اگر از مخالفت های قشر #فمینسیت و #زن_سالار که منشأ ضدخانواده دارد بگذریم، موافقان بر سه جنبه تاکید کرده اند: یکی اینکه این کار در بسیاری از کشورهای غربی و شرقی دنیا مرسوم است؛ دوم به تاثیرات روانی و پزشکی آرامش بخش این کار اشاره کرده اند؛ و سوم اینکه اگر این کار به صورت متقابل صورت بگیرد چه اشکالی دارد؟
@vaareh
❇️اما متاسفانه نکته ای مهم که اتفاقا راز اصلی استحکام یک پیوند خانوادگی است، در تحلیل ها مغفول مانده و آن توجه به تفاوت های زن و مرد در جلب محبت و احترام است.
💑 چرا که بلحاظ روحی نیاز مرد و زن در خانواده متفاوت است و آنچه مبادله می شود یکسان نیست. در واقع آنچه زن را پایبند و شیفته به خانواده و تداوم آن می کند این است که احساس کند مردش واقعا و از صمیم قلب او را دوست دارد. اما آنچه مرد را پایبند به خانواده می کند احساس این است که #او می تواند دیگری را خوشحال و خوشبخت کند و #او یک عنصر کلیدی و مهم در خانواده به حساب می آید.
🌀در یک کلام زن در خانواده به #محبت نیاز دارد و مرد به #تواضع. کادو گرفتن، گل خریدن و کارهایی از این دست، اگرچه مرد را خوشحال میکند، اما معجزه نمی کند. آنچه مرد را جادو می کند به نحوی که زن بگوید «آقایی می خوام #جادوی_عشقت کنم»، تواضع کردن به نحوی است که مرد شرمنده شود. حالا مصداقش هرچه می خواهد باشد. شستن پای همسر یا هر کار دیگری که احساس تواضع و احترام را به مرد منتقل کند. این تواضع است که مرد را شیفته زن می کند نه دریافت یک نامه عاشقانه از او. بنابراین شبیه سازی نیاز زن و مرد از منظر روانشناختی کاملا اشتباه است.
@vaareh
✅این همان نکته ای است که شخص سرکار #خانم_دشتی در پاسخ به گزارش #پیک_بامدادی رادیو دقیقاً نشان دادند که حواس شان به آن بوده است و آن حفظ جایگاه و #اقتدار یک مرد در خانواده است. مخصوصاً یک #معتاد که دچار شخصیت خُرد و تضعیف شده است بیش از همه به آن نیاز دارد. به خلاف آنچه در بدو امر عجیب به نظر می رسد، بازگرداندن احساس احترام و اقتدار به چنین مردی باعث ایجاد انگیزه #ترک_اعتیاد و بازگشت به زندگی در وی می شود. چه برسد به یک فرد سالم که اگر چنین تواضعی از همسرش دریافت کند، چنان احساس شوق و سرزندگی ای در وی ایجاد می شود که برای زندگی و همسرش از هیچ محبت و زحمتی دریغ نخواهد کرد.💜


#حکایت!
مرد مجرمی را محکوم کردند که یا باید "دو من" پیاز بخوری یا "دویست چوب" بر تو زنیم و یا مبلغی پول بدهی تا آزاد شوی.
مرد بیچاره برای انتخاب آسان تر گفت: پیاز را می خورم. اما هنوز پیاز چهارم پنجمی را نخورده بود که اشک از چشمانش جاری شد و زبان و معده اش به سوزش افتاد. بنابراین گفت: پیاز را نمی توانم بخورم به من چوب بزنید. چند چوب که خورد، دید خوردن چوب هم بسیار سخت و غیرقابل تحمل است. بنابراین گفت: پول را می دهم و پس از دادن پول گفت: دریغ، هم پیاز خوردم هم چوب و آخرش هم پول را پرداختم.
@vaareh
حالا قضیه #شورای_عالی_فضای_مجازی است؛
دبیر شورا ۱.۵ سال پیش گفت اگر #تلگرام سرورهایش را داخل کشور نیاورد، فلان میکنیم، که نیاورد.
یک ماه پیش رئیس شورا گفت وزیر هرگز نباید دستش بر دکمه فیلترینگ برود، که با پررویی و قانون شکنی مدیر تلگرام مجبور شد برود.
حالا هم که به خاطر فیلتر تلگرام در لیست #تحریم های جدید آمریکا قرار گرفته، دستور رفع فیلتر آن را داده است!!
@vaareh
منبع حکایت: تسنیم


همین یک تغییر رویه ساده #صداوسیما نسبت به سال ۸۸، در اعلام دقیق تعداد کشته شدگان هر روز، مانع کشته سازی های دروغین رسانه های بیگانه شد.
ای کاش با یکی دوتا از معترضان هم مصاحبه می گرفت...
@vaareh
#صراحت
#محافظه_کاری


به نظرم اصل اعتراضات رخ داده در #مشهد، مربوط به طلبکاران پروژه #کاسپین و #شاندیز و اینهاست. ولی اونا دیدن هی میرن تظاهرات کسی توجه نمیکنه، بهانه #گرانی رو قاطی اش کردن که هم حمایتها بیشتر بشه، هم شعارها تندتر.
راهکار: #صداوسیما کنار مردم بیاد و اعتراضات را مال خود کند. چند نفر از مسئولان هم بین مطالبه کنندگان بیان و جمعیت رو آروم کنند‌.
مثلا صداوسیما میتونه #گفتگوی_ویژه_خبری بذاره به جای راهکار افراطی پخش تظاهرات و راهکار تفریطی #سانسور.


دوستان اون وری! می گویند #احمدی_نژاد تغییر نکرده؛ همون احمدی نژاد 84 و 88 است. ما اون وقت تشخیص دادیم، #بصیرت داشتیم و شما نداشتید! الان بگویید اشتباه کردید، عذرخواهی کنید و پشت «میزان حال فعلی افراد است» قایم نشوید. احمدی نژاد آن وقت به #هاشمی_رفسنجانی لجن پراکنی می کرد و شما تاییدش می کردید و الان به #آملی_لاریجانی و «دیگران» می پرد و شما تازه بیدار شده اید. بروید از حمایت خود توبه کنید!
@vaareh
البته توبه در هر حالی کار خوبی است، اما ببینیم از چه دقیقا باید توبه کرد؟
1️⃣ ما به خاطر لجن پراکنی به احمدی نژاد رای ندادیم؛ ما به خاطر مبارزه با «#فقر و فساد و تبعیض»، دوری از «#اشرافیت تئوریزه شده»، «بازگشت انقلاب به مردم» و زنده کردن شعار «عدالت» و «دولت اسلامی» از احمدی نژاد حمایت کردیم و به خاطر #رایحه_خوش_خدمت که در شهرداری از او استشمام کردیم، حرف هایش را باور کردیم و به او رأی دادیم.
2️⃣ ما همان زمان هم که «دوستی با مردم اسرائیل» و هم «پایان دوران اسلامگرایی» #مشایی را دیدیم و تقبیح کردیم. ما «بیداری اسلامی را قبول نداریم» را شنیدیم و اعتراض کردیم. ما #خودمداری و #نخبه_گریزی احمدی نژاد را دیدیم و گفتیم اشتباه است. ما فراتر از بحث های روزمره، حتی عملکرد ضعیف احمدی نژاد در #فرهنگ و #علوم_انسانی را هم نقد کردیم. ما گفتیم الان دولت تنها به آبادانی و محرومیت زدایی مشغول است و آبادانی جان ها و فقر فرهنگی را باید چاره کرد. ما بعد از #یکشنبه_سیاه مجلس فریاد زدیم که این غلط است.
3️⃣ البته پنهان نمی کنم که ما از اعتراض وی به هاشمی رفسنجانی و اینکه او را صحنه گردان اصلی و مسبب وضعیت کنونی معرفی کرد، خوشحال شدیم و برای احمدی نژاد کف زدیم. اتهام زنی کار غلطی بود، اشتباه بود، اگر ما هم همراهی یا سکوت کردیم، اشتباه کردیم؛ اما اعتراض احمدی نژاد به هاشمی درست بود، اگر چه به شیوه غلط، غیراخلاقی و بزرگنمایانه مطرح شد. همان طور که اعتراض هم اکنونش هم درست است، اما به شیوه ای غلط دارد صورت می گیرد.
4️⃣عمل غلط به ارزشها نباید باعث شود که از خود ارزشها رویگردان شویم (اگرچه به لحاظ اجتماعی معمولا این اتفاق می افتد) همان چیزی که جناح پیروز در انتخابات 92 و 96 القا کرد و در معیارها عقب گرد کرد؛ #مسکن_مهر شد مزخرف، جهان شد چند کشور اروپایی و قیام امام حسین علیه السلام شد #درس_مذاکره، توسعه داخلی منوط شد به کمک های خارجی، و نظارت بر واردات کالا و قاچاق حذف شد و... تا اعتراض هم می کردیم، می گفتند ساکت! که دیدیم آنکه «نظرش به رهبری نزدیک تر بود» چه کرد! در واقع مسئله امروز این است که از این که نماد جریان #عدالتخواهی مرتکب گناه شده، میخواهند اصل عدالتخواهی را زیر سوال ببرند.
@vaareh
5️⃣ و آخر. می گویند شما کارهای غلط احمدی نژاد را #توجیه می کردید. در حدیث آمده که عمل برادر مؤمن ات را تا هفتاد بار حمل بر صحت کن. ما تا زمانی که احمدی نژاد در چارچوب نظام و رهبری بود از وی حمایت می کردیم و کارهای غلطش را توجیه. حالا که از چارچوب نظام خارج شده، کارهای مثبتش را هم بدبینانه می نگریم. آیا واقعا بین اعتراض #مالک_اشتر به علی علیه السلام با اعتراض به #اشعث تفاوتی نیست؟!


چند وقتی است یادداشت های جناب #محسن_حسام_مظاهری درباره #نقد_سیاستهای_دینی_جمهوری_اسلامی میخوانم و منتظر فرصتی بودم که چند اشکال اساسی را که به آنها وارد میدانم بیان کنم؛
1⃣ لب کلام ایشان در این یادداشت ها -آن طور که من برداشت کرده ام - این است که دولت نباید کاری به دین مردم داشته باشد. حالا پرسش اینجاست که نقطه تمایز نقد ایشان به عنوان یک آدم دیندار با یک آدم بی دین چیست؟ آیا چون دین مجموعه ای از خرافات، آگاهی های کاذب یا مربوط به دوران کودکی بشر است نباید دولت کاری به دین داشته باشد یا چون اصیل و واقعی است؟ چون اگر دین را مجموعه ای از اعتقادات و اعمال برای رسیدن انسان به سعادت بدانیم، و کنش اختیاری هر فرد را در سعادت اطرافیان و جامعه اش موثر بدانیم، آنگاه هیچ حکومتی اساسا نمیتواند در مقابل دین افراد جامعه بی تفاوت باشد.
چطور است که دولتها نسبت به سلامت جسمی مردم وظیفه دارند، اما نسبت به سلامت روان مردم وظیفه ای ندارند؟
چطور است که نهاد دولت در غرب ایجاد شهروند مدرن را به عنوان یک وظیفه بر دوش خود دارد، اما در ایران وظیفه ای در این قبال ندارد؟
@vaareh
2⃣ اگر دولت در معنای عام خودش نسبت به دین وظیفه دارد، آیا نباید این وظیفه خود را در ایجاد ساختارهای مبتنی بر دین نشان دهد؟ ساختارهایی که عاملیتهای انسانی را به سمت کمال و رشد هدایت کند؟ که فرموده اند: الدنیا مزرعه الآخره. آیا نهاد مؤثر و مهمی مانند اقتصاد نباید سمت و سوی دینی به خود بگیرد و سعادت مند شدن انسانها را میسر کنند؟ یا منظورتان از دینداری صرفا گوش کردن به موعظه کشیش در کلیساست؟
3⃣ اگر حتی رابطه حکومت و دین را صرفا در حد موعظه و نصیحت بدانید، صرفا ایجابی بدانید و نه اجباری و سلبی، و... باز جای این سوال است که آیا نباید حاکمیت از ابزارهایی چون آموزش و پرورش، صداوسیما، مراکز و مؤسسات فرهنگی و هنری برای تبلیغ دین استفاده کند؟ پس چرا به جای نقد تکنیکی، اصل این رفتار را نقد میکنید؟
4⃣سلمنا. در فهرست مسائل دینی مدنظر شما حجاب زنان نباید اجباری باشد و صرفا تبلیغی و ترغیبی باشد. سایر دستورات دینی چطور؟ حاکمیت نسبت به زنا و شرب خمر وظیفه ای دارد یا ندارد؟ #دیسکو و #کاباره باز باشند؟ همجنس بازی «اجبارا» ممنوع باشد یا نباشد؟ به چه دلیل در برخی دستورات دینی میشود سلبی عمل کرد و برخی نمیتوان؟ یا اساسا معتقدید که ول کن، هرکس هرچه می پسندد بکند؟!
♻️رفقا چنان خارج گود می نشینند و تز روشنفکری میدهند که بله سیاست #حجاب_اجباری و حمایت از دین رسمی در ایران به عکس خود بدل شده است که انگار خود پنجاه سال پیش این نتیجه را پیش بینی میکردند! و فراتر خود نقش مهمی در این فتح الفتوح داشته اند!
@vaareh
✅برادر من، کمی همدلانه و از منظر یک دیندار به مقوله نسبت حکومت و دین نگاه کن. اگر شما سی و چند سال پیش در جایگاه یک دولتمرد غیور نسبت به دین بودید، چه سیاست دینی را پیشنهاد میدادید؟ اصلا گذشته به کنار، هم اکنون که آمیزه های اباحی گرایانه غرب در زمینه روابط به اصطلاح آزاد زن و مرد، همجنس بازی و... در حال تعارض گفتمانی در ایران هستند. سیاست پیشنهادی شما در قبال این موارد چیست که پس فردا اعلام نشود «دیدید اجبار فایده ای ندارد»؟!!
👇👇
@mohsenhesam


مرتب تاکید می کنند که #هیات_سکولار نداریم، هیات باید انقلابی باشد...
از قشر جوان و دانشجو میخواهند بی تفاوت نباشند، تحلیل داشته باشند و نسبت به مسائل حساس باشند...
دو روز بعد از اینکه رییس جمهور مستقر سپاه را با عنوان دولت تفنگ بدست نواخته است، یک #مداح_انقلابی با ادبیاتی سنگین و متین و به صورتی اشاره گونه به نقد عملکرد دولت و قوه قضائیه پرداخته است، این همه سروصدا برای چیست؟
@vaareh
اگر قرار است تریبون نماز عید فطر صرفا بحث های معنوی و سکولار را مطرح کند چرا این همه از سخنرانان میخواهند شب احیا که مردم برای قرآن به سر آمده اند، از اسراییل حرف بزنند و در دهه محرم مذاکرات هسته ای را نقد کنند؟
مگر اینکه گفته شود در این شرایط زمانی این اشعار باعث مظلوم نمایی بیشتر دولت شده است...


Forward from: مکتوبات
📝"تصویر سعودی‌وار از ایران"

🔹ازین فتاوای شاذ علمای سعودی چیزی شنیده‌اید؟ مثلا ازینها که یکدفعه حکم می‌دهند خوردن گوجه فرنگی به فلان دلیل حرام است یا خریدن خیار در فلان ماه سال جایز نیست یا هرکس سمبوسه بخورد چون سه گوش و صلیب مانند است تشبه به کفار کرده است.

🔹من اولین بار که شنیدم محمد رحمانی به دلیل کامنت ۶۷ ام که زیر یکی از مطالب سایتش (نکات پرس) آمده بود به زندان و شلاق محکوم شده، رفتار قوه قضائیه با یک جوان حزب اللهی دقیقا مثل رفتار علمای وهابی با خرید گوجه و خیار و سمبوسه برایم باور نکردنی بود.

🔹همان ‌روزها محسن احمدی هم در سایتش(همت نیوز) کامنتهایی که در فارس و الف منتشر شده بود را در قالب یک مطلب که "واکنش مخاطبان سایتهای مهم به فلان خبر چه بود" جمع آوری کرده بود برای اوهم به جرم کامنتهایی که در سایت‌ها و خبرگزاری‌های دیگر منتشر شده ۳ سال حبس بریده بودند که با پیگیری بیت رهبری آزاد شد.

🔹اخیرا خبری منتشر شد که عبدالرضا داوری بخاطر ۳ تا کامنت که مخاطبان در صفحه فیس بوکش گذاشته اند به ۳ سال حبس محکوم شد که باور کردنی نبود. حالا چند روز پیش روانه زندان هم شد. تسویه حساب قوه قضائیه با این دوستان احمدی‌نژادی خب خیلی راحت است چون اینوری و آنوری کسی برای‌شان نگران نمی‌شود و هشتگ نمی‌زند و مطلب نمی‌نویسد. ولی ای کاش حداقل یک عده بابت این تصویر عربستانی که از ایران دارد مخابره می‌شود #دلواپس شوند.

#وحید_اشتری
@maktubat


حرف هایی برای شنبه #بعد_از_انتخابات (2)
«راستش رو بگو زمان احمدی نژاد کجا بودی؟ چی کار می کردی؟» اینها را یک جوان با تیپ #روشنفکری می‌گفت. گفتم «همین کاری که الان دارم می‌کنم» گفت «یه بار مردم رو بدبخت کردید بس نبود، دوباره میخواید همین وضعیت رو تکرار کنید؟» گفتم «خیال کردی برای ما که یک بار احمدی نژاد رو تبلیغ کردیم و بعد منحرف شده، ساده است که دوباره بخواهیم برای یک نفر دیگر مایه بگذاریم؟ چی در مورد عقل ما فکر کردی؟ ما هر دوره از هرکس ببینم اصلحه حمایت می کنیم» گفت «شما این قدر پررو هستین که هیچ وقت نمی‌گید اشتباه کردیم و مقصر این وضعیت مردم ما هستیم». از حرصم گفتم «دارم می بینم برای شما #چهاردرصدی‌ها و سرمایه‌دارها چقدر مردم مهم اند!»


رفتیم #خاورشهر. گفت «ما بیش از 20 ساله اینجا ساکن هستیم. حتی یک درمانگاه نداریم. برای یک سرماخوردگی ساده باید بریم تهران. هر سال داریم توی شورای شهر و مجلس 30 نفر انتخاب می‌کنیم. حتی یک بار هم پیش نیومده یک نفرشون بیاد به ما سر بزنه. خود تو هم اگه انتخابات نبود اینجا می اومدی؟»


«اینها همه شان دزدند. من فقط حال کردم که چطور پته هم رو روی آب ریختن». گفتم «اما از رئیسی که هیچی نتونستن رو کنن». گفت «ببین، همه اینها بازی نظام است. رئیسی و روحانی پشت پرده با هم هستن! این بازی رو درآوردن که من و تو بریم پای صندوق. شما ساده ای اینها را باور میکنی!»


یک کیوسک #نگهبانی_پارک بود. رفتم جلو گفتم «حاجی چطوری؟ خوبی؟» گفت «الحمدلله، ممنون». گفتم «آقا رئیسی رو میشناسی؟» و عکس را دادم دستش. «هم روحانیه هم سید اولاد پیغمبر است. بهش رای بده». گفت من؟ با ژست تبلیغاتی گفتم «بله شما. همین یک رای شما میتونه وضعیت را تغییر بدهد». نگاهی عمیق به عکس سید کرد. گفتم «عکسش رو بذار پشت کیوسکت همه ببینن». گفت باشه و گذاشت. به همین راحتی. نمیدانم از چهره‌اش خوشش آمده بود، از اینکه سید است، از اینکه کسی برای اولین بار آدم حسابش کرده بود؟ هر چه بود به سادگی قبول کرد و تمام.


توی #ده_خیر یک روستایی میانسال دیدیم که یک کارگاه کوچک تولید وسایل بخاری و شومینه داشت. گفتم «استاد به کی رای میدهی؟» گفت «من از سال 81 که کارگاهم رو باز کردم تا حالا، مدام مواد اولیه‌اش گران‌تر شده. طوری که از ده تا کارگر، الان رسیده به یک کارگر. تنها دوره‌ای که مواد مون ثابت مونده همین 4 سال است». گفتم «این دولت که به #تولید_داخل اعتقاد نداره، همش دنبال وارداته» گفت «اختیار داری پارسال تنها سالی بوده که #تراز_تجاری صادرات ما مثبت شده!» با شنیدن چنین اصطلاحاتی از یک روستایی داشتم شاخ درمی‌آوردم. گفتم «به جاش میانگین واردات ما از #چین افزایش پیدا کرده و برخی میگن حدود دوبرابر دوره احمدی نژاد شده». گفت «پسرجان، این چیزها تو سطح کلان مملکت از قبل بسته شده. وقتی میخوای چین توی شورای امنیت به نفع تو دست بلند کند، مجبوری جلوجلو همه چیزت را از چین وارد کنی! این دست این دولت و اون دولت نیست.» گفتم «حاجی شما خونه ات کجاست؟!» گفت «یک کوچه پایین تر!»
@vaareh

یک موتوری دیدم که #نصاب_توری_پنجره بود. صحبت که آقای رئیسی طرفدار محرومان است و بیا رای بده. گفت «هرکی بیاد و هر کی بره وضع ما همینه. بدتر میشه که بهتر نمیشه» گفتم «زمان #احمدی_نژاد هم بد بود؟» خنده تلخی زد و گفت «ما همیشه اوضاع مون همین بوده. راستی چرا رهبر احمدی نژاد رو رد صلاحیت کرده؟!». گفتم «بابا #شورای_نگهبان رد صلاحیتش کرده به رهبر چه ربط داره؟ به جاش وزرای درست و حسابی احمدی نژاد اومدن دور و برش. تازه میخواد #یارانه‌ها رو هم زیاد کنه». گفت واقعا؟ گفتم «بله. مگه مناظره ها رو ندیدی؟» گفت «من تلویزیون ام کجا بود؟!» گفتم: «آره بابا. میخواد یارانه رو برای اقشار ضعیف سه برابر کنه». گفت «حالا قضیه فرق میکنه. بده ببینم. گفتی اسمش چی بود؟!» پوستر را چهارتا کرد گذاشت توی جیبش. بلکه نامش یادش نرود...


به یک روستایی گفتم «به این سید اولاد پیغمبر رای بده!» گفت «نوکر جدش هم هستیم اما ما #قالیبافی هستیم چون فساد اینها را رو کرده». گفتم «اگه رئیسی و روحانی رفتن دور دوم چی؟» گفت «به روحانی رای می‌دهم!» گفتم «چرا؟ شما که دنبال تغییر وضع موجود هستین، چرا دوباره روحانی را تایید می‌کنید؟» با ناامیدی گفت «روحانی باشه حداقل معلومه وضعیت همینه، اون بیاد ممکنه اوضاع از این هم بدتر بشه!» گفتم «شما که مخالف فساد اینا بودی» گفت «روحانی حداقل یه کم سیر شده. اون یکی که تازه می خواد شکم خودش و اطرافیانش رو پر کنه!».


همه این موارد یک چیز دیگر را هم نشان می‌دهد. اینکه مای #حزب_الهی در قبال همه اقشار جامعه حتی #سبزی‌ها و #بی_حجاب‌ها مسئولیم و از همه مهم تر مردم #مستضعف که این قدر به نظام بی‌اعتماد شده اند. برای همه اینها باید در درازمدت و فراتر از انتخابات فکری بکنیم...
💟


حرف هایی برای شنبه #بعد_از_انتخابات (1)
✅ در دوره تبلیغات #ریاست_جمهوری چندباری به شهرهای کوچک و روستاهای اطراف تهران رفتم؛ به نظر خودم بیشتر جاها صحبت ها و تبلیغات موثر بود. آنچه می‌خوانید تجربیاتی نزدیک و واقعی است برای #جامعه_شناسان دور از میدان؛ حرف هایی برای اینکه بفهمیم کلیشه‌هایی که راجع به پایین شهر و بالاشهر ساخته‌ایم چقدر غیرواقعی است و بفهمیم چقدر مکانیسم رای دادن مردم پیچیده است...

خانمی حدود 50 ساله طرفدار #روحانی بود؛ گفت «من تحت پوشش #کمیته_امداد هستم. از اینا هیچ راست نشنیدم. تو مناظره‌ها گفتن مستمری رو سه برابر می کنن، باز این ماه واریز کردند، دیدم همون 53 تومنه». گفتم «حاج خانم! شما که تحت پوشش هستی باید بیشتر طرفدار رئیسی باشی. آقای روحانی حتی شب انتخاباتی به وعده‌اش عمل نکرد». گفت «به رئیسی که اصلا. 22 ساله شوهرم فوت کرده، رفتم کمیته امداد به هرکس میگم مشکل دارم، میگه خانوم #صیغه من میشی؟! طرف با سه تا بچه به من پیشنهاد صیغه میده تا یک میلیون وام من رو جور کنه. دیگه به هیچ کس اعتماد ندارم.»
@vaareh

مردی با همسر و بچه نوجوانش در پارک نشسته بودند. به هیچ صراطی مستقیم نمیشد که رای بدهد. گفتم «آخه نمیشه که ما دست روی دست بگذاریم. هرچه باشه ایشان از بقیه بهتر است». گفت «برای من آسمون همیشه سیاهه. به نظرت اگه من کار داشتم اینجا بودم؟ من خودم بیکارم که اینجا نشستم» و با شرمندگی نگاهی به زن و بچه‌اش کرد. انگار که مستمسکی پیدا کرده باشم، گفتم «اتفاقا ایشان به دنبال ایجاد #اشتغال است. گفته سالی یک میلیون شغل ایجاد می‌کند». گفت «دلت خوشه. میدونی چند نفر بیکار داریم؟» گفتم «نمیدونم یه 5-6 میلیونی هستند». گفت «تا به من برسد، زنده ام؟» توی دلم گفتم تازه اگر بتواند همین یک میلیون را ایجاد کند...


سه جوان #دهه_هفتادی در پارک تو تاریکی نشسته بودند؛ یکی شان گفت «تو این چند ساله روحانی چقدر سرعت اینترنت رو زیاد کرده، خداوکیلی اگه رئیسی هم بود، این قدر سرعت زیاد می‌شد؟» داشتم توجیه می کردم که دولت از این افزایش سرعت برای #اشتغالزایی استفاده نکرده و به علاوه رتبه جهانی #دولت_الکترونیک ایران از 100 به 106 تنزل پیدا کرده و... که گفت «داداش! من خودم #بسیجی هستم و به رئیسی رای می دم. اینا رو گفتم ببینم جواب تو چیه! اما یه چیز صادقانه بگم، جوون آزادی می‌خواد. من بابام بهم بگه فلان جا نرو شاکی میشم. حالا تو بگو ضرر داره. اینترنت خیلی مهمه» تو تاریکی دقت کردم دیدم تیپ سه تاشون به بسیجی ها می‌خورد. پیش خودم گفتم چرا از همان اول دقت نکرده بودم. اما بعید می دانم که این سوالات را فقط برای امتحان من می پرسید...


در یک ایستگاه اتوبوس دو پیرمرد نشسته بودند و داشتند شدید بحث می کردند. گفتم «پدرجان، ببخشید وسط بحث تون به آقا رئیسی رای میدی؟!» با تعجب نگاهم کرد و گفت من اصلا رای نمیدم. و دوباره آمپرش رفت بالا. گفت «من تو #صنایع_دفاع بودم. دوبار برای جبهه اسم نوشتم یه بار آقای #اردبیلی و یه بار آقای #رفسنجانی اومد گفت این کار شما همون جهاد است. نرید که اگه شما نباشید، رزمنده ها تیر و فشنگ ندارن شلیک کنن. شبانه روز سلاح می ساختیم. حالا بعد 30 سال کار که بازنشست شدیم، 1400 بهم میدن. این همه برای این انقلاب زحمت کشیدم. دو تا دختر #دانشگاه_آزادی توی خونه دارم. میرم تو #حلبی_سازی کارگری میکنم شرمنده زن و بچه نباشم. آخه انصافه من تو این سن و سال روزی ده ساعت کار کنم؟» ساکت شدیم. گفتم «حاجی حق داری». «آخه کی قراره وضع این مملکت درست بشه؟ هر کس میاد میگه قبلی‌ها فلان بودن من میخوام بسازم. به خدا اگه این #آقای_خامنه‌ای نبود من تا حالا دق کرده بودم!» یک نفسی کشیدیم. رفیقم گفت «حاجی با این حرف ها که زدی من اصلا روم نمیشه بگم بهت چه کن. ولی هرچه باشه این سید تو خط رهبره». یه کم آروم شد و گفت «نمیدونم بده. حالا ببینم چه می‌شود. شاید این سید یه کاری بکنه». نمیدانم با آن مقدمه چه شد یه دفعه این قدر نرم شد. اشک توی چشمانم حلقه زد. شاید همین که به درد و دلش گوش کرده بودیم...
@vaareh

#شهرک_اندیشه، یک پسربچه آمد از من پوستر رئیسی گرفت. پدرش دورتر ایستاده بود با قیافه بدنسازی. گفت «آقا من رو روشن کن. اینکه میگن این آقا بیاد بسیجی ها جلوی مردم رو میگیرن راسته؟». منظورش را می‌دانستم اما گفتم «یعنی چی جلوی مردم رو می‌گیرن؟» گفت «مثلا به این #آستین_کوتاه من گیر میدن. به #موی_خانوم من گیر میدن که چرا بیرونه». گفتم «اصلا فرض کن دوست داشته باشن جلوی اینا رو بگیرن. به نظرت می تونن؟ یه نگاه به خیابان بکن از اول تا آخرش چند تا خانم مو بیرون می بینی؟ آخه جلوی کی رو بگیرن؟» یه نگاهی کرد و گفت «نه راست میگی. نمیتونن». گفتم «نه میگم همه چیز ول میشه و نه میگم اوضاع بدتر میشه. همین که هست. دولت هست، مردم هم زندگی شون رو می‌کنن».


10دلیل برای انتخاب سیدابراهیم رئیسی:
حامی محرومان(یارانه ومسکن مهر)
باوربه ایجاد 1میلیون شغل
قانونمندو بااخلاق
پاکدست وبدون هیچ نقطه خاکستری دراقتصاد
دارای برنامه وتیم اجرایی(نیکزاد، نادران، میرکاظمی و...)
آشنابا گلوگاه ها ومشکلات(سازمان بازرسی کل کشور)
پایبندبه برجام و البته بی اعتماد به امریکا
قائل به حقوق وآزادی های اقوام و مذاهب مطابق باقانون اساسی
قاطع در برخوردبا غارتگران بیت المال
رسانه باشید
@vaareh
این مطلب را برای کسانی که تلگرام ندارند، پیامک کنید. حدودا ۶ پیامک میشود👆👆👆


🌲ده دلیل برای اینکه نباید به #دولت_روحانی مجدد رای داد
✅ ✅
◀️همین ابتدا توضیح بدهم که از نظر من دولت آقای روحانی فقط ضعف نداشته و نقاط مثبتی هم داشته است؛ اما ایراد اصلی این دولت در «#جهت_گیری»های نادرست کلان است که باعث می شود با این روندی که تاکنون طی کرده هرگز نتواند مشکلات را حل کند.
❎ ❎
1⃣جهتگیری توسعه ای: دولت آقای روحانی به جای آنکه یک #توسعه_درونزا و متکی بر توان داخل را مدنظر داشته باشد، به #کمک_خارجی‌ها امید بسته است. اعطای مدیریت بندر حساس چابهار به هند، کترینگ (پخت غذا) قطارها به اتریش، واگذاری وبازسازی فرودگاه مشهد به فرانسه و... نشانه هایی کوچک از این جهتگیری غلط است.
⭕️ ⭕️
2⃣سیاست خارجی: دولت دشمنی برخی کشورها (به ویژه امریکا) را در عرصه بین الملل قبول ندارد. آقای روحانی امیدوار بود که با قدرت های بزرگ #تعامل کند و آنها هم مرام داشته باشد، به تعهدها پایبند باشند و #تحریم ها بردارند، که دیدید نشد. ظاهرا در توافق برد-برد، فقط آنها برده اند.
✳️ ✳️
3⃣شفافیت: متاسفانه دولت با هرگونه ابزار شفافیت ساز مخالف است. حذف #ایران_کد و #طرح_شبنم که با نیت ایجاد رهگیری و نظارت مردمی بر کالاهای قاچاق ایجاد شده بود، عقب نشینی از شفاف سازي ترازنامه بانك‌ها، مخفی کاری قراردادهای مهم خارجی چون برجام، قراردادهای نفتی IPC، قرارداد با خودروسازان خارجی و در نهایت حمایت از محرمانه کردن دارایی مسئولان جمهوری اسلامی ایران! نشان دهنده این است که این دولت بیشترین شفافیت گریزی را دارد.
❇️ ❇️
4⃣اشرافیت منشی: البته منظورم صرفاً اشرافیت در خودرو، لباس و... نیست. منظور این است که به دلیل رویکرد تجملی دولتمردان، سازمان‌های دولتی هم به شیوه بریز و بپاش اداره میشود. نتیجه آنکه هزینه جاری دولت 300 درصد افزایش یافته است (از 88هزار ميليارد تومان به 210هزار ميليارد تومان).
@vaareh
5⃣سرمایه‌دار سالاری: البته که داشتن ثروت زیاد بد نیست، اما مشکل این دولت این است که هرگاه بین منافع طبقه #بسیار_برخوردار جامعه با طبقات متوسط و پایین تضاد ایجاد شود، دولت طرف طبقات و اقشار بالا را می‌گیرد. #مزخرف خواندن #مسکن_مهر و مخالفت با سازمان حمایت از مصرف کننده توسط آقای آخوندی، طرفداری از فیش‌های نجومی پزشکان و سوسیالیستی خواندن افرادی که معتقدند حوزه سلامت حاکمیتی است توسط #قاضی_زاده_هاشمی از زمره این موارد است. به همین ترتیب مخالفت آقای روحانی با بررسی حساب بانکی دهک‌های پردرآمد باهدف کاهش گیرندگان یارانه (کاری که در بسیاری کشورهای دنیا مرسوم است).
❎ ❎
6⃣علم و فناوری: کاهش «سرعت رشد علمی» که مورد انتقاد رهبری هم قرار گرفت یکی از نتایج عملکرد این دولت است. اما از این مهمتر «ما نمی توانیم» هایی است که سد رشد علمی کشور شده است. برنامه #توسعه_هسته_ای و برنامه #هوا_فضای کشور مانند پرتاب ماهواره تقریبا متوقف و طرح ساخت #هواپیمای_ملی تعطیل شد و به جای آن برای واردات هواپیما جشن گرفتیم!
✳️ ✳️
7⃣نظام بانکی: متاسفانه بدلیل وابستگي خانوادگي برخی مقامات دولت فعلي به هيئت مديره بعضی بانكهاي خصوصي، اصلاح نظام بانکی به طور ویژه هیچ گاه در دستور کار دولت قرار نگرفت. تنها یکی از نتایج این اقدام، افزایش نقدينگي ظرف سه سال (از 670هزار ميليارد به 1300ميليارد تومان) است که از آن به بمب تورمی آینده یاد می شود.
❌ ❌
8⃣فرهنگ و هنر: دولت نشان داده که اعتقادی به «حمایت» و «هدایت» #فرهنگ ندارد. دولت با این توجیه که می‌خواهیم فرهنگ را به مردم واگذار کنیم، از خود سلب مسئولیت کرده و برای رشد فرهنگ هزینه نمیکند. #شجریان و #اصغر_فرهادی که دولت به آنها می بالد، هیچ کدام محصول این دولت نیستند.
❇️ ❇️
9⃣مماشات با #فساد: دولت نشان داده که اراده لازم برای برخورد با فساد را ندارد. وقتی رئیس #صندوق_توسعه_ملی بدلیل دریافت حقوق نامتعارف 57میلیون تومانی به دادسرا احضار شد، سخنگوی دولت راه انکار را پیش گرفت و حتی از وی به عنوان ذخایر نظام یاد کرد. به همین ترتیب وقتی مسئله #صندوق_ذخیره_فرهنگیان پیش آمد، آقای روحانی بسادگی این فساد را توجیه کرد که این وام است، اختلاس نیست. در حالی که کاملا محرز بود که 8000 میلیارد تومان تنها به 30 نفر داده شده که اغلب هم وثیقه معتبر نداشتند.
@vaareh
0⃣1⃣واردات محوری: این دولت رابطه بسیار خوبی با واردکنندگان کالا دارد به نحوی که جناب روحانی، #نهاوندیان رئیس سابق #اتاق_بازرگانی را برای ریاست دفتر خود انتخاب کرده است. تنها میانگین واردات از چین نسبت به دولت قبل حدود دوبرابر شده است و دولت آشکارا از توسعه #مناطق_آزاد و#مگامال‌ها برای کالاهای خارجی حمایت می کند. نتیجه طبیعی این رویکرد، تعطیلی بیش از 5000 کارخانه وبیکاری 1میلیون و 600هزار نفر است.
برخی منابع: @Hermesi و @eghtesadsiasi و @payanerah96


🌲🌲تا میتوانید #جنس_ایرانی بخرید🌲🌲
بسیاری از هموطن ها و دوستان علاقمند ایران می گویند چون جنس ایرانی بی کیفیت است، من نمیخرم، اما به نظرم این حرف صرفا بهانه است...
در جواب این دوستان میگویم که هنگام مقایسه جنس داخلی و خارجی چند حالت پیش می آید:
1⃣اگر واقعا کیفیت برای تان مهم است، پس اگر جنس ایرانی باکیفیت ولی گران تر از خارجی بود. آن را بخرید.
اگر این کار را کردید یعنی کمک به تولید کالای باکیفیت وطنی کرده اید.
مثلا لوازم بهداشتی ایرانی، یا چینی آلات و کریستال ما بسیار باکیفیت و عالی هستند اما ما شامپوی خارجی و کریستال ترک میخریم. چون فکر میکنیم بهتر است.
@vaareh
2⃣اگر جنسی یا کالایی مشابه خارجی دارد و کیفیت شان یکسان است، اما آپشن ها و امکانات خارجی بیشتر است، ولی جنس ایرانی کار شما را راه می اندازد، ایرانی را بخر.
مثلا تلویزیون #صنام کیفیت دارد، خوب است، اما صفحه مثلا فول اچ دی منحنی #LG را ندارد، اما چون کارت را راه می اندازد، همین را بخر. یا مثلا چرخ گوشت #پارس_خزر، شاید امکانات اضافی #مولینکس را نداشته باشد اما باکیفیت است و کار راه بنداز.
3⃣بعضی جنس های داخلی هستند که کیفیت ضعیف تری از خارجی دارند ولی مصرفی هستند. یعنی قرار نیست یک عمر ازش استفاده کنیم. مثلا خودکار یا مسواک که نهایت قرار است ۶ ماه یا یکسال استفاده کنیم. خب ایرانی را بخر یکسال دیگه میری یکی دیگه میخری.
اینهایی که میگن ما جنس ایرانی بی کیفیت عمرا نمیخریم باید جواب بدهند که خداوکیلی تا حالا جنس چینی نخریده اند؟ شما اگه تو کار تولیدی باشی میفهمی که یک پیراهن مردانه خودت را هم بکشی نمیتوانی ۲۰ هزارتومان دربیاری. اون چینی چه جوری میفروشد؟ با خرید من و شما. هیچ ربطی هم به کیفیت ندارد. خب پس چرا خیلی از ماها همین اجناس دم دستی و مصرفی را خارجی میخریم؟
@vaareh
4⃣ برخی جنس ها هست که کیفیت شان به شدت پایین است، هرکس خریده دیده قبل از آنکه به میزان پولی که داده اید، خدمت بدهد خراب میشود، و شما جلوجلو میدانی که داری پولت را دور میریزی. این جنس را نخر. مثلا من خودم گوشی ... رو به کسی توصیه نمیکنم بخرد.
البته اگر کسی #ولایتمدار_واقعی و مدعی از تو به یک اشاره، از ما به سر دویدن است، میگوید من جهاد با مال میکنم. اصلا نیت صدقه میکنم، جنس داخلی میخرم، #کارگر_ایرانی بیکار نشود.
حالا شما این مرحله از جهاد را نمیخواهد انجام بدهید. همون مثل مردم عادی اون سه تای اول رو عمل کنید، کافی است!
https://www.safapen.com/images/img_20150712_124847-1.jpg?crc=4174753078


در روز ملی_شدن #صنعت_نفت یادی کنیم از #استاد_خلیل_طهماسبی عضو #فدائیان_اسلام که در روز ۱۶ اسفند ۱۳۲۹ مهمترین مانع ملی شدن نفت در حاکمیت یعنی #رزم_آرا را از سر را برداشت
@vaareh
تنها یک روز بعد از قتل رزم آرا، یعنی در 17 اسفند 1329 بود که کمسیون نفت مجلس، اصل ملی شدن صنعت نفت را با اکثریت آرا تصویب کرد...
http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1395/02/05/13950205000442_PhotoL.jpg


واره:
⭕️#احمدی_نژاد به عرصه انتخابات ریاست جمهوری وارد شده است...⭕️
✅ ۱۵ اسفندماه احمدی نژاد در کنار یار غار خود #مشایی، تلویحا از کاندیداتوری #بقایی حمایت کرد.
این رویداد تحلیل های متنوعی میتواند داشته باشد اما من قصد دارم صرفا از منظر #نشانه_شناسی بدان بپردازم...
@vaareh
1⃣احمدی نژاد میتوانست برای اعلام کاندیداتوری یاران خود کارهای مختلفی را انجام دهد؛ مثلا حضور در یک موسسه خیریه، بازدید از یک منطقه محروم، یا حضور در جمع کارگران یک کارخانه تعطیل شده و... اما او کاشت درخت🌳 را انتخاب کرد. که به صورت غیرمستقیم پیام های خاصی را به رقیبان ارسال کند؛
کاشت درخت هم نماد آبادکردن ایران است، یعنی همان تابلویی که در دوره اول ریاست جمهوری احمدی نژاد با آن حاضر شده بود ( #آبادگران_ایران_اسلامی ) و هم نماد رویش و بهار است که شعار دوره دوم ریاست جمهوری اش بود ( #زنده_باد_بهار ).
2⃣درختی هم که احمدی نژاد انتخاب کرده، حائز توجه است. «درخت میوه»🍒🍊 که بخلاف کاشتن سرو 🌲که نماد ایستاگی است و کاشتن زیتون🌿 که نماد صلح است، نماد باروری است. یعنی به جای تاکید به وجه سیاسی نماد، بر وجه شکوفایی اقتصادی و تولیدی تاکید شده است.
@vaareh
3⃣ آخر اینکه در یکی از تصاویری که از این جلسه نشان داده شده، احمدی نژاد درخت را نگه داشته و #مشایی و #بقایی در حال خاک ریختن در کنار درخت اند. نماد اینکه اگرچه من در انتخابات حضور ندارم و کس دیگری را به جای خود فرستاده ام، اما صحنه گردان اصلی من هستم. و قوام اینها به من است!
http://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1395/12/15/5935605_683.jpg


#شهید_مطهری، کتاب #فلسفه_تاریخ، ص 205
✅ این استدلال بسیار غلط است ...که معیارهای امروز ما یک نوع‌ معیار است و معیارهای زمان آنها [گذشتگان] معیارهای دیگری بوده ما با معیارهای‌ خودمان نباید آنها را محاکمه کنیم ...
این حرف مخصوصا با این استدلال که معیار ما با معیار آنها فرق می‌کند حرف‌ چرندی است و همان حرفی است که در میان ما معروف است، می‌گوییم : #اذکروا_موتاکم_بالخیر همان جمله " به آرامش گذشته تعلق دارند "
می‌گویند این جمله از معاویه است [باید] اسم این حرف را باید بگذاریم " فلسفه‌ معاویه ای " که هر جانی‌ای بیاید در دنیا جنایت کند ، همینکه رفت‌ بگوییم پرونده اش بسته شد چرا بسته شد؟!
@vaareh
اتفاقا باید پرونده آنها باز باشد ، یعنی افرادی که در سرنوشت آینده مؤثرند باید جامعه ، پرونده آنها را باز نگهدارد ، خوبان را تحسین کند و بدها را مشمول ملعنت و نفرت و قضاوت قرار دهد.
البته این از لحاظ فقهی مسأله معروفی است ، که درباب غیبت می‌گویند آیا غیبت راویان جایز است یا جایز نیست ؟ می‌گویند جایز است و اسمش‌ را می‌گذارند " #جرح_و_تعدیل " یعنی اگر کسی راوی احادیث است که شامل‌ راوی تاریخ هم می‌شود و من می‌دانم که این راوی آدم خوبی نبوده ، فلان عیب‌ و فلان عیب را داشته و چنانچه من سکوت کنم او را آدم صحیح و معتبر و ثقه‌ می‌دانند و به حرفش اعتماد می‌کنند ، در اینجا من حق دارم در کتابم بنویسم‌ که این شخص آدم بدی بوده ، فلان فسق را داشته ، کذاب بوده ، و لهذا کتب‌ " رجال " ما پر است از جرح و تعدیل ها.
در باب #غیبت فقها می‌نویسند : "یکی از مواردی که غیبت جایز است غیبت اموات است به عنوان جرح و تعدیل" همین طور که آن جایز است این هم جایز است.


بخشی از بیانات حضرت #آیت_الله_مظاهری در درس خارج شان پیرامون #ازدواج_موقت در ادامه به صورت خلاصه شده آمده است؛ دست به دست کنید به دست مبتلا به اش برسد...
***
بیش از صد روایت برای جواز نکاح موقت در [کتاب] وسائل [الشیعه] آمده است. در همان باب اول بیش از سی روایت صحیح ‌السند و ظاهر الدلاله، دلالت بر جواز می‌کند. گفتم دو آیه هم از نظر تفسیری که اهل بیت «سلام‌الله‌علیهم» کرده‌اند، برای جواز نکاح موقت نازل شده است؛... برای تجویز چیزی کم پیدا می‌شود که اینقدر روایت از ائمه‌ی طاهرین «سلام‌الله‌علیهم» صادر شده باشد. اما یک دسته روایات هم داریم که منع می‌کنند. این روایات را مرحوم صاحب وسائل در باب ۵ از همین ابواب متعه نقل فرمودند
[برای مثال] #صحیحه_عمار، ... که میگوید من و سلیمان بن خالد خدمت امام صادق «سلام‌الله‌علیه» رفتیم. امام صادق بدون این‌که ما سؤال و جوابی کنیم، فرمود: قد حرمت عليكما المتعة من قبلى مادمتما بالمدينة لانكما تكثران الدخول على فأخاف أن تؤخذا، فيقال: هؤلاء أصحاب جعفر. فرمودند [حرام] کردن متعه برای شما برای اینست که ممکن است شما را بگیرند و بعد بگویند که اینها از اصحاب امام صادقند و از این کارها انجام می‌دهند.
معمولاً اصحاب بدون این‌که بررسی روایات کرده باشند، فرمودند جمع عرفی است و این گونه روایتها #حمل_بر_تقیه می‌شود. برای این‌که بیش از صد روایت داریم برای جواز، و هفت هشت ده روایت برای نهی داریم و می‌دانیم روایتها تقیّةً صادر شده است برای این‌که عامه تبعاً از عمر، این کار را مثل زنا و بالاتر از زنا می‌دانند. اما یک نکته‌ای را باید فراموش نکنیم و آن نکته این‌که در روایت علی بن جعفر آمده و در این روایت هم اشاره شده که چون روی نکاح موقّت یک سر و صدایی هست، افراد موجه و افرادی که روی آن‌ها حساب می‌شود، نباید به دنبال این حرفها بروند. افرادی که احتیاج به این حرفها ندارند، نباید به دنبال هوی و هوس و به دنبال اینگونه چیزها باشند. و من جمله ما طلبه‌ها.
طلبه‌ای که زن و زندگی دارد و زن خوب دارد و از آن راه ارضا می‌شود، پس زدن این حرفها و به دنبال این حرفها رفتن، معلوم است که خیلی بد است. روایتها را هم حمل بر تقیه نکنیم بلکه بر #ارشاد_عرفی حمل کنیم. ائمه‌ی طاهرین می‌فرمایند عقلت حکم می‌کند. مثل #علی_بن_یقطین که زن دارد و در دستگاه خلافت، وزارت دارد. اگر یک دفعه بفهمند، دردسرها دارد، پس چرا به دنبال این کارها راه بیفتد. مخصوصاً این‌که این کلمه‌ی أَغْنَاکَ اللَّهُ هم در مسئله آمده، به معنای این‌که کسی که بی نیاز از اینگونه مطالب باشد، باید به زن و بچه‌ی خود برسد و دست از هوی و هوس بردارد.
@Vaareh
... اینها ارشادهایی است که همه و مخصوصاً ما #طلبه‌ها باید به دنبال هوی و هوس نباشیم. باید دنبال این حرفها نباشیم. مخصوصاً این‌که بسیار اتفاق افتاده است که یک طلبه‌ای که در میان مردم موّجه بوده و در حکومت هم موجه بوده است، اما به خاطر همین حرفها سقوط کرده است به اندازه‌ای که دق کرده و مُرده است. بعضی اوقات می‌بینیم که مسجد و مریدهایش از دست رفتند و وجاهت از دست رفت. همین مقدار می‌گویند که این آدم هوی و هوسی است و صیغه کرده است.
... البته کار حرامی نکرده است اما بالاخره همین رفتن به دنبال هوی و هوس که به قول امام صادق که به عمار گفتند تو با من رفت و آمد داری و اگر تو را بگیرند، می‌گویند این از اصحاب امام صادق است و این یک شکست برای من است و من اصلاً این کار را بر شما تحریم می‌کنم. البته حرمت در اینجا حرمت حکومتی است. برای این‌که نمی‌گویند صیغه حرام است، بلکه می‌فرمایند من بر شما دو نفر حرام می‌کنم.
... مثلاً یک دفعه بفهمند که علی بن یقطین #صیغه کرده است، به دنبال این هستند که علی بن یقطین را از پست بیندازند. آنگاه موسی بن جعفر «سلام‌الله‌علیه» یک مواظبتی از علی بن یقطین داشتند و حتی‌ به‌طور معجزه آسا؛ و وقتی می‌خواست از دستگاه بیرون رود، آقا امر می‌کردند که باید در دستگاه باشی. و بالاخره خیلی نزد امام صادق موجه بود و مخصوصاً نزد موسی بن جعفر «سلام‌الله‌علیه». پس عقل علی بن یقطین می‌گوید که زن و بچه داری و آبرو داری و دستگاه داری، پس به دنبال زندگی خودت برو. اگر می‌خواهی ارضاء شوی، از راه زنت ارضاء شو اما اگر بیفتی به دنبال چیزی که احتمال خطر دارد؛ بعضی اوقات اینطور است که احتمال ضعیف است اما محتمل قوی است و در این موقع عقل ما می‌گوید که حتماً باید احتیاط کرد.
http://taqrir.eshia.ir/%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D9%88%D8%A7%D8%AC_%D9%85%D9%88%D9%82%D8%AA-%D8%AC%D9%84%D8%B3%D9%87_2-%D8%A2%DB%8C%D8%AA_%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87_%D9%85%D8%B8%D8%A7%D9%87%D8%B1%DB%8C


یک فایل صوتی به نقل از یکی از اعضای #سپاه در اینترنت پخش شده با عنوان " پشت پرده‌ی حضور ایران در #حلب؛ روایت عضو سپاه پاسداران از غارت اموال مردم و جنگ با سوری‌ها" و اینکه «ما که یک منطقه‌ای رو آزاد می‌کنیم می‌خواهیم بریم، توی خونه‌های مردمیم دیگه» و نتیجه گرفته که پس اینها دارند با مردم می جنگند!
✅ اولا- جمهوری اسلامی کی گفته که در #جنگ_سوریه مردم و بی گناه وجود ندارد؟ اصلا دعوای ما با این جنبش سبزی ها همین است که شما در #فتنه_88 داشتید کشور را به جنگ می کشاندید و نتیجه طبیعی جنگ داخلی سوختن تر و خشک با هم است و هر جنگی این تبعات را دارد.
@Vaareh
✅ دوم- برخی ـ کم یا زیاد ـ از اعضای ارتش سوریه فاسد و خائن هستند. ما هم این را میدانیم و به همین دلیل است که در آنجا بسیج مردمی و #دفاع_الوطنی راه اندازی کردیم؛ اما ما برای نجات سوریه چاره ای نداشتیم جز اینکه با همین ارتشِ -خوب یا بد- همکاری کنیم. اساساً نمیشود که یک کشوری بدون کمک ارتش اش آزاد شود.
✅ سوم- چه کسی گفته که #النصره یعنی مردم؟ النصره هم مثل #داعش و بسیاری گروه های مسلح دیگر تروریست است. اساساً گروه های مسلح سوریه 72 فرقه هستند و تنها یکی اش النصره است. خیلی هاشون هم سوری اند و بین مردم هم حامی دارند. اما مگر #بشار_اسد در مردم حامی ندارد؟ بیش از 60 درصد مردم سوریه طرفدار بشار هستند و نمونه اش پیروزی بشار در #انتخابات_2014 است.
کاری به سالم و ناسالم بودن این انتخابات ندارم، اما گروه های مسلح مخالف چه دلیلی برای محبوب بودن خود بین مردم دارند؟ هیچ!
❎ تازه اگر ملاک را پیروزی در جنگ بگیریم که اساسا نویسنده مطلب باید لال شوند. چرا که با وجود حمایت ترکیه و عربستان و امریکا و... نیروهای بشار تعداد بیشتری از نیروهای دفاع الوطنی به خود جلب کرده اند و هم اکنون پیروز شده اند.
@Vaareh


یک وبگاه جالب آموزشی برای ترک #خودارضایی؛
خوبی اش این است که توسط چند جوان که خودشان قبلا مبتلا بوده اند و هم اکنون ترک کرده اند، اداره می شود.
@vaareh
اگر نوجوانی در اطراف تان هست، این صفحه را برایش معرفی کنید...
http://tobe94.blog.ir

20 last posts shown.

57

subscribers
Channel statistics