کانال حاشیه پرداز


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


زبده ای از مقالات مهم، مفید و موثر.
(محتوای مقالات نه موضع کانال است و نه الزاما مورد تایید آن)

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


hashiesaz (حاشیه ساز) dan repost
🔴 حکومت فقهی و فقیهان در مواجهه با پرسشهای بنیادین
#حاشیه_ساز

پیشتر در مقاله ای با عنوان "تأملاتی در باب مجلس خبرگان" نوشته بودم:

"در پی اندیشه سنی شورای حل و عقد و نیز ضرورت انتخاب مقام رهبری از میان فقها، اعضای مجلس خبرگان به قشر فقیهان محدود گردید و در توجیه آن تا کنون، بر لزوم تشخیص اجتهاد فقهی رهبر توسط اعضای این مجلس تأکید رفته است. این در حالی است که شخص رهبر در جمهوری اسلامی، علاوه بر شرط اساسی فقاهت، باید موصوف به عدالت و تقوا برای رهبری امت اسلام، بینش صحیح سیاسی و اجتماعی، تدبیر، شجاعت، مدیریت و قدرت کافی برای رهبری نیز باشد. هر چند که شروط اخیره، به رغم شرط فقاهت، از تدوین و روشنی برخوردار نبوده و برای آنها شاخصی بین الاذهانی وجود ندارد؛ اما این هم دلیلی موجه نیست که قوه و صلاحیت تشخیص آنها منحصر در فقها باشد. در حقیقت این شروط تابع ذوق، قریحه و سابقه ذهنی و تاریخی گزینشگر است که فردی را فی المثل از جانب خود، مدیر و مدبر یا سیاس و شجاع بداند. وانگهی تشخیص فقاهت یا اعلمیت فقهی نیز به نوبه خود می تواند تابع میزان شناخت و مؤانست اعضای فقیه مجلس خبرگان با فقهای در مظان رهبری باشد؛ چه آنکه دلیلی ندارد که آن فقها لزوماً درس و بحث این فقها را درک نموده یا آثار علمی آنان را مورد سنجش قرار داده باشند. سوابق نیز نشان می دهد که اعضای مجلس خبرگان در خصوص میزان فقاهت رهبر، بحث و بررسی ای در اجلاس خود صورت نداده و در این باره به مشهورات و سوابق ذهنی خود اکتفا نموده اند." (https://t.me/hashiesaz/43)

اینک به ویژه پس از انتشار ویدیوئی (https://t.me/AlaviShahed/205) از جلسه ۱۵ خرداد مجلس خبرگان رهبری، میتوان پرسش فوق را از خبرگان به مقام رهبر هم تسری داد و پرسید چرا باید رهبر از میان فقها باشد؟ آیا حکومت کردن امری تخصصی و در حیطه علم فقه است یا امری عمومی و فرای علمی خاص؟ از جهات متعدد میتوان به این پرسش پرداخت:

آیا اعمال کارویژه های رهبری که در اصل ۱۱۰ قانون اساسی برشمرده شده، نظیر فرماندهی نیروهای مسلح، و تعیین برخی مقامات، مستلزم فقاهت است؟ مگر در ممالک دیگر فرمانده کل قوا، فقیه است؟ در مملکت خودمان آیا رییس جمهور که او هم مقاماتی را تعیین و نصب میکند، الزاما فقیه است؟ آیا نمیتوان برای اعمال امور خاص فقهی، از شورایی نظیر شورای نگهبان بهره برد؟ و اکنون مگر نه اینست که امر تطبیق قوانین و مصوبات با فقه را شورای نگهبان بر عهده دارد؟

به نظر میرسد که حکومت فقیه هم در نظر و هم در عمل با چالش های جدی روبروست، و آینده کشور را نمیتوان با چنین توجیهات سست و نظریات خدشه پذیری، در مخاطره قرار داد. کاش هر چه زودتر، فکری به حال این ماجرا شود؛ بلکه اصل حکومت دینی و دیانت را محفوظ از تهدیدات آتی قرار داد.

@hashiesaz


ملت بیــــدار dan repost
🔴 در بازداشتگاه ها و شکنجه‌گاه های آگاهی چه میگذرد

✍محمد غِلباش

🔹حدود دو ماه پیش بود که مامورین امنیتی با اتهامات واهی و البته به جرم «عدالتخواهی و مدیریت کانال ملت بیدار» به دستور قوه قضائیه با هجوم به خانه دستگیرم کردند و قبل از اعزام به زندان اوین به مدت ۴ شب مرا به بازداشتگاه آگاهی انتقال دادند؛ شب اول را به همراه یک سارقِ سابقه‌دار در یک سلول انفرادی با ابعاد یک متر در دو متر و در تاریکی مطلق گذراندم که بسیار سرد بود و هیچ امکاناتی نداشت و از لحاظ بهداشتی وحشتناک! شب دوم نیز در سلول دیگری با همین مشخصات بودم اما اینبار تنها

🔺دو شب هم در بند عمومی بازداشتگاه آگاهی بودم، یک محیط حدودا ۲۰ متر مربعی که ۲۶ نفر با اتهامات مختلف(از جمله سرقت مسلحانه، ضرب و جرح، قاچاق مواد مخدر و...) در آنجا بودند، جا برای نشستن به سختی گیر می‌آمد چه رسد به خوابیدن! به ازای هر ۴ نفر یک پتو وجود داشت که انگار صد سال بود شُسته نشده بود! همچنین یک دستشویی با ابعاد یک در یک و بدونِ در، در انتهای سلول بود که بوی گندش همه را آزار میداد، آن دستشویی یک شیلنگ آبِ کوتاه داشت که هم برای شستنِ ظرف استفاده میشد و هم برای استحمام و وضو و...

🔹آنچه که در ادامه می‌آورم مشاهدات عینی اینجانب بوده و کاملا واقعیت دارد؛ هرچند میدانم ممکن است از طرف عده ای به #سیاه_نمایی متهم شوم، اما وظیفه خود دانستم که شرح حال انسان های گناهکار و بیگناهی که چند روزی با آنها زندگی کرده ام را بنویسم، شاید هنوز هم وجدان بیدار و گوش شنوایی برای شنیدن دردهایشان وجود داشته باشد...

🔺تمام کسانی که در بازداشت بودند یک مشخصه مشترک داشتند آنهم اینکه #متهم بودند و جرم آنها ثابت نشده بود! یکی دو نفر بیگناه را دیدم که فقط صِرف اینکه شخص دیگری تحت شکنجه اسم آنها را آورده بود، آنها را ظرف چند ساعت دستگیر کرده و به بازداشتگاه انتقال داده بودند و هرشب شکنجه شان میکردند تا به گناهِ ناکرده اعتراف کنند! نکته عجیب تر اینکه شکنجه ها اینقدر وحشتناک بود که این افرادِ بیگناه ناچار میشدند به گناهان ناکرده اعتراف کنند و نصف شب که با بدن های کبود از شکنجه گاه به سلول بازمی‌گشتند تا صبح گریه می‌کردند که چرا جرمی که مرتکب نشده اند را گردن گرفته اند و بعضا" باید بابت آن چندین سال حبس بکشند!

🔹افسرانِ بازجو و شکنجه گر هم بدون در نظر داشتن اینکه ممکن است حق بیگناهی ناحق شود؛ فقط به این فکر می‌کنند که هرچه سریعتر تکلیف پرونده هایی که بر روی دستشان مانده را مشخص کنند و به مقامات قضایی تحویل دهند، تا مبادا از طرف مافوقشان توبیخ شوند!

🔺در این مدت با توجه به صحبت هایی که با متهمان داشتم با انواع شکنجه های جسمی و روحی آشنا شدم که مختصرا" به چند مورد از آنها اشاره میکنم:

🔹از شکنجه های جسمی میتوان موارد زیر را نام برد: «کتک زدن با چک و لگد و باتوم و کابل و...» ، «جوجه کباب: متهم را با چشمان و دست و پای بسته همچون مرغ پرکنده به یک میله افقی که به سرعت در حال چرخش است میبندند و چندین نفر با باتوم و کابل او را مورد نوازش قرار میدهند» ، « آویزان کردن: دستان متهم را که از پشت بسته شده، به یک زنجیر میبندند و او را به بالا میکشند و اینقدر نگه میدارند تا اعتراف کند» ، «شوکر: به نقاط مختلف بدن متهم شوک برقی وارد میکنند تا حدی که زیر پوستش خون مردگی شدیدی ایجاد شود» و...

🔺و اما شکنجه های روحی! «تحقیر و فحاشی به متهم»‌ ، «وضعیت اسفبار بازداشتگاه ها» ، «غذای کم و بی کیفیت» ، «ممنوع التماس بودن متهم» ، «بعضا اجازه نداشتن برای گرفتن وکیل» ، «بازداشت اعضای خانواده متهم که کاملا بیگناه بوده و فقط برای وارد کردن فشار روحی به متهم آنها را بازداشت میکنند؛ پسر ۲۰ ساله ای را دیدم که ۴۵ روز بود درآنجا بازداشت بود و چون حاضر نشده بود به گناه ناکرده اعتراف کند؛ پدر پیر و بیگناه او را که از بیماری قلبی هم رنج میبرد به مدت ۱۵ روز بود بازداشت کرده بودند که پسرش را مورد شکنجه روحی قرار دهند تا مجبور شود اعتراف کند!»و...

🔹جای بسی تاسف است که پس از گذشت ۴۰ سال از انقلاب، در نظام جمهوری اسلامی شاهد اینگونه صحنه ها باشیم! امیدوارم مسئولین قضایی و انتظامی قبل از اینکه بنده را به اتهام تشویش اذهان عمومی مورد مؤاخذه قرار دهند فکری به حال این بازداشتگاه ها کنند تا دیگر شاهد اینهمه بی قانونی و اجحاف در حق انسان هایی که صرفا" #متهم هستند و جرمشان در هیچ دادگاهی ثابت نشده، نباشیم...
همچنین لازم است مسئولین وزارت بهداشت نیز نسبت به اوضاع بهداشتی بسیار اسفبار بازداشتگاه ها نظارت داشته باشند

🔺آنچه که گفته شد صرفا بخشی از وضعیت نابسامان بازداشتگاه ها و شکنجه گاه های پلیس آگاهی بود؛ در مورد وضعیت حاکم بر زندانها هم مطالب زیادی وجود دارد که در آینده به اطلاع مخاطبان عزیز خواهم رساند

🔴"ملت بیــــدار"
🆔 @melatbidar


فرید مدرسی dan repost
🌞
💥 محمد مؤمن، عضو فقهای شورای نگهبان در کتاب الولایة الالهیة الاسلامیة می‌نویسد:
🔸 مردم در حکومت هیچ نقشی ندارند؛ جز اطاعت
🔸 اگر دو فقیه شرایط رهبری را داشتند، بین‌شان قرعه‌کشی کنید


✔ کاظم قاضی‌زاده در نشستی با موضوع "چالش‌های فقه سنتی با مقوله حق‌الناس در حوزه عمومی" در موسسه مفتاح کرامت:🔻

1⃣ آیت‌الله مؤمن‌قمي معتقد است: همه فقهاي جامع‌الشرائط در عصر غیبت، بالقوه بر همه کشورهای اسلامی حاكم هستند؛ يعني اگر چهار، پنج فقیه و مجتهد و یا بیشتر در حوزه باشند، همه اينها بالقوه حاكمند؛ اما چه کسی از میان این فقها حاکمیت بالفعل پیدا می‌کند؟ به نظر ایشان، کسی که زودتر از دیگران اعلام کند که بنده ولايت و رهبری مردم را مي‌پذيرم. اين نظرات آقای مومن در سال ۹۲ یا ۹۳ [در کتاب الولایة الالهیة الاسلامیة او الحکومة الاسلامیة؛ زمن حضور المعصوم و زمن الغیبة] چاپ و منتشر شده است... نقش مردم در این میان، چیزی جز اطاعت و پیروی نیست.

2⃣ آیت‌الله مؤمن در ادامه به صراحت، انتخابات را رد و نفی کرده و گفته است: وقتي دلیلی برای نقش و حضور موثر مردم نداریم، مردم در این زمینه، هیچ کاره‌اند؛ انتخاب و گزینش آنها نیز بی‌اثر خواهد بود و چاره‌ای جز پذیرش همان ولايت شرعي نیست.

3⃣ آقای مؤمن در مرحله بعد، فرضی را مطرح کرده که خیلی جالب است؛ فرض این است که اگر دو فقیه که حائز همه شرائط رهبری از مدیریت و مدبریت و غیره بودند، همزمان مثلاً در دو کانال تلویزیونی اعلام آمادگی کردند، چه کار باید بکنیم؟ (چون بنابر نظر ایشان، هر دو حاکم بالفعل می‌شوند.) در فرض تعارض و با وجود همه شرایط در دو فقیه مذکور، پیشنهاد ایشان، قرعه‌کشی میان آن‌دو برای گزینش رهبر جهان اسلام است.
http://l1l.ir/3pgk

@faridmod
🔻 کتاب "الولایة الالهیة الاسلامیة او الحکومة الاسلامیة؛ زمن حضور المعصوم و زمن الغیبة" را می‌توانید از لینک زیر دانلود کنید:
http://l1l.ir/3pgn


خامنیسم||سلمان کدیور dan repost
🔴قسمتی از متن دفاعیه ام در دادگاه!
....
....

🔶بسم رب المستضعفن و شهدا و صدیقین

با عرض سلام و احترام محضر رئیس محترم دادگاه.

🔶 اجازه دهید ابتدا از اینکه دادگاه های انقلاب محل محاکمه فرزندان انقلاب شده است ابراز تأسف و البته نگرانی کنم.

نگرانی از آینده انقلاب و پیامی که از این محکمه به محیط بیرونی و افواه عمومی و دلداگان به اسلام عزیز مخابره می شود.

🔶 ما در حالی در این جلسه نشسته ایم که چشم ده ها تشکل دلداه به انقلاب، از بسیجیان و طلّاب و اساتید دانشگاه و دانشجویان و نخبگان به آن دوخته شده است. آنها می خواهند بدانند آیا به راستی این جمله «فرانتس فانون» که "دیری نمی پاید که انقلاب ها فرندان خود را می بلعند"، در حال آغاز شدن است یا خیر؟

🔆 جناب آقای قاضی!

🔶 بسیاری به این محکمه به چشم بررسی چند مطلب انتقادی تلگرامی نگاه نمی کنند و به آن به مثابه یک روند تازه آغاز شده در جمهوری اسلامی برای برخورد با آرمانخواهان و عدالت طلبان مومن به امام می نگرند.

🔶 در زمانه ای به سر می بریم که دست های بسیاری در حال سیاست زدایی، به مفهوم بی تفاوت کردن مردم و نخبگان از روند و تحولات سیاسی کشور، از جامعه ایران هستند.

دست هایی که سعی داشته و دارند از جوانان عناصری بی تفاوت لاابالی و هرزه و در بهترین حالت آلت دست جریان های سیاسی بسازند تا با عدم دخالت در روند در حال سیر انقلاب و کشور؛ عرصه را برای اهالی سیاست و قدت باز بگذارند تا منافع و امیالشان را ؛ به نام سیاست های نظام، عملی سازند.

این امر با تشویق دسته ای جوانان به امور دنیوی و حیوانی و برخورد امنیتی و قضایی با دسته ای دیگر، همیشه صورت پذیرفته است، تا این دسته نیز به دسته نخست پیوسته و عطای انقلاب و اسلام را به لقایش بخشند.

🔶 بستر زدایی از سیاست و اعطای خصلت «خارجی» و بیرونی به امر سیاسی در ضمیر مشترک مردم و جامعه مدنی، (به این مفهوم که این دشمن خارجی است که نظام اسلامی را تهدید می کند و در درون خطری وجود ندارد) هر چند می تواند در یک برهه بسیار کوتاه آرامش و سکوت و ثبات را برای اهالی سیاست به ارمغان بیاورد، امّا با محروم شدن خود خواسته حاکمیت از نقد و نظارت عمومی، به تعمیق فزاینده فساد ساختاری، استبداد افسار گسیخته و عقب افتادگی تاریخی منجر می شود، اموری که نه تنها با ذات جمهوری اسلامی؛ بلکه با ذات و فلسفه اسلام نیز مغایر است و قوه قضائیه نه تنها باید از دامن زدن به آن به شدت اجتناب ورزد، بلکه باید با باز گذاردن فضای عمومی نظارت مردم و نخبگان بر مسئولین، این امکان را فراهم بیاورد تا جریان های جوان؛ مومن و پاک، در سطح جامعه و افکار عمومی عرصه را بر جریان های مفسد و انحرافات برخی مسئولین تنگ نمایند.

#سلمان_کدیور
....
...
@khamenism


چپ اسلامي dan repost
چرخش پراگماتيستى جمهورى اسلامى و جدايى سياست از دين در مجلس خبرگان خرداد ٦٨


🔹حجت الاسلام خامنه اى: [درصورت انتخاب من به رهبرى] اصلا از لحاظ فنى اشكال پيدا مى كند اين قضيه؛ رهبرى رهبرى صورى خواهد بود نه رهبرى واقعى. من نه به لحاظ قانونى و نه از لحاظ شرعى براى بسيارى از آقايان حرفم حجيت حرف رهبر را ندارد، اين چه رهبرى خواهد بود؟ (از لحاظ قانونى...) از لحاظ شرعى حجيت قول رهبر در صورتيست كه كسى كه مى خواهد به حرف او عمل كند، او را فقيه و صاحب نظر در امور دين بداند. خب آلان در همين جلسه چند نفر از آقايان آمدند صحبت كردند تصريح كردند كه بنده صاحب نظر نيستم. اين چطور، همين آقاى آذرى قمى كه اسم بنده رو اول بار در جلسه آورد [بعنوان معاون اجرائى آيت الله گلپايگانى] بنده اگر حكم كنم ايشان قبول خواهد كرد؟ قطعا قبول نمي كنند!

🔸حضار (احتمالا با محوريت خود جناب آذرى قمى) با صداى بلند: بعد از رهبر شدن بله!

🔹حجت الاسلام خامنه اى: نه آقا بعد از رهبر شدن؟!...

---------

1️⃣ گفتگوى كوتاه فوق به زعم من معماى رابطه واقعى ميان فقه و سياست؛ نهاد دين و نهاد دولت؛ امر قدسى و امر عرفى را در نظام سياسى سى سال اخير جمهورى اسلامى حل مى كند.


2️⃣ مسأله بغرنج و اساسى در گفتگوى فوق تغيير اساسى موقعيت فقه در نسبت با امر سياسى است. گوينده (رهبرى كنونى) بر پايه ديدگاهى الهياتى و سنتى مى كوشد مساله دولت را بعنوان يكى از مسائل فقهى بنگرد و در نتيجه حاكميت سياسى را ذيل ولايت فقاهتى صورت بندى مى كند و تخطى از اين الگوى شرعى سنتى را داراى اشكال فنى و اساسى دانسته قويا رد مى كند.


3️⃣ اما با كمال تعجب خبرگان حاضر در جلسه با فرياد زدن "بعد از رهبر شدن بله" مساله ولايت شرعى را ذيل نهاد دولت و حاكميت تعريف مى كنند و در واقع با وارونه كردن رابطه فقه و سياست و تفوق تصميم سياسى بر منطق فقهى، عملا فقه را به ايدئولوژى نظام سياسى مبدل مى سازند.


4️⃣ بنابراين بايد نتيجه گرفت كه در جمهورى اسلامى اين منطق عملى-سياسى است كه در بنياد امور قرار گرفته و همين است كه منطق نظري-فقهى را به دنبال خود مى كشد.


5️⃣ با اين حال معما كاملا حل نشده است. ما در اينجا با نوعى افسون زدايى و تقدس زدايىِ پنهان شده و تعمداً اعلام نشده از دولت و سياست مواجهيم. پنهان ماندن اين نقطه گسست تاريخىِ تعيين كننده اين فرصت طولانى را به روحانيت داده كه بار ديگر لباس فقه و قدسيت بر روح عرفى سياست موجود بپوشانند و سوء تفاهم هاى بسيارى در نسلهاى آينده پديد آورند كه امروز بنياد مدنيت ايرانى را به پرتگاه فروپاشي كشانده است.


6️⃣ اينك با علنى شدن تفكيك سياست از دين در جمهورى اسلامى اين پرسش مهم پيش روى ما قرار دارد كه منطق حقيقى سياستِ فقه زدايى شده ى اصلىِ نظام سياسى ما چه بوده و هست؟ حالا كه با علنى شدن نقطه گسست، حجاب زربفت و مقدس حوزوى كنار رفته و جعبه سياهى از سياست سى ساله پيش روى ما قرار گرفته، همانطور كه داوود فيرحى پيش از اين به ما گوشزد مى كرد آيا اين تنها ميشل فوكو خواهد بود كه در طرح اولويت قدرت بر دانش ما را در فهم تحولات تاريخ اخيرمان يارى خواهد كرد؟


7️⃣ با اين حال مستقل از آنكه با واسازى فقه و تقدس جعبه سياه سياسى ايران را چگونه تحليل خواهيم كرد، بر اين باورم كه رويداد مجلس خبرگان خرداد ٦٨ و بويژه چند دقيقه ميان ردّ رهبرى آيت الله گلپايگانى و اعلام رهبرى آيت الله خامنه اى را بايد دريچه اى بسيار كوتاه از ظهور امر سياسى اصيل انقلاب اسلامى فراسوى فقه و ايدئولوژى حكومت تلقى كرد. رويدادى كه از آن تاريخ تا كنون تنها در انتخاباتهاى رياست جمهورى ٧٦ و ٨٤ و ٩٦ امكان ظهور يافته است و در نهايت سرنوشت جمهورى سوم را هم رقم خواهد زد.

t.me/IslamicLeft


کانال علی اکبر جوانفکر dan repost
اقناع❗️

⏺ اسلام برای جان و حیات انسان، ارزش فراوان قائل شده و حفظ نفس را گرامی داشته است تا آنجا که قتل بى‌دلیل یک انسان را همانند کشتن تمام مردم روى زمین معرفى مى‌کند.

◀️ آقایان محسنی اژه ای معاون اول و سخنگوی قوه قضاییه و منتظری دادستان کل کشور، درباره علت مرگ دو نفر از بازداشت شدگان در زندان اوین و یک کلانتری در اراک، تصریح کرده اند که آنها معتاد بودند و دست به خودکشی زده اند.

◀️ آقای منتظری هم گفته است: فردی که در زندان اوین خودکشی کرده، معتاد بوده و فیلمش هم موجود است و در حال ادامه تحقیقات در این زمینه هستیم.

◀️ منظور دادستان کل کشور آن است که دوربین هایی در زندان اوین تعبیه شده است تا رفتار زندانیان را تحت کنترل قرار دهند.

◀️ بدیهی است تصاویر این دوربین ها در اتاق کنترل دریافت می شود و افرادی مسئول تمرکز و مداقه بر رفتار زندانیان هستند.

◀️ افراد بازداشت شده در حوادث اخیر در اختیار دستگاه قضایی بوده اند و مسئولیت حفظ جان آنها نیز برعهده مقامات این دستگاه است.

◀️ با پذیرش این فرضیه که دو زندانی مزبور در زندان اوین و در اراک دست به خودکشی زده اند، از دستگاه قضایی انتظار می رود که به فوریت، مدارک و مستندات مربوط به خودکشی این دو نفر را جهت آگاهی افکار عمومی منتشر نماید.

◀️ باید روشن شود که چرا ماموران زندان هیچ تلاشی برای نجات جان فردی که دست به خودکشی زده است ، به عمل نیاورده اند؟ آیا کسی در آن هنگام، بر رفتار بازداشت شدگان نظارت نمی کرده است؟ آیا فرد مسئول کنترل تصاویر تلویزیون های مدار بسته، در انجام وظایف خود سهل انگاری کرده است؟ چرا به یک فرد زندانی در دوره بازداشت اجازه داده شده است تا لوازم خودکشی در اختیار داشته باشد؟ اگر تصاویری در زمینه خودکشی فرد مزبور وجود دارد، آیا نباید از آنها برای اقناع و توجیه افکار عمومی استفاده شود؟ اگر مدارکی دال بر اعتیاد فرد خودکشی کننده وجود دارد، چرا به اطلاع جامعه رسانده نمی شود؟

◀️ وقوع اینگونه حوادث، مهر تاییدی بر این ضرورت است که دستگاه قضایی باید به ماموریت اصلی اش، یعنی ارتقاء کیفیت دادگاههای دادگستری بپردازد و خود را از سایر مسئولیت هایی که هیچ ارتباطی با اصل داوری و قضاوت ندارد، مانند امور زندانها، سازمان ثبت اسناد، سازمان پزشکی قانونی و دادسراها رهایی بخشد.

◀️ به طور قطع دستگاه قضایی باید پاسخگوی اتفاقاتی باشد که برای بازداشت شدگان و در درون زندانها حادث می شود. پذیرفتنی نیست که خود دستگاه قضایی به عنوان متولی رسیدگی به امور زندانیان ، در باره علت مرگ برخی زندانیان گزارش یک طرفه بدهد و از همگان انتظار داشته باشد که ادعای او را بپذیرند.

◀️ تجربه های تلخ دیروز و امروز، اثبات کننده این حقیقت است که تداوم روند کنونی متضمن حراست از حقوق عمومی نیست زیرا هیچ دستگاه مستقل ، مردمی و قانونی دیگری وجود ندارد تا به هنگام وقوع اینگونه موارد ، بتواند در دفاع از حقوق مردم بر کار دستگاه قضایی به عنوان متولی امور زندانها نظارت داشته باشد و از عوامل بوجود آورنده حوادث ناگوار بازخواست کند.

https://t.me/a_javanfekr


تست dan repost
🔘معجزه انتخابی بودن #قدرت!

یکی از بزرگترین آثار، برکات و معجزات #انتخابی بودن #قدرت، میل صاحب قدرت به سوی مردم و شنیدن صدا و مطالبات آنان و یا دستکم تغییر ادبیات و #شگرد_سخن_گفتن با آنان است.
تفاوت دو رویکرد حسن روحانی در زمان دبیری شورای عالی امنیت ملی(نهاد انتصابی) و ریاست جمهوری(نهاد انتخابی) وی مُویِّد این ادعاست؛👇👇

⬅حسن روحانی(رئیس جمهور منتخب مردم):
"هرکس به خیابان می آید یا #خس_و_خاشاک است، یا #گاو، یا #گوساله یا #آشغال است، این چه نوع حرف زدنی است؟/۲۴ دی ۹۶

⬅حسن روحانی(نمایندۀ رهبر و دبیر شورای عالی امنیت ملی):
"اگر منع مسئولين نبود مردم ما، جوانان مسلمان، غيور و انقلابي ما با اين #عناصر_اوباش به شديدترين وجه برخورد مي‌كردند و آنها را به سزاي اعمالشان مي‌رسانند. ديروز غروب دستور قاطع صادر شد تا هر گونه حركت اين #عناصر_فرصت_طلب، هر كجا كه باشد با شدت و با قاطعيت برخورد شود و سركوب شوند"/۲۳ تیر ۷۸

اصرار ما مبنی بر تقویت #جمهوریت، برچیده شدن #نظارت_استصوابی و برگزاری #انتخابات_آزاد، برای نهادینه و فراگیر شدن رویکرد مردمی در همه #ارکان_قدرت و شنیده شدن صدای آنان است.
*يکشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۶

T.me/akbaralami


عام (عقلانیت،عدالت،آزادی،معنویت) dan repost
اگر نظام ساقط شود...

نارضایتی ها سبب شده است تا برخی دچار توهمات فانتزی شوند که بعد از اسقاط رژیم به اصطلاح ناکارآمد فعلی چه آرمانشهری بر پا خواهد شد!
نباید از یاد برد که :
📌هیچ گفتمان آلترناتیوی غالبی در سطح جامعه در نزد توده ها وجود ندارد .
📌هیچ لیدری که قابلیت بسیج توده ای را داشته باشد در کشور وجود ندارد.
📌نظام مستقر همچنان دارای پایگاه (چه حداقلی چه حداکثری فرض شود) است.
📌 شاید به دلیل تکرار این بحث از سوی جریان حاکم حتی طرح آن سبب انزجار نزد مخاطب شود اما موقعیت ژئوپولتیک و پشتوانه قدرت منطقه ای کشور، قدرت های رقیب در منطقه و فرا منطقه را به تضعیف و تقسیم ایران سوق می دهد.
🔴 چشمانمان را باید بشوریم
اسقاط در شرایط فعلی به معنی زیر است:
⛔️افزایش بی نطمی و نا امنی
⛔️تجزیه کشور به پشتوانه شکاف های قومی
⛔️افزایش تورم و بی کاری
⛔️جنگ داخلی
⛔️استیلا نیروهای بیگانه بر کشور

وا ین به معنی ترویج خفقان نیست!
به معنی واقع گرا شدن است به معنی خروج از توهم است که اب و برق و گاز مجانی می شوند و حقوق ها ده برابر!
خروج از این توهم است که امریکا در مقابل حکومت آخوند زدایی شده فرش قرمز می اندازند و سرمایه و تکنولوژی را روانه ایران می کند... (مگر مصدق آخوند بود!)

🔴🔴پس چه باید کرد!
اصلاحات با شیب ملایم و مرحله ای به پشتوانه چهره های موثر درون حاکمیت با درخواست های روشن!
متاسفانه شورش های اخیر هیچ هدف روشنی نداشت، فقط خشم کوری بود که تکلیفش با خودش هم روشن نبود و تمام... ارتجاع یعنی این که از سر ناچاری الگو عقب مانده 60 سال پیش را مطالبه کنیم که ملتی را بیش از امروز ما ذله کرده یود!

فرض بفرمایید اعتراضات گسترده با درخواست های زیر پیگیری می شد:
❌ اصلاح قوه قضائیه و پاسخگو شدن آن با حمایت از درخواست های احمدی نژاد

❌ افزایش آزادی مطبوعات با حمایت از سید محمد خاتمی
❌ افزایش اختیارات نهاد های انتخابی نسبت به نهادهای انتصابی با حمایت از حسن روحانی
❌ دفاع از مطالبات انتخابات آزاد مطرح شده از سوی امثال مطهری و صادقی
❌ برای مقاومت در مقابل دادن امتیازات یک طرفه به غرب و شرق (و بسیاری از مسائل دیگر همچو اقتصاد پویا و ...) دفاع از رهبر انقلاب
❌ و...
مطالبات خود را باید از زبان چهره های موثر درون حاکمیت فریاد زد!
این واقع گرایی است!
@edallat1


مُلّامحسن dan repost
نکاتی پیرامون ولایت غیر معصوم

مساله ولایت غیر معصوم در فقه شیعه از مباحث غامض فقهی است که نیازمند ماه‌ها مطالعه و پژوهش است. اما در این یادداشت سعی شده است که به طور اجمالی صرفا نکاتی پیرامون ولایت غیر معصوم در عصر غیبت بیان ‌شود؛

🔷اول: مساله وجوب تشکیل حکومت اسلامی در زمان غیبت و مساله ولایت فقیه دو امر مجزا هستند که هر یک برای اثبات، نیازمند به دلیل‌های جداگانه هستند. یعنی می‌توان فرض کرد که شخصی قائل به وجوب تشکیل حکومت اسلامی باشد درحالی که ولایت مطلقه فقیه را قبول نداشته باشد.

🔷دوم: قائلان به ولایت فقیه و وجوب تشکیل حکومت اسلامی در زمان غیبت را می‌توان به دو گروه تقسیم کرد؛

🔸الف: گروهی که در حقیقت به دنبال ولایت فقه بر جامعه هستند؛ هدف این گروه این است که قوانین حاکم بر جامعه، اسلامی باشد. بنابراین لزومی ندارد که حتما یک شخص واحد عهده دار تصدی امور جامعه باشد بلکه می‌توان ولایت فقه را از طریق شورای فقها دنبال کرد. حتی برخی از قائلان به این مسلک مانند سید صادق شیرازی اعتقاد دارند که برای جلوگیری از استبداد، لازم است که شورای فقها تشکیل شود. مطابق ادعای این گروه، شورای فقاهت در موارد اختلاف و برطرف کردن نابسامانی‌ها می‌تواند تصمیمی عاقلانه و مدبرانه‌ای اتخاذ کند. از دیگر قائلان به این مسلک می‌توان به آیت الله خامنه‌ای، هاشمی رفسنجانی، جوادی آملی، امامی کاشانی و مرحوم آیت الله مشکینی اشاره کرد.

🔸ب: گروهی که به دنبال ولایت فقیه بر جامعه هستند؛ این گروه علاوه بر اینکه اعتقاد دارند قوانین حاکم بر جامعه باید اسلامی باشد، به دنبال بازسازی رابطه امام و امت هستند. مطابق این مسلک همان طور که در زمان حکومت پیامبر، امام علی و امام حسن (علیهم السلام)، یک شخص واحد متصدی امور جامعه بود، در زمان غیبت نیز ولی فقیه باید تنها شخص عهده دار امامت جامعه باشد.
آیت الله مومن از طرفداران این نظریه می‌گوید:
"دلیلی بر اینکه ولایت شورایی باشد نداریم و از صحیفه فضل بن شاذان از امام معصوم(ع) نقل شده است که ولی باید یک نفر باشد"
و در کلامی دیگر می‌گویند:
"خیال می‌کنیم که اگر سه نفر کنار هم گذاشته‌ شده‌اند، این سه نفر یک نفر می‌شود. بنابراین هم فقاهت بیشتر هست، هم تدبیر بیشتر هست، این جور نیست اکثریت تصمیم بگیرند، اکثریت هم دو نفر هستند یا جمعاً اگر اتفاق نظر باشد. آن کس که تدبیرش بیشتر است چه بسا باز در اقلیت قرار بگیرد. بنابراین، این خیال که اگر به هم ضمیمه شدن کانه این جمع هر سه مزیت را واجد خواهد بود درست نیست. بلکه چه بسا به خاطر این جهت اختلاف بیشتر در بین آن‌ها به وجود خواهد آمد."
از دیگر طرفداران این نظریه می‌توان به محمد یزدی، مصباح یزدی و سید کاظم حائری اشاره کرد.
(برای مطالعه بیشتر و دسترسی به منابع اقوال به فایل پیوست مراجعه شود)

🔷سوم: وظایف فقیه در سه ساحت افتاء، قضاوت و ولایت مطرح است. یعنی به طور کلی فقیه سه شان اساسی و مهم دارد؛ فتوا دادن، قضاوت کردن و تصدی تمامی امور جامعه یا بخشی از آن (بنابر اختلافی که پیرامون مطلقه بودن یا مقیده بودن ولایت فقیه وجود دارد)

🔷چهارم: ولایت عدول مومنین در صورت تعذر و نبودن فقیه جامع الشرائط مطرح می‌شود و این مساله از زمان شیخ طوسی در کتب فقهی مورد بحث قرار گرفته است. مطابق این نظریه در صورت نبودن فقیه جامع شرائط که توانایی اداره جامعه را داشته باشد، ولایت به مومنان عادل می‌رسد. اما پیرامون اینکه این ولایت به نحو شورایی است یا لازم است به صورت فردی باشد، طبیعتا همان اختلاف در ولایت فقیه در اینجا نیز جاری می‌شود. اما باید توجه کرد که مساله ولایت مومن غیر فقیه عادل در ساحت افتاء مطرح نیست و باید در مساله شناخت احکام شرعی به فقیه مراجعه نمود. و طبیعتا بدیهی است که مومن غیرفقیه گرچه خود مجتهد نیست اما بایستی شناخت و معرفت معتبر از مسائل فقهی و حدود شرعی را از راه تقلید کسب کرده باشد.

https://t.me/mohsenp1414/84

@mohsenp1414


کانال خبری پان ايرانيست dan repost
نوشته ای از مهرداد فرهمند درباره حضور جاسوسان در نظام جمهوری اسلامی

👇👇👇
یوسی کوهن رئیس موساد گفته است: ما چشم و گوشهایی در ایران داریم و حتی بیشتر ..
بدیهی است که موساد و دستگاههای اطلاعاتی همه دولتهای ذینفع در ایران چشم و گوش داشته و دارند. صحبت سر آن «حتی بیشتر» است.‌
جاسوسی از قدیمی ترین حرفه های جهان است. در طول تاریخ، کسانی با انگیزه های مالی یا عقیدتی در این حرفه وارد شده اند. جاسوسی برای بعضی خدمت به میهن یا دست کم، خدمت به دولت متبوع بوده و برای بعضی، خدمت به دشمن و بیگانه. بعضی از این جاسوسها قهرمان ملی شده اند و برخی داغ ننگ ابدی خیانت به پیشانی شان خورده است. اما سخن من بر سر جاسوسی و چشم و گوش بیگانه شدن نیست. روی «حتی بیشتر» است.
تاریخنگاران جمهوری اسلامی، مقامهای حکومت شاهنشاهی را متهم می کنند که مامور بیگانه و در خدمت مستقیم دولتهای استعماری بودند و هر تصمیمی می گرفتند، حتی اگر به سود کشور بوده (مانند توسعه و آبادانی کشور) به فرمان بیگانه بوده است. در زمان پهلوی هم، سیاسیون یکدیگر را به انگلیسی بودن و آمریکایی بودن متهم می کردند و تاریخنگاران جمهوری اسلامی هم همان حرفها را امروز سند می کنند.
تاریخنگاران دوره پهلوی هم همین اتهام را به رجال قاجار می زدند و انگلوفیل و روسوفیلشان می نامیدند. تاریخنگاران دوره جمهوری اسلامی نیز همین خط اتهام را در مورد دوره قاجار تکرار می کنند.
اینکه چقدر از این اتهامات درست و چقدرش ناشی از کینه و حسادت و تعصب و جهل است، بحث دیگری است اما مطالعه بی غرض تاریخ هم نشان می دهد که در تاریخ دویست ساله اخیر کشورمان، کم نبوده اند مسئولانی که از دولتهای بیگانه خط گرفته و در ازای دریافت پول یا امتیاز یا برخورداری از پشتیبانی دولتهای صاحب نفوذ برای پیشرفت شغلی، خواسته های بیگانگان را به زیان کشور خود اجرا کرده اند. اسنادی هم هست که این اتهام را در موردشان اثبات می کند.
با توجه به این پیشینه تاریخی چه دلیلی دارد که نفوذ بیگانگان را میان مسئولان جمهوری اسلامی منکر شویم؟ در سالهای نخست پس از انقلاب، مسئولان کشوری و لشگری جمهوری اسلامی افرادی پایبند به عقاید و آرمانهای خود به نظر می آمدند که زندگی بسیاری شان هم ساده به نظر می رسید. اگر هم تصمیمی می گرفتند که به ذوق مردم خوشایند نبود، به پای اعتقاد و تعصبشان نوشته می شد. اما امروز چه؟
امروز که کردار مسئولان جمهوری اسلامی دقیقا ضد عقیده و آرمانی است که از آن دم می زنند، ثروت اندوزی و تجمل پیشه کرده اند، معشوقه هایی از جنس در و داف و پلنگ و همسن و سال دخترانشان دارند، بچه ها و نوه هایشان همان سبک زندگی را دنبال می کنند که خودشان دیگران را از آن نهی می کنند، فرزندانشان در شرق و غرب عالم به خوشگذرانی مشغولند و خودشان هم پنهانی حق اقامت یا حتی تابعیت کشورهای غربی برای خود جور کرده اند، هر روز هم دم خروس فساد یکی شان بیرون می زند، امروز دیگر چه دلیلی دارد که قائل باشیم این مسئولان در برابر پیشنهادهای بیگانگان وسوسه نمی شوند و تن به خدمت پنهان به آنان نمی دهند؟
آن رجال پهلوی و قاجار که انگلوفیل و روسوفیل شدند، تا هفت پشتشان شاهزاده و خانزاده و بزرگزاده بود، پشت قباله ننه شان شصت پارچه آبادی بود و از بدو تولد در ناز و نعمت بزرگ شده و چشم و دل سیر بودند. مسئولان جمهوری اسلامی که از ده کوره نشینی و زاغه نشینی در آمده اند و به قول معروف، پای سفره بابایشان بزرگ نشده اند، در مدت کوتاهی به آلاف و الوف و زندگی افسانه ای رسیده اند که به خواب هم نمی دیدند، لابد به سبب همین پیشینه شان باید با بهای بسیار ارزانتری قابلیت خرید و روسوفیل و انگلوفیل و آمریکوفیل و سعودی فیل و اسرائیلوفیل شدن داشته باشند.
عربستان سعودی که جیبش ته ندارد و کاخ سفید را جیرینگی می خرد و سندش را به نام خود می زند و می گویند قرار است قدس را هم بخرد و پیشکش اسرائیل کند و آن قدر اشرفی در دامن سران عرب بریزد که کسی صدایش درنیاید، چه دلیل دارد که تا به حال با مبالغ بسیار نازلتری در صدد خرید مسئولان ریز و درشتی در جمهوری اسلامی برنیامده باشد؟
در طول عمر جمهوری اسلامی، مسئولان این نظام تصمیمهای زیادی گرفته اند که یکسره به سود دشمنانشان تمام شده است. ما نیز این تصمیمها را به حساب ندانم کاری و بی تدبیری و حماقت گذاشته ایم. اما هیچ دلیلی وجود ندارد که در تحلیل این قبیل تصمیمها، در کنار عنصر حماقت، عنصر خودفروختگی را نیز در نظر نگیریم.

توجه: نیازی به توضیح نیست اما صرفا به کسانی که نخوانده تفسیر می کنند یادآور می شوم که من احتمال حضور و نفوذ بیگانه را در صفوف مسئولان جمهوری اسلامی طرح کرده ام نه اینکه همه این مسئولان را به یک چوب برانم. در مورد رجال پهلوی و قاجار نیز همچنین. کیست که نداند در سراسر تاریخ دویست ساله مان، رجال میهن پرست و پاکدست فراوان داشته ایم.

@paniranist


دردنامه dan repost
ادامه از 👆

در این مدت از همه بیشتر از حزب‌اللهی‌ها متنفر شده‌ام
از تمام ناله‌هایتان وقتی جلوی چشمان‌تان دوستان‌تان را لگدکوب می‌کنند بیزارم
رسماً داستان «قتیل العبرات» را تکرار می‌کنید
لعنت بر گریه‌ها و ناله‌هایتان!
که فقط به خاطر از سر باز کردنِ تکلیف و ماله‌کشیِ بی‌غیرتیِ بی‌انتهای‌تان گوشه و کنار ناله‌ای می‌کنید.
خاک بر سر این حزب‌اللهی‌گری!

خیال کرده‌اید ناراحت و افسرده و ناامید می‌نشینیم یک گوشه و مثل هزاران میان‌مایه که از میدان به در کردید سر در لاک خودمان فرو می‌بریم و دود می‌زنیم که بعله افق‌های اصلاح بسته است؟!
نخیر!
تازه فهمیده‌ایم که کاخِ غرور چطور به لرزه می‌افتد.
تازه به درستیِ مسیری که پیموده‌ایم پی می‌بریم؛
هَـذَا مَا وَعَدَنَا اللَّـهُ وَ رَسُولُهُ وَ صَدَقَ اللَّـهُ وَ رَسُولُهُ ...
@dardnameh


دردنامه dan repost
اینکه 4 جوان عدالتخواه شیرازی به حبس و محرومیت از هرگونه فعالیت سیاسی محکوم شدند در خود عبرت‌ها دارد.
در حقیقت از آنان سلب مسئولیت شده.
آنان می‌خواستند از جمهوری اسلامی دفاع کنند ولی منظور آقای قوه این است که خود جمهوری اسلامی اعلام کرده احتیاجی به دفاع جوانان پاپتی و پابرهنه ندارد.
این تنها یک نمونه شاخص است،
وگرنه هر چه نیروی جدی و معتقد بوده به تدریج در این سیستم لت و پار و منزوی شده.
شکل‌های نرم‌ترش در تمام اداره‌ها و سازمان‌های انقلابی و غیر انقلابی سال‌هاست اجرا می‌شود؛
افرادی که گل می‌کنند کنار گذاشته می‌شوند چون موی دماغ هستند.
وگرنه چطوری آن آقا شده امام جمعه‌ی شهر؟
چون شهر امام جمعه نمی‌خواهد! بلندگو می‌خواهد!

بعضی فکر می‌کنند این حکم حداکثر ظلم به چند تا جوان بود،
دیگران ولی می‌فهمند کل عدالتخواهی مورد هجمه قرار گرفت،
ولی وقتی بدانیم همین چند روز پیش مردمان گرسنه در 120 شهر بیرون ریختند،
و کم مانده بود چیزی از حاکمیت باقی نماند،
چنین محکومیتی را به مثابه حکم خودکشی می‌فهمیم.
و یعنی همه بدانند مسیر عدالتخواهی به کلی مسدود و تحقیر و لگدکوب باید بشود.
یعنی اصلاً مشکل عدالتخواهان هستند!
در حقیقت این حکم، حکم محکومیت این 4 جوان نبود،
حکم مجازاتِ جمهوری اسلامی به انقطاع کامل از مردم بود.
یعنی آخرین رابطه‌هایی که با دردهای مردم وجود دارد باید بریده شود.
ولو اینکه هیچ تردیدی در خیرخواهی و وفاداری فریادزننده وجود نداشته باشد!
پس با دیگران چه خواهید کرد؟!
وقتی ماشین فرمانش خراب باشد هر لحظه باید منتظر سقوط به دره باشد.
حالا امثال ما هر چقدر زور بزنیم هم فایده ندارد!

اصلاً عدالتخواهی در یک کلمه یعنی چه؟!
عدالتخواهی یک نمایش رو حوضی برای فریب دادن مردم است؟!
یا واقعاً خبری از درد مردم هست؟!
بروید بپرسید از این خیل عدالتخواهانِ وفادار از میان تمام پرونده‌هایی که پیگیری کرده‌اند در تمام رسانه‌ها و تجمع‌ها و ... شان چند مورد اصلاح شده؟! تقریباً هیچ!
نه قطع ظالمانه درختان شمال و صید دزدکی ماهی جنوب، نه افزایش جمعیت و چیده شدن دم بانک‌ها و مجازات دزدها، و نه هیچ چیز دیگر!
الان هم که دیگر کار از کار گذشته و اسم بدهکاران هزاران میلیاردی در تمام رسانه‌ها منتشر می‌شود و حتی قوه محترم به خودش زحمت موضع‌گیری نمی‌دهد! چه برسد به برخورد!!
تا کی باید به در بسته کوبید؟!
غیر از این است که دیگر رسماً عدالتخواهی نقش سوپاپ اطمینان را پیدا کرده؟!
غیر از این است که بیرون ریختن مردم به تنگ‌آمده، ناشی از ناامیدیِ همین جوان‌ها از اصلاح اساسی است؟!
اصلاً بدون این جوان‌های به اصطلاح بی‌اهمیتِ پاپتی بی‌پناه که بی‌مزد و مواجب کانال هزار نفره‌شان را برای اصلاح جمهوری اسلامی روشن کرده بودند خیال کرده‌اید خبرگزاری‌های هزاران میلیاردی دردی دوا می‌کنند؟!
ممنوعیت فعالیت سیاسی؟!
اصلاً مگر مجوز فعالیت سیاسی را از شما گرفته بودند که به واسطه نظر شما تعطیل کنند؟!
اصلاً عدالتخواهی از همانجا تباه شد که گفتند حرف حق فقط به شرط اعلام وفاداری!
بعدش هم گفتند اگر وفاداری که به خاطر مصلحت نباید حرف حق بزنی!
خلاصه خیال کرده‌اند راهش را پیدا کرده‌اند که هر غلطی می‌کنند را ماله‌کشی کنند!
ولی سخت اشتباه می‌کنند!
حرف عدالتخواهی یک کلمه بیشتر نیست؛
خدا با هیچ کسی عقد اخوت نبسته،
پیروزی هیچ کسی پیشاپیش و فارغ از عملکردش تضمین‌شده نیست،
هر سیستمی هرچقدر هم مقدس باشد اگر خود را با سنجه عدالت نسنجد فرو خواهد پاشید.

بغض‌تان از مردم رنج‌دیده را سر این‌ها خالی می‌کنید؟!
خیال کرده‌اید تقصیر این جوان‌هاست که سیاه‌نمایی می‌کنند؟!
نه! برعکس! به این ترتیب فقط یک گام بسیار بلند به سمت نابودی برداشته‌اید!
خدا از سر تقصیرات‌تان نگذرد که خون شهدا را پایمال کردید.
و همه ما را که می‌خواستیم از انقلاب دفاع کنیم پیش مردم شرمنده کردید.
کار را به جایی رسانده‌اید که وقتی پول سهام عدالت می‌ریزند مردم بگویند دیدید پول بود و به ما نمی‌دادند؟!
به مرحله‌ای رسیده‌ایم که اگر اصلاح هم بکنیم حمل بر عقب‌نشینی و شکست می‌شود نه دلسوزی!
می‌گویند باید زور بالای سرمان باشد تا خدمت کنیم!
به خدا مردن بهتر است از زیستن در این جهان تاریکی که ساخته‌اید.

@dardnameh
ادامه 👇


تست dan repost
🔘قانون اساسی «میثاق ملّی حقوقی» بود که به آن رأی دادند و نه یک فتوای فقهی که به آن عمل کردند.

✍محمد مجتهد شبستری

در کشور ما پس از درج فتوای «ولایت فقیه» در قانون اساسی یک خلط ویرانگر بوقوع پیوست و آن تلقی فلسفه‌گونه از این فتوا بود. این خلط پی‌آمدهای بسیار زیانبار به دنبال آورد. چنین تبلیغ شد که این فتوا و مبانی آن در کتاب و سنت حاوی یک فلسفه سیاسی و نظریه در باب دولت است که در نقطه مقابل سایر فلسفه‌های سیاسی عصر و مثلاً حاکمیت مردم قرار دارد.
با این تبلیغات زمینه توجه مردم ما به موضوع چگونه باید حکومت کرد و ضرورت کنترل ساختار و سازمان عینی و خارجی عادلانه قدرت سیاسی برای دوام مشروعیت سیاسی و دینی حکومت بسیار ضعیف گردید. اقتدارگرایان جامعه ما چنین تبلیغ کردند که پرسش اصلی مؤمنان در باب سیاست این است که چه کسی باید حکومت کند، فقیه یا غیرفقیه؟ این تبلیغات مردم متدین جامعه را از ساختار واقعی و خارجی غیرعادلانه حکومت که به تدریج شکل می‌گرفت غافل کرد.
حضور فقیه در رأس حکومت واقعیات نامعقول و نامشروع سیاسی را پوشاند.
ملت ایران هنگام تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از مسألۀ چه کسی باید حکومت کند به مسأله «چگونه باید حکومت کرد» عبور کرده بود و بیش از هرچیز به ساختار و سازمان عادلانه حکومت و قدرت سیاسی و تحقق خارجی و عینی آن می‌اندیشید و نه به حاکم عادل، و به همین جهت بود که در قانون اساسی، مشروعیت سیاسی حکومت را بر آراء مردم و آزادی‌ها و حقوق آنها استوار کردند و نه به عدالت حاکم. قانون اساسی در نظر مردم یک «میثاق ملّی حقوقی» بود که به آن رأی دادند و نه یک فتوای فقهی که به آن عمل کردند. متأسفانه در سال‌های گذشته گروه‌های اقتدارگرا قانون اساسی را به صورت یک رساله فقهی درآوردند و رژیم جمهوری اسلامی ایران را که یک رژیم سیاسی مانند همه رژیم‌های سیاسی دیگر است «نظام مقدس»! نامیدند که به هر قیمت باید آن را حفظ کرد. به جای آنکه از قانون اساسی به عنوان «میثاق ملی» تفسیر حقوقی بعمل آورند از آن تفسیر فقهی به دست دادند و با این کار حاکمیت ملت و آزادی‌ها و حقوق مصرّح افراد جامعه در قانون اساسی را دفن کردند و وجوب اطاعت شرعی ملت از ولی امر را به جای آنها نشاندند.
تفسیر حقوقی قانون اساسی را سکولاریسم نامیدند و آنان را که حکومت در چهارچوب قانون اساسی را مطالبه می‌کنند سکولارهایی خواندند که در مقابل یک نظام مقدس ایستاده‌اند! و باید آنها را از میان برداشت.

T.me/akbaralami


کمال رستمعلی dan repost
🔻آقای صدیقی دین را این گونه رواج می دهند

جناب آقای صدیقی امام جمعه محترم تهران فرمود که برای ترویج دین باید بودجه حوزه های علمیه افزایش پیدا کند.

بنده اما معتقدم وقتی مسوولان و روحانیان، زندگی شان، خانه شان، خودروی شان مثلِ مردمِ جامعه باشد، دین به سرعت رواج پیدا می کند.

اگر روحانیِ محترمی که مردم را به ساده زیستی و تقوا و دوری از دنیا دعوت می کند، خود اهلِ خانه های لوکس و ویلاهای اشرافی نباشد، گرایشِ جوانان به دین روزافزون خواهد بود.

دین را علمای گذشته در حوزه های ساده و حجره هایِ کوچک ولی نورانی و بابرکت رواج می دادند و مردم نیز دینی را که روحانی اش مثلِ خودشان و میانِ خودشان زندگی می کرد دوست داشتند.

بسیار پیش آمد که از حوزه ای ساده، با ساختمانی کوچک در جنوبِ شهر و بودجه ای اندک و تمام مردمی، برکاتِ بی نظیری متوجه دین و مردم شد و بسیار پیش آمد که حوزه ای گران قیمت، در شمالِ شهر با بودجه ای کلان، هیچ اثر و فایده ای نداشت.

@rostamali


رسان‌آ dan repost
ایجاد پارکی برای تجمعات و تظاهرات،
پیشنهادی است که ۲۸مرداد۵۷ در روزنامه رستاخیز چاپ شده‌. این روزها در شورای شهر و محافل رسانه‌ای حرف از اجرای این ایده زده می‌شود.

@resan_a


آوانگارد dan repost
🔺لاریجانی ها و مسأله اعدام | "از یاغیگری و آبکی" خواندن گزارشات بین المللی و اصرار بر اعدام تا پذیرفتن فشارهای جهانی

#آوانگارد

✔️پس از آنکه احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر از نرخ بالای اعدام در طی یک سال در ایران خبر داد و این تعداد را بالاترین رقم اعدام در بیست سال گذشته خواند، اعلام‌ کرد وضعیت حقوق بشر به​ رغم برخی تلاش​های مثبت، بدتر شده است.

دبیر کل سازمان ملل نیز در مورد «افزایش شدید» اعدام‌ها در ایران ابراز نگرانی کرد.

◾️در ایران علی لاریجانی در پاسخ به گزارش احمد شهید گفت که این گزارش 'نوعی یاغی‌گری بین‌المللی' را ترویج می‌کند. وی همچنین دبیر کل سازمان ملل متحد را متهم کرد که با 'رقص سیاسی' خود، هویت این سازمان را به سخره می‌گیرد و اساس این سازمان را متزلزل می‌کند.

◽️صادق آملی لاریجانی نیز انتقاد دبیرکل سازمان ملل از میزان اعدام‌‌ها در ایران را «عجیب» خواند و گفت که بیشترین موارد اعدام در کشور مربوط به محکومان مواد مخدر است. وی همچنین با رد جایگزینی مجازات های دیگر به جای اعدام مجرمان مربوط به جرایم مواد مخدر گفت این اعدام ها باید «سریع و قاطع »انجام شود. آیت الله صادق آملی لاریجانی با دفاع از اجرای احکام اعدام گفت :«برنامه ای برای حذف اعدام قاچاقچیان عمده مواد مخدر نداریم.» وی حتی از دادستان های کل کشور خواست تا احکام اعدام را بدون تعلل اجرا کنند:‌ «از دادستان های کل کشور می خواهم در اجرای احکام تعلل نکنند و پس از صدور حکم، آن را اجرا کنند. چرا که اجازه نداریم سه سال اجرای حکم را به تعویق بیاندازیم تا مجرم در زندان نماز خوان شود و به علت نماز خواندن او، اعدام را منتفی کرد.»

◽️لاریجانی خطاب به کسانیکه معتقدند اعدام مجرمان مواد مخدر عامل بازدارنده نیست، گفت: «اینکه می گوینداعدام فایده نداشت بی مورد است و اگر سختگیری قوه قضاییه نبود وضع بسیار بدتری به وجود می امد و مواد مخدر در عطاری ها هم وجود داشت.»

همچنین محمد جواد لاریجانی، رییس دفتر حقوق بشر قوه قضاییه در پاسخ به این گزارش گفت به احمد شهید چه ربطی دارد، «این بخش مربوط به قانون ماست.» جواد لاریجانی با قانونی خواندن اعدام ها در ایران، گزارش این گزارشگر را “آبکی” و “کذب” خواند‌

وی در تاریخ ۱۱ شهریور ماه ۱۳۹۵، در واکنش به اعتراضات جهانی نسبت به ادامه بی رویه اعدام در ایران گفت که این اعدام ها در جهت عمل کردن به مسوولیت ها بوده و «کشورهای غربی» باید از «ایران متشکر باشند.»

◾️اما شهیندخت مولاوردی، معاون رییس جمهور در امور زنان با انتقاد از افزایش بی رویه اعدام های مربوط به جرایم مواد مخدر، در گفتگو با خبرگزاری مهر گفت : «ما روستایی در سیستان و بلوچستان داریم که تمامی مردهای روستا اعدام شده اند. بازماندگان آنها امروز قاچاقچی بالقوه هستند، هم از این نظر که بخواهند اتقام پدران خود را بگیرند و هم برای تامین منابع مالی خانواده هایشان.» مردهای این روستا به گفته خانم مولاوردی به نحوی در امور مواد مخدر دخیل بوده اند. با این حال خانم مولاوردی به دلیل افشای خبر اعدام همه مردهای یک روستا به دادسرای تهران به اتهام نشر اکاذیب و افترا احضار شد

◽️پس از گذشت مدتی، رسانه ها خبر از آغاز مذاکرات ایران و اروپا درباره حقوق بشر دادند، مجید تخت روانچی، معاون وزارت امور خارجه ایران، اعلام کرد طی دو تا سه هفته آینده هیأتی برای شرکت در "گفت‌و‌گو‌های حقوق بشری" به بروکسل اعزام می شود که متشکل از نمایندگانی از وزارت خارجه و قوه قضاییه خواهد بود.

آقای تخت روانچی به ایلنا گفت که این هیات "در سطح معاونان" است و هدف "لغو تدریجی و فرایندی تحریم‌های حقوق بشری اتحادیه اروپا علیه ایران" را دنبال می کند..

در مردادماه گذشته، محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ایران نیز گفت که به وزارت خارجه و شورای امنیت ملی پیشنهاد کرده مقدمات ازسرگیری گفتگوهای حقوق بشری با غرب فراهم شود.

و سرانجام امروز صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه ایران دستورالعمل اجرایی الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر را ابلاغ کرد.

◾️براساس این ابلاغیه، قضات اجرای احکام موظف‌اند در اسرع وقت اجرای حکم محکومان به اعدام را متوقف کنند و پرونده آنها را مورد بررسی مجدد قرار دهند.

گفتنی است پیش از این طرح تخفیف مجازات اعدام متهمان جرایم مربوط به مواد مخدر، مهر ماه در مجلس ایران به ریاست علی لاریجانی به تصویب رسیده بود.

🔻آوانگارد، آوای پیشتاز #ملت Nation برای #آزادی Freedom, #عدالت Justice

@AvantgardNFJ


Military Press ?? dan repost
🔴 سرلشکر باقری: کشته‌هایی که در اغتشاشات اخیر اتفاق افتاده "عمدتا مشکوک" هستند

♻ سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح: در شورش‌های هفته گذشته حتی یک مورد سراغ نداشتیم که از نیروهای انتظامی، سپاه یا بسیج با اسلحه به خیابان آمده باشند؛ چراکه طبق دستورالعمل‌های ستاد کل نیروهای مسلح، این موضوع ممنوع است و هیچ‌کس با اسلحه به خیابان نمی‌آید.

همچنین موارد کشته‌هایی که اتفاق افتاده عمدتا مشکوک است؛ چراکه تیراندازی‌های صورت گرفته از پشت سر و یا مناطق نامشخص اجرا شده که در دست بررسی است و در این رابطه موردی نداریم مگر اینکه به یک پادگان نظامی حمله‌ای صورت گرفته باشد که در همه دنیا مجموعه‌های نظامی در این مواقع موظف به دفاع از خودشان هستند.

@Military_Press


یاسر عرب dan repost
بازی تاج‌ و تخت در صداوسیما -همه آن‌چه می‌خواستید درباره صداوسیما بدانید و راهی برای دانستن ‌آن نبود

✍🏻 علی قنواتی

✅ پشت پرده گروه حامی فیلترینگ تلگرام افرادی هستند که شبکه پیام رسان سروش را در اختیار دارند

✅ برای اصلاح و بهبود کارآمدی این سازمان عریض و طویل باید آناتومی پنهان آن را شناخت


✅این روزها عده‌ای راه افتاده‌اند و در شبکه‌های اجتماعی از ترامپ درخواست می‌کنند صداوسیما را تحریم کند! هرچند درخواست از ترامپ برای تحریم صداوسیما بیش‌تر یک شوخی توییتری است، اما گفت‌وگو از ضعف و ناکارآمدی رسانه ملی و خسارات بزرگ آن برای کشور پایان ندارد. ما عادت داریم ضعف مجموعه‌ها را سندی بر ناتوانی یا نادانی افراد به‌خصوص مدیران مستقیم یک مجموعه بدانیم، در حالی که اغلب، ضعف‌ها و ناکارآمدی‌ها، نتیجه شرایط و ساختارها است.

✅ به زعم من هر پروژه‌ای برای اصلاح و بهبود کارآمدی صداوسیما از شناخت ساختار پیدا و پنهان آن آغاز می‌شود. پروژه‌ای که همین امروز هم برای آغاز آن بسیار بسیار دیر است و بدون آن نیز تقریبا هیچ امیدی به حل مشکلات کوچک و بزرگ کشور نیست.

✅ انتقاد کردن از صداوسیما به عنوان یک کلیت واحد، مانند انتقاد از کشوری به نام خاورمیانه یا شرق آسیا یا امریکای لاتین است! همان‌قدر بی‌معنی! صداوسیما در سیطره چند شبکه انسانی غیررسمی، موازی، کاملا مستقل و رقیب یکدیگر است. مثلا رئیس سازمان «هیچ» تسلطی بر محتوای بخش‌های خبری ندارد! من بر اساس شناخت و تجارب مستقیم خودم ، این ۴ گروه را مهم‌ترین شبکه‌های انسانی مسلط بر صداوسیما می‌دانم:

1️⃣گروه انتصابیون یا ۲۰ساله‌ها: مدیرانی که از سپاه قدیم با آقای لاریجانی به صداوسیما آمدند و تا کنون بیش‌ترین زمان مدیریت را بر شبکه‌ها و بخش‌های مهم سازمان داشته‌اند. رؤسای سنتی و نام‌آشنای شبکه‌های ۱ و ۲ و ۳ و ۴ از چهره‌های قدرت‌مند آن و رئیس فعلی سازمان نیز از این گروه است.

2️⃣گروه انقلابیون یا ۴ساله‌ها: این گروه با تاسیس شبکه افق به دنبال تاسیس یک صداوسیمای موازی با سرمایه‌گذاری «سپاه جدید» بود که با مخالفت رهبری در چهارچوب صداوسیما قرار گرفت. در بحران مالی صداوسیما که کل بودجه آن صرف امور فنی و حقوق پرسنل می‌شود، تنها منبع مالی موجود برای برنامه‌سازی را این گروه در اختیار دارد و با استفاده از برگ برنده مالی، نسل جدیدی از مدیران را به صداوسیما تزریق کرده است. این تغییر نسل مدیران از شبکه‌های پویا و مستند شروع شد و با تغییر مدیر وزین شبکه استراتژیک ۴ زنگ خطر را برای گروه نخست، جدی‌تر از همیشه به صدا درآورده است.

3️⃣ گروه سیاسیون یا خبری‌ها: معاونت سیاسی، شبکه خبر، واحد مرکزی خبر، باشگاه خبرنگاران جوان و کلیه بخش‌های خبری را دارند و کاملا خودمختار از رئیس سازمان و مستقل از ۲ گروه دیگر عمل می‌کنند. سمت‌های تبلیغی و رسانه‌ای در ساختار بیت رهبری را نیز مدیران سابق این گروه بر عهده دارند.

4️⃣گروه انزجاریون یا بدنه سازمان: قدرت این شبکه انسانی بیش‌تر از ۳ تای بالا نباشد کم‌تر نیست. این گروه از هر ۳ گروه بالا منزجر اند اما با هر کدام علیه دوتای دیگر متحد می‌شوند! مدیران میانی و رؤسای گروه‌ها در شبکه‌ها و گروه‌های برنامه‌ساز قدیمی‌تر عمدتا از اعضای این گروه اند
روند فعلی، علاوه بر بازماندن رسانه ملی از اصلاحات ضروری و اورژانسی، خسارات بزرگ دیگری هم برای کشور دارد. مثلا در پشت‌صحنه فشارها برای ادامه فیلترینگ تلگرام نیز همین گروه است که پیام‌رسان سروش را به نام صداوسیما توسعه داده یا بهتر است بگوییم کپی-پیست کرده است! اعطای نام سروش و تبلیغات و سرمایه‌گذاری گسترده برای پیام‌رسانی خصوصی که یک کپی تقلبی از کدهای منبع‌باز تلگرام است و حتی کارگزار (سِروِر) ذخیره‌سازی برای مطالب کانال‌های کاربران ندارد، چه نتیجه‌ای می‌تواند داشته باشد، جز تداوم وابستگی کاربران به اپلیکیشن‌های خارجی؟ هزینه اجتماعی و اقتصادی قطع تلگرام در این روزها، تنها بخشی از خسارات حمایت اشتباه از پیام‌رسان سروش است.
@RESANEYE_MA

http://up.upinja.com/d5wkb.jpg


کانال رسمی حجت الاسلام دکتر عرفانی فر dan repost
🌑آن روز دور نیست!

از مضحک ترین و عجیب ترین امور آن است که استادی از اساتید حوزه علمیه و چند جوان انقلابی و عدالت طلب انتقادی به امام جمعه ای کنند و کارشان یا به انزوای اجباری و تحمل اقسام فشارها کشیده یا به محاکمه در دادگاه!

یکی از روشن فکران برجسته کشور می گوید اگر فرهنگ مردم تغییر اساسی نکند حتی انقلاب سیاسی هم فایده چندانی ندارد؛ چرا؟ زیرا هم مسئولین جدید و هم مردمی که حکومت را عوض کرده اند آهسته آهسته به رفتارهای حاکمان و مردم سابق بازگشته و دوباره آش همان آش و کاسه همان کاسه!

سخن فوق ولو به نحو موجبه جزییه صحیح است. برخی مسئولان کشور ما که در میانشان افراد روحانی و امام جمعه نیز دیده می شود پس از سال ها پست و مقام داشتن و احترام مفرط و چاپلوسی دیدن به همان فرهنگ طاغوتی و اشرافی بازگشته و خود را از انتقاد و نصیحت فراتر دیده و منتقدان را به حیل مختلف می نوازند.

هشدار که اگر این وضع ادامه یابد و جوانان شجاعی چون کدیور، پورخسروانی، مسعودی و شهبازی به این فرهنگ منحط اعتراض نکنند دیری نمی پاید که از جمهوری اسلامی تنها اسمی و پوسته ای مانده و خون صدها هزار شهید گلگون کفن برباد خواهد رفت.

درست است که کسانی اکنون این جوانان عزیز را تحت فشار گذاشته اند، اما روزی فرا خواهد رسید که همگان - حتی چاپلوسان و کاسه ليسان اطراف این صاحب منصبان که امروز به تخطئه عدالت خواهان مشغولند - شجاعت و شهامت آنان را ستوده و بر آن کسان نفرین خواهند کرد؛

و آن روز دور نیست.

@derfanifar


تست dan repost
🔘ناشنوایی #شاه، عامل سقوط رژیم پهلوی!

افرادی که مانند نگارنده، ۶-۵ دهه از عمرشان سپری شده، خوب بخاطر دارند که هرگاه در کشور اعتراضی نسبت به رژیم سابق صورت می گرفت، #محمدرضا_شاه بی درنگ در تلویزیون ظاهر شده و مخالفین خود را یک مشت #اخلالگر، #توطئه_گر، #مارکسیست_اسلامی، #عامل_استعمار_سرخ_و_سیاه و ....می نامید که هدفشان نابودی کشور است.
سال ها و ماهها به همین منوال گذشت و افرادی از سردلسوزی شاه را نصیحت می کردند که برای پیشگیری از وقوع یک انفجار غیرقابل کنترل، از خودکامگی و استبداد دست برداشته و به اصلاحات و گشایش فضای سیاسی تن داده و حق اعتراض مسالمت آمیز را برای مردم کشورش به رسمیت بشناسد، اما این صداها یا بگوش شاه نمی رسید و یا اگر می رسید تظاهر به ناشنوایی می کرد، تا اینکه میلیون ها نفر؛ #اخلالگر، #توطئه_گر، #مارکسیست_اسلامی، #عامل_استعمار_سرخ_و_سیاه شده و در سراسر کشور با شعارهای ساختارشکن به خیابان ها ریخته و با صدایی رسا خواهان #رفتن_شاه شدند!
اینجا بود که #شاه برای نخستین بار از طریق رادیو و تلویزیون خطاب به ملت گفت #صدای_انقلاب_شما_را_شنیدم، ".‌‌..من از شما جوانان و نوجوانان که آینده ایران متعلق به شماست، میخواهم تا میهنمان را بخون و آتش نکشید و به امروز و خود و فردای ایران ضرر نزنید....
من از همه شما هموطنان عزیزم میخواهم تا به ایران فکر کنید. همه به ایران فکر کنیم. در این لحظات تاریخی بگذارید همه با هم به ایران فکر کنیم. بدانید که در راه انقلاب ملت ایران علیه استعمار، ظلم و فساد من در کنار شما هستم. و برای حفظ تمامیت ارضی وحدت ملی، و حفظ شعائر اسلامی و برقراری آزادی های اساسی و پیروزی و تحقق خواستها و آرمانهای ملت ایران همراه شما خواهم بود"
اما دیگر دیر شده بود، زیرا این بار این مردم بودند که صدای شاه را نمی شنیدند و یا اگر می شنیدند تظاهر به ناشنوایی می کردند.

درواقع شکاف و فاصله میان مردم و رژیم چنان عمیق شده بود که صدای شاه حتی از بلندگوهایی که بصورت انحصاری و یکطرفه در اختیار او بودند هم شنیده نمی شد!

سالها و ماههای اخیر چقدر بوی آن سال ها و ماه هایی را می دهد که #شاه #ناشنوا بود. اماایکاش قبل از اینکه شکاف ها خیلی عمیق شود، صدای مردم و معترضین شنیده شود!
*۲۰ دی ماه ۱۳۹۶
T.me/akbaralami

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

193

obunachilar
Kanal statistikasi