قرآن‌پژوه


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


تمرکزِ این کانال مطالعاتِ الهیاتیِ دیگران همراه با بریده‌های پژوهش‌های شخصی است. قراردادنِ یک مطلب از یک نفر به معنای تاییدِ همه‌ی نظراتِ او نیست.
کانالِ مرتبط : @yengehnevis
ادمین: @yengehpazhooh

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


باغ‌هایی که در زیرِ آنها نهرهایی جاری است، به چه معناست؟ قطعه‌ای از دکتر سید علی‌اصغر غروی (۱۰ دقیقه)
منبع: @arbabehekmat

@QuranPazhooh


سیر_مطالعه_کتاب_های_نهج_البلاغه.docx
15.2Кб
سیرِ کامل‌ترِ مطالعه‌ی نهج‌البلاغه

منبع: @DelshadTehrani

@QuranPazhooh


@QuranPazhooh

🧐 پرسش از دکتر دلشاد تهرانی، محقق باسابقه‌ی #نهج‌البلاغه، در مورد سیر مطالعاتی آثارشان برای آشنایی با نهج‌البلاغه:

"با اهداى سلام
براى مطالعه‌ی نهج البلاغه پيشنهادم اين است كه اول كتاب تفسير موضوعى بنده مطالعه شود. بعد كتاب ماه مهرپرور ( تربيت در نهج البلاغه ) بعد رخساره خورشيد (سيره‌ی امام على در نهج‌البلاغه ) بعد كتاب رهزنان دين (آسيب‌شناسى دين و ديندارى در نهج البلاغه ). برايتان سلامتى و توفيق بيش‌تر آرزومندم"

کانال استاد دلشاد تهرانی:
@DelshadTehrani

@QuranPazhooh


Репост из: قرآن‌پژوه
بخشی از تفسیرِ دکتر شریعتی از سوره‌ی مدثر برگرفته از کتابِ مذکور👆
@QuranPazhooh


Репост из: قرآن‌پژوه
Karbord-Ayate-Qorani-Dar-Andishe-Dr.Shariati.pdf
3.7Мб
کتابِ کاربرد آیاتِ قرآن در اندیشه‌ی دکتر شریعتی به کوشش امیر رضایی

@QuranPazhooh


🔸نمازِ عیدِ فطر- وجوب یا استحباب: جشن، اعتراف به تکبیر و شکرگزاری بابتِ دستاورد این ماه


🔹نمازِ عید فطر از واجباتی است که حکمش در تشیع به دلیلِ عدم حضور امام به استحباب تغییر یافته‌است. هرچند این تغییر از وجوب به استحباب گاهی (مانند جهادِ ابتدایی) با معیارِ مصلحت قابلِ فهم است ولی به نظر نمی‌آید برای نمازِ عیدِ فطر (که از واجبات قطعی در زمان پیامبر (ص) بوده‌است)، دلیلِ محکمی برای تغییرِ حکم در زمان غیبت -جز پاره‌ای از روایات که نسبت به روایاتِ وجوب بسیار کمتر و ضعیف‌ترند-وجود داشته‌باشد.

🔹از این نماز به سختی می‌شود جز حسِ خوب تجربه‌ی بهترین ماهِ خدا و قرآن و تمرینِ یک‌ماهه‌ی صبر و تقوای الهی پیامدِ دیگری در نظر گرفت. مسلمانان این روز را بعد از یک ماه روزه جشن می‌گیرند و مراسم و مناسک مخصوص خود را اجرا می‌کنند تا هم سنّت پیامبر(ص) را اجر نهند که یک ماه تمرین تقوا و اجرای دستورات الهی واقعا جشن و سرور هم دارد. نماز عير فطر جشن فارغ‌التحصيلیِ دیگری در مدرسه‌ی تقوا و قرآن است.

🔹به جز متنِ بسیار متناسبِ قنوت این نماز، که تحلیلش هم ارزشمند است ولی موضوعِ این یادداشت نیست، تکبیراتِ قبل از نماز و شکل ظاهریِ نماز پس از این ماه، صاحبِ این قلم را یاد بخش‌هایی از آیاتِ روزه در قرآن می‌اندازد:
"لِتُكْمِلُوا الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُوا اللَّـهَ عَلَىٰ مَا هَدَاكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ
تا تعدادِ (روزه‌های رمضان) را تمام کنید و خدا را بر آنچه شما را هدایت کرده‌است، بزرگ بشمارید؛ شاید که شکرگزار باشید.
(۱۸۵ بقره)"
این جمله پس از ۱۸۳ و ۱۸۴ بقره در بیانِ احکام روزه و ماه رمضان قید شده‌است. بر طبقِ این آیه هدفِ خاصِ تکمیلِ روزه‌های ۲۹ یا ۳۰ تایی در ماهِ رمضان اینست که نقشِ خدا در زندگیِ ما بزرگ شود. تکبیر گفتن قبل از نمازِ عیدِ فطر، همنشینیِ خوبی با این بخش از آیه ۱۸۵ بقره دارد. همچنین امید است ( مطابق همین آیه) این ماه و ‌تکبیرات به شکرگزاریِ بیشتر منجر شود، و نماز عید فطر -که واضح‌ترین نمادِ شکرگزاری است- بلافاصله بعد از تکبیرات قرار است اقرار به این باشد که ما شاکر هستیم. این شکرِ بعد از تکبیر دقیقا به ترتیبِ همان آیه است.

🌺 عید مبارک

@QuranPazhooh


⛔️ خواندنِ بلندِ حمد و سوره‌ی نمازِ صبح و مغرب و عشاء می‌تواند باعثِ بطلان نماز بشود.


🔷 برای مردانی که اصرار دارند (بر طبقِ رساله‌های عملیه) حمد و سوره‌ی #نماز صبح و مغرب و عشاء را بلند بخوانند، طوری که صدایشان برای بقیه‌ی حضار مزاحمت ایجاد می‌کند ( و شاید دیگران به آنها نگویند)، نمازشان به راحتی می‌تواند بر طبقِ آیه‌ی زیر باطل باشد:

لاَ تَجْهَرْ بِصَلاَتِكَ وَلاَ تُخَافِتْ بِهَا وَابْتَغِ بَيْنَ ذَلِكَ سَبِيلاً
نمازت را نه بلند بخوان و نه آهسته، و راهی میانه برگزین‌
(سوره اسرا آيه ۱۱۰)

🔸طبقِ این آیه همیشه باید در صدای خواندن نماز، حدِّ وسط را رعایت کرد و تمایزی بین نمازها نیست.


@QuranPazhooh


معرفی موسسه "مومنان بدون مرز"

برای کسی که در زمینه روشنفکری دینی می خواند و می پژوهد؛ آشنایی با همتایان خود در دیگر کشورهای اسلامی بایسته است. این آشنایی درب گفت و گو را به روی هر دو سوی گشوده و ایشان را از دستاوردهای اندیشه یکدیگر بهره مند کرده و از لغزش های یکدیگر دور نگاهشان می دارد. نیز احساس همفکری ، همدلی و همسویگی با انسانی اندیشمند در گوشه ای دیگر از جهان، میان ما دوستی آورده و از تفرقه و خشونت می کاهد.

یکی از همتایانِ عرب برای روشنفکر و نواندیشِ مسلمانِ ایرانی، موسسه علمی فرهنگی پژوهشیِ "المومنون بلاحدود" است. این موسسه در سال 2013 توسط اندیشمندان مسلمانی از چندین کشور عربی و به صورت غیردولتی به مرکزیت شهر رباط (کشور مغرب) بنیان نهاده شد.

"مومنان بدون مرز" شمار بسیاری از پژوهشگران مختلف ویژه جوانان را گرد آورده و در نظر دارد تا با ایجاد فضای معرفتی آزاد و پویا، در تعامل و تعاطی میان مسائل تجدد و اصلاحگری دینی در جوامع عربی_اسلامی نقش ایفا کند. نیز این موسسه در تلاش است تا نگرشی انسانی به دین را محقق سازد که دانش و معرفت انسانی و دستاوردهای تمدنی او را به رسمیت بشناسد. نیز این موسسه در تلاش برای پدید آوردن جریانی فکری است عمیقا معتقد به شایستگی و توانایی انسان برای اداره زندگی و جامعه خودش باشد بدون این که به بایدها و نبایدهایی که "ایدئولوژی" ها و "عقیده" ها به او دیکته می­کنند نیازی داشته باشد.

بخشی از مرام­نامه این موسسه بر این اندیشه استوار است که شمول گرایی و مطلق گرایی، با پراکندگی و گوناگونی ملت ها و فرهنگ­ها سازگار نیست و کسانی که در پی یکسان سازی و همانند سازی گوناگونی­ها هستند؛ آزادی انسان و حقوق او را نادیده گرفته و زمینه ساز جنگ و خشونت میان ملت­ها می شوند. پس احترام به دیگر فرهنگ ها و پاس داشتن تفاوت ها و تمایزها، دفاع از خود ما و هویت انسانی مان و پشتوانه ای برای امنیت و آزادی مان است.

این موسسه بر آن است تا در زمینه موضوعات فرهنگی و معرفتی و دینی بازار گفتگو و اندیشه و نقد را گرم نگاه دارد. در این میان این موسسه بیشترین اهتمام را بر پشتیبانی و بازنشر نوآوری های فکری پژوهشگران جوان دارد. این موسسه همچنین یکی دیگر از اهداف خود را آماده سازی فرصت و زمینه مناسب برای تبادل و تعامل افکار و اندیشه های گوناگون، و نقد و تحلیل میراث دینی می داند.

روشنفکر ایرانی از مراجعه به اندیشه ها و آثار همتایان عربی خود بی­ نیاز نیست. این سایت را دنبال کنید.

سایت موسسه مومنون بلاحدود:
http://www.mominoun.com/

(yon.ir/lzEVt)
منبع:

@dr_mj_khalili

@QuranPazhooh
.


دعای ابوحمزه ثمالی با صدای مهدی صدقی
برای کسانی که در خانه‌ی خود امشب تهجّد می‌کنند.

@QuranPazhooh


دعای جوشن کبیر با صدای مهدی صدقی
برای کسانی که در خانه‌ی خود امشب تهجّد می‌کنند.

@QuranPazhooh


⛔️دعایی که می‌تواند کلِ هدفِ شبِ قدر را نقض کند.


دیشب دریک‌برنامه‌ی شبِ قدر که بانیان و افرادِ زیادی برای آن زحمت می‌کشند، در انتها دعای فرج ( الهی عظم البلا) خوانده شد.

🔹شبِ قدر به عنوان یک رویدادِ اصیلِ قرآنی که در آن موظف به تفکر در قرآن، توحید، و شناختِ قدر خدا و‌ خود هستیم ( ما قدّروا الله حق قدره)، با اعمالی همچون خواندن دعای جوشن‌کبیر، ابوحمزه‌ثمالی ، و سورِ قرآنیِ روم، عنکبوت، و دخان و‌ خودِ عمل قرآن برسر گذاشتن، همگی در راستای همین شناخت قدر خدا و‌ خود است. این سور و این دو دعای مذکور سرشار از زیباترین و‌عمیق‌ترین پیام‌ها و ‌توصیفات برای بهبودِ رابطه‌ی خدا و‌ انسانند. برای تجدیدِ پیمانِ صادقانه و خالصانه با خداست که سکوتِ این شب در دلِ ماه رمضان می‌تواند کمک‌کننده به ما باشد. عیدِ نوروز در جهانِ قرآنی همان شب قدر است که شکوفه‌های وحی قرار است در دل و‌ فکرِ مومنان جوانه بزند.


🔸دعای فرج در موارد متعدد دارای ایراداتِ فراوان و‌ دونِ شانِ این شب است. موارد زیر از منابعِ مختلف جمع‌آوری شده‌است:


۱-بر خلافِ ادعیه‌ی دیگر که روالِ عادی در مخاطب قرار دادنِ خداوند یا ائمه دارند، تعدد و آشفتگیِ مخاطب در این دعا فراوان است و بعد از گله از خداوند بخاطرِ وضعیتِ بحرانی ناگهان رسول اکرم (ص) و امیرالمومنین (ع) را خطاب قرار داده و آن دو وجودِ گرامی را تنها کفایت‌کننده‌ی امور خود می‌شمرد و سپس ناگهان از امام زمان تقاضای تعجیل در ظهور می‌کند و بلافاصله بدونِ اینکه قرینه‌ی مبنی بر تغییرِ مخاطب در دعا دیده شود، در میانِ خطاب‌های امام زمان( عج) عبارت "یا ارحم الراحمین" را می‌آورد؛ چنانکه گویی این عبارت که از صفاتِ خاصه‌ی خداوند است نسبت به امام زمان گفته می‌شود و جالب اینکه پس از این تغییرِ مخاطب از امام زمان به خداوند هیچ خواسته‌ای از خداوند متعال انجام نمی‌پذیرد و جمله ناقص تمام می‌شود ( یا ارحم الراحمین به حق محمد و آل محمد پایان).


۲- در زبانِ عربی مضاف نونِ تثنیه و‌ جمعِ مذکر نمی‌گیرد (المضاف لا يُنوَّن، ولا تلحقه نون المثنى و لا نون جمع المذكر السالم) ولی این دعا در عبارت "اکفیانی فانکما کافیان" این قاعده را نقض کرده‌است. در واقع صحیح آنست که باشد "فانکما کافیای".

۳- عباراتی شبیهِ "اکفیانی فانکما کافیان" از نظرِ سیاق هم بسیار مشابهِ ادبیات غالیان است. چرا که در این عبارت کفایت منحصرا به پیامبر(ص) و علی(ع) داده شده‌است. مگر نگفته شده‌ایم "الیس‌ الله بکاف عبده"و "لاتلغوا فی دینکم"؟!

۴- مراجعِ تقلیدِ شیعه خواندنِ این دعا در قنوتِ نماز را باطل کننده‌ی نماز می‌دانند چرا که در نماز (حتی در قنوتش) مجاز نیستیم کسی جز خدا را موردِ خطاب قرار دهیم. (استفتاء از دفاتر مراجع، العروة الوثقی، دارالنشر الامام علی بن ابیطالب، ج 1، ص 604.)

۵- مراجعی همچون آیت‌الله سیستانی و‌آیت‌الله مکارم شیرازی صریحا سندیت و‌ وثاقتِ این دعا را ضعیف می‌دانند( مثلا نگاه کنید به استفتائات آیت‌الله سیستانی ص ۳۵۱)

۶-دعا در جمال الاسبوع سید بن طاووس بدونِ سند ذکر شده است. گفته شده که طبرسی در کنوزالنجاح این‌گونه آن‌ را معرفی کرده: امام زمان آن ‌را به ابی الحسن محمد بن احمد بن ابی لیث آموخته‌است. این فرد در رجالِ امامیه مجهول است.

🔷 هم بی‌سلیقگی است و‌ هم نقضِ غرض است اگر وقت خود را صرفِ ادعیه و اذکاری غیرقرآنی، غلوآمیز، و غیرخالصانه ( و بعضا شرک‌آمیز) برای دین کنیم. عجیب است که افرادی می‌توانند ۱۰۰ بار عبارت "الغوث الغوث خلصنا من النار یا رب" را بخوانند و بلافاصله بگویند "یا صاحب‌الزمان الغوث الغوث الغوث"!

"انا انزلنا الیک الکتاب بالحق فاعبد الله مخلصا له الدین" ( سوره‌ی زمر آیه ۲)

@QuranPazhooh


photo_2016-12-19_01-14-23.jpg
473.9Кб
دعای ضعیف فرج (الهی عظم البلا) در شب قدر نقض غرضی است بر فلسفه‌ی وجود این شب نازنین و‌تکرارنشدنی. مراقب ادعیه‌ای که می‌خوانیم باشیم.ادامه👇
@QuranPazhooh


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
علی (ع) حتی اگر فقر را نمی‌توانست ریشه‌کن کند، سعی می‌کرد آن را قابلِ تحمّل‌تر کند. قطعه‌ی شنیدنی از استاد مصطفی ملکیان منبع: @rahi_be_rahaei
——————-
@QuranPazhooh


آيا همه #قرآن ، همان اوايل بعثت بر پيامبر نازل شده است ؟ ( #نزول_دفعي )

.يكي از #آياتي كه در قرآن براي اثبات نزول دفعي ، به آن استناد ميشود آيه 114 سوره طه مي باشد :

وَ لَاتَعْجَلْ بِالْقُرْآنِ مِن قَبْلِ أَن يُقْضَى إِلَيْكَ وَحْيُهُ وَ قُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا

در ( #خواندن ) قرآن ـ پیش از آنکه وحی آن بر تو پایان یابد ، #شتاب مکن و بگو : پروردگارا ، بر دانش من بیفزای . 1

در تفسير آيه فوق #دو_نظر ارائه شده است :

1- اي پيامبر(ص) ، پيش از آنكه سخنان فرشته وحي تمام شود ، شتاب در خواندن #آيات_خوانده_شده نكن .
( نظر طبرسي در مجمع البيان و ... )

با اين ديدگاه ، پيامبر(ص) ، از كل وحي #اطلاع_نداشته ، مگر زماني كه آيات نازل مي شده است .

2- اي پيامبر(ص) ، در خواندن وحي #شتاب_نكن . ( نظر علامه در الميزان )

با اين ديدگاه ، پيامبر(ص) ، از كل وحي ، قبل از نزول تدريجي آيات ، #اطلاع_داشته است .


در ادامه به نظر استاد سيد محمد حسيني #طباطبايي پرداخته مي شود :

در #تفسیر مزبور گفته اند که : رسول خدا(ص) به هنگام وحی پیش از آنکه سخنان فرشته تمام شود ـ #همراه با او، آیات قرآنی را می خواند .

آنگاه این آیۀ کریمه نازل شد و او را از شتاب در قرائت #نهی نمود .

چنانکه درتفسیر « #مجمع_البیان» آمده است:
[ #معنای آیه اینست که: پیش از #فراغت_جبریل از ابلاغ قرآن، درخواندن آن شتاب مکن ؛؛

زیرا که پیامبر (ص) به همراه فرشته ، قرآن را می خواند مبادا آن را #فراموش کند.

و این سخن، نظیر گفتار خدایتعالی است که فرمود:
لَا تُحَرِّكْ بِهِ لِسَانَكَ لِتَعْجَلَ بِهِ (القیامت/ 16).
قول مذکور از ابن عبّاس و حسن بصری و جُبّائی گزارش شده است] 2

تفاسیر جدید نیز این #قول را برگزیده اند .
( و اين نظر دال بر #عدم_اطلاع_پيامبر از آيات ، قبل از وحي هر كدام از آنهاست .)

امّا در تفسیر « #المیزان» پس از نقل قول مزبور می نویسد:

«اگر (برای پیامبرص) #دانشی از قرآن پیش از نزول آن وجود نداشت ، نمی توانست در خواندن چیزی که هنوز نازل نشده شتاب ورزد »! 3

و اما #نقد_نظر_علامه :

در این #تفسیر ، نویسنده می خواهد بگوید که چون رسول خدا(ص) درخواندن وحی شتاب می ورزید، بنابراین پیش از نزول آیات از آن‌ها #آگاهی داشت!

و این سخن عجیبی است که با #مدلول_آیۀ موردبحث نمی سازد ،

زیرا که رسول خدا(ص) فرمان یافت تا #شتاب نورزیده و #پس از « پایان گرفتن وحی» آن را بخواند (نه همراه با قرائت جبریل ع)

و درصورتی که پیامبر(ص) از مفاد وحی #آگاه بود ، قید #پایان گرفتن (مِن قَبلِ أن یُقضی إلَیکَ وَحیُهُ) لازم نمی آمد ،

بلکه می فرمود #پیش از آنکه وحی به تو رسد، شتاب نورز و آن را #مخوان ( وَ لا تَعجَل بِالقُرآنِ مِن قَبلِ أن یُوحی إلَیکَ)!

علاوه براین ، #آیات_متعدّدی در قرآن کریم به نحو اطلاق دلالت دارند بر اینکه پیامبر أکرم(ص) پیش از نزول وحی از مفاد آن بی اطّلاع بود و رویدادهایی که در صدر اسلام پیش آمد مانند «حادثۀ #إفک» و «پرسش دربارۀ أصحاب #کهف» و « #فترۀ وحی» و امثال این‌ها ، همگی گواه بر این¬معنا شمرده می¬شوند.

خدایتعالی میفرماید: و َعَلَّمَكَ مَا لَمْ تَكُنْ تَعْلَمُ وَ كَانَ فَضْلُ اللّهِ عَلَيْكَ عَظِيمًا (النساء/ 113)
(خدا چیزهایی به تو آموخت که آنها را نمی-دانستی و فضل خدا بر تو بزرگ است).

#زیرنویس:

1- ترجمه مرحوم استاد صالحی نجف آبادی

2 - تفسیر مجمع البیان، ج16، ص 147. («مَعناهُ لا تَعجَل بِتِلاوَتِهِ قَبلَ أن یَفرُغَ جِبرائیلُ ع مِن إبلاغِهِ فَإِنَّهُ (ص) کانَ یَقرَءُ مَعَهُ وَ یَعجَلُ بِتِلاوَتِهِ مَخافَةَ نِسیانِهِ....
وَهذا کَقَولِهِ: (لا تُحَرِّک بِهِ لِسانَکَ لِتَعجَلَ بِهِ) عَنِ ابنِ عَبّاسٍ وَ الحَسَنِ وَالجُبّائی».)

3- تفسیر المیزان، ج14، ص 232. («فَلَولا عِلمٌ ما مِنهُ بِالقُرآنِ قَبلَ ذلِکَ لَم یَکُن لِعَجَلِهِ بِقِراءَةِ ما لَم یَنزِل مِنهُ بَعدُ» )
مصطفي طباطبايي
http://tabatabaienet.blogfa.com/


منبع:
@BeshnoFekrkon

——————————
@QuranPazhooh


بیانِ شیواترِ "بلندنظری و جهان‌زیستِ بی‌نهایتِ دیندار" از عبدالکریمِ سروش. این حرف با رویکردِ قرآنی-بدونِ اطلاع از این نظرِ سروش- در این سخنرانی 👆مطرح شده‌‌بود. منبع:
@sokhanranihaa


@QuranPazhooh


قانون کارما= نیکی در جهان زوال یافتنی نیست. به بیان مصطفی ملکیان
منبع: 3danet.ir
@QuranPazhooh


🌹شگفتى‌ها در کلام علی(ع):

🌺عجِبتُ لِلبَخيلِ يَستَعجِلُ الفَقرَ
الَّذي مِنهُ هَرَبَ،
🌸در شگفتم از بخيل كه فقرى را
كه از آن گريزان است به سوى
خود شتاب مى بخشد.

🌺و يَفوتُهُ الغِنَى الّذي إيّاهُ طَلَبَ،
فيَعيشُ في الدّنيا عَيشَ الفُقَراءِ
و يُحاسَبُ في الآخِرَةِ حِسابَ
الأغنِياءِ!
🌸و توانگريى را كه در جستجوى
آن است،از دست مى دهد؛
در دنيا چون فقيران زندگى میكند
و در آخرت مانند توانگران
حسابرسى مى شود!

🌺عجِبتُ لِلمُتَكَبِّرِ الّذي كانَ بالأمسِ
نُطفَةً و يَكونُ غَدا جِيفَةً!
🌸در شگفتم از متكبّر،كه ديروز
نطفه اى بود و فردا لاشه اى است!

🌺عجِبتُ لِمَن شَكَّ في اللّه ِ و هُوَ
يَرى خَلقَ اللّه!
🌸در شگفتم از كسى كه آفرينش
خدا را مى بيند و با اين حال در
وجود او شكّ مى كند!

🌺عجِبتُ لِمَن نَسِيَ المَوتَ و هُوَ
يَرَى المَوتى(مَن يَموتُ)!
🌸در شگفتم از كسى كه مردگان را
مى بيند و مرگ را از ياد میبرد!

🌺عجِبتُ لِمَن أنكَرَ النَّشأةَ الاُخرى
و هُوَ يَرَى النَّشأةَ الاُولى!
🌸در شگفتم از كسى كه زندگى
اين جهان را مى بيند و زندگى
آن جهان را انكار میكند!

🌺عجِبتُ لِعامِرِ دارِ الفَناءِ و تارِكِ
دارِ البَقاءِ!
🌸در شگفتم از آباد كننده سراى
فانى و رها كننده سراى باقى!

🌻نهج البلاغه،حکمت 126
منبع:
@FEKRvaANDISHEH


@QuranPazhooh


تصورِ بعضی که در اسلام، اولیای الهی همیشه مردانی در سجاده‌اند که زنانشان به امورِ خانه مشغولند، با خواندنِ بی‌تعصبِ همه‌ی قرآن و روایات از بین می‌رود. منبع:مفاتیح‌الحیاه، جوادی‌آملی
@QuranPazhooh


“The Intended Outcomes of Ramadan: A Quranic Viewpoint”
Talk (in English) at MIT (Ramadan 1st/1439)
@QuranPazhooh


RamadanTalk.pptx
17.0Мб
اسلایدهای سخنرانی به مناسبتِ اولین روزه‌ی ماهِ مبارکِ رمضان ۱۴۳۹ دانشگاهِ ام‌ای‌تی
فایلِ صوتی در ادامه
@QuranPazhooh

Показано 20 последних публикаций.

96

подписчиков
Статистика канала