مجله ادبی سیاه مشق


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


نشریه فرهنگی هنری اجتماعی

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


داستان ایرانی dan repost
🔸⁣یادداشت ابراهیم دمشناس:سرگذشت ما را در رمان ننویسید
🔴⁣این داستان‌نویس در پاسخ به پرسش‌های ایسنا درباره دلایل استقبال مخاطبان ایرانی از آثار ترجمه به نسبت آثار تالیفی، تأثیر نویسنده‌ها بر این موضوع و نقش رسانه‌ها، یادداشتی را در اختیار ایسنا قرار داده است که در پی می‌آید:
به نظرم تقابل موجود در این پرسش بین ادبیات ایران و خارج، هر جوابی را بی‌تامل در این بین روانه بیهوده‌گویی می‌کند و جوابی از پیش آماده پیش رو می‌نهد که راه به جایی نمی‌برد. در این مصاف نابرابر، ادبیات ایران پیشاپیش قافیه را باخته است. ادبیات خارجی از کشورهای همسایه، عراق و ترکیه تا انگلیس و آمریکا و ژاپن و مغولستان را شامل می‌شود؛ ایران را با کجا مقایسه می‌کنیم؟ آیا نویسندگان ایرانی مانند رضا قاسمی. یا شهریار مندنی‌پور را که آثارشان در سامانه نشر جهانی چاپ و پخش می‌شود، می‌شود جزئی از این ادبیات دانست، مثلا رمان «سانسور یک داستان عاشقانه فارسی»؟ در این‌جا نویسندگان هم‌زبان ما در افغانستان کجای این پرسش قرار می‌گیرند؟
من فکر می‌کنم در این‌گونه مقایسه‌ها اگر اقلیم‌های ادبی را تفکیک و سپس مقایسه کنیم به تصویر روشن و واقع‌نماتری می‌رسیم. شاید شاهد تقابل حادی نباشیم یا دست کم مسائل را بشود بسیار دگرگونه دید. عموما از حوزه‌های همسایه چشم‌پوشی می‌کنیم؛ ادبیات‌هایی که پیوستگی فرهنگی با ما دارند، چند نویسنده اردوزبان می‌شناسیم؟ از پشتو چه؟ از پارسیان هند چه؟ ما مدام می‌خواهیم خودمان را با جایی که خودش را مرکز جهان می‌داند مقایسه کنیم! البته در پی تاییدات ایشان هم هستیم. عبث و بیهوده چقدر تعدیل ساختار ادبی می‌کنیم!
در مصافی چنین ادبیات ایران با تمام توانش ظاهر نمی‌تواند شد؛ بخشی از این کاستی‌ها متوجه ممیزی کوری‌ است که هنوز حاکم است و تلاش دارد هر جذبه‌ای را از متن داخلی بگیرد یا دست کم مخدوشش کند. تاریخ اجتماعی ادبیات در چهار دهه اخیر به خوبی نشان می‌دهد که تلاش سیستماتیکی شده که نویسنده ایرانی مرجعیت نداشته باشد. در یک بررسی دم دستی به سادگی می‌توان پی برد که ممیزی نسبت به ادبیات اغماض کمتری دارد، آن‌چه را در جایی روا می‌دارد از آن دریغ می‌کند. به این ترتیب بخشی از ادبیات داستانی در سیستم نشر فعلی ناقص و معیوب به دنیا می‌آید یا نویسنده به قیمت بودن و حضور، در شیوه‌های گفتن و حتی در آن‌چه قرار است بگوید تصرف می‌کند. نتیجه، تولید ادبیاتی‌ است هنجارگرا، کنترل‌شده و به طور ضمنی، فرمایشی؛ طبیعی‌ است که از این نوع ادبیات استقبال نشود. در چنین فضایی، عملا جایی برای نیرو های تجربی و پیشرو ادبی نمی‌ماند و به عنوان عامل کسادی بازار دیده می‌شوند.
این وضعیت استقبال یک ریشه مردمی نیز دارد، ادباری که رو به ادبیات کرده، بخشی در پرهیز آن‌ها از دیدار خود در ادبیات به‌ویژه داستانی ریشه دارد. دو سال پیش سفری به شهرستان داشتم، کسی درآمد و گفت می‌خواهید بنویسید، سرگذشت ما را توی رمان ننویسید. او این حرف را بنا به تصویری که از رمان داشت می‌گفت. رمان آن‌ها را از آن‌چه خیال دارند، آن تصویر ایده‌آل دور می‌کند، حتی آن را زایل می‌کند، مضحکه می‌کند و آن تصویر شعری و شاعرانه را از خود دست‌نایافتنی می‌کند (ملت شعر بودن یک جلوه‌اش این است) از این رو خوش دارد در یک خواندن فاصله‌گذارانه، رمان غربی بخواند که این امر را در خواص ادبی هم شاهد هستیم.
در مورد رسانه‌ها مساله توانستن نیست، خواستن است. من برای معرفی رمان اخیرم «آتش زندان» که هشت سالی پشت دیوار ممیزی بود و به سلامت بیرون آمد به چند خبرگزاری زنگ زدم ولی اکثرا جوابی ندادند. مساله همان فضای عشیره‌ای - قبیله‌ای آشنا داشتن است. رسانه کبیر هم که میانه‌ای با ادبیات ندارد، در واقع، گذشته از روا داشتن همان ممیزی، علاقه‌ای به معرفی کتاب به آن صورت که جریانی شکل بگیرد ندارد چون درگیر این تصور است که معرفی کتاب، جامعه مخاطبانش را با ریزش مواجه می‌کند.


🎖 لیست کامل برندگان گلدن گلوب ۲۰۱۸ 🎖

🎥 بهترین فیلم درام «سه بیلبورد خارج از ابینگ، میزوری»
📺 بهترین فیلم موزیکال یا کمدی «لیدی برد»
🎥 بهترین کارگردان گیلرمو دل تورو برای «شکل آب»

📺 بهترین بازیگر مرد درام گری اولدمن برای «سیاه‌ترین ساعت»
🎥 بهترین بازیگر زن درام فرانسیس مک دورماند برای «سه بیلبورد خارج از ابینگ، میزوری»
📺 بهترین بازیگر مرد موزیکال یا کمدی جیمز فرانکو برای «هنرمند فاجعه»
🎥 بهترین بازیگر زن موزیکال یا کمدی سایروس رونان برای «لیدی برد»
📺 بهترین بازیگر مرد مکمل سام راک‌ول برای «سه بیلبورد خارج از ابینگ، میزوری»
🎥 بهترین بازیگر زن مکمل آلیسون جانی برای «من، تونیا هستم»

📺 بهترین فیلمنامه مارتین مک دونا برای «سه بیلبورد خارج از ابینگ، میزوری»

🎥 بهترین موسیقی متن الکساندر دسپلا برای فیلم «شکل آب»
📺 بهترین ترانه «این منم» از فیلم «بزرگ‌ترین شومن »

🎥 بهترین انیمیشن «کوکو»
📺 بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان «محوشدگی» ساخته فاتح آکین از آلمان و فرانسه

🎥 بهترین سریال درام «قصه ندیمه»
📺 بهترین سریال موزیکال یا کمدی «خانم میزل شگفت‌انگیز»
🎥 بهترین مینی سریال «دروغ‌های کوچک بزرگ»

📺 بهترین بازیگر مرد سریال درام استرلینگ کی براون در «این ما هستیم»
🎥 بهترین بازیگر زن سریال درام الیزابت ماس برای «قصه ندیمه»
📺 بهترین بازیگر مرد سریال موزیکال یا کمدی عزیز انصاری برای « ارباب هیچکس»
🎥 بهترین بازیگر زن سریال موزیکال یا کمدی راشل براسنان برای «خانم میزل شگفت‌انگیز»
📺 بهترین بازیگر مرد مکمل مینی سریال الکساندر اسکارسگارد برای «دروغ‌های کوچک بزرگ»
🎥 بهترین بازیگر زن مکمل مینی سریال لورا درن برای «دروغ‌های کوچک بزرگ»
📺 بهترین بازیگر مرد مینی سریال ایوان مک‌گرگور برای «فارگو»
🎥 بهترین بازیگر زن مینی سریال نیکول کیدمن برای «دروغ‌های کوچک بزرگ»

@siahmashgh95


"قصه"


کدامین زخم
در این دل به خون نشسته
متروک است؟
کز قصه های شبانه
هیچش به لب نمانده
به جز عشق
در خالی قفس


#نصرت_رحمانی
#بیوهء_سیاه
@siahmashgh95


... عشق واقعی برای عاشق واقعی چگونه ممکن است مشکل باشد یا مشکل به وجود بیاورد؟

درست است که سیمای آگنده از نوعی رنج و دلهره که در دیدار بسیاری از عاشقان جهان هست عشق را گه‌گاه کاری دشوار نشان می‌دهد و وقتی مُتِنبی، شاعر عرب، دربارۀ عشق جسمانی می‌گوید: هرکس عشق را آسان می‌پندارد اگر به من بنگرد عشق را بیم‌رسان خویش خواهد یافت و حلاج هم که شاید هیچ کس عشق عرفانی را مثل او نمی‌شناسد خاطرنشان می‌کند که عشق اولش سوختن است و آخر کشتن، تصور عشق ممکن هست که پاره‌ای دلها را به لرزه و اضطراب درآورد. لیکن حقیقت آن است که انسان میل دارد تصور کند که عشق هر مشکلی را آسان می‌کند. کدام عاشق واقعی هست که حتی در میان دلهره‌های «طوفان» شکسپیر ادعای لطیف شاهزاده فردینان را تصدیق نکند که می‌گوید بانویی که وی به خاطر او خدمت می‌کند رنج را برای او تبدیل می‌کند به لذت. حتی فرهاد افسانه‌ها نیز کندن کوه را به خاطر شیرینی که او را بدین کار وامی‌داشت آسان می‌یافت. در واقع عاشق تا از خویش غایب است و فقط معشوق را می‌نگرد هیچ کاری را دشوار نمی‌یابد هر سختی را تحمل می‌کند و هر دشواری را آسان تلقی می‌کند. مثل آن شتر مست که سعدی می‌گوید به خاطر همین مستی بار گران را می‌کشد و فقط وقتی به خود می‌آید فاصله‌ای را که بین او و معشوق هست می‌بیند و درمی‌یابد که با دشواری روبروست.
در چنین حالی است که احساس می‌کند آنچه عشق را نزد وی آسان جلوه می‌داد، از خویش غایب بودن، از خود فانی گشتن، و خویشتن را نیست انگاشتن بوده. اگر هنرمندانی که به آنچه «عقدۀ نرگسی» نام دارد دچارند در شکنجۀ واقعی به سر می‌برند برای این است که زیاده خود را می‌بینند. هر رنج و سختی که انسان دارد از خود او شروع می‌شود ــ از خودی او. البته عاشق تا خودی خود را ــ بیش و کم نفی نکند، تا خویشتن خویش را نابوده نینگارد، و تا وجود خود را در قبال معشوق مختصر و نفی کردنی نیابد، نمی‌تواند از خود غایب شود و عشق را همچون یک منبع لذت و آسایش تلقی کند. ازاین‌روست که عاشق وقتی قدر خود، قدر خودی خود را قیاس می‌گیرد و آن را در مقابل معشوق فداکردنی می‌یابد، در عشق هیچ چیز دشواری به نظرش نمی‌رسد و به قول عطار ــ ورا این عشق آسان می‌نماید.

اما این حالی نیست که ثباتی داشته باشد چون به محض آنکه باز وجود «خود» را در میان ببیند، نفی «خود» برایش مشکل می‌شود و عشق را دشوار می‌یابد. در چنین حالی معشوق را فقط برای «خود» طلب می‌کند، خود را در مرکز عشق می‌یابد، به خود «حاضر» می‌شود و از معشوق «غیبت» پیدا می‌کند. آن وقت است که احساس می‌کند عشق آسان نیست... .

▪️عبدالحسین زرین‌کوب
▪️ از کوچۀ رندان، ص 192
▪️ #نثر_معاصر #خواندن

@siahmashgh95


برگزیدگان جایزه «جلال آل‌احمد» معرفی شدند
جایزه
برگزیدگان دهمین دوره جایزه ادبی «جلال آل‌احمد» معرفی شدند.
به گزارش ایسنا، در بخش رمان هیئت داوران کتاب‌های «این خیابان سرعت‌گیر ندارد» اثر مریم جهانی و «بی‌کتابی» اثر محمدرضا شرفی خبوشان را به عنوان برگزیده و مشترکا برنده ۳۰ سکه معرفی کرد.
ابراهیم زاهدی مطلق، محمدرضا بایرامی و علی چنگیزی اعضای هیئت داوران این بخش بودند.
*
در بخش داستان کوتاه هیئت داوران اثر برگزیده معرفی نکرد و با تجلیل از داریوش احمدی (نویسنده «خانه‌ کوچک ما»)، مجموعه داستان کوتاه «اسم شوهر من تهران است» اثر زهره شعبانی را به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی کرد.
محمد حنیف، محمد کشاورز و مصطفی جمشیدی اعضای هیئت داوران این بخش بودند.
*
در بخش نقد ادبی جایزه «جلال آل‌احمد» هیئت داوران هیچ کتابی را شایسته دریافت عنوان برگزیده ندانست و «بلاغت از آتن تا مدینه» نوشته داوود عمارتی مقدم و «درآمدی بر تحلیل انتقادی گفتمان روایی» اثر حسین صادقی پیرلوجه» تقدیر شدند.
دکتر سرور مولایی، دکتر امیرعلی نجومیان و دکتر علیرضا نیکویی اعضای هیئت داوری این بخش بودند.
*
بخش مستندنگاری نیز برگزیده نداشت و «سفر دیدار» محمدرضا توکلی و «آنک پاریس» میرجلال‌الدین کزازی به عنوان آثار شایسته تقدیر معرفی شدند.
مرتضی سنگری، مریم برادران و مصطفی رحیمی اعضای هیئت داوران این بخش بودند.
*
همچنین منتخبین بخش ویژه‌ دهمین دوره‌ جایزه‌ ادبی «جلال آل‌احمد»؛ بزرگداشت یک دهه پویایی اقتصاد مقاومتی، با عنوان «یک دهه ادبیات اقتصادی و پیامدهای اجتماعی کار» به شرح ذیل و به ترتیب حروف الفبای آثار معرفی شدند:

■برج سکوت، حمیدرضا منایی، انتشارات کتاب نیستان (رمان)

■پنجره‌ای به گذشته، متین غفاریان و بهراد مهرجو، انتشارات کارآفرین (خاطره‌نگاری رییس اتاق بازرگانی ایران، علاءالدین میرمحمدصادقی)

■سایه‌ اژدها، نوشته محمد علی گودینی، انتشارات علمی‌فرهنگی (رمان)

■سرگذشت‌نامه کارآفرینان ایرانی، رضا یادگاری، مهشید سنایی‌فرد، انتشارات کارآفرینان بزرگ (دو مجموعه صدجلدی با موضوع سرگذشت‌نامه‌ کارآفرینان ایرانی)

■شازده حمام، محمدحسین پاپلی یزدی، نشر پاپلی، گوتنبرگ (روایت کار و زندگی دکتر پاپلی یزدی)

■میرنامیرا، میکائیل عظیمی، انتشارات مؤسسه مطالعات دین و اقتصاد(مستندنگاری زمانه و کارنامه میرمصطفی عالی‌نسب؛ از بنیان‌گذاران صنعت نوین در ایران)

■نفحات نفت، رضا امیرخانی، نشر افق(تک نگاری درباب فرهنگ نفتی و مدیریت دولتی)

بخش ویژه‌ دهمین دوره‌ جایزه‌ ادبی «جلال آل‌احمد»؛ بزرگداشت یک دهه پویایی اقتصاد مقاومتی، از بین آثار داستانی و مستندنگاری با عنوان «یک دهه ادبیات اقتصادی و پیامدهای اجتماعی کار»، با توجه به نام‌گذاری سال ۱۳۹۶ به نام سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال و با تأکید بر پیوند ادبیات داستانی با زندگی فردی و اجتماعی مردم به‌ویژه مسئله‌ کار و تولید در نظر گرفته‌ شده است.

@siahmashgh95


بعد از مرگ هم
نور بر مزارِ کلماتِ من می‌بارد.

من در زندگی
تاریکی‌های بسیاری تحمل کرده‌ام.

کم نیستند کسانی
که هنوز
با کبریت‌های سوخته
به کرانهٔ بی‌پایانِ کلماتِ من می‌آیند.
من خود... سر تا پا برهنهٔ بارانم،
آتش چه کاره است؟


سیدعلی صالحی
این شفا برسد به دستِ مجروح‌ترین رؤیاها
انتشارات نگاه

@siahmashgh95


شماره ۳۳ فصلنامه بین‌المللی «نوشتا» منتشر شد.

@siahmashgh95


توی این مملکت قانون های بازی روشن نیست. اصلا، فضای بازی روشن نیست. انگار همیشه وسط بازی برق می رود. بعد تو نمی دانی کجای بازی هستی. فقط چیزی که هست، یک حس مشخصی از آغاز بازی داری. انگار آدم دارد به جای یک نفر با دو نفر بازی می کند. هم رقیب، هم تاریکی. قانونش این است. قانون این جا این است. توی بازی، دو نفر هستید ولی باید حواست به چوب و ضربه های یک نفر غایبی هم باشد. نفر سوم کیست؟ کسی نمی داند. پیدا نیست. همیشه توی تاریکی است. ولی همه می دانیم که هست و ضرب دستش هم زیاد است...

#کورش_اسدی 👤
#کوچه_ابرهای_گمشده 📚

@siahmashgh95


‍ کتابهای امروز از جنس کاغذند. کتابهای دیروز از جنس پوست بودند. کتاب مقدس یگانه کتابی است که از جنس هواست. طوفان نوحی است از مرکب و باد. کتابی است شگفت که در مسیر خود سرگردان است و در لابه‌لای صفحات خود گم گشته است، به سان باد که در دهلیزهای تودرتو و در گیسوان زنان و در چشمان کودکان راه گم کرده است. کتابی است که نمی‌توان آن را با آرامش به دست گرفت و خردمندانه مطالعه کرد و از آن فاصله گزید، چرا که بی‌درنگ پر و بال می‌گشاید و ریگزار جملات خود را در میان انگشتانمان می‌پراکند. باد را در دستانمان می‌گیریم و همان دم از خواندن باز می‌ایستیم، همان گونه که در ابتدای عشق می‌گوییم به همین جا بسنده می‌کنم، به این نخستین لبخند و نخستین وعدۀ دیدار و نخستین جمله‌ای که بی‌اختیار بر زبان رانده شد.

🔘کریستین بوبَن
ترجمه‌ی پیروز سیار
|| برشی از: «رفیق اعلا» (انتشارت طرح نو)| تصویر: عهد جدید (نشر نی)
| به مناسبت آغاز سال نو میلادی
#نثر_معاصر #خواندن

@siahmashgh95


بچه که بودم
تو برای من
بادکنک بودی
و بعد
گل سرخی زیبا
در گلدان خانه
سرانجام تو کلمه
و من شاعر شدم
می‌دانم
فردا
تو قطاری مهربان خواهی شد
و مرا
از اینجا خواهی برد

#رسول یونان
@siahmashgh95


شعری از محمد جانبازان

سر باز

قطاری که از مه می گذرد
چه چیز را در خود دارد

این می تواند شروع فاجعه باشد
آیه ای
که از پیشانی سربازان تلاوت می شد
بر برف
که همیشه بر اندوه می نشنید و
در صدای مسافران سوت می کشد
کلاغی بخواب رفته ست

خورشیدی که بر پیشانی می نشیند
اندوه کدام ستاره را دارد
گلوی خروسان در تاریکی
و تردد سایه ها در ایستگاه

این شب است با قطاری که از مه می گذرد

از سنگ فرش خیابان
تنها قدمهای حادثه بود
که نبود
که بود و نبود سرباز را
به شانه در خود
در شاخه در خون
به عکس لیلی که می تپد در جیب سربازان
و صدای ام لیلی که جیغ می کشد بر قطار
وقتی هر سایه
ستاره ایست
فرو افتاد در مدار

قطاری که از مه می گذرد چه چیز را می برد
این را سربازی
در غروب
ترانه ای خواند
و بر دهانه سنگر
در اندوه صدایی که از مه گذر می کرد
فرو شد

اندوه که تیتر حادثه است
هر روز از جدال با کویر
پلنگی را به دندان دارد
و در سایه ها
سفر می کند

قطاری که می گذرد در مه
ستون فقرات سربازیست
که از جنگ شکسته بر می گردد.

#سیاه مشق/شماره دهم/آذر و دی 96

@siahmashgh95


Habib bawisajed dan repost
اهوازآن گونه که بود؛ آن گونه که هست؛ که نیست دیگر..
(بازخوانی رمانِ همسایه ها درگذرِ زمان)
👇📕✏️🌴👇📕📕📕📕📕📕📕
فاصله ی رمان همسایه ها از نوشتن تاچاپ ومنتشر شدن حداقل ده سال است. درابتدا هم قرار نبود "خالد" (قهرمانِ رمان) مبارز سیاسی باشد، در نسخه ی نخست، خالد قاچاقچی بود وفرازی از نسخه ی نخست، بصورتِ داستانِ مستقل، بانام "ترس" در مجموعه داستانِ "زائری زیرباران" چاپ ومنتشر شده است. اما کجا این رمان مهمِ سیاسی / اجتماعی ادبیاتِ معاصرِ فارسی آفریده شد؟ این رمان را محمود در شرایطِ سختِ معشیت که مدام برای کار در اهواز به درِ بسته می خورد آفرید : "یکسال است که گرفتارِ کارِ شرکت نفت هستم. تاحالا معلوم نیست چند نورِ چشمی را استخدام کرده اند ولی بختِ فلک زده ی من ؟!" (دیداربا احمدمحمود / ص73. @habibbawisajed59 (ادامه رادر لینک ضمیمه بخوانید ..
http://bavisajed.blogfa.com/
post-69.aspx


@attachbot dan repost
رمان کوچه ابرهای گمشده اثرکورش اسدی و مجموعه داستان خانه کوچک ما اثرداریوش احمدی.در هر بخش برگزیده نفر اول جایزه ادبی شیراز شدند.
این اتفاق خجسته را به جامعه ادبی ایران بویژه ادبیات جنوب تبریک عرض می نمایم.


#کانال_انسان_معاصر.
#یونس_گرامی
https://t.me/joinchat/AAAAAECQFj-UcK25N3IFFw


شب مارسل پروست
به مناسبت انتشار کتاب و رونمایی کتاب " فانوس جادویی زمان" تالیف دکتر داریوش شایگان مجله بخارا با همکاری انتشارات فرهنگ معاصرمراسمی را در عرصه دوشنبه یازدهم دی1396 در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می کند .
کتاب " فانوس جادویی زمان " به منظور تشریح و تفسیر تاملات پیچیده مارسل پروست در شاهکارش " در جستجوی زمان از دست رفته " تالیف شده است که به مباحث گوناگون زندگی و اثر مهم " در جستجوی....." می پردازد.
در شب مارسل پروست دکتر داریوش شایگان ، استاد محمود دولت ابادی، کامران فانی، دکتر حامد فولادوند ، محمد منصور هاشمی و علی دهباشی سخنرانی خواهند کرد.
همچنین از سوی مدیریت انتشارات فرهنگ معاصر تخفیف ویژه ایی برای کتاب " فانوس جادویی زمان " در این شب در نظر گرفته شده است.
خیابان نجات الهی . نبش خیابان ورشو . خانه اندیشمندان علوم انسانی. سالن فردوسی.

@siahmashgh95


Bukharamag dan repost


Pirsook Art Center dan repost


سومین شمارهٔ فصلنامهٔ محیط زیستی صنوبر در دست انتشار است.
https://t.me/Senobarmag
@siahmashgh95


شماره 143 مجله ی صدا با پرونده ای در مورد رمان همسایه های احمد محمود منتشر شده است. در این شماره مطلب نویسنده جنوبی حبیب باوی ساجد را با عنوان مظلومیت همسایه ها بخوانید.

@siahmashgh95


سعید ناظمی: "بازمانده روز" نوشته کازوئو ایشی گورو ترجمه عالی از استاد نجف دریابندری. داستان بر پایه خاطره نویسی از یک سرپیشخدمت انگلیسی است که فرصتی برایش مهیا می شود تا طی سفری که برایش پیش آمده با مرور خاطرات گذشته و دیدار با خانم کنتن که از همکاران قدیمی او در سرای دارلینگتون بوده است به واکاوی درونی برسد. استیونس راوی داستان و بازگوکننده خاطراتی است که به زعم خودش سرنوشت اروپا را بعد از جنگ جهانی اول تعیین کرده است. شخصی معتاد به کار که تمام هم و غم خود را در این می بیند که باید در همه حال حتی وقتی پدرش در حال احتضار است به لرددارلینگتون خدمت کنند و در این راه حتی از کوچکترین اشتباهات هم ناراحت می شود. نویسنده در این رمان تمام آنچه که مخاطب باید بداند را بازگو کرده و نیازی به کشف شهود برای مخاطب باقی نگذاشته است. لحن راوی یک لحن خاص و مختص به یک پیشخدمت است که در سراسر داستان یکنواخت ادامه دارد. در این رمان نویسنده مطالبی را گنجانده است که مخاطب بداند انگلستان بهترین کشور دنیا است و مردمانش با همه مردم دنیا تفاوتی چشمگیر دارند و این نکته را بارها و بارها راوی در جای جای داستان گوشزد می‌کنند. با این حال بازمانده روز یک رمان خواندنی است و توصیه من به دوستان عزیز خوانش آن است.

@snazem
@siahmashgh95



20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

231

obunachilar
Kanal statistikasi